Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

היום רוצה להסביר קצת על שלייף סבון. זה טכנולוגיה שמהקלת עבודה של דיטיילר מצד אחד ומצד שני זה הורס רכב. כי שלייף סבון מוריד שכבה גדולה של הלקה ולא תמיד יתאפשר לעשות פוליש רגיל פעם שניה. בטח שהכל תלוי בבן אדם שעושה את זה אבל זה המציות. ראיתי הרבה רכבים שהרסו אותם.למה זה קורה.? שלייף סבון זה נייר שיוף מיים שמוריד לקה עד לגובע של השריטה. ברגע שהורדנו שכבה גדולה של לקה רכב חסוף יותר לנזקי הטבע(קרני שמש,אבק,וכו...)אם רכב לא אמור לנסוע אחרי טיפול אז זה בסדר. דיטיילינג זה לא סטם לקחת מכונה לעבור על הרכב ולהגיד זהו רכב נוצץ. דיטיילר צריך לדעת להסביר ללקוח מה הוא הולך לעשות ולמה דווקה את זה ולא משהוא אחר. אני אישית לא עושה שלייף סבון. כי אני רוצה שלקוח יהיה מרוצה לשנים ולא לחצי שנה שכל היופי מתחיל לרדת בשטיפות.ופה כבר לא יעזור שום ציפוי ננו. הנזק שעושים עם שלייף הוא גדול.דיטיילר צריך גם לשמור על הרכב של לקוח ולא סטם לעשות כל מה שאחרים עושים.דיטיילר חייב לדעת לטפל ברכב של לקוח כאילו זה רכב שלו.

יש הרבה אופציות לטפל בשריטות גם גדולות בלי שלייף סבון ואם מישהוא אומר לכם שאין אופציה אחרת חוץ משלייף סבון אז תחשבו אם הגעתם לדיטיילר הנכון.

בברכה מקס

מצרף סרטון הדגמה של הרכב שהיה במצב קטסטרופה. אחרי,בעבודה,לפני

רוצים לדעת עוד ?

תתקשרו או סמסו 0524494848 מקס אשמח לתת כל התשובות

BXATchDACcB.jpg

פורסם

אכן השלייף מוריד שיכבה מכובדת,אבל השלייף נעשה לרוב בגלל שריטות שקומפאונד לא יוריד(או ממש הרבה זמן ישרף בנסיון להוריד) בנוסף היום מרבית הרכבים למרות היותם דנדשים מגיעים עם מרקם תפוז כבר מהפס ייצור, שלייף שנעשה טוב יכול להוריד את התפוזיות למינימום, בשביל תוצאות (ברק והתשתקפות חלקה) צריך להקריב לכה.

לגבי מה שנאמר שציפוי לא יכול להציל, פה נראה לי שאתה טועה, יש ציפויים שמציעים תוספת עובי ללכה,לכן אם בוצע שלייף ולאחר מכן שיכב או שניים של ציפוי שמעבה את שיכבת הלכה המצב אינו אבוד.

פורסם

נכון שכל הרכבים החדשים מגיעים כבר עם אפקט תפוז אבל יש הבדל בין עובי לקה ברכב גרמני ורכב יפני. וכן אפשר לסדר את כל השריטות בלי שלייף סבון רק עבודה מקצועית ונכונה עם פולישים שונים. וכן אפשר לעשות שלייף סבון לאיזה שריטה ספציפית אבל למה לעשות על כל הרכב את זה? וגם כן אם לעשות שלייף על השריטה לא צריך להשתגעה ולהתחיל עם P1500 .

לרוב המקרים מספיק P3000

וכמושאמרתי הכל אפשרי אפשר בעזרת שליייף סבון לעשות מכל רכב רולס רויס אפקט מראה אמיתית. אבל תקח בחשבות שרולס רויס מצופה ב9 שכבות לקה.

וגם צריך לחשות שרכב שעושים לו שלייף סבון אגרסיבי זה רכב לשימוש יום יום. והוא חסוף לכל הנזקי הטבע הרבה יותר מרכב עם שכבת לקה נורמלית. בקשר לציפויים.ציפוי ננו מוסיף לרכב לא מיקרוני אלו ננו מיקרונים. וזה לא כזה משמעותית.אני באצמי יבואן של חומר ננו קרמי ואני מכיר את כל הפרסומים של כל החברות))) אבל במציות זה כן מוסיף אבל לא מחזיר את מה שהורידו עם שלייף

פורסם

יש חומרים של פוליש קומפאנד ופדים נכונים בטכניקה נכונה לא צריך שלייף סבון,כמו SCHOLL CONSEPTS

במקום נייר שלייף 1000/1200/1500 בבקשה טבלות

chart_schleifpasten_poliermittel_original.jpgchart_schleifpasten_original.jpg

דוגמה עבודה 50-50

אחרי

כל אחד והטכניקה שלו,מי שרגיל לשייף סבון בבקשה שיעשה.

