Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מקווה שזה הפורום הנכון, אם לא תפנו אותי בבקשה למקום המתאים.

אני מתחיל עבודה חדשה. העבודה נמצאת כ 60ק"מ מהבית שלי, כך שהיא תדרוש נסיעה של 120 ק"מ ביום. כמו כן אני עושה כ10000 ק"מ בשנה של נסיעות אחרות, כך שסה"כ קילומטרז' יהיה כ 42000 ק"מ.

אני מתלבט בין רכב ליסינג לקניית רכב. בשני המקרים מדובר במיצובישי אאוטלנדר. עלות הליסינג תהיה פגיעה של 4000 ש"ח בנטו שלי + פגיעה של 700 ש"ח בהפרשות הסוציאליות. לעומת זאת, לפי מחשבון שמצאתי עלות אחזקת אותו הרכב בצורה פרטית תהיה 3300 ש"ח בחודש, כך שלכאורה עדיף לי להשאר עם הרכב הפרטי. השאלה היא אם החישוב שלי נכון - יש לי רכב פרטי הרבה שנים אבל אף פעם לא נסעתי 40K בשנה ככה שקשה לי להעריך את רמת השחיקה של הרכב, טיפולים, תקלות וכו'. אשמח מאוד לשמוע את דעת המומחים כאן.

תודה מראש

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבדוק אם יש מגבלה של קילומטר דרך הליסינג אם לא לנסועה כזאת ליסינג משתלם יותר מאחזקה של רכב פרטי.

יש לך 2 טיפולים בשנה לפחות ועוד בלאי ודלק

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

מבין שאתה צריך 7 מקומות. שווה לך לשקול ניסאן אקס טרייל דיזל. יעלה אותו דבר אבל יהיה חסכוני משמעותית בדלק. חישבת גם את עניין הערך של הרכב שאתה נשאר איתו לאחר 3 שנים ומוכר במקרה של רכישה, לעומת ליסינג שבו אתה מחזיר את הרכב ללא תמורה?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

איך תחזוקה של אאוטלנדר פרטית ( כולל ירידת ערך ) בכמות הנסיעות הזאת תהיה 3300₪ לחודש?

רק דלק זה מעל 2000₪.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה המהירה. המגבלה על הקילומטרז' בליסינג מאוד גדולה, אני לא מגיע אליה.

עשיתי את חישוב העלות לפי המחשבון הזה:

https://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%20%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99

ויצאו המספרים שרשמתי למעלה. אם החישוב נכון אז לא מתשלם לי לקחת ליסינג. אתה חושב שהחישוב לא נכון?

פורסם

מדובר על אאוטלנדר 5 מקומות, לא 7. הסתכלתי על דגם ה Intense שעולה 158K, ואם אקנה 0 ק"מ מליסינג אז אפילו פחות.

פורסם

אתה צריך להסתכל עוד 3 שנים על מצב השוק,

ירידת ערך של לוי יצחק היא לא קרובה אפילו לירידת בפועל - דמיין שעל רכב 0 קילומטר אתה מאבד עוד 8%, תוסיף לזה את העובדה שהביקוש לדגם ה5 מקומות של האאוטלנדר בשוק הוא נמוך משמעותית ותוסיף לזה רכב שיעשה באיזור ה140 אלף קילומטר ב3 שנים - שרוב הרכבים מסביב לא יגיעו ל50 אלף קילומטר.

במילים אחרות חבר? תשאיר לחברת הליסינג את התענוג למכור את הרכב אחר כך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

דלק 2000₪

ביטוחים 400₪ ( חילקתי חודשי)

טסט+ 2 טיפולים 400₪ ( חילקתי חודשי)

ירידת ערך 1500₪ ( בגלל קילומטראז' אסטרונומי אולי יותר ).

קח ליסינג. אילו היית נוסע חצי מכמות הנסיעות, אולי היה על מה להתלבט.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

haimkm - למה אאוטלנדר זו שאלה אחרת שאני לא רוצה לפתוח כאן, התלבטתי ובדקתי הרבה וזה רכב שאני די סגור עליו. אם יש המלצה אחרת אני כמובן אשמח לשמוע.

vladcar - אפילו לפי החישוב שלך, שאני מבין שהוא די מחמיר, יוצא שהרכב יעלה בערך כמו הליסינג. העלות של הרכב הפרטי יכולה להיות נמוכה יותר, לדוגמה בחודש של חגים או נסיעות לחו"ל כשהרכב עומד בחניה. חוצמזה לליסניג אני מחויב ל 3 שנים עם כנס יציאה (לא בהכרח מתבטא בכסף אבל יש בזה חוסר נוחות מסוים). בהינתן כל זה אתה עדיין ממליץ על הליסינג?

פורסם

אתה מבין שעל קילומטרז המחירון המשוכלל של הרכב יצנח למטה? וזה לפני הירידת ערך שתיצור ה0 קילומטר, פשוט לקילומטרז כמו שלך זה לא מומלץ.

פורסם

שום דבר לא מחמיר בחישובים שלי, אולי אפילו מקל( בסעיפים של דלק וירידת ערך ).

תאמין לי, אתה לא רוצה להתעסק עם מכירת רכב נפוץ, בן 3 עם מעל 120 אלף קילומטרים. וברכב שבחרת לעצמך אין לך את מה שימשוך את הקונים - 7 מושבים. אם תחליט לקנות רכב פרטי, לפחות תקנה דיזל ( קשקאי, קדג'אר, 3008 ) או היברידי.

פחות כואב לכיס בתחנת דלק ( הרכבים יותר חסכוניים ) וקילומטראג' פחות מרתיע ( דיזלים והיברידיות נוסעות יותר בממוצע ).

פורסם

המלצה,

מפחיד אותך הקנס יציאה? תבקש רכב ליסינג מהפול הקיים - ע״ב מה שיוצא אני מרוצה(קטגוריה של האאוטלנדר) עם חוזה ליסינג של שנה-שנה וחצי,

תתייצב קצת בעבודה בתקופה הזאת ואז אולי אחרי שתחשב נסועה מדוייקת תוכל לעשות את החישוב.

אני התחלתי את העבודה שלי באוק 2015 ולקחתי רכב ליסינג מהפול משומש שעלה לכביש במרץ 2014 - מה שנתן לי שנה וכמה חודשים להחליט(ליסינג של שנתיים ו7 היה ולא 3).

בסוף התהליך היה נתון לי שאני אעשה 27 אלף קילומטר בשנה - חישבתי עלויות ויצאתי בברייק איבן בין האפשרויות(על סופר מיני לא ג׳יפון).

פורסם

לצערי אין להם אאוטלנדר או משהו דומה בפול הקיים, יש קורולה אבל ממש לא בא לי עליה (אני עם קורולה 8 שנים, חייב להחליף למשהו יותר מפנק).

תודה רבה על כל העצות, אני רואה שכולם כאן ממליצים חד משמעית על הליסינג אז כנראה אלך על זה.

פורסם

תנסה להמשיך עוד שנה עם קורולה או תבדוק אם יש משהו דומה בקטגוריה - גם במשך השנה הזאת תשלם הרבה פחות מס שווי שימוש(ובטח תצטרך להוסיף פחות על הליסינג) - מניסיון שווה לך להתחיל עם רכב קיים, אם אחרי חצי שנה תגלה שהמקום עבודה לא לטעמך? תיתקע עם רכב שיש לו 3 שנים ותצטרך לשלם קנס יציאה? תתחיל עם רכב קיים.

• תוכן חדש...