Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיול החלומות שלי הוא לטוס למדינה מסוימת ולנהוג על רכב אקזוטי ברחבי המדינה.

אני יודע שיש פה הרבה אנשים שהיו בטיולים מוטוריים כאלה ואחרים, כל אחד והטיול שלו, שיוכלו להביא לי את כל הפרטים והמידע האפשרי.

אני יודע שבגלל הגיל זה סוגר לי המון דלתות מבחינת הרבה רכבים אקזוטיים, אבל השאלה אם יש דגמים מסוימים שאני כן אוכל לנהוג עליהם.

- אילו טיולים מומלצים לגיל שלי יש?

- האם יש דרך לנהוג על רכב אקזוטי גם בגיל שלי? גם אם זה דורש תשלום יותר גבוה.

- אם התשובות על השאלות הנ"ל חיוביות. - אילו טיולים אתם ממליצים לי?

הטיול שאני באמת רוצה זה לשכור רכב ולנהוג בו שעה/שעתיים/יום/יומיים או כל זמן כזה ואחר(ואני יודע שהסכומים משתנים לפי זמן ההשכרה). לנהוג ברכב ברחבי המדינה, בהרים עם נופים, כבישים טובים, אני והרכב.

אני באמת אשמח לתשובות והצעות.

פורסם

תתחיל כאן.

הבן שלי קיבל בסן פרנסיסקו אפגרייד מניסן טידה לשברולט קאמארו. שני חבר'ה בני 21-22.

אבל קאמארו רחוק מלהיות רכב אקזוטי. זה יהי הרבה יותר בעייתי. ויקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואוכל לנהוג במסלול סגור באזור הגיל שלי על רכב אקזוטי?

פחות מעניין אותי הנוף(אפילו שזה גם מוסיף הרבה לחוויה), אלא החוויה על הרכב, להרגיש פעם ראשונה ואולי אף אחרונה מה זה רכב אקזוטי. לדעתי, זאת חוויה מטורפת לכל גיל, ולכל אחד, גם כאלה שלא מחוברים לתחום כל כך.

פחות מעניין אותי העלות, מעניינים אותי האפשרויות.

פורסם

א. חברות השכרה רגילות לא מחזיקות רכבים אקזוטיים.

ב. עם הגיל שלך להשכיר כל רכב יהיה בעייתי.

ג. עם רכבי השכרה שמשכירים כמעט בכל מקום יש החרגת ביטוח ממסלולים. אני עם הרכב הפרטי שלי צריך ביטוח מיוחד לזה שנפרד לגמרי. (ארהב)

ד. אתה מפספס קצת מרחקים - שעה שעתיים ביום לא מביאים אותך לשום טיול נהיגה :) מקסימום לפרברים של בירה אירופאית ממוצעת או לשליש מהסטייט בסטייט קטן בארהב.

עיצה שלי?

יש כל מני חברות שעושות ימי חוויה עם מכוניות אקזוטיות במסלולי מירוץ.

תעשה את זה בתור חוויה.

קח בחשבון שזה קצר ובגלל החוסר ניסיון במסלול - תכלס אתה לא תנהג כזה מהר (לא בגלל הרכב).

כשתהייה יותר מבוגר תשכיר איזה רכב ספורטיבי נחמד ותעשה טיול נהיגה מחוף לחוף.

יום מסלול דוגרי זה גם סיפור אחר והייתי בודק בכל מני בתי ספר לנהיגה מתקדמת שעושים ימי הדרכה במסלולי מירוצים בחול.

השאלה מה אתה מחפש.

מה שסיפרת זה פשוט פנטסיה של טיול שיש בן הכל ובגיל 20 :) אני לא חושב שהיא מותר מדי ריאלית (בלי כמות

מגןכחת של כסף... שיכול לפתור הכל)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

נקודה חשובה שליביו העלה, ואני לא בטוח שפות"ש קלט:

ישראל מדינה זעירה. נהיגה מקצה לקצה היא ענין של 4-6 שעות נהיגה. "חו"ל" זה עניין אחר.

היתה תקופה שבה היו די הרבה חבר'ה שפתחו כאן שרשורים לגבי תכון טיולים, שפשוט לא הבינו את הפרופורציות, ומה המרחקים במדינות אחרות. חשבו להקיף את גרמניה באיזה 4 ימים ובדרך גם להציץ על אוסטריה, שויצריה ובלגיה. מה לעשות - קנה המידה הוא שונה, ו"שתי אצבעות על המפה" יכולות להיות יומיים ואפילו שבועיים נהיגה.

