Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא ולהגיד מה קרה עם זה?

יש איזשהו דפוס כללי של מחיר/התנהגות מסויימת מצד היבואן?

יש שנתון מסויים בקליאו שכדאי להימנע ממנו?

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

היבואן מודע לבעיה ולכן מציע לרוכשים הרחבת אחריות ב ₪100 לחודש בהתחייבות ל 60 חודשים או לחלופין שלם ₪6000 אם אתה מגיע בלי אחריות על גרר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
היבואן מודע לבעיה ולכן מציע לרוכשים הרחבת אחריות ב ₪100 לחודש בהתחייבות ל 60 חודשים או לחלופין שלם ₪6000 אם אתה מגיע בלי אחריות על גרר.

כתוב בכתב האחריות שזה לגיר או לכל הרכב?

פורסם (נערך)

אני קניתי קליאו ידנית השנה והרחבתי אחריות לשנתיים נוספות בעלות כוללת של 1700 שקל בערך, לא שמעתי על אחריות בסכום של 6000. נשמע לי סכום הזוי להרחבת אחריות וזה גם טיפול ממש רע של היבואן במקרה כי הרי לתקן את התקלה עולה 6000 "על הנייר" אבל בפועל כמעט אף אחד פה לא ממש שילם את זה כי היבואן השתתף בתיקון אז למה שמישהו יביא להם 6 מראש על תקלה שלא בטוח שתופיע אצלם ושגם אם תופיע אחרי האחריות הם ישלמו פחות מזה (כשחלק גם שילמו פה פחות מחצי מהסכום הנ"ל)

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם

זה מאד מעניין השונות . השכנים קנו לפני שנה קאפצור ובמעמד הקנייה הציעו להם אחריות בתוספת 100₪ לחודש . כפי שציינתי. לדעתי מפגוש לפגוש.

פורסם

באמת מעניין. יכול להיות שזה קשור למחיר הרכב הגבוה יותר של הקפצ׳ור לעומת קליאו ידנית או שזה בגלל שהם אולי חושבים שהקליאו בגרסה הידנית אמינה יותר ושלא צפוייים תיקונים נרחבים לעומת הקפצ׳ור דו מצמדית?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

גן אני עם אותה בעיה, הכנסתי את הרכב למוסך היום בגלל תקלת check the gerbox auto.

הרכב הוא רנו קלירו שנת 2014 עם 110k קילומטר,

הוחלף ברכב מנוע במסגרת האחריות באיזור ה17k קילומטר

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

פורסם

מבאס, תעדכן כמה עלה לך לסדר את זה.

זה רק אני או שזה קורה בעיקר לרכבים מ 2013-14? ברור לי שהם צברו יותר קילומטראז׳ אבל תמיד יש אנשים עם נסועה גבוהה שגם בדגמים של 2015 ואף 16 שאמורים להגיע לזה. יש מצב שזה סודר בהמשך או שזה עניין של זמן עד שיופיע גם בקליאו דו מצמדי חדשים יותר?

ולמה זה לא קורה במגאן קופה וברכבים אחרים עם גיר רובוטי של רנו? רק קליאו וקפצ׳ור סובלים מזה?

פורסם (נערך)

המוסך עידכן אותי שיש בעיה במחשב גיר וגם במצבר,

וצריך להחליף את שתיהם, סה"כ עלות כולל עבודה 8000 ש"ח ,

בנתיים לא אישרתי את ההחלפה.

מוסך מנור ישראל פתח תקווה מורשה רנו.

עריכה אחרונה על ידי yitsha1
פורסם
המוסך עידכן אותי שיש בעיה במחשב גיר וגם במצבר,

וצריך להחליף את שתיהם, סה"כ עלות כולל עבודה 8000 ש"ח ,

בנתיים לא אישרתי את ההחלפה.

מוסך מנור ישראל פתח תקווה מורשה רנו.

אם יש לך אפשרות עדיין, אני במקומך מוציא את הרכב משם, ראשית בודק את עניין המצבר ומחליף עצמאית אם צריך, במקביל מבקש הצעות להחלפת מחשב גיר ממוסכים נוספים ברשת קרסו. לא בטוח שתקבל הצעה זהה בכולם. זו דעתי בלבד בכל אופן.