לגבי ציפויים -זה סיפור אחר

בהצלחה לכולם

יעקב

פורסם (נערך)

TEYAL עוד הודעה למונה?!

מקס, מי שמתחיל מP1500 ואף אגרסיבי יותר ככל הנראה מחפש קיצור דרך או לא יודע מה הוא עושה, אחרי טיפול כזה החבר'ה בריסטרוFX מקבלים עוד לקוח שלא מבין למה הלכה שלו התקלפה.בכל אופן כדי להגיע שהתשקפות חלקה אכן יש את הדרך הארוכה(עבודה עם מגוון קומפאונדים ושיטות) השאלה אם הלקוח ירצה לשלם לדילייטור שישקיע על זה ים של ימים ושעות בדרך ידידותית או יקצר תהליך עם שלייף.

לצערי אני רואה הרבה אנשים שאני מכיר שבאים לך ביציאה "תראה איזה ברק והתקפות יש לי אחרי שלייף ופוליש" ורבים מהם לא מבצעים ציפוי מעל אלא רק אוטם, מה שהם לא יודעים/חשבים זה שהלשלשת תגיע לצבע תוך חצי שעה עכשיו

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

איליה, מה הקשר עוד הודעה למונה? באמת לא נעים לקרוא את זה, וניתן מהר מאוד להבין שזה פוסט שיווקי, אז אם כבר אתה משווק את עצמך שזה יהיה בעברית תקנית.

בנוסף זה קצת מצחיק התגובה של יעקב, תכף יהיה בפורום הזה יותר משווקים ממשתמשים, אירוני.

פורסם

^^:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

פוסט שיווקי נכון(תדווחו אם מפריע לכם), לא נאה לעין כי יש קצת שגיאות כתיב,קורה לא כל אחד יודע להשתמש בבדיקת איות או שעברית זאת שפת האם שלו.

מקס, מציע לך להכנס להיות ספונסר שלא יעשו לך בעיות על פוסטים שיווקיים.

פורסם
איליה, מה הקשר עוד הודעה למונה? באמת לא נעים לקרוא את זה, וניתן מהר מאוד להבין שזה פוסט שיווקי, אז אם כבר אתה משווק את עצמך שזה יהיה בעברית תקנית.

בנוסף זה קצת מצחיק התגובה של יעקב, תכף יהיה בפורום הזה יותר משווקים ממשתמשים, אירוני.

(קצת מצחיק התגובה של יעקב, תכף יהיה בפורום הזה יותר משווקים ממשתמשים, אירוני.)

מה מצחיק פה???אתר חי על תשלומי ספונסרים זה א.

כתבתי שיש חומרים שאין צורך בשייף סבון,למרות שקורה שאני לבד כן מבצע שליף סבון,זה ב.

כמו כן כתבתי: שכל אחד והטכניקה שלו,מי שרגיל לשייף סבון בבקשה שיעשה.

אני עובד עם SCHOLL או חומרים אחרים,וצירפתי טבלאות ודוגמאות עבודה.

והכי חשוב,לא אומר שתקנו רק אצלי,כל אחד ובחירה משלו.

בהצלחה עם כל שיטה מי שלו ועם כל חומר שכל אחד יבחר לעצמו.

יעקב

פורסם

פוסט לא מדוייק בעליל.

האם ידעת שלא מעט קומפאונדים מורידים שריטות של 1000 - 1200 גריט? מה זה אומר? שהם חייבים להיות אגרסיבים יותר מנייר 1000-1200 בכדי להוריד סימנים של שלייף כזה.

שליף 3000 עדין בהרבה מרוב הקומפאונדים,כמו כל דבר צריך לדעת לעבוד,צריך להשתשמש בכלים מתאימים.

גם עם מכונה רוטורית ופוליש אפשר לגרום לנזק בלתי הפיך ולקיצוץ משמעותי של הלכה,גריט 3000 לא קרוב לזה בכלל.

עשיתי הרבה שלייף בחיים שלי ובחיים לא חדרתי לכה,אפילו לא קרוב.

זה כלי וצריך לדעת להשתמש בו,והוא מאוד חשוב.

להיכנס ברכב עם קומפאונד ולגרזן זה בכלל לא יותר טוב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

נכון מאוד אריק, הרי על כל קומפאונד היצרן מציין איזה נייר לטש מסוגל הקומפאונד ללטש, למשל P1200 זאת אומרת שאותו קומפאונד ילטש לאותו עומק שהנייר הגיע אליו, לפחות.

