Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנדרון עד 20 אש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לאחר שהרכבים הקודמים לא התאימו לי לעבודה (מיטו וגימיני)

מחפש לקנות טנדרון שיכיל את כל הציוד שלי (ציוד DJ והגברה)

התנאים - משהו לא יקר - עד 20 , עם חריגה של 3-4 .

קילומטרז נמוך ועלות אחזקה זולה.

שנתון גבוה ביחס לתקציב

לגבי בנזין או דיזל , דיי פחדתי לנסוע על דיזל כי היו לי רק רכבי בנזין אבל הבנתי שיותר זולים לאחזקה ומחזיקים גם יותר.

חשוב לי שהרכב יהיה פרקטי ונוח לנסיעה יום יומית (כי ישמש אותי גם ליום יום לימודים ויציאות), חסכוני בדלק ככל האפשר . וזריז או מהיר כמה שיותר (בכל זאת עם הרכב הקודם הייתי מרביץ)

עד עכשיו כולם המליצו לי על השלישיה - ברלינגו, פרטנר וקנגו

מה ההבדלים? מה עדיף , או שזה רק הסמל...

ראיתי גם את הפיאט פיורינו שמאוד קרצה לי כי הוא לא ענקית , וגם אפשר לקנות שנתונים גבוהים , איך היא? רכב אמין ? ראיתי שמגיע רק ב1.4 בנזין, זה סוחב?

מה לגבי עלויות אחזקה וטסט לרכבים האלה?

אשמח לעזרתכם ,

רועי :)

פורסם

תעשה חיפוש בפורום, היו לא מעט שרשורים על הרכבים האלה.

בגדול - רוב הרכבים האלה בישראל משמשים כ"רכבי עבודה", למרות שהם גם רכבים מצויינים לשימוש משפחתי.

כתוצאה מכך שאלה רכבי עבודה - בתקציב של 20 אלף ש"ח רובם במצב לא שמור, פנימית וחיצונית, ועם קילומטרז' בשמיים.

בתקציב הזה - פשוט חפש את השמור ביותר ומטופל ביותר.

לגבי פיורינו - משמעותית יותר קטן מהשלישייה שציינת. גם יותר זול. יש גם קובו - רכב כמעט זהה למעט גימור פנים.

יש מנוע טורבו דיזל 1300 סמ"ק והוא יותר זריז מבנזין 1400 סמ"ק.

שורה תחתונה - חפש אחד שמור ומטופל (וזאת לא משימה קלה).

פורסם

בשבוע האחרון אני נוהג על הפרטנר, אתמול הובלתי איתה פלטה לשולחן 160x80 ונכנס בלי שום בעיה.

כאחד שנהג אך ורק על רכבים פרטיים אני מופתע לטובה:

הרכב סוחב לא רע ודי נוח. גיר וקלאטצ' נוחים (ומדובר ברכב שעבר 150K ק"מ, לא בדיוק חדש).

אין לי מושג לגבי עלויות אחזקה כי הרכב נקנה רק לפני שבוע.

ביטוח חובה + צד ג' ל 24+ עולה 2200₪ בשנה.

פורסם

אם פיורינו מתאים מבחינת גודל (זה אוטו קטן מבוסס על פונטו), תקנה. בתקציב שלך תוכל לקבל רכב יחסית רענן שנת 2011 בערך עם כ 150 אלף ק"מ.

דגם בנזין לא סוחב ולא חסכוני אבל צריך להתפשר על משהו.

סחיבה וחסכון יש בטורבו דיזל, אבל בתקציב הזה תקבל מכוניות עם 300.000 ק"מ ומעלה, עם כל מה שמשתמע מכך.

ברלינגו ופרטנר, הבדל רק בסמל. רנו - רכב אחר לגמרי, רק היעוד דומה.

מחיר אגרת רישוי (טסט), בכלום זהה למחיר אגרת רישוי של מאזדה 3 או קורולה, בפיורינו יכול להיות גם פחות אם היא קבוצת ריושי 1.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על העזרה,

ראיתי גם סיטרואן נמו זה אותו רכב כמו הפיורינו?

לגבי השלישיה במה עדיף לגעת ואיזה מנועים?

והפיורינו רק בדגם הדיזל?

מה לגבי השכירות שלהם? קשה/ קל למכור?

פורסם

נמו ופיורינו זה בדיוק אותו הרכב, נמכרו די מעט נמו בארץ.

כמו שבוקי כתב לך - פיורינו דיזל בתקציב של 20 אלף יהיה גמור, יש לך יותר סיכוי למצוא בנזין במצב טוב.

לגבי מנועים של ברלינגו \ פרטנר - יש 2 אופציות - שתיהן טורבו דיזל - 1600 סמ"ק ו 2000 סמ"ק. שתיהן סוחברות בסדר גמור. ממה שאני יודע ה 2000 סמ"ק יותר אמין.

יש דגמים ישנים יותר עם מנוע 1900 סמ"ק - דיזל ללא טורבו. מנוע עצל, פחות חסכוני, אבל אמין מאוד.

