Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעל מיאטה ידנית 2004 - 2005 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להתייעץ עם בעלי מיאטה ידנית 2004-2005 בנושא מיכני הקשור באוטו. אנא תתקשרו להודעה הפרטית ונמשיך אח"כ בטלפון. תודה מראש.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אבי, בקשה לי אליך - תרשום את השאלות כאן ולא בפרטי או אימייל, שהניסיון שלך והתשובות שתקבל יהיו זמינות גם חשאר המשתמשים... זה לא שהתופעה שנתקלת בה היא איזה סוד מדינה... אני אשמח לעזור אבל לא מעוניין לקבל אימיילים בעניין להבא.

עותק של האימייל שקיבלתי -

I own a 2005 Miata 1.8l sport with 13,000 Km, LSD, 6 Speeds, ABS.

Being a new owner, I have noticed a phenomena, that I do not know whether is characteristic or a problem.

My clutch does not shudder either in 1st or in Reverse. However, whenever I am doing a parallel parking maneuver, when the car is hot, the whole car shudders as if the clutch has hardening spots, or there is a torn support along the drive train. I am sure it is not from the clutch! I can feel the shudder coming from the rear axle, it is as if the differential is lapsing in an on/off power transfer.

It never happens in a strait line reverse, and not when the car is cold. Only when the car is hot and only when I maneuver the car into parallel parking.

I do not know if it is relevant, but when I reverse in the morning out of my garage, I always turn the driving wheel to the right. After that, I turn the wheel to the left and drive in 1st. When I start to move, after 1-2 Meters, I feel/hear a low "rumble" coming from the differential. On that I was told by miata.net people- that it is characteristic of a Torsen LSD.

Are the phenomenas related? How can I overcome the shudder when parallel parking?

I tried to demonstrate the problem to a friend. I took the car to a deserted parking lot. I maneuvered the car in reverse for 15 minutes, NOTHING happened! Seems to me that it happens only when I stop the car coming from a long drive and than try to parallel park the car by turning the driving wheel while reversing.

Any ideas? Have you ever felt it also?

התשובה כבר ניתנה לך על ידי משתמשי הפורום ב-MIATA.NET, הדבר שאתה מרגיש הוא נורמלי לחלוטין לדיפרנציאל ה-TORSEN שהמיאטה שלך מצויידת בו.

מוטי.

פורסם

מוטי, תודה על התשובה המהירה.

1.אודה להסבר טכני יותר, אם ניתן.

אני מבין את הסיבה לרעד שאני מרגיש בבוקר. הטורסן עובד הן על חיכוך מתכתי והן על ידי העברת כוח בין חילזון לגלגל שיניים. הרעד נובע ככל הנראה מהחיכוך הנוצר לצורך סינכרון הנדרש לסינכרון.

אבל אני לא מבין ממה נובעים הרעידות הקשות שאני מרגיש בנסיעה לאחור כשהכל חם עם שבירה של ההגה, (כגון בחניה במקביל). ההרגשה היא כאילו יש לי תומך מנוע/גיר קרוע. המעניין הוא שאני לא מצליח לשחזר את התופעה עפ"י רצוני. עדיין לא הצלחתי לדעת מראש מתי זה יקרה ומתי לא.

2. גיר 6 ההילוכים הוא קשה. את זה כולם יודעים ובמיוחד כשהוא קר. המעבר מהילוך 1 ל- 2 ומ-2 ל - 3 ממש קשה לעיתים כמעט בלתי אפשרית ללא חריקה. איך מתמודדת עם זה מזדה הרשמית בחו"ל? בארץ הם טוענים שהבעיה לא מוכרת להם. ניתן להשיג איזה מסמך רשמי של מזדה לגבי גיר 6 הילוכים דגם 2004-2005?

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

1. פשוט.

בנסיעה לאחור תוך שבירת ההגה אתה מאלץ את הגלגלים האחוריים לעבוד בהפרש מהירויות גדול מאוד (באחוזים) ולכן הדיפרנציאל לא לגמרי מצליח להתמודד עם התופעה שכן תחום היעילות שבו הוא מיועד לעבוד הוא שונה והוא מרגיש כאילו מנסה לגרום לגלגל הפנימי לסיבוב "להתחפר".

בן כמה ק"מ הרכב?