הסיבה לרתיעה של רבים מליטוש היא פסיכולוגית, מכיוון שנראות הלטש היא גסה ומחוספסת לעומת הפוליש החלק והמבריק, אבל בפועל שניהם מורכבים ממינרל לטש (אלומיניום אוקסייד)

אם כבר מדברים על טבלאות אז אולי אם יהיה לכם מושג מה משקף כל מספר לטש אז יהיה לכם יותר קל להתאים את הנייר לסוג העבודה.

הטבלה תשקף את שיטת הלטש היבש בגלל שהיא השיטה המועדפת כיום בעולם וללכה בפרט, מכיוון שבליטוש היבש אנו מסוגלים לראות בכל רגע נתון מה מצב פני השטח ללא הפרעה של המים.

נייר P1200 - עומק ליטוש כ 15 מיקרון - מתאים להחלקת המרקם התפוזי של לכה מקורית

נייר P1500 - עומק ליטוש כ 12 מיקרון - מתאים לליטוש שריטות עומק

נייר P2000 - עומק ליטוש כ 10 מיקרון - מתאים לליטוש שריטות שטיפה קלות

נייר P3000 - עומק ליטוש כ 6 מיקרון - מתאים לליטוש פינות והחלקה סופית

עכשיו חשוב שנדע כמה לכה יש על הרכב, ובכן ישנם כל מיני אפשרויות, יש רכב חדש יש רכב צבוע ויש צבע ללא לכה (ברק ישיר) אני אתייחס היום רק לרכב חדש עם לכה אקרילית עליונה.

יש סטנדרט עולמי לכל יצרני הרכב והוא בין 45 ל 55 מיקרון לכה וזה לא משנה אם זאת סוזוקי עם 97 מיקרון או פרארי עם 208 מיקרון, עובי הלכה הוא קבוע (תקנות איכות הסביבה) כל השאר זה צבע ופריימרים.

זאת אומרת שאם בעל הסוזוקי יבצע ליטוש בנייר P1200 כדי להחליק את "קליפת התפוז" ישארו לו לאחר הליטוש כ 30 מיקרון לכה, האם זה מספיק? למעשה כן, הסיבה לעיבוי שכבת הלכה נעוצה בעבר כשלא היתה טכנולוגיה מתקדמת כמו טכנולוגיית הננו להגנה טובה בשכבות דקות ונאלצו להקנות הגנה ע"י לכה בשכבות עבות, היום כבר אין צורך בכך וכבר ב 2018 הסטנדרט לעובי הלכה עומד לרדת ל 30 מיקרון!

יתרונות שיטת הלטש לפני הפוליש:

1 חיסכון בזמן - עד 50% בזמן

2 חיסכון בחומר - פוליש, פדים, מכונה,מגבות

3 סביבת עבודה נקייה ושקטה יותר

4 ניראות פני השטח בזמן אמת טובה יותר

5 מרקם השטח המלוטש חלק יותר

ישנם שתי שיטות לנייר לטש: רטובה וייבשה

3M - דוגלת בשיטה הרטובה אבל היא פחות מתאימה לדיטיילרים מכיוון שהם אינם יכולים לראות את פני השטח בזמן הליטוש עקב המים.

KOVAX יפן - פיתחה את השיטה היבשה ושם המלטש יכול לראות את העלמות השריטות תוך כדי הליטוש עצמו.

לסיכום - הליטוש לפני הפוליש הופך לפופולרי יותר ויותר ונעשים פיתוחים מעניינים בנושא וכל מי שיסע לתערוכת רכב או חומרים למוסכים יבין לאן מתקדמת טכנולוגית הלטש לפני פוליש.

אם יש למישהו שאלות שקשורות למצבי ליטוש או לעובי הלכה או לכל אינפורמציה בנושא, ניתן להתקשר ל 050-3636404 כל יום חוץ מהיום......סתם!

עריכה אחרונה על ידי Car-Lab
פורסם

סביבת העבודה ממש לא תהיה נקייה יותר.

אחרי ליטוש אם רטוב אז כל האזור שעבדת יהיה חלבי עם הים והלכה, אם יבש יהיה לך מלא אבק..

אני אישית התנסתי גם עם הניירות לטש רטוב ויבש.

אני אישית מעדיף לעבוד עם נירות לטש רטובים כי הלקה פחות "נתקעת" על הנייר לעומת הנייר יבש. וגם הנייר יבש היה נתקע על הצבע יותר ולא נותן לי תנועה חלקה כמו בשיטה רטובה. גם ככה אתה צריך לנקות את האיזור כדי לראות את התוצאות בבירור אז מה זה משנה כבר השיטה, כל אחד יעשה לפי איך שהוא אוהב.

להלן עבודה שאני עושה על האוטו שלי כדי להוריד קליפת תפוז אחרי צביעה לא ממש טובה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629475-Search-For-Perfection-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%91&highlight=Search+perfection

20170508_210747.jpg

• תוכן חדש...