לגבי קנגו - לא מכיר.

לגבי הסחירות - דווקא יש לרכבים האלה לא מעט ביקוש, של אנשים שצריכים רכב עבודה בתקציב נמוך.

בחברה שעבדתי בה היו ברלינגו \ פרטנר עם 350 ו 400 ו 450 אלף ק"מ וכל פעם שהמנכ"ל החליט לשחרר אחת מהן ולחדש את הצי - הישנה נמכרה די מהר.

אבל תכלס -ואני מדבר מנסיון של שנים עם טנדרונים כאלה כרכב צמוד - מה שצריך להדאיג אותך יותר מהסחירות זה המצב של הרכב לגופו של עניין. בתקציב הזה אתה יכול ליפול על רכב שייקח אותך פעם בשבועיים למוסך וישאיר לך חור בכיס.

פורסם

בחברה שעבדתי בה היו ברלינגו \ פרטנר עם 350 ו 400 ו 450 אלף ק"מ וכל פעם שהמנכ"ל החליט לשחרר אחת מהן ולחדש את הצי - הישנה נמכרה די מהר.

אני מהמר שכולן נמכרו לסוחרים במחיר 50-60% פחות ממחירון, למי בחברה יש זמן וכוח להתעסק עם קונום פרטיים?

למכור לפרטי במחיר נורמאלי רכב כזה עם 350.000 - כמט בלתי אפשרי.

פורסם

תראה, המחירון של רכב כזה הוא גם ככה ברצפה, על מה אנחנו מדברים, על מחירון של 15,000 ש"ח? אז מוכרים ב10, ב8. כלומר כן ב 60% מהמחירון, אבל זה לא כמו שתמכור רכב של 100 אלף ש"ח ב 60% מהמחירון.

ודווקא לא סוחרים -בד"כ באו כל מיני מסגרים ובעלים של בתי מלאכה, שהיו צריכים רכב להובלת סחורה, כנראה למרחקים קצרים.

בוא נגיד שיותר קל למכור טנדר קרוע עם קילומטרז' בשמיים, מאשר משפחתית \ סופר מיני קרועה עם קילומטרז' בשמיים.

פורסם

ראיתי גם סיטרואן נמו זה אותו רכב כמו הפיורינו?

לגבי השלישיה במה עדיף לגעת ואיזה מנועים?

והפיורינו רק בדגם הדיזל?

מה לגבי השכירות שלהם? קשה/ קל למכור?

יש פרוייקט מיני מסחריות של קבוצת פיאט בשיטוף קבוצת פיז'ו/סיטרואן.

יצאו ממנו 4 דגמים - פיאט פיורינו, פיאט קובו, סיטרואן נמו ופיז'ו ביפר.

הבדלים באיבזור, סידור ומספר דלתות, בפיורינו אין חלון צד שלישי, באחרות בגירסה שהגיע לארץ יש.

הבסיס המכאני זהה בכולן ומי שהיה אחראי לתכנון וייצור הרכב זה פיאט, כלומר כל המכלולים הם של פיאט.

שוב פעם, זה אוטו יחסית מאוד קטן, גם מאוד זול.

מעליו יש את המסחריות הקלות: ברלינגו/פרטנר, רנו קנגו, פיאט דובלו, פורד קונקט ופולקסווגן קאדי.

במודלים שרלונטיים לתקציב, גירסת בנזין יש רק בברלינגו/פרטנר מודל 2008-9, מנוע 1.4 75 כ"ס חלש מאוד, וקנגו 1.6 אוטומטית.

כל השאר טורבו דיזל. אוטו כזה נוסע בממוצע 40-50 אלף ק"מ בשנה.

כתבתי בפורום מאות הודעות על כל המכוניות הנ"ל, כולל שירשורי סיכום אחזרה של 300.000 ק"מ עם רנו וסיטרואן, תריץ חיפוש.

אני חושב שכיסית שם את כל השאלות.

אם יש משהו ספציפי, תשאל.

פורסם

הבסיס המכאני זהה בכולן ומי שהיה אחראי לתכנון וייצור הרכב זה פיאט, כלומר כל המכלולים הם של פיאט.

תיקון קטן, כל המכלולים של פיאט אבל מנוע בנזין הוא של פיז'ו, כמו של 206. מנוע דיזל שלי פיאט.

פורסם

מבחינת חלונות לא נראלי שיש בעיה,

הנסיעה שלי היא לא מרחקים (סביבות ה10 אלף בשנה) כן אני רוצה אבל שיהיה טוב ואמין לנסיעות ארוכות.

אני חוזר הרבה מהעבודה בשעות מאוחרות (2-4 לפנות בוקר) ודיי מפחד להתקע בכביש

מה עדיף אז , ברלינגו/פרטנר דיזל עם 200+ קילומטר או פיורינו בנזין (שנראית דיי עגלה) עם סביבות ה100 קילומטר?

מה לגבי נוחות הנסיעה שלהם? למישהו יצא לנסוע עם הפיורינו?

פורסם

קפוץ לסוכנות פיאט