2. אין לי מושג לגבי ההתמודדות של מאזדה כנגד התופעה אבל אני יכול להמליץ לך על תהליך קצר מאוד שללא ספק ישפר את "דביקות" ידית ההילוכים בדקות הראשונות לנסיעה בצורה ניכרת בתנאי ואתה מוכן לבצע קצת עבודה... ייקח לך משהו כמו 30 דקות בפעם הראשונה ואחרי שתעשה את זה כמה פעמים הזמן יתקצר לחצי... מבחינת העבודה עצמה היא קלה מאוד, רמה של מתחילים.

התהליך נכון לגבי כל מיאטה שהיא עם גיר רגיל, חמש או שש הילוכים.

מה צריך -

שמן גיר מעולה, MOBIL1, REDLINE, ROYAL PURPLE או משהו בסגנון, סינטטי.

מברג פיליפס.

מפתח / בוקסה 10 מ"מ.

מזרק כמו זה של ניקוי אוזניים עם איזושהי צינורית דקה עליו שיהיה אפשר לשאוב איתו נוזל, כדאי שהצינורית תהיה 15-20 ס"מ באורך, תאלתר משהו :-).

והכיף מתחיל -

בהברגה נגד כיוון השעון עם היד, שחרר את ידית ההילוכים (רק הידית עצמה יוצאת, המוט נשאר בגיר).

עם המברג, שחרר את חמשת הברגים שמחזיקים את הקונסולה למקום - שניים בתא של משענת היד, אחד במרכז (בשנתון שלי הוא מתחת למאפרה) ושניים בצדדים מתחת לחלק של הקונסולה עם הרדיו.

הקונסולה משוחררת עכשיו ואפשר לשלוף אותה ממקומה ולהזיז אותה הצידה לעבר כסא הנוסע, שים לב שהחוטים של החלונות החשמליים עדיין מחוברים ואלא אם אתה מחליט לנתק אותם אתה לא יכול ממש להוציא את הקונסולה החוצה אלא רק להרים אותה מהמקום ולשים אותה בצד על כסא הנוסע, מה שחשוב הוא שיש גישה לאטם הגומי הגדול שעל ידית ההילוכים.

עם המפתח 10, שחרר את ארבעת הברגים שמחזיקים את הגומייה שמסביב למוט ההילוכים, אל תוציא את הגומייה עצמה, היא אמורה לצאת יחד עם המוט.

עדיין עם המפתח 10, להרים בזהירות את הגומייה בשביל להגיע לאטם השני (גומי גם כן, קטן יותר ועגול, שלושה ברגים), שחרר גם אותו ומוט ההילוכים יוצא החוצה בשליפה ישרה למעלה... כדאי להכין מבעוד מועד איזה משהו שאפשר לטפטף עליו בשביל לא לטפטף שמן גיר בתוך האוטו.

עכשיו מגיע תור המזרק, תפקידו בכוח הוא לשאוב את כל הנוזל מתוך הפתח שהמוט יושב בו... יש שם משהו כמו 90 סמ"ק. צינורית דקה מתגלה כדבר מאוד יעיל ברגעים כאילו כי היא יכולה להכנס לכל חור.

עכשיו התהליך חוזר על עצמו רק ברוורס.

מוסיפים את השמן שהכנת מבעוד מועד, ממלאים את הכוס *כמעט* עד הסוף אבל תשאיר קצת נפח למוט להיכנס בלי שיישפך שמן החוצה (לא שיקרה משהו, סתם יהיה לך שמן על הגיר מבחוץ).

המוט חוזר עכשיו פנימה ופה כדאי מאוד שתוודא שאין לאטמים (בעיקר לקטן העגול) קרעים, אם הגמי נראה יבש או מתחיל להראות קרעים קטנים חובה להחליף.

אחרי המוט הקונסולה ובסוף הידית כמובן.

החלפות ההילוכים שלך יהיו ללא ספק חלקות יותר.

אני מבצע את התהליך הזה כל כמה חודשים ונהנה מהחלפות חלקות למדי בהתחשב בשימוש הקשה שהגיר שלי עובר.

תהנה :wink:!

מוטי.

פורסם

1.לשאלתך- בן כמה ק"מ הרכב?

האוטו בן 7 חודשים, 13,000 ק"מ.

אם תשובתך נכונה, היא אמורה להיות נכונה בכל מצב. דיפרנציאל חם או קר ובכל נסיעה לאחור עם הגה "שבור".

