Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האלטרנטור ברכב של חברה שלי (סיריון 2006) מזייף. לאחר שנדלקה לי נורת טעינה ותוך כדי נסיעה עוד ועוד נורות אזהרה, התחברתי למחשב וראיתי שהמתח בסרק הוא 11.5 וולט ובסל"ד שיוט 12.2 וולט. מתחים נמוכים מדי.

מישהו יכול להמליץ על חשמלאי או מכון שיפוץ אלטרנטורים הוגן (אולי בכלל רק הרצועה מחליקה), באיזור תל אביב?

תודה

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ראשית תבדוק מתח עם רב מודד ואל תסתמך על סורק תקלות בקטע הזה,

דבר שני - השיפוץ בארץ על הפנים. הברירה היחידה זה להביא אלטרנטור מפירוק, ובמקביל לשפץ את שלך, בעצמך ובחלקים איכותיים מאיביי.

לפעמים כשאין טעינה השיפוץ מאוד פשוט - בסה"כ החלפת מברשות שעולות שקלים או עשרות שקלים בודדים.

בסיריון דור שני יש רק רצועת אביזרים אחת שמניעה את הכל, ככה שאם היא מחליקה היית מרגיש עוד דברים לא תקינים.

Stay Dirty

פורסם

לצערי אין לי רב מודד, והנתונים מהמחשב נראו הגיוניים לפי מה שחויתי. (עם אורות ומזגן למשל, הגיר לא מעביר הילוכים, מכבים אורות ומזגן, הרכב מתנהג בסדר).

אני לא בטוח שאני יכול לעשות עבודת שיפוץ יותר טובה ממכון שמשפץ אלטרנטורים למחייתו. למה על הפנים? בגלל איכות החלקים?

תודה על ההארה לגבי רצועת האביזרים.

פורסם

הרכב לא הניע ביום שישי. הוחלף מצבר. אני לא הייתי שם לצערי, זה היה בחיפה. המנוע 1.3 ליטר, הרכב עשה פחות מ 100 אלף ק"מ לדעתי.

פורסם

לא. היא גם לא נדלקה כשנהגתי, עד שעמדתי בפקקים בסרק לאורך זמן, בלילה עם אורות דולקים. אז היא נדלקה, אחריה ה over drive, אחרי זה הגיר הפסיק להעביר הילוכים, אחרי זה ה ABS, עד שהגעתי 5 דקות אחר כך למשרד וחניתי.

שעה לאחר מכן הנעתי את הרכב (בקלות), ללא פנסים / מזגן / צרכנים אחרים. נורת הטעינה לא דלוקה, הרכב נוסע בסדר ומעביר הילוכים. מתח 12.2 בערך ב 2500 סל"ד. בסרק יורד ל 11.5 וולט.

פורסם

אני יודע שזה לא תקין. לכן שאלתי על מכוני שיפוץ או אלטרנטור מפרוקיה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

דעתי המקצועית בנושא.

מוקדם מידי להספיד את האלטרנטור במיוחד שסה"כ עברו 100K.

1. יש לבדוק את מתח המוצא של האלטרנטור על קטבי המצבר בעזרת מד מתח ולא רק בעזרת סורק תקלות (למרות שלפעמים קיימת התאמה במדידות).

האלטרנטור ברכבך אינו אלטרנטור סטנדרטי קרי מתח המוצא של האלטרנטור מפוקד על ידי מחשב הרכב ובעל שני מצבים.

* מתח מוצא נמוך אשר עשוי לנוע בין 12.5-13.1 וולט

* מתח מוצא גבוה 14.2-14.8 וולט

חבר מד מתח לקטבי המצבר ותעלה את הסל"ד ל-2000 סיבובים לדקה והפעל אורות גבוהים וגם את המזגן והמתן מספר דקות בכדי לנטר את מתח המוצא.

2. מכיוון שהתקלה הופיעה בסמוך להחלפת המצבר הייתי בודק את החיבורים של נעלי הכבל למצבר וגם את החיבור של המצבר בקופסאת הממסרים תעקוב אחרי כבל הפלוס מהמצבר עד לקופסא.

3. בדוק שהקונקטור אשר מתחבר לאלטרנטור מהודק היטב.

** במידה ובבדיקה נמצא שהאלטרנטור לא תקין אישית לא הייתי סומך על שיפוץ אלא רוכש חדש (במידה ואתם הולכים להחזיק את הרכב עוד כמה שנים) או רוכש אלטרנטור מפירוקיה אשר הורד מרכב עם קילומטרא'ז נמוך.

** לדעתי כדאי לך לקפוץ למוסך אורן בחולון או זיסו שאינם בעלי מקצוע מומחים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה על התשובה. עם זיסו דיברתי לפני פתיחת השרשור והוא המליץ לפנות לחשמלאי / מכון שמשפץ אלטרנטורים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תשמ'ע, אני לא סומך על רוב 'החשמלאים' בימינו במיוחד כאשר מדובר על רכבים חדשים עם אלטרנטור אשר מפוקד על-ידי מחשב הרכב.

אני בכול זאת הייתי קופץ לבעלי המקצוע שהזכרתי. אם אתה נמצא ברמת-גן אוכל להשאיל לך רב מודד בכדי לבדוק את מתח המוצא של האלטרנטור.

אתה יכול גם לקפוץ למוסך רון ולבקש מאופיר (איש הדיאגנוסטיקה) אשר הינו בעל מקצוע מומחה וגם מבין בחשמל רכב.

* תתחיל מבדיקת הדברים הפשוטים קרי חיבורים מגעים רופפים ומתח המוצא.

פורסם

עדכון. אתמול הקפצתי את הרכב למוסך, חברה שלי לא כל כך היתה בעניין של לחכות למצוא משהו מפירוק.

לפני שהגעתי למוסך בדקתי כמובן חיבורים ושהכל מחוזק.

הנעתי והטענתי את הרכב בעזרת הרכב שלי (הוא לא הניע לבד) ונסעתי למוסך, בדרך ראיתי שהמתח כן מגיע ל 14 וולט, אבל אם אני בסרק + אורות + מזגן המתח יורד ל 11.8 וולט. במוסך קבעו שאכן האלטרנטור בעייתי ולא יציב.

היום הרכב חזר לרשותי אחרי שיפוץ אלטרנטור.

מקווה שזה יחזיק מעמד. אני עדיין שוקל להשיג אלטרנטור מפרוקיה, שיהיה בצד.

פורסם

אבל אם אני בסרק + אורות + מזגן המתח יורד ל 11.8 וולט. במוסך קבעו שאכן האלטרנטור בעייתי ולא יציב.

בהרבה רכבים אם תדליק אורות+מזגן המתח יירד מתחת למתח המצבר (12.7 וולט) כמו במקרה שלך אלא אם מחשב הרכב מעלה את סל"ד הסרק ב-200-300 סיבובים לדקה בכדי לעלות את הספק המוצא של האלטרנטור.

מכיוון שאצלך הבדיקה נעשתה לאחר שהמצבר התרוקן כנראה הדבר גרם לעומס חריג על האלטרנטור לכן המתח יירד מתחת ל-11.8 וולט.

העיקר שהכול טוב.

• תוכן חדש...