Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב מסוג סוזוקי בלנו, שנת 2000. אתמול לקחתי את הרכב לביצוע "טסט" שגרתי במכון הרישוי. את הטסט לא עברתי מכיוון שעל פי הבודק עוצמת הפנסים של הרכב הייתה חלשה מדי. לאחר הטסט כיביתי את הרכב והלכתי למשרד על מנת לקבל היתר נסיעה זמני. כאשר חזרתי לרכב ורציתי להתניעו-הרכב פשוט לא התניע. יש לציין כי הרדיודיסק כן קיבל חשמל. התקשרתי לחבר שקפץ לעזור והתניע לי את הרכב באמצעות כבלים. משם נסעתי היישר אל מוסך שמתמחה בחשמל. הבחור במוסך ביצע בדיקה פשוטה (עם מד מתח אני מניח) וקבע כי האלטרנטור פגום ועליי לשלם 900 שקל על מנת להחליפו. לא הסכמתי להצעת המחיר וזאת מכיוון שרציתי לקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר שמתמחה בחשמל לרכב (השעה הייתה כבר יחסית מאוחרת ורוב המוסכים היו סגורים). אם כן, למה אני בכלל רושם את הפוסט הזה-מניסיון העבר, כאשר הלך לי האלטרנטור ברכב (וזה קרה כבר פעמיים ב-7 השנים האחרונות), הרכב התחיל "לאבד אנרגיה" תוך כדי הנסיעה-אורות הרכב כבו, אורות הדשבורד ולבסוף הרכב עצמו. הפעם זה לא היה המצב-אמנם עצמת הפנסים נחלשה והמזגן גם לא עבד כמו שצריך במהלך הנסיעה אל הטסט (רק בדיעבד, אחרי שנכשלתי בטסט ולאחר שהרכב לא הניע-נזכרתי שגם המזגן לא תפקד כמו שצריך), אך הרכב עצמו תפקד. אני תוהה-האם לא מדובר בכלל בבעיה במצבר? האם התקלות שתיארתי בפוסט מעידות בהכרח על בעיה באלטרנטור? יש לציין כי החלפתי אלטרנטור כבר פעמיים ב-7 השנים האחרונות (האלטרנטור האחרון הותקן לפני כ-3 שנים), כאשר האלטרנטור המקורי של הרכב החזיק מעמד כ-10 שנים(!). הרכב הזה הוא רכב "סטודנטיאלי" ונשארה לי איתו בערך שנה (אחר כך מקווה לקנות רכב חדש יותר) וקצת חבל לי לזרוק עכשיו 900 שקל על אלטרנטור (אלא אם כן מדובר על בעיה במצבר, ואז מדובר על עלויות נמוכות יותר), אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד בעניין..

פורסם

קודם כל תיגש למישהו מקצועי שיצביע בוודאות על מקור התקלה (כנראה אלט'), אבל יכול להיות גם מצבר תקול. תבקש שיבדקו את החיווט בין האלט' למצבר לפעמים הבעיה שם, אצלי "זיהו" אלט' תקול ואני זיהיתי רק חיווט שטופל והכל מאז רץ. תבדוק.

לגבי האלט', זו כנראה מחלה של בלנו, השיפץ והליפוף לא איכותיים לדעתי והרבה האלט' מחזיקים שנה וחצי עד שלוש. אצלי המקורי החזיק 12 שנה. כל השאר 3 או ארבע שנים עם הרבה מזל. בהצלחה.

פורסם

בסוף הוחלף המצבר ברכב ונראה שהבעיה נפתרה. עם זאת, אינני יודע אם בעיית עוצמת האורות נפתרה. בדו"ח הסופי של הטסט רשום ככה:

פנסי מעבר-ימין:2.8, תקין. שמאל:2.4, תקין.

פנסי דרך-ימין:8, חלש. שמאל:7.6, חלש.

מה אני אמור להבין מזה?

פורסם

שמח בשבילך שזה רק מצבר. אצלך חיפוי התאורה הראשית מפוליקרבונט או זכוכית כמו בדגמי 98 ?

בסוף הוחלף המצבר ברכב ונראה שהבעיה נפתרה. עם זאת, אינני יודע אם בעיית עוצמת האורות נפתרה. בדו"ח הסופי של הטסט רשום ככה:

פנסי מעבר-ימין:2.8, תקין. שמאל:2.4, תקין.

פנסי דרך-ימין:8, חלש. שמאל:7.6, חלש.

מה אני אמור להבין מזה?

פורסם

תקיש עם האצבע..תעלה תמונה... אם זה זכוכית והרפלקטור דהוי, למיטב ידיעתי אין מה לעשות חוץ מלהחליף, אם פלסטיק אפשר ללטש אם נשאר מה.

אני לא יודע להגיד לך בוודאות, נראה שזכוכית זה לא, הייתי הולך על האפשרות השנייה:)
  • תוכן חדש...