ובכן-

• התופעה שתיארתי מתרחשת רק כשהדיפרנציאל חם.
  • לא ניתן לשחזר את התופעה על פי רצוני. נסעתי לאחור במגרש חניה בתמרונים מסובכים במהירויות שונות, בזויות שונות - ולא הצלחתי לשחזר את התופעה.
  • לא הצלחתי להבין מהסברך "למה" או "איך" זה קורה שהדיפרנציאל עובר ממצב "מחובר" למצב "מנותק" באופן מחזורי בנסיעה לאחור במהירויות סרן שונות בכל צד. בדיפרנציאל דור קודם, עד שנת 2003 , היה יתכן מצב שבו אם גלגל אחד באוויר, לא עבר מומנט בכלל לגלגל השני ואז קיבלת נתק בהעברת הכח. בדיפרנציאל החדש ממודל 2004 2005 יש קלאץ' מתכת קוני עם קפיץ המחבר בין הסרנים ועל כן נותן "עומס מקדים" למניעת התופעה הנ"ל. בכל מקרה, ברור שאין מצב אצלי בו גלגל אחד הוא באוויר!
  • להערכתי, המקרים בהם התופעה מתרחשת קורים כשאני בא בנסיעה בקו ישר, נעצר ואז מתמרן לאחור לחניה מקבילה. על מנת להבין זאת עלי לדעת כיצד פועל הדיפרנציאל הזה בנסיעה לאחור. דיפרנציאל טורסן מיישם תופעה מיכנית מעניינת שבה אם חילזון מפעיל גלגל שיניים זה יתכן רק בכוון אחד. בכוון השני תתרחש נעילה ואם נפעיל כח- נגרום לשבר. חייב להיות פיתרון מיכני שגורם לשחרור הקשר המיכני החד-סטרי הנ"ל על מנת לאפשר נסיעה לאחור. הפיתרון הזה, שכרגע הוא מסתורי מבחינתי, במצב מסויים "לא עובד טוב" ומעביר את הכח בנסיעה לאחור באופן מחזורי ועל כן האוטו רועד/קופץ SHUDDER . אני משוכנע שקיים פיתרון כזה בגיר שלי כי אני שומע/מרגיש אותו בעבודה כאשר אני בבוקר, על קר, עובר מנסיעה לאחור ביציאה מהחניה לנסיעה קדימה. המדובר בתמרון הכולל שבירת הגה לימין ואח"כ לשמאל. אני שומע מהדיפרנציאל ומרגיש רעד קל RUMBLE כשאותו אביזר מסתורי עובר ממצב נסיעה לאחור למצב נסיעה קדימה.

2. ההסבר שלך לגבי שמן במתקן מוטות העברת ההילוכים Housing Extension נכון לגבי גיר 5 הילוכים וגיר 6 הילוכים הישן (משנת 1999-2002) ששם המתקן מופרד מבית הגיר. בגיר 6 הילוכים החדש המתקן פתוח ומקבל שימון מהגיר עצמו.

מוטי, אתה ממוקם במרכז הידע המקצועי העולמי בנושא המיאטה. אודה לך אם תמצא עבורי מישהו בעל רקע טכני שיוכל לסייע בפיתרון החידות המיכניות. תודה מראש.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אבי -

הידע שלי במכניקה של המיאטה הוא קצת יותר מקיף במיאטות דור ראשון ועם כל הצער אני לא חושב שאני יודע את הפתרון לבעייה שלך.

הדבר היחיד שעולה לי בראש שמשתנה בין מצב חם לקר הוא טמפ' השמן בדיפרנציאל.

יכול להיות תיאורטית מצב שאתה מעבר לתחום האפקטיביות של השמן... האם בזמן שהתופעה אכן מתרחשת אתה יכול לשחזר אותה באותו רגע על פי רצונך?

לגבי היותי במרכז המידע העולמי למיאטות, גם אתה נמצא באותו אחד - MIATA.NET ונראה לי קצת יותר הגיוני לחפש את התשובה שם, אתה מכיר את הבעיה - אני לא, אתה יודע לתאר אותה ואת המצבים השונים שנתקלת בהם - אני לא.

בקיצור, לעבודה... אין לי פיתרון קסם, שאל בפורום של NB או ב-POWER MODS, אני בטוח שמישהו כבר נתקל בבעיה בעבר.

עריכה: וכמובן, יש מצב בהחלט שזה נורמלי לדיפרנציאל מהסוג החדש, כפי שכבר נאמר לך מאותם אילו שענו לך בפורום.

מוטי.

פורסם

עריכה: וכמובן, יש מצב בהחלט שזה נורמלי לדיפרנציאל מהסוג החדש, כפי שכבר נאמר לך מאותם אילו שענו לך בפורום.

היי מוטי. שוב תודה.

