Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 2014 חכירה או רכישה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיה (כחלק מיונדאי) עברה מהפך לא קטן בחצי השני של העשור הקודם, אז השוואה של מוצרים מלפני זה פחות רלוונטית.

לא נראה לי שקיה ויונדאי יחסית חדשות (כולל 2012) מהותית פחות טובות מטויוטה. ברור שלכל דגם יש יתרונות וחסרונות, אבל ההפרשים לדעתי לא כאלו משמעותיים (בשנתונים האלו).

ירידת הערך של קורולה 2014 תהיה כנראה גבוהה מירידת הערך של סיד 2012 פלוס ההפרש בטיפולים. תלוי כמה שווה לפות"ש לשלם על הפרש האיכות המופלא הזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם כך הכל טוב, אז תקנה קיה. בסופו של יום כל אחד והעדפותיו באשר הן.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי:

מבחינת איכות בנייה ואיכות חומרים אין בכלל מה להשוות.

מספיק להסתכל בכבישים ולראות איך ניראת קיה בת 5 לעומת קורולה בת 5.

וזה ממשיך גם אחורה. תשווה קיה בת 10(אם תמצא) לעומת קורולה בת 10.

כחדשות שתיהן טובות ושתיהן תעשה את העבודה כמו שאומרים.

הבעיה תתחיל במכירה עצמה ובכסף שתפסיד כשתרצה למכור וזה ממשיך לכיוון טיפולים/תקלות/פלסטיקה וחשמל.

בקיה זה זול הכל מרגיש זול ופשוט והחומרים קקה. בקורולה הכל מחזיק שנים איך זה ?!

כל אחד לפי דעתו - יש כאלה שקונים סמל(כמו שמרצדס זה סמל סטטוס לאחדים בארץ טויוטה הפכה להיות סמל סטטוס לאחרים) ויש כאלה שקונים רכב לפי האיכות של הרכב עצמו ולא לפי הלוגו שיש לו על ההגה.

נסעתי במוניות קיה(בעיקר סיד) ורכבי צבא שעשו קילומטרזים פסיכיים והרכב לא הרגיש "מתפרק" ולא התחילו המון תקלות חשמל ואלקטרוניקה וטיפולים יקרים יותר מאשר טויוטה ממוצעת.

דווקא הקורולה 2003 רנקס שהייתה לי הייתה עושה בעיות במנוע שאפילו אחרונת הצרפתיות לא הייתה חולמת(בוצה בלי סוף, בדור הזה הוחלפו גם מנועים בגלל הכשלים הללו, ממיר קטליטי שהלך ב80 אלף קילומטר וכו') - אבל היה לוגו של טויוטה על ההגה, אז זה אמין לא?.

ובהונדה?,

ההונדה אינסייט שדווחו על בעיות רינגים ובעיות מנועים אצלהן - אבל זה הונדה, איך יכול להיות הונדה לא אמין? זה יפני, חייב להיות אמין.

אם יש לוגו של טויוטה זה טוב אבל אם לוגו של יצרן קוריאני\אירופאי לא? האם הקורולה 1.6 רציפה יותר אמינה מסיטרואן ברלינגו דיזל ידני לדוגמא? רק בגלל הלוגו הנוצץ של טויוטה מקדימה?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אפרופו ממיר קטליטי שהלך ב 80 אלף. שלא יספרו לך סיפורים כי הממיר לא הולך לשום מקום. צריך רק לשנות ערכים במחשב שקשורים לחיישן ואז הממיר נשאר ולא הולך, אבל למה שיספרו לכולם את זה, לשפוך חמישייה אחרת איך המוסך יסגור חודשית.

כשלים לא כשלים. בוצה לא בוצה, כשמחפשים בסוף מוצאים.

שוב, בסופו של יום כל אחד יעשה את השיקול שלו, לאחד יישב טוב סיטרואן, ולשני אטום רק רכבים יפניים, למה ? התשובה: ככה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
באיזה מחיר כדאי למכור את הקאיה ביד2 ? במחירון לוי יצחק מופיע (לפני הורדת אחוזי ליסינג ) 54,000 ש"ח . הכוונה למחיר אטרקטיבי והוגן שאוכל להחליף אותה כמה שיותר מהר..

