Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה או טויוטה, 2017

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי לקנות אוטו חדש מהחברה אחרי כל מה ששילמתי עבור רכבים ישנים שבסוף התברר שמה שאני אשלם על חדש הרבה פחות מהישן.

אז השאלה מה עדיף לקנות, טויוטה קורולה GLI 1.6, או מזדה 3 מנוע 2000 פרמיום (ששווים כמעט אותו דבר במחירון).

אני לוקח את האוטו בשיטת מימון בלון, אז השיקולים שלי זה :

1- מי שומר על הערך שלו אחרי 3 שנים יותר ( במידה ורציתי לעשות טרייד אין שמה שנשאר מהמחיר יכסה את יתרת ההלוואה).

2- אני עושה נסיעות בערך 3000 ק"ם בחודש אז צריך אוטו נוח , חסכוני ומחזיק מעמד.

3- אוטו שלא יבלבל את המוח שלי בטיפולים ואם אצטרך טיפול יהיה פחות כסף.

אז בסוף מה יותר מומלץ?

תודה לעונים מראש.

פורסם

אם אתה עושה 3000ק"מ בחודש, אולי כדאי לשקול הייבריד? למשל אוריס, פריוס, איוניק?

שיקול נוסף הוא אחריות ארוכה, יונדאי נותנים 5 שנים להייבריד (עם הגבלת קילומטרז').

אני חושב שעם הייבריד אתה תחסוך סכומים בלתי מבוטלים על הדלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא ממש מעוניין בהייברד, זה נכון חוסך דלק אבל שמעתי שהוא בעייתי קצת עם טיפולים יקרים, ואני גר בעיר שיש בה הרבה עליות חזקות במיוחד, נראה לי שההייבריד לא תסתדר בעיר, אבל תודה

פורסם

1. שמירת הערך טובה יותר בטויוטה. לא יודע למה, אבל ככה זה בשוק.

2. תיקו. שתיהן נוחות, אמינות וחסכוניות באותה המידה.

3. בשתיהן הטיפולים זולים מאוד. בין 400 ל 600 שקלים. אבל אם אני לא טועה, בטויוטה עושים טיפול כל 10k ובמאזדה כל 15k.

לסיכום:

המאזדה תהיה הרבה יותר מהנה לנהיגה בגלל יתרון הסוסים והיציבות. מנגד, הטויוטה תהיה יותר סחירה. זאת המשוואה שאתה צריך להתלבט בה.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

חייב להוסיף הודעה, אם אני עורך להפלאפון ההודעה נמחקת...

הטויוטה מרווחת יותר מאחור ובעלת תא מטען גדול יותר (אם זה משנה).

בנוסף אם זכרוני לא מטעה אותי, הרצפה מאחור שטוחה.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

-הטיוטה יותר פרקטית למשפחה ותיתן לך יותר מרחב מאחור ותא מטען

-המאזדה יותר מאובזרת ומדברת לנהג (דבר נוסף לטענת אנשים בפורום כאן ב16 לחודש מגיעה 3 מעודכנת לסוכנויות מאזדה - קח את זה לשיקול)

השאלה מה העדפה האישית שלך כנהג לרכב.

לא חושב שיש הבדלים משמעותיים לגבי שמירת ערך, זה טוב בתיאוריות - השוק כיום במצב על הפנים ממילא.

שניהם רכבים לא ממש חסכוניים ויעשו לך סביב ה1-11/12 תלוי באופי הנסיעה וזה לא נתונים של רכבים חסכוניים לעומת ההיצע של רכבים חסכוניים שיש כיום בשוק, אם צריכת דלק חשובה לך ואתה לא רוצה היברידי אולי כדאי לחשוב על רכב דיזל (תרצה אפשר להביא לך אופציות).