אני לא מצליח לשחזר את תופעת הרעידה בנסיעה לאחור. כאשר זה קורה, אני מצליח להיכנס לחניה במקביל עם רק הרבה גז והחלקת מצמד ותוך כדי קפיצות.

גם אם התופעה בדיפרנציאל החדש היא "נורמאלית", חייב להיות לה הסבר מיכני. הבעיה, גם עם מומחי הפורום האמריקאי והבריטי, היא שכולם חובבים כמונו ואין שם אף אחד בעל ידע הנדסי מספיק מעמיק שמבין לגופן את התופעות ויודע להסביר אותן. הם אפילו עדיין לא הגיעו להסכמה בינהם איזה דגם במדוייק של דיפרנציאל מותקן אצלנו.... :? הבעיה שאין מקור מידע אמין מתוך מזדה והחברות היצרניות של חלקי החילוף לא משיבות למיילים, מנסיוני האישי. בספר החלפים המקורי של מזדה אין תאור של הדיפרנציאל והוא מופיע שם כיחידה אחת להרכבה, לא בחלקים.

לסיכום - אני משוכנע שאין אצלי תקלה מיכנית וככל הנראה זו תופעה הקשורה בשיטת העבודה של הדיפרנציאל המיוחד הזה, אבל אני רוצה להבין אותה ואני לא מוצא מי שיכול להסביר.

לגבי נוקשות ההילוכים. זה בהחלט לא קשור במובילים/מזלגות. זה קשור במכלול הסינכרון של השני והשלישי. הסינכרון אמור להינעל על הקונוס של הגלגל שיניים בטרם שילוב. היות והגיר קר, האפיצות קטנה וככל הנראה אין נעילה מושלמת. כשהגיר מתחמם האפיצות גדלה ואז יש נעילה מושלמת. עובדות נוספות מעניינות- כשמעלים את סיבובי המנוע הנעילה מושלמת כי יותר כח מופעל על הסינכרון. השהיה בכניסה להילוך גם מונעת החריקה כי החיכוך של טבעת הסינכרון על הקונוס מחמם אותו. ירידה מהילוך גבוה יותר לשלישי או שני גם עוברת ללא בעיה בגיר קר, מאותה סיבה- סיבובים גבוהים. המקור לבעיה הוא ככל הנראה בקרת איכות לקויה בייצור- היו צריכים לתת אפיצות גבוהה יותר בגיר קר. הדעות הרווחות לגבי יעילותו של השמן הסינטטי לעניין זה סבירות, אבל הייתי רוצה לדעת מה מזדה הרשמית חושבת על זה ואין מענה לזה. גם בארה"ב ואנגליה לא מבינים מדוע מזדה מתעלמת מהבעיה ומדוע גם בגיר חדש שיוצא מהבית חרושת Aisin לא שמים שמן סינטטי אלא שמן מינראלי סטנדרטי. אותו הגיר בדיוק דגם AZ6 מותקן גם במזדה RX8 ובטויוטה לקסוס 200 . המעניין הוא שמשם לא שומעים על בעיות וזה מוזר מאד.

הייתי רוצה לקרוא על חוות דעת של בעלי מיאטות בישראל בנושאים הנ"ל.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני חייב לציין שאת בעיית הגיר שאתה מתאר כאן יש גם לי בקליאו כאשר הרכב קר... הגיר הרבה יותר נוקשה מכאשר הרכב חם. מה שאומר העברה להילוכים (עליה בהילוכים) מתבצעת בהפעלת כוח יותר גדולה מאשר הורדה , וכל זה מתבטל כאשר הרכב יחסית חם.

למרות שאצלי אין חריקות, יש קושי מה בהעברת ההילוכים.

מוזר.... קונספירציה ? :)

פורסם
אני חייב לציין שאת בעיית הגיר שאתה מתאר כאן יש גם לי בקליאו כאשר הרכב קר... הגיר הרבה יותר נוקשה מכאשר הרכב חם. מה שאומר העברה להילוכים (עליה בהילוכים) מתבצעת בהפעלת כוח יותר גדולה מאשר הורדה , וכל זה מתבטל כאשר הרכב יחסית חם.

למרות שאצלי אין חריקות, יש קושי מה בהעברת ההילוכים.

מוזר.... קונספירציה ? :)

קורה בעוד מכוניות ידניות. פשוט באלו הספורטיביות יותר, העברות ההילוכים נוקשות יותר מטבען, ודורשות כוח רב יותר, ולכן הבעיה מודגשת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...