( נתוני הרכב : 2012 , סטיישן, 110,000 ק"מ , יד 2 , טסט לשנה ,ליסינג פרטי לשעבר)

תודה !

מעריך שתוכל לקבל בסביבות 39-40. עדיין לא ברור מה בוער לך להחליף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אפרופו ממיר קטליטי שהלך ב 80 אלף. שלא יספרו לך סיפורים כי הממיר לא הולך לשום מקום. צריך רק לשנות ערכים במחשב שקשורים לחיישן ואז הממיר נשאר ולא הולך, אבל למה שיספרו לכולם את זה, לשפוך חמישייה אחרת איך המוסך יסגור חודשית.

כשלים לא כשלים. בוצה לא בוצה, כשמחפשים בסוף מוצאים.

שוב, בסופו של יום כל אחד יעשה את השיקול שלו, לאחד יישב טוב סיטרואן, ולשני אטום רק רכבים יפניים, למה ? התשובה: ככה.

וזה תיקון שלא עולה אלפי שקלים? לפני כ6 שנים שזה קרה לי רצו באיזור ה1,500-2,000 שקל על ה״תיקון ערכים״ - אני כמו רבים? נסעתי עם המנורת מנוע דולקת, אבל בטויוטה שיש תקלה שגורמת לנורת מנוע להישאר דלוקה זה בסדר לא? זה לא תקלה זה רק ״שינוי ערכים״.

להגיד על הבוצה ״שרוצים מוצאים״ זה ילדותי כי זה תקלה יידועה בסדרת המנועים הזאת - אז זה מוכיח שהאמירה ״זה קורולה אבל, מה כבר יכול לקרות״ שגויה ומטעה אנשים פה בייעוץ שאתה אומר אותה פעם אחר פעם(שלא לדבר על זה שהתחילו לדווח על בעיות של תקלות בעשרות אלפי קילומטר בגיר הרציף החדש - הזה שמורכב בקורולות מ2013 או הספייס-וורסו-ים אבל ששש..לא להרוס את חלום האמינות לטויוטהוליקים).

קוריאנית שמורה וחדשה יותר(כי המחירון שלה נמוך יותר בגלל הלוגו) תהיה ככל הנראה אמינה יותר מאשר טויוטה ישנה יותר שעשתה יותר קילומטרז ונמכרת במחיר מפורז בגלל לוגו - שכמו שאמרנו לא בהכרח מבטיח משהו חוץ מהתחושה האישית של ״זה קורולה זה אמין״.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לטעמי,עסקה לא משתלמת בעליל בכללי מבחינה כלכלית במיוחד לאור העובדה,שאתה מתקדם שנתיים סה"כ והפרש הק"מ אינו משמעותי.

אם אתה מתעקש,את הקיה אפשר למכור לטעמי במחיר באיזור ה 40-43 אלף ש"ח ואז... אתה הולך למגרש/ של חברת ליסינג מוכרת ולא סוחרים סוג.. ואז כאשר תנפנף להם בשטרות מול העיניים זה יעשה את העבודה ותוכל להוציא קורולה באיזור ה 80-85.

יש מבחר גדול עם רכבים שמורים בהרבה ממה שהוצע לך אבל בטרייד אין כרגיל הם יציעו את כל הבררה שלהם,כי את הזבל צריך להעיף ראשון ואת הרכבים הטובים הם שומרים לקרובי משפחה הקרובים לצלחת/לכאלו שיסכימו לשלם מחירון כמעט מלא על ליסינג לשעבר.

במקרה כזה,הייתי מחפש אפילו רכב פרטי,עם ק"מ שגבהוה ב10,000 מהליסינג- זה עדיף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפי המחירים שקיבלת בטרייד אין אתה יכול להבין לבד שפשוט עדיף להימנע, לא הגיוני בשום צורה שעל רכב כמו קיה יתנו לך כל-כך מעט, למרות מה שאמרו פה, לדעתי קיה עדיין רכב איכותי והמחיר פשוט מגוחך. תמכור לבד ואז תקנה מה שהכי ישתלם וכדאי

פורסם (נערך)
לפי דעתי:

מבחינת איכות בנייה ואיכות חומרים אין בכלל מה להשוות.

