Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הייתי היום אצל המוסך שאני מטפל בו, כי חום המנוע עלה לשמים.

מה שעשו שם מסתבר בסוף היה לבטל את התרמוסטט.

קראתי וחיפשתי פה קצת והבנתי שזה היה דבר מטומטם ביותר לעשות וזה עלול לפגוע במנוע.

מדובר ברנו קליאו B 2002 ידנית.

במידה ואני עושה את זה בעצמי -

א. איפה אפשר לקנות את החלק בזול? ( אזור המרכז - גבעת שמואל - בני ברק - רמת גן - פתח תקווה)

ב. היום ראיתי איך המוסכניק פירק אותו בגדול.. יש אולי דגשים למה צריך לשים לב כשאני מתקין תרמוסטט?

תודה רבה!

אוריאל

פורסם

הבעיה היה היתה התרמוסטט שהם פשוט הורידו..

יש אולי עוד מקום שאתם ממליצים יותר קרוב לאזורים שציינתי ? תל אביב יחסית רחוק לי ואין לי זמן להיכנס שם לפקקים

תודה

פורסם

חבר, ממש לא בטוח שזו הבעיה היחידה. תעשה חיפוש מה צריך לבדוק ואיך במערכת הקירור, הייתי מתחיל מרדיאטור סתום שאפשר לבדוק עם מדחום לייזר, ודואג לנקז היטב אוויר במערכת. בהצלחה.

פורסם

מה שעשו שם מסתבר בסוף היה לבטל את התרמוסטט.

קראתי וחיפשתי פה קצת והבנתי שזה היה דבר מטומטם ביותר לעשות וזה עלול לפגוע במנוע.

חוסר תרמוסטט גורם לשחיקה מואצת של המנוע.

יש אולי דגשים למה צריך לשים לב כשאני מתקין תרמוסטט?

לשים לב על כיוון זרימה.

אם אתה לא יודע איזו סוג נוזל קירור היה, (יש סוגים שאסור להרבב), עדיף לרוקן הכל ולשים נוזל קירור חדש.

אם עף פעם לא החלפתה נוזל קירור תחפש מדריך ב-

פורסם (נערך)

יש דרך לדעת אם התרמוסטט תקין (נפתח/נסגר) או לא מבלי לפרק אותו? נאמר שאם אני נותן למנוע להגיע לטמפ׳ של 90 מעלות ואז פותח את מיכל העיבוי אני יכול לראות אם המים זורמים למיכל או לא?

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם (נערך)

תבדוק בדור חלפים (אוטו מודיעין) באריה שנקר 13 פתח תקוה.

תדאג לנקז אויר טוב כדי שהתרמוסטט יפתח בזמן.

תחפש ביוטיוב סרטון שמראה איך עושים את זה לרכב שלך או לפחות לרכב דומה לשלך.

אם אני לא טועה, צריך לשים איזה דבק/משחה/גומיה - אבל זה תשאל את המומחים כאן.

לאחר ההחלפה וניקוז האויר, תניע את הרכב ותעקוב טוב אחרי הטמפרטורה. אתה צריך לראות שהמנוע מתחמם עד שהוא מגיע לטמפ' שבה נפתח התרמוסטט, ושם (או קצת אח"כ) אמורה להיות עצירה בעליית הטמפרטורה עד להתייצבות.

את הטמפ' בה נפתח התרמוסטט תוכל לדעת ע"פ נתוני היצרן באינטרנט.

אם יש לך רכיב OBD תוכל לנטר את הטמפ' ברמה מדוייקת יותר מהמחוון ברכב.

עריכה אחרונה על ידי priel
פורסם

אין טעם-אם יש הרגשה על התחממות יתר:

1. בודקים את העבודה של מאוורר עם סורק-איך מנוע שומר על הטמפרטורה תחת עומס,אם לא

2,מנקים רדיאטור+מחליפים תרמוסטט,אם לא

3.אטם ראש וכו ',,,,,

פורסם

מה זאת אומרת?

אם הרכב מגיעה לטמפ' עבודה(על החצי) בלי טרומסטט ממה שאני מבין יש התחממות שהחזרה של טרמוסטט תביא אותו לאותו מצב שהוא היה לפני הסרה,לא?

אם הוא קבוע על רבע כנראה שתרמוסטט זה הבעיה?

הרי תפקידו של התרמוסטט לדאוג שברכב המנוע יעבוד על טמפ' עובדה מקסימלית ע"י ויסות מעבר המים.

• תוכן חדש...