Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בסט הקדמי ישנם bullet tweeters MB QUARTS שהותקנו בדלתות בצד, ליד הוופרים של hertz energy. אין תלונות אך מפריע לי דבר אחד, נורא חסרה לי הבמה הקדמית. בדשבורד ישנם מקומות מוכנים לטוויטרים וחשבתי אולי להכניס שם טוויטרים להשלמת הבמה הקדמית ולחבר אותם (בגישור?) לbullet tweeters. האם אפשרי? מדובר במגבר 4 ערוצים שמוצהר על 100rms ליציאה ב4 אוהם.

המגבר - premier pa1004.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם (נערך)

שכחתי לציין שזה במטרה להשלים את הבמה הקדמית גם בווליום נמוך וגם כאשר מישהו יושב לידי, שכן - הטוויטר נחסם ואיתו הצלילים הגבוהים.

עריכה אחרונה על ידי Omer Yaron

פורסם
למה לא להעביר את הקיימים לדשבורד? אז יבלטו קצת.

אם יש קצת תקציב אפשר למקם בפודים או לעשות בניה בקורות.

ניסינו בהתקנה, הטוויטרים יותר מדי גדולים לחורים שנמצאים בדשבורד.

תשמע, אישית אני חושב שהגעתי לתוצאה שחיפשתי מזה המון זמן, רק שבנסיעה עם נוסעים נוספים, גם הווליום נמוך מפאת העובדה שאני לא רוצה להזיק להם וכתוצאה מכך אני לא באמת שומע צלילים גבוהים כי הסופר טוויטרים לא נפתחים בעוצמות כאלה. שנית, הנוסע שלידי חוסם את הטוויטר ואיתו את הצלילים.

אז לשאלתך - תקציב יש אבל לא מעוניין להוציא יותר כסף, התוצאה שהגעתי אליה היא מה שרציתי למעשה בעוצמות גבוהות, אז חשבתי אולי ללכת על נמוך יותר ולחפש טוויטרים רגילים שיתחברו בגישור אם אפשרי לסופר טוויטרים ואז לחסוך עלויות נוספות כי הם יתמקמו בדשבורד וישלימו את הסאונד ואת הבמה הקדמית גם בעוצמות טיפה יותר נמוכות. (הסופר טוויטרים של mb quart דורשים עוצמה די גבוהה כדי להפתח)

יש לך רעיון אילו טוויטרים אפשרי למקם שם שיהיו נצילים ועם הספק גבוה שיתחברו בגישור לנוכחיים?

פורסם

לא התכוונתי בהכרח במקום המקורי אלא מחוצה לו, ולשם גם מכוון הרעיון של פודים.

חפש בגוגל תמונות (Tweeter pods) להבין כוונתי אם לא מובן.

המלצות תקבל אולי (לא ממני, כי איני מתמצא יותר מדי בהיצע הציוד) אם תציין תקציב.

אתה צריך לבדוק אם בכוונתך לחבר בין הטוויטרים במקביל (הנמכת ההתנגדות ועליה בהספק המגבר שכמובן יתחלק בין האלמנטים) או בטור (הגדלת ההתנגדות והנמכת הספק המגבר). כמו כן, אני כבר לא זוכר אם ציינת בעבר כיצד מתבצע החיתוך לטוויטרים. זה גם משהו לקחת בחשבון.

פורסם

תם, נראה לי כי אפשר לחבר במקביל כמו שהוא הציע.

ההספק של הטווטרים גם כך לא גבוהה, המגבר יצליח לספק עוצמה טובה.

הבעיה תהיה יותר, להתאים את עוצמת השמע בניהם לבין הרמקולים בדלתות.

כאן אולי תהיה בעיה, מאחר והטוויטרים הנוספים יהיו יותר קרובים.

אבל, אפשר וזה יתאים, בלי בעיות.

ואפשר ויהיה צריך להנחית אותם קצת, עם חיבור נגד קטן של 3-5 אום בהספק 10W.

דבר די קל לביצוע.. במידה ויש ידע או מתקין רציני.

TOM - זה לא חוקי.. אני :shock: עדיין כך , ואתם גורמים לי לחשוב ולא להיות מרוכז..

בבעיות אחרות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא התכוונתי בהכרח במקום המקורי אלא מחוצה לו, ולשם גם מכוון הרעיון של פודים.

חפש בגוגל תמונות (Tweeter pods) להבין כוונתי אם לא מובן.

המלצות תקבל אולי (לא ממני, כי איני מתמצא יותר מדי בהיצע הציוד) אם תציין תקציב.

אתה צריך לבדוק אם בכוונתך לחבר בין הטוויטרים במקביל (הנמכת ההתנגדות ועליה בהספק המגבר שכמובן יתחלק בין האלמנטים) או בטור (הגדלת ההתנגדות והנמכת הספק המגבר). כמו כן, אני כבר לא זוכר אם ציינת בעבר כיצד מתבצע החיתוך לטוויטרים. זה גם משהו לקחת בחשבון.

לגבי הפודים אני אחשוב על זה, הבעיה היא שכבר חוררתי את הדלתות (:-D).

לגבי החיתוך - הטוויטרים עצמם הגיעו עם קבל כלשהו שממה שהבנתי כבר מונע מתדרים נמוכים להיכנס (קבל אלקטרול?) ובנוסף מחוברים לקרוסאובר של סט שהיה קיים פעם.

תם, נראה לי כי אפשר לחבר במקביל כמו שהוא הציע.

ההספק של הטווטרים גם כך לא גבוהה, המגבר יצליח לספק עוצמה טובה.

הבעיה תהיה יותר, להתאים את עוצמת השמע בניהם לבין הרמקולים בדלתות.

כאן אולי תהיה בעיה, מאחר והטוויטרים הנוספים יהיו יותר קרובים.

אבל, אפשר וזה יתאים, בלי בעיות.

ואפשר ויהיה צריך להנחית אותם קצת, עם חיבור נגד קטן של 3-5 אום בהספק 10W.

דבר די קל לביצוע.. במידה ויש ידע או מתקין רציני.

TOM - זה לא חוקי.. אני :shock: עדיין כך , ואתם גורמים לי לחשוב ולא להיות מרוכז..

בבעיות אחרות.

אייל.

אממ אני אחשוב על זה, הבעיה שצריך לחשוב מה עושים כשאני נוסע לבד בווליום גבוה מבלי לפוצץ את הטוויטרים הרגילים.

תודה לכם חברים :)

פורסם

זה בהחלט אפשרי - לCDT אפילו יש קיט ייעודי לזה שנקרא UP STAGE

אבל בגדול אתה מדבר על פתרון של סופר טוויטר בתוספת לסט הקיים או פשוט דאבל טוויטר ובמקרה שלך אני לא יודע עד כמה זה יהיה טוב או כדאי.

המטרה בסט אפ-סטייג' היא למשוך את הקצה העליון כלפי מעלה - במקרה שלך הטוויטרים בדלתות הם כבר סופר טוויטרים והם כבר מנגנים מאוד גבוה. להוסיף טוויטרים בחזית הרכב ובחלקו העליון עלול ליצור יותר בלאגאן מאשר סדר.

אבל מהנסיון הרב שיש לי בתחום הזה - יש דברים שפשוט חייבים לנסות, בין תיאוריה למציאות יש המון הפתעות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...