פות"ש - לפני שאתה יוצא בהכרזות בדוק מה באמת מעיניין אותך, כמה זמן וכמה כסף עומדים לרשותך. עלות שכירת רכב "נחמד" יכולה להגיע למאות דולרים ביום - תלוי ברכב, במדינה, בחברת ההשכרה ובנתונים האישיים שלך. ברכב אקזוטי המספרים האלה הרבה יותר גבוהים, שלא לדבר על עלויות ביטוח והיקף ההשתתפות העצמית במקרה של שריטה.

דבר נוסף - נהיגה היא פעולה מתישה. נהיגה במקומות שאינך מכיר - הרבה יותר. הנהיגה בחו"ל מחייבת ריכוז בכביש עם כללים ומנהגי נהיגה שונים מאלה שאתה מכיר, מאמץ הניווט, ואפילו תשומת לב לאכיפה הנוקשה והקפדנית.

בקיצור - עצור, חשוב מה באמת חשוב לך, ואז צא ותכנן מחדש את הטיול לפי יכולותיך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עניין הנהיגה במקום שאתה לא מכיר היא פעולה מתישה (מבחינת מדינה ותרבות נהיגה) זו נקודה מעולה.

כשעברתי לארה״ב - אפילו שעברתי לאיזור רגוע בצפון ג׳רזי - לגמרי ההבדלים בנהיגה , סימוני המחלפים וכו היו לגמרי הופכים נהיגות טריוויאליות בהתחלה למתישות לגמרי.

(כמה שבועות פנימה זה נעלם ... אבל בהחלט מציק).

בכל אופן - לדעתי - ״להרגיש״ את הרכב בלי קצת הדרכות נהיגה מתקדמת = לשמוע אגזוז וללחוץ קצת על הדוושה.

אתה לא תרגיש את הרכב או תנצל משהו קרוב לרכב אבל בשביל החוויה כמו שאתה כותב אז קצת פרופורציות באיזורי:

3 הקפות על סופרקאר במסלול מירוץ בדרום ג׳רזי (אחלה מסלול - אבל דיי רגיל) - http://www.thextremexperience.com/tracks/new-jersey-motorsports-park

החל מ300 דולר.

יש דילים דומים כמעט בכל מסלול מירוץ באיזור שלי והמחירים הם לגמרי בסגנון.

השכרת סופרקארס באיזור שלי (ניו יורק) - Gotham dream cars שיש להם כמה מיקומים עם רכבים מטורפים (ומהחברה שלי שמכירים אותם - אומרים שהם גם אחלה חברה - אני לא מכיר אישית):

https://www.gothamdreamcars.com/exotic-car-rental/new-york

(זו חברה מכובדת ולא חבורת חאפרים - שאלה טובה אם הם ישכירו למשהו בגילך שגם לי רישיון מקומי)

אישית? אישתי הציעה לי אחד מהדברים האלו - אני לגמרי וויתרתי על זה לטובת יום מסלול עם הרכב שלי.

Then dying is forgetting

פורסם

תראו מה שבאמת, באמת מעניין אותי זה לנהוג על רכב אקזוטי, אם זה במסלול או לא זה לא משנה לי(למרות שהחוויות שונות).

עצם זה שאנהג על רכב כזה זה מה שאני רוצה.

אני מודע לזה שמדינות אירופה(רובם) יותר גדולות מישראל בהרבה, כנ"ל מדינות אמריקה. לא אמרתי שאני רוצה בשעתיים להספיק לנהוג את כל המדינה, אלא שאני רוצה לקחת את הרכב לשעתיים לעצמי ולעשות טיול קטן עם עצמי והרכב.

עניין הנהיגה במדינה זרה, עם חוקים שונים ותרבות נהיגה שונה ואכיפה שונה - אכן נקודה חשובה.

בגלל זה רציתי לדעת עם טיולים של אנשים פה שעשו טיולים בסגנון שאני אמרתי, בהרים או ברחבי מדינה מסוימת עם רכב כזה או אחר - כדי לדעת במה העניין כרוך בכל דבר ודבר.

