Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קאפצ'ור 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעקבות התרחבות משפחה בקרוב, אנחנו שוקלים למכור את הפאביה 2012 הידנית של בת זוגי, והצעתי לה לקנות קפצ'ור 0.9 ידנית במקום שנמכרת במחיר נוח יחסית.

בעקבות ניסיון מר שלה בעבר עם רנו, אם נרכוש את הקפצ'ור והיא תתקע איתו באמצע הכביש, השימוש העיקרי לרכב יהפוך כלי שאיתו היא תדרוס אותי הלוך ושוב.

אשמח לקבל מעט פידבקים על הרכב אם יש. הערות, הארות, מחלות ידועות וכדומה.

תודה,

פורסם

מאחל לך לא להידרס :)

מדובר ברכב אמין בסך הכל, לא מכיר בעיות איתו, לגיסי יש את האחות הנמוכה (קליאו) מעל שנתיים - ללא תקלות וצריכת דלק נהדרת.

נקודה למחשבה - אתם מחליפים סופר מיני (פאביה) בג'יפון המבוסס על סופר מיני אחר (קליאו שאינה מרווחת יותר מהפאביה), בדקתם שזה מספיק מרווח בשבילכם כי שדרוג של ממש אין כאן... (מלבד מימד הגובה)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

ההפרש בגודל בין פאביה לקפצ'ור לא כזה גדול. אם יש צורך ביותר מקום הייתי מנסה לחשוב על אופציה אחרת (אולי ג'אז? יש גם ידנית)

את האמינות של הקאפצ'ור אני לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הקפצ'ור כן מרווח יותר מהפאביה אבל לא בהרבה. הוא קרוב לתת-משפחתי במידות פנים שלו.

אך עדיין, מרווח הרגליים בקפצ'ור רחוק מלהיות מספק לאנשים מבוגרים וברוחב לא יהיה ניתן להכניס יותר מ-2 מבוגרים בצורה סבירה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
מוזר מאוד. על הנייר הקאפצ'ור הרבה יותר גדולה.

בפאביה 2012 בסיס הגלגלים הוא 246.5, אורך כולל 400 ורוחב 164.

לקפצ'ור בסיס גלגלים של 260, אורך כולל 412 ורוחב 178.

מה אני מפספס?

בקפצ'ור ובקליאו עליו היא מבוססת המרחב הפנימי ננגס משיקולי עיצוב.

כשהקליאו יצאה היא היתה הסופר מיני עם בסיס הגלגלים הגדול ביותר ועדיין לא יותר מרווחת מהסופר מיני הממוצעת.

קל לזהות זאת בקימורים מאחור. הפאביה, כדרכה בקודש של סקודה, נוקטת בגישה הפוכה בה העיצוב מוקרב על חשבון העיצוב.

פורסם

ניסיון עם הקפטור :

יש לנו את הרכב 3 שנים. בהתחלה עם ילד אחד, עכשיו עם שלושה.

עגלת יחיד נכנסת בקלות, עגלת תאומים נכנסת.

האפשרות של להזיז את המושב האחורי בהחלט עוזרת בעניין הזה.

isofix במושב הקדמי: מאחר ומדובר בתאומים לא ממש הייתה אפשרות להמנע, שוב יתרון.

אני חושב שהמזגן חלש משהו.

מה עוד?

מדובר בגרסה אוטומטית.

הרכב אמין, אבל קצת שותה שמן.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

תודה רבה לכולם. שווה כנראה לגשת שוב לאולם התצוגה ולנסות למדוד את המרווחים. האוטו לא יהיה מלא, יהיה נוסע אחד + 2 קטנים. זה לא הרכב העיקרי.

עקרונית הרכב המועדף עלינו היא הלאון 1,200 הידנית מ- 2013-2014. הבעיה היא שאני פשוט לא מוצא כזה במחיר סביר כאשר לוקחים בחשבון שחדשה עולה 106,000.

פורסם (נערך)

מה גילאי הילדים? כסא בטיחות? סלקל?

אני עם מגאן סטיישן ובעקבות לידה וסדר בבית הורדתי לרכב את הסלקל (צ'יקו קייפיט 30) בנוסף לכסא בטיחות שכבר יש ברכב (צ'יקו נקסטפיט) ולומר את האמת לא רואה את עצמי עם רכב קטן יותר מהמגאן סטיישן שברשותי!

מבחינת המרווח הכסא נהג בדיוק בתנוחה גבולית שהוא כבר נוגע בסלקל אך עדיין נוח והכסא נוסע הקדמי כבר מעט קדימה מהתנוחה האופטימלית (אופטימלי = הכי רחוק מהשמשה הקדמית).

אם הינך משתמש בסלקל או כסא בטיחות הייתי בודק טוב את העניין כי זה יכול במהרה להפוך לסיוט.

אציין רק שגם הכסא וגם הסלקל מהגדולים יותר שיש מבחינת גודל פיזי.

הקפצ'ור בהרבה יותר קטנה מהמגאן במרווח פנים ואני בהחלט לא הייתי רואה את עצמי מסתדר איתה עם 2 ילדים וכסאות בטיחות.

מנסיון עם רנו, אומנם לא קפצ'ור אבל לוח מכירות לא מטיב עימם והמחיר דיי צונח כדי למכור, הקפצ'ור נחשבת דיי ''שיקית'' אך זאת עדיין רנו ואולי את הלאון הידנית יהיה יותר קל למכור כיד 2-3

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הילדים בדרך, תאומים בעוד כארבעה חודשים.

