Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי שבוע שעבר רכב בן 6 (לא משנה מה סוגו) ובתהליך בדיקת הרכב שאלתי שאלות שרלוונטיות עבורי. אחד השיקולים שלי בקניה הנוכחית הייתה אם לקנות רכב מיד ראשונה (בעלים 00) עם היסטורית טיפולים מסודרת, או לחלופין לקנות רכב אחר מאותו דגם, עם יד גבוהה יותר, ללא היסטוריית טיפולים, אך במחיר נמוך משמעותית (ואותו ק"מ).

ביקשתי מהמוכר שיגיד למוסך לשלוח אלי לפקס את היסטוריית הטיפולים של הרכב מהיום הראשון והוא ענה שאין בעיה. יום לפני הבדיקה אצל מכונאי תזכרתי שוב את המוכר שיבקש, וקיבלתי תשובה שהוא היה עמוס וידאג לי למחרת. חשבתי לעצמי שביום הבדיקה הוא יגיע עם הניירת מסודרת, אך הוא לא הביא כי היה עמוס לטענתו, והבטיח שביום ראשון (האחרון שהיה) הוא ידאג לזה. כמובן שגם ביום ראשון לא קיבלתי את המסמכים. בשורה התחתונה החלטתי שהיום אני שולח הודעה שההתנהלות לא בסדר, ושאני מרגיש שאני מתחיל לרדוף אחרי המסמכים האלה וזה לא מתאים לי. התשובה שקיבלתי הייתה שהרכב טופל במוסך מורשה בכמה מקומות (ירושלים, מרכז וצפון) ואין תיעוד של הטיפולים. כשאמרתי לו שהוא פעל בחוסר שקיפות ויכל להגיד לי את אותו משפט מלכתחילה והייתי שוקל אם לרכוש את הרכב, קיבלתי תשובה "שאני מאיים" עליו...

כמובן שהכל מתועד בהתכתבויות.

השאלה אם יש לי משהו לעשות בנידון? לבטל עיסקה כמובן שאני לא יכול לדרוש וגם לא רוצה... השאלה אם עו"ד יכול לעזור במקרה הזה? או לחיות עם העובדה שאין לי היסטורית טיפולים למרות שהדגשתי את חשיבותו ולהמשיך הלאה.

תודה לעוזרים

פורסם

התקשרתי לשירות לקוחות של היבואן. הם אומרים שאצלם הרכב עבר רק טיפול 30K.

לדעתי הטיפולים נעשו בשחור ללא קבלות...

האוטו עבר 80K ק"מ סה"כ ואין לי מושג מה עשו לרכב ומתי... בעיקר יהיה חבל להחליף קיט טיימינג ומשאבת מים אם זה כבר בוצע. זה הרבה כסף. ובכלל... הוא לא אמר לי אפילו מתי עשו טיפול אחרון. רק אמר "האוטו מאוד שמור, אתה תהנה ממנו". זה לא ממש עוזר לי.

וגם חבל שבבוא העת שארצה למכור אותו לא תהיה לי היסטוריה מסודרת.

פורסם

בעיקרון נשמע כמו התנהלות קצת חשודה, אם הוא טופל בכמה מוסכים מורשי יבואן - תהיה לך הסטוריה מלאה בכל מוסך. אחרת תצטרך לפנות לכל מוסך שבו טופל ולבקש מהם את ההסטוריה פרטנית.

תבדוק לפחות איפה עשה את הטיפול האחרון - שם כנראה עשו את הטיימינג אם בכלל

בריאות לכולם!

פורסם

התקדמת בתהליך בלי לקבל את המסמכים החשובים לך על פי דבריך, למה התקדמת בתהליך? מה אתה רוצה עכשיו?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
התקדמת בתהליך בלי לקבל את המסמכים החשובים לך על פי דבריך, למה התקדמת בתהליך? מה אתה רוצה עכשיו?

הרכב בן 6, יד ראשונה, ללא תאונות או מכות, נראה שמור מאוד חיצוני ופנימי, עברה 80K ק"מ בלבד, והאיש איתו ניהלתי מו"מ מבוגר ונחמד, כך שהנטייה שלי הייתה לסמוך עליו ועל דבריו על אף שלא ראיתי את היסטוריית הטיפולים בפועל. טעות שלי שביצעתי את העברת הבעלות ללא קבלת המסמכים, אך זה לא פוטר את המוכר מלהגיד את האמת ולהיות שקוף.

מה אני רוצה? בדיוק בגלל זה העלתי את השרשור הזה. לבדוק אם אוכל לקבל פיצוי בגין שקר, וההפסד שאספוג שארצה למכור את הרכב (בהנחה שזה באמת משנה... אם לקונים זה לא קריטי ולא יבקשו ממני תיעוד מסודר/ידרשו הפחתת מחיר, אז אין לי בעיה. אם זה משנה לאנשים כמו שלי זה היה משנה, אז אני סופג הפסד בגלל חוסר השקיפות שלו).

פורסם

בעקרון זאת טעות שלך, העברת בעלות וסמכת על בן אדם שעם כמה שהוא נחמד, אתה לא מכיר אותו.