מספיק להסתכל בכבישים ולראות איך ניראת קיה בת 5 לעומת קורולה בת 5.

וזה ממשיך גם אחורה. תשווה קיה בת 10(אם תמצא) לעומת קורולה בת 10.

כחדשות שתיהן טובות ושתיהן תעשה את העבודה כמו שאומרים.

הבעיה תתחיל במכירה עצמה ובכסף שתפסיד כשתרצה למכור וזה ממשיך לכיוון טיפולים/תקלות/פלסטיקה וחשמל.

בקיה זה זול הכל מרגיש זול ופשוט והחומרים קקה. בקורולה הכל מחזיק שנים איך זה ?!

תמצא גם תמצא קיות בנות 10, להזכירך הצבא לקח בעסקאות ליסינג בעבר המון ריו, הן שרדו 300-400 אלף ק"מ של נהיגה לא רחמנית במיוחד עם תחזוקה בסיסית יחסית (טיפולים כל 20 אלף ק"מ), יצא לי לנסוע ולנהוג על מכוניות כאלו, הכול יושב במקום, הרכב נוסע בסדר גמור, ומרוב שהחומרים "קקה" גם כלום לא שבור והכול נמצא במקום.

אתה תקוע על סטיגמות מלפני 15-20 שנים שקיה באמת היו על הפנים, אבל ב-10 השנים האחרונות הם עשו מהפכה משמעותית.

יצא לי לנהוג על הקיה נירו, יופי של רכב. מבודד היטב, נוח, מאובזר, בטיחותי מאוד, סוחב לא רע וחסכוני. תא הנוסעים נראה לא פחות טוב מזה של הקורולה למשל.

לא סתם הפיקנטו גם תפסה לא רע בארץ, היא הציעה חבילה לא רעה בזמנו והיום מציעה חבילה עוד יותר טובה, אמנם הגיר מיושן וזה באסה, אבל למעט זה אני חושב שמדובר באחלה של רכב בקטגוריה.

ולמי שכתב שהקורולה הכי נמכרת: קורולה הכי נמכרת, נו ו? באירופה לא יורקים לכיוון של האוריס (קורולה הצ'באק בתכלס) למרות שהיא עולה הרבה פחות מהמקבילות האירופאיות שלה, אז האירופאים טיפשים? כנראה שלא.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תשמע הקורולה זה רכב מעולה עם אמינות גבוהה ביותר ועם ביצועים טובים, אבל גם הקיה סיד לא רעה בכלל. תנסה לעשות ניסיון מבחן ולעמוד על ההבדלים. הקיה יש לה גם אבזור מעולה..

פורסם

אני תקוע אי שם בשנות ה 90 עם הסטיגמות זה נכון אבל אם תשאל במוסכים. אם תעשה סבב מוסכים, יאמרו לך שאיכות החומרים שזה בסופו של דבר נגזרת של תקלות ובלאי, שונה לחלוטין בין טויוטה לקיה, גם בחלקי מרכב וגם בחלקי מנוע.

הטויוטה שורד את הזמן לעומת X . תבדוק.

פורסם

300-400 אלף ק"מ בצבא עם תחזוקה בסיסית יחסית ונהיגה שלרוב מתאפיינת בקריעת הרכב זה מדד מספיק אמין בעיניי, לא צריך ללכת ולעשות סבב מוסכים בשביל זה.

300-400 אלף ק"מ על מנוע וגיר מקוריים זה מכובד מאוד בהתחשב בקריעה שהרכב הזה עובר.

אגב יצא לי לנסוע בהיילקס צבאית עם 450 אלף ק"מ, תא הנוסעים היה שבור יותר מיונדאי אקסנט או ריו עם ק"מ דומה. רק אומר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...