Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רציף - חסרונות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני חושב לקנות סובארו b4 חדשה (במבצע ב-150,000 שנראה לי סביר). הבנתי שיש לה גיר רציף ורציתי לדעת קצת לגבי אמינות הגיר, פעולה וכו׳. עד עכשיו נהגתי בגיר פלנטרי אוטומטי רגיל שאני מאד אוהב...

פורסם

היי,

ראשית דבר - נסיעת מבחן. אין לזה תחליף.

שנית - תיבות הילוכים רציפות השתפרו מאד בשנים האחרונות, ורובן "מחקות" תיבות פלנטריות, חלקית.

התיבה הרציפה חסכונית בשימוש בדלק, נעימה בשיוט, אך מרעישה בהאצה תובענית...

שלישית - לדעתי ככל שהמנוע חזק יותר (מומנט) תיבה רציפה תישתלב בו טוב יותר. אני נוהג ב אלטימה 2500 עם גיר רציף, ולעיתים מאד רחוקות המנוע נזקק לטפס לסלד גבוה ו"מחוספס".

לדעתי ה B4 תהיה בעלת התנהגות דומה.

פורסם

לא יודע אם רובן, יש כאלה שמדמות ויש כאלה שלא.

החסרונות בדרך כלל יהיו תגובת דוושה מושהת או במקרה הגרוע תחושה של מתג והאוטו מאיץ כשבא לו, בהאצות חזקות האוטו צורח כי הוא נשאר על סלד מסוים.

לא בדיוק הגיר לחובבי נהיגה, היתרון עקב חוסר הילוכים זה שהוא מרגיש חלק.

לך בצע נסיעת מבחן, אני אישית ממש לא התחברתי, ואם יש דימוי הילוכים, עדיף.

פורסם

אני נסעתי בשני הסוגים גם רציף רגיל וגם מחולק לפי הילוכים ברכבים אחרים,העדפתי את הרציף הרגיל כיוון שהוא נותן תחושה חלקה יותר.

סך הכול מסכים עם מה ששמואל אמר,לדעתיתיבה רציפה היא מצוינת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי בסניק גיר רציף של ניסאן, מבחינת חסרונות: לעיתים נראה שההרכב לא בהילוך הנכון, התחושה היא שהרכב לא נכנס להילוך שיוט והוא מתאמץ יותר ממה שצריך, וכשאני מעביר לטיפטרוניק אני רואה שהוא בהילוך 5 ולא ב 6. אבל אני חושב שהחסרון הגדול ביותר של גירים כאלה הוא בעלויות התיקון במידה ומשהו מתקלקל בו, מכוני גירים סטנדרטים לא מתעסקים איתם,אין כמעט מקומות שיודעים לשפץ גירים כאלה וגיר חדש מגיע לעלויות אסטרונומיות,רציתי להחליף שמן לגיר שלי וגיליתי ששמן לגיר כזה גם יקר משמעותית משמן לגיר רגיל, מגיע לכמעט 500 שקל לגלון וצריך שניים. בסוף לא ביצעתי את ההחלפה עקב התנגדות המוסכניק. אבל אם אתה מתחבר לרכב אז השיקול של עלות התיקון לגיר במידה ויתקלקל הוא לא השיקול המרכזי.

פורסם

אם אתה נהג רגוע יחסית, רבים יתרונותיה של התיבה (חיסכון בדלק וחלקות הפעולה) על חסרונותיה (רעש מעצבן במאמץ ותחושה לא ספורטיבית). אם אתה נהג עם רגל כבדה, חוששני שעליך לרעות בשדות אחרים (מאזדה 6 למשל).

חשבת גם על הסונטה ההיברידית ב-143K מליסינג 0 ק"מ? זה רכב יותר מרווח מהסובארו, יותר חסכוני, יותר חזק (200 סוסים), מאובזר כהלכה גם בדגם הבסיס ונוסע לא רע.

פורסם

תודה לכולם על התגובות, הרגע סיימתי נסיעת מבחן והרגיש לי מצויין, נח ושקט יחסית. רק הפחיד אותי קצת עלויות התיקון של הגיר...ומזדה 6 לצערי הרבה יותר יקרה.

פורסם

הגירים הרציפים עברו שינוי כך שתיהיה תחושה של "החלפת הלוכים" בפועל זה פוגע בתצרוכת הדלק והעבודה החלקה שהגיר אמור לתת. בגדול הרעיון של גיר רציף הוא טוב אבל הסיבה העיקרית שהוא עוף מוזר (למעט אמינות לקויה בדורות הראשונים) היא העובדה שאין העברות הילוכים. ולאנשים זה מוזר שהאוטו תקוע על סל"ד מסויים אבל עדיין מאיץ.

אישית יש לנו את הגיר של ניסן ברנו מגאן שלנו, תורם לחסכון בדלק. תורם מאד לנוחות נסיעה (כאשר נוהגים רגוע). לדעתי זה מתאים מאד לאנשים שאוהבים להגיע ממקום למקום במינימום דרמות מהמנוע והגיר.

שורה תחתונה אשתי מתה על הרציף אני משתגע כל פעם שאני עולה על האוטו... :)

Alfa 159 TBi

פורסם

בעיות אמינות לא צפויות 0לא קיימות בעיות מיוחדות ב-CVT של הונדה, סוזוקי או סובארו). הבעיה היחידה היא כמו שציינו - השהיה בעת לחיצה על דוושת הגז.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

נהגתי שלושה שבועות על B4 סטיישן בניו זילנד. מנוע 2.5 גיר רציף עם שישה הילוכים מההגה., הגיר היה אחלה וכשהתחשק לי לשחק העברתי ידנית מהאצבעות. אני אהבתי.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נסעתי על קורולה 2014 120000 ק"מ ואיש במשפחה לא התלונן וכששאלתי על הגיר הרציף איש לא הבין על מה אני מדבר.

השאלה נראית לי ליודעי ח"ן / משתמשי פורום מתקדמים

פורסם

אולי שם היא מחולקת להילוכים ולכן זה שונה מרציף רגיל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...