עצה שלי? הטעות כבר נעשתה, את הגלגל אי אפשר להחזיר אחורה, את הכסף שלך ככל הנראה לא תקבל חזרה, אם אתה מבסוט מהרכב ומהמצב שלו, אני אישית בשביל השקט הנפשי שלי (על אחת כמה וכמה שאין הסטוריית טיפולים) הייתי מיישר קו, מחליף כל מה שצריך, שמנים, פילטרים וכו׳, אם צריך גם צמיגים ומצבר ושאר ירקות.

נכון ש״באסה״ להוריד קיט טיימינג ״חדש״ יחסית, אך מנגד אין לך מושג מה איכות החומרים/עבודה שבוצעה, ולי אישית שקט נפשי שווה יותר מכמה שקלים, גם לא חייב להחליף הכל ב״מכה״ אחת, הייתי מתחיל קודם מהחלפת הנוזלים/פילטרים הקיימים לאיכותיים לפי התקן, וממשיך הלאה לאט לאט עד יישור קו מלא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

את הנעשה כבר לא ניתן להשיב, אתה לא יכול לבוא בדרישות למוכר, היו הרבה מאוד נורות אדומות בדרך שהתעלמת מהן.

בכל אופן כרגע תבדוק עפ"י הוראות היצרן אילו טיפולים הרכב היה אמור לעבור ותיישר קו במוסך.

לגבי מכירה עתידית במידה ואתה מתכוון להחזיק את הרכב תקופה ארוכה זה לא משנה,

תשמור קבלות של הטיפולים העתידיים.

פורסם

אני מתחבר לדברים שרשמו לך מעלי, אם האוטו תקין, והוא לשביעות רצונך, תעשה יישור קו של כל הדברים הגדולים שהיה צריך לעשות על פי הוראות היצרן, ותהנה מהאוטו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

הבנתי אתכם.

אקבל את מה שאתם אומרים ואשלים עם העובדות.

הדבר היחיד שמפריע לי כרגע זאת העובדה שכל אחד יכול להעלים פרטים לגבי הרכב שלו (יש דברים שנסתרים לעין/לא ניתן לגלות אותם מידית אפילו בבדיקה מקצועית), ואף אחד לא יעשה עם זה כלום.

אני אישית מכרתי עכשיו סיאט וכתבתי כל מה שאני יודע על הרכב לטוב ולרע. אפילו בימים קרים כאלה שלא צריך מיזוג על קירור דאגתי לציין בפני כולם שהמדחס לא טוב ודורש החלפה בעלות של אלף ש"ח ואף יותר. יכולתי לא להזכיר את זה ואף אחד לא היה יודע באותו רגע.

בקיצור, חבל שאנשים לא שקופים ואומרים את כל האמת.

אעשה יישור קו כמו שאמרתם, ואמשיך להנות מהרכב בתקווה שלא יתגלו עוד בעיות (ולקוות שאכן הוא טופל בזמן וכמו שצריך עד עכשיו).

תודה

פורסם

א' תברר איתו באיזה מוסכים הרכב טופל. תתקשר למוסכים שהוא אומר לך (בעיקר הטיפול האחרון) ותשאל מה נעשה.

יהיה מועיל גם אם תגיד באיזה רכב מדובר, לא מבין למה לשמור את זה בסוד.

פורסם
א' תברר איתו באיזה מוסכים הרכב טופל. תתקשר למוסכים שהוא אומר לך (בעיקר הטיפול האחרון) ותשאל מה נעשה.

יהיה מועיל גם אם תגיד באיזה רכב מדובר, לא מבין למה לשמור את זה בסוד.

אין שום סוד. לא רוצה להוציא בטעות שם רע ואז יבואו אלי בטענות. מדובר בסובארו.

שאלתי את אותן שאלות. התשובה שקיבלתי הייתה שהוא מטופל בקפידה בזמן, לעשות טיפול, ושכל פעם לקחו את האוטו לטיפול במקום אחר באחד ממוסכי סובארו מורשים. הוא אומר שאין תיעוד ו- 99.9% שהטיפולים שולמו במזומן ללא קבלות.

בקיצור תשובות כלליות, התחמקות ומתן תשובה בשביל שאעזוב אותו בשקט.

אני יודע שכל מה שאני אומר נשמע חשוד והייתי צריך לפקוח עיניים ולהיות הרבה יותר זהיר. אבל כל מה שאני מספר קרה אחרי העברת הבעלות. כל ההתנהלות לפני הייתי מעולה, מכובדת ואמינה.

פורסם

אין שום בעיה עם זה ששולם בשחור ואין קבלות - תגיד לו שהכל בסדר, אבל אתה רוצה לדעת מה נעשה.

תגיד לו שאתה לא בא אליו בדרישות - אלא רק מבקש את שם המוסך שעשה את הטיפול האחרון.

אתה מקבל את שם המוסך (אם הוא מסרב לתת לך את שם המוסך - פה חשדתי) - ומתקשר ושואל מה נעשה ברכב...

פורסם

החשד העיקרי שלי הוא שאם הוא טוען שאין קבלות על כלום ומסרב להמציא שם של מוסך, יכול להיות שמדובר ברכב שטופל רק פעם אחת וזהו, בתירוץ הישראלי הקבוע ״גם ככה הרכב בקושי נוסע״.

במקרה כזה, ואפילו אם יש חשד לכזה, הייתי רץ לעשות טיפול.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אם אין לך הוכחה מסודרת שבוצע טיפול - אז לא בוצע טיפול.

לשעבר:

• תוכן חדש...