פורסם
אני לא ממש מעוניין בהייברד, זה נכון חוסך דלק אבל שמעתי שהוא בעייתי קצת עם טיפולים יקרים, ואני גר בעיר שיש בה הרבה עליות חזקות במיוחד, נראה לי שההייבריד לא תסתדר בעיר, אבל תודה

לא יודע ממי שמעת - אבל אין שום ביסוס למה שכתבת. עלות הטיפולים דומה לרכב רגיל, והיונדאי איוניק למשל מגיעה עם חמש שנות אחריות, ולא היא לא תתקשה בתנועה עירונית או בעליות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה רוב הזמן נוהג לבד ולא דחוף לך מרחב פנים קח את המאזדה.

אם אתה עם אנשים באוטו רוב הזמן ואתה זקוק למרחב פנים קח את הקורולה.

פורסם (נערך)

קח מאזדה, תהנה ממנה, תשלם הרבה כסף על הדלק כי מאזדה לא חסכונית ובטח שלא בעיר ועוד יותר בטח שלא בדרך הררית, לא תראה מוסך , עוד 3 שנים שתחליף את הרכב תוריד משמעותית מהמחירון כי תמכור רכב עם ק"מ גבוה (הנסועה שלך כ3000 ק"מ בחודש שזה הרבה).

או שתשמע לעצת חברים מהפורום ותקנה רכב היברידי כגון יונדאי איוניק או קיה נירו, גם תחסוך בדלק משמעותי, גם יותר בטיחותי, גם לא תראה מוסך, טיפולים לא עולים יותר!, אחריות 5 שנים על המערכת ההיברידית, וכח זמין תמיד גם בדרך הררית.

אך כנראה לא תשמע לנו כי אתה רוצה יפני ובטוח.

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם

מנוע חשמלי ברכב היברידי מוסיף יופי של מומנט לרכב. מזכיר שהמנועים במגיעים בהיברידיות לרוב לא הרבה פחות חזקים משל מכוניות סטנדרטיות.

אגב - למה לא טורבו דיזל כלשהו? לרוב יהיה יותר חסכוני והרבה יותר סוחב בעליות. אני אישית מעדיף יפניות על צרפתיות אבל שמעתי הרבה דברים טובים על הפלואנס. נראה מה בעלי הפלואנס/מגאן יגידו..

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
אחריות 5 שנים על המערכת ההיברידית

רק הארה קטנה ברשותך: 5 שנות אחריות מלאות + 2 על המערכת ההיברידית. האחריות היא עם הגבלת קילומטרז'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי דעתי קורולה. שילוב מדהים בין הגיר למנוע. היא תהיה גם יותר חסכונית 1 ל 17-18 בנסיעה רגועה (בדוק).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לגבי שמירת ערך. אני בוחן כבר זמן מה מחירים בהם מיצעים קורולה ומאזדה 3 2014 ביד2. קורולה לא מי יודע מה שומרת ערך, יש הצפה של רכבים מליסינג. מאזדה 3 1.5 גרסת ליסינג נופלת כמו גרזן. מאזדה 3 2L ספיריט נתקעה על טיפה יותר מ90 כבר 4 חודשים ולא יורדת מילימטר! כנראה כשיכנס הדגם אחרי מתיחת פנים זה יתחיל לזוז. מבין השניים אני נוטה לספיריט, וכשהיא תעלה 80 (כנראה עוד שנה) אני לוקח.

הסתייגות1: מחיר יד2 הוא אינדיקציה גרועה כי מה שרוצים לקבל זה לא מה שמקבלים. ועדיין, לטעון שקורולה תהיה סחירה יותר לדעתי זאת טעות.

הסתייגות2: 3000 בחודש זה לא מעט. בתנאים האלה היברידי משתלם מאוד. רכב חדש לא דורש הוצאות כבדות, מחירי הטיפולים דומים. אבל גם אם היו פי 2 יותר יקרים לרעת ההיברידית, זה כסף קטן יחסית למה שתחסוך על דלק.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם
ואני גר בעיר שיש בה הרבה עליות חזקות במיוחד, נראה לי שההייבריד לא תסתדר בעיר, אבל תודה

איפה שמעת את השטות הזו?

• תוכן חדש...