Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירקת מצבר באי שימוש ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב אספנות שאני לא מרבה להשתמש בו ולאחרונה הבנתי שיש בעיה עם המצבר שהרכב פשוט לא מניע אחרי שימוש ממושך

הטענתי את המצבר בטעינה איטית ולאחר טעינה מלאה פרקתי את המטען ונתתי למצבר לשבת בבית (עצלנות שלא הרכבתי)

בזמן הרכבת המצבר היה 13.32A הרכבתי את המצבר ברכב אבל שהכבלים לא מחוברים (המצבר יושב במקומו)

לאחר 5 ימים כאשר המצבר ברכב לא מחובר המדידה הייתה 13.01A

מדובר במצבר חדש אחרי שהישן עשה לי את אותו "טריק" וחשבתי שהוא כבר מת אז קניתי מצבר חדש

את ההרכבה ללא הכבלים של הרכב יישמתי כי בהתחלה חשבתי שיש זליגת זרם אולם אני רואה כאשר המצבר כלל לא מחובר עדיין יש איבוד של זרם.

האם הדבר תקין של מצבר שהמצבר מאבד כל כך הרבה ב5 ימים?

בעבר השארתי את הרכב חודש שלם כאשר המצבר היה מחובר ונסעתי לחול וכשחזרתי הניע בנגיעה.

מה דעתכם?

(בבקשה לא להגיד לי להניע את הרכב כל כמה ימים כי אני רוצה להתמקד בבעיה ולא לעקוף אותה)

פורסם

מהכרות שלי עם מצברי עופרת (בישומים אחרים) המצב שאתה מתאר נשמע נורמלי לגמרי. מתח לאחר טעינה מלאה עומד על כ-13.3-13.4V ולאחר שמנתקים מהמטען המתח נופל לכ-13V, לרוב תוך כמה שעות. כשהמצבר תקין אז הוא ישאר סביב המתח הזה זמן ארוך, חודשים ספורים. כשהמצבר ישן המתח ירד יותר תוך כמה שבועות.

אם הרכב בשימוש נמוך מומלץ לחבר את המצבר למטען שנועד לטעינה ממושכת והחזקת המצבר במצב טעון כל הזמן. בעבודה אנחנו משתמשים הרבה שנים בדגמים של TecMate זה לדוגמא יעשה את העבודה מצויין.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...