חזיר דיזל

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קניתי מאלבר קליאו 2015 לפני כ-4 חודשים

לפני כחודש הופיע לי הCheck Auto Gearbox ,התקלה אופינה בזה שלא היה לי הילוך שישי ורברס

מאלבר הפנו אותי למוסך רון בכפר סבא כשנאמר לי שאם התקלה בגיר אז אקבל החזר ואם זה משהו אחר כמו מחשב גיר אז זה לא באחריות.

אחרי שחיכיתי שם כמעט כל היום אמרו לי שהתקלה היא במחשב גיר אבל כששאלתי מה התקלה במחשב לא קיבלתי תשובה.

קיבלתי הצעת מחיר של 5400שח אחרי הנחה של 20%.

סירבתי לתקן שם ואחרי מספר טלפונים הגעתי לאורטוב ברחובות שהחליף לי מחשב גיר מפירוק בעלות של 2500 + מעמ.

הכל עבד טוב במשך חודש עד שהתקלה הופיע שוב והפעם בצורה שאין הילוכים 1,3,5...

ועכשיו נכנסתי לעולם של ניחושים של מה באמת התקלה, האם זה שוב המחשב גיר או אולי המצמדים

או אפילו הגלגל תנופה...

לא בא לי להכנס להוצאות מטורפות על ניחושים של בעלי מקצוע כאלה ואחרים.

נותרתי חסר אונים מול מוסכים מורשים שלא יודעים לזהות את התקלה של הרכב שהם בעצמם מיבאים.

פורסם

חבל שלא הלכת למוסך של קרסו, דווקא במקרים של מחשב גיר הם לרוב הולכים לקראת הלקוחות, לי זה עלה 3200 למחשב חדש בזמנו (אם אני זוכר נכון).

להחליף למחשב משומש לא היה כ''כ חכם כי זאת תקלה סדרתית ככה שזה עניין של זמן יד שזה קורה ובמשומש כנראה הזמן מועט יותר, כמו כן יכול להיות שהמצמדים היו לקראת הסוף מזה מחשב נדפק וכרגע המצמדים הלכו או שוב המחשב נדפק.

מה הק''מ של הרכב? מה אופי הנסיעות?

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)
חבל שלא הלכת למוסך של קרסו, דווקא במקרים של מחשב גיר הם לרוב הולכים לקראת הלקוחות, לי זה עלה 3200 למחשב חדש בזמנו (אם אני זוכר נכון).

להחליף למחשב משומש לא היה כ''כ חכם כי זאת תקלה סדרתית ככה שזה עניין של זמן יד שזה קורה ובמשומש כנראה הזמן מועט יותר, כמו כן יכול להיות שהמצמדים היו לקראת הסוף מזה מחשב נדפק וכרגע המצמדים הלכו או שוב המחשב נדפק.

מסיבה שאינה ידועה לי, עלות החלפה בקליאו כפולה מעלות החלפה במגאן/פלואנס. אין לי מושג למה, למרות שלכאורה מדובר במחשב זהה. גם לי עלה אותו מחיר כמו לך, וזה לרכב יותר ישן, הרחק מחוץ לאחריות, ובלי שהייתי צריך לצייץ. אז או שיש סיבה טובה למה יש הבדל כזה במחירים, או שפשוט יש בקרסו מדיניות רוחבית של מחיר אחיד "מסובסד" לחלק מהדגמים.

איך ולמה המצמדים דופקים את מחשב הגיר?

נותרתי חסר אונים מול מוסכים מורשים שלא יודעים לזהות את התקלה של הרכב שהם בעצמם מיבאים.

המוסך הוא לא מעבדת אלקטרוניקה ולא יודע להגיד מה נדפק במחשב (למעשה לא מחשב, אלא יחידת בקרה שכוללת בתוכה גם מחשב וגם מפעילים אלקטרומכניים). הוא יודע לחבר ציוד בדיקה, לבצע אבחון, ולהחליף מכלול שלם במכלול חדש אם צריך. בערך כמו מוסך דרג א'/ב' בעולם התעופה.

אני מבין שאורטוב הוא לא מוסך מורשה קרסו אלא מכון גירים פרטי, ולך תדע איזה מחשב שמו לך מפירוק, מה עבר עליו, כמה שנים וכמה ק"מ. לפחות קיבלת עליו אחריות כלשהי?

עריכה: פות"ש, ייתכן שיעניין אותך השרשור הזה, ובמיוחד הודעה מס' 19 בו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...