עכשיו, עניין הכסף זה לא דבר שיתקע אותי, אם צריך אשלם יותר רק כדי להגשים את החלום הקטן הזה שאני כל כך רוצה, שאוכל לסמן V בCHECKLIST שלי.

אנשים משיגים כסף לטיולים לשנה בתאילנד, ואני מעדיף טיול קטן עם רכב אקזוטי, לכמה זמן וזהו. הסכומים גבוהים בשני סוגי הטיולים, אבל הם אפשריים להשגה. אז ככה שמבחינת כסף, אולי זה יקח זמן אבל אשיג אותו כדי להגשים חלום.

אבדוק עם בתי ספר לנהיגה מתקדמת על טיולי נהיגה בחו"ל - אופציה מעניינת.

אשמח לעוד הצעות ושיתופים מאנשים שהתנסו וגם כאלה ששמעו מאנשים קרובים.

תודה רבה לכל העוזרים כרגע :)

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שאתה צודק. השכרת רכב כנ"ל, בחול, בגילך - ייתכן שלא אפשרית במסגרת תקציב של טיול.

גם במסגרת מסלול לא בטוח (אבל יותר סביר).

היה דיון דומה לפני כמה ימים ורוב חברי הפורום גרסו שאף חברה לא תשכיר רכב לנהג בגילך.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

אם זו המטרה - המקסימום זמן עם רכב שתקבל לא יהיה במסלול אלא בשכירות כמו מה ששלחתי לך (Gotham dream cars).

המחירים שלהם לא נמוכים (נראה לי זה מתחיל מ400 דולר ליום לרכבים ה״בסיסיים״ ולאקזוטיקות אמיתיות לכיוון ה1000+ דולר) וצריך לבדוק אם בכלל הם ישכירו לך אבל זה כיוון.

כמו כן - בזמנו במרכז של BMW במינכן הם היו משכירים BMWים ספורטיבים לכמה שעות במחירים הוגנים (לזכרוני 150 יורו לM1 לפני שנתיים שלוש - לפני ביטוח שחשוב לעשות! ושוב לא יודע לגבי הגיל שלך) - אבל לא יודע למה אתה קורה אקזוטיקה (הכל שאלה של פרופורציות לישראל :) ).

לגבי מדינות אירופה שיותר קטנות מישראל - קבל את הרשימה:

1. ותיקן

2. מונקו

3. סן מרינו

4. ליכטנשטיין

5. מלטה

6. אנדורה

כלומר - כל מקום שחשבת כנראה לטייל בו גדול פי כמה וכמה מישראל לכל כיוון :)

Then dying is forgetting

פורסם

באנגליה יש לפחות 3 מסלולים שאתה יכול לנהוג עליהם עם מכוניות שלהם.

באיטליה יש כמה או פרארי לוקחים מחיר מופרז במסלול שלהם.

בגרמניה יש את הנורבורינג.

נראה לי לפחות חבר פורום אחד היה בכל אחד.

אני הייתי בסילברסטון אבל הגעתי לשם עם מקומיים, לא יודע איך אפשר להגיע לשם בלי רכב.

יש לך קרובים בחו"ל?

אתה מעדיף מדינה מסויימת?

השכרת רכב אתה פשוט תעמוד בפקק כל הזמן ולא תוכל לעבור את ה 90 כי יש מצלמות בכל מקום

אייל

פורסם

רוב המסלולים (בארה״ב לפחות מההכירות שלי) מושכרים ברוב ימות השנה - אבל כאמור רוב האירגונים הגדולים שעושים HPDE או ימי מסלול פתוחים שהם לא מירוצים עובדים עם חברות שעושות נסיעות חוויה כאלו - או שהמסלול משאיר לעצמו סלוטים בשביל זה.

רוב החוויות האלו הן או:

1. משכירים רכב בינוני ליום מסלול שלם של כשעה וחצי מסלול.

2. נסיעות חוויה של כמה הקפות (כ10-15 דקות נהיגה נטו) על סופרקארס

א ב ל - דווקא נשמע שהבחור לא בקטע של מסלול - או להתגרזן - אלא יותר לסוע קצת מחוץ לעיר ב90 כמו שאתה כותב אבל על אוטו שיסובב לכולם את הראש.

זה פשוט משהו אחר שנשמע שאתה (ואני) לא ממש בקטע שלו.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...