יהיו 2 כסאות בטיחות, לא סלקלים. הפאביה הנוכחית היא הרכב של בת הזוג. לנסיעות בהרכב מוגדל בכל מקרה נסע ברכב שלי שיהיה עוד אוקטביה, או אולי משהו טיפה יותר מרווח למשפחה (ליסינג). היא תסע ברכב לבדה או מקסימום יחד עם התאומים, קשה לי לראות מצב בו עוד מישהו מצטרף לנסיעה ברכב שלה. היא גם לא גבוהה מאוד, אני מעריך שגם בפאביה אפשר להסתדר.

אני מניח שלקנות כסא בטיחות קטן יחסית עד גיל 1.5-2 ולאחר מכן להחליף אותו לכסא בטיחות גדול יותר בכיוון הנסיעה יהיה הרבה יותר חסכוני מאשר לקפוץ קטגוריה.

נראה שהכיוון הכללי כרגע הוא שהיא לא מתה על הקאפצ'ור, אז לא בכוח.

ממשיכים לחפש לאון, אבל המבחר בצורה החדשה (2013-2014) עם מנוע 1,200 דל מאוד והמחירים גבוהים מאוד. כרגע האקזמפלר היחיד בלוחות עם מחיר מבקש 68 עם קרוב ל-100 אלף ק"מ לרכב בן שלוש. איזה סוחר מבקש אפילו 70 לרכב בן שלוש פלוס.

המחירים לא הגיוניים בעיני כאשר חדשה נמכרת ב- 106,000 בלבד.

מעבר לזה שאנחנו לא רוצים להוסיף כל כך הרבה מעבר למחיר של הפאביה בשלב הזה, לדעתי כאשר נרצה למכור את הלאון, כל אלה שקונים עכשיו חדשה במחיר החדש יורידו את המחיר של הישנה לקנטים.

פורסם

לגבי הסלקל - כשרכשנו סלקל קראתי מלא כתבות מחו''ל וכו' מה שעזר לי לקנות משהו בטיחותי, גודל כלל לא עניין אותי והייתי אז עם ניסאן מיקרה.

עם 2 סלקלים ניתן לשחק בצורה של אחד מקדימה ליד הנהג (כמובן לבטל כרית אויר) ואחד מאחוריו בספסל האחורי ואז אין בעיית תמרון של מושב הנהג.

אם תרצו לשים את שניהם מאחורה בהחלט הייתי בודק עד כמה ניתן לקחת את הכסאות הקדמיים אחורה, אפילו קחו סלקל מחבר ותנסו איתו.

אגב יש לאון כאן בלוח מכירה 1.2 ידנית כמדומני מ 2014 עם 60 אלף ק''מ תציץ במודעה למרות שגם המחיר שלה גבוה לטעמי .

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

סלקל כאמור לא יהיה, כבר קנינו שתי אמבטיות והעגלה בכל מקרה לא תומכת בשני סלקלים. בכל מקרה לפני שנקנה כסאות בטיחות נקח את הרכב לחנות ונבדוק איך נכנס כל דבר.

את הלאון בלוחות ראיתי. המחיר המבוקש משקף ירידת ערך של 29 אחוז לרכב בן שלוש. לטעמי רחוק מאוד מסביר.

40 עד 50 אחוז פחות ממחיר של חדש יכול להיות סביר עבור רכב במצב טוב בן 3-4 שנים.

בינתיים העגלה נכנסת בבגאז׳ של הפאביה אז היא לא לחוצה להחליף.

לדעתי הקפצ׳ור בהחלט יכול להיות מרווח יותר בתוספת לא גדולה עבור רכב חדש יחסית, אבל היא לא מעוניינת. אולי היא תשנה את דעתה אחכ או יהיו לאונים מעניינים יותר בלוחות בהמשך.

תודה לכל מי שענה.

פורסם

תיאורטית אפשר להרכיב שני מושבים נגד כיוון הנסיעה בטור בצד ימין, כמובן עם ביטול כרית אויר. אף פעם לא ראיתי מישהו שעשה זאת בפועל, בד"כ גם אין איזופיקס במושב נוסע קדמי כך שההתקנה גם לא בטיחותית במיוחד (להוציא מושבי Britax Clicktight).

בזמנו מדדתי והגעתי למסקנה שמושבי Britax, Chicco Nextfit ו-Graco Size4Me65 הם מה"קצרים" ביותר בשוק, כאשר המדידה נעשית כמתואר, בזוית שכיבה תקינה:

8fQfZWKaD5hqPrSrkGDxI9TYyyhtNW-5tJLdkDptR6FTzrV6O-Rc16NmJqAFrjxKUdTTOH1NkENtPEpvUO5VwNgptEuVwa08Z_DpvOLFJ9t3n1oY83ysAroo59P-m_W454AaqGm1CbOBQPMCoDTNN5artp9V01goB6T3py6bLjb5JW_lI7uWgjLd8Uq2OUZvypy43R6x6CN28AHwPkwPtcL7pvMLxyO8gYYIOGZBYK7VkEkVJ_QdKwjWawLlx_GxvSUBHdvKl4KF-D9fX9y4lPsQ7csqBZc6qorjxnzkO1n4fy_RxkidxWnQjfDs7ObrdkzUiNC4yulJ0NZebzjDqh-gjpD1hGWayO7_l085OBy_fnkWDnh8yfg5uiN1FO6xg3iFToG6itt_3vri5W9x8CY4XuKMfhglGFCMnj64xGb797eFNwP7TRuZSNve-V4GZ28wgusTzIyjRkYWBKaEj99kw8xLKfODM_XyWqucaIbMjutAxaY4IlTerkEsD9p4Amt9BN-W97JWisRcaVXFP5pfM23McpY1ZiK4blPMYYEROxD-MS5ue0o2QvrRZyjwoMvlnOz3__RbdgoaM8Zl7E9luZ-uoKzUgOCE5MV5b1avF34CkZm-=w2639-h1484-no

חזיר דיזל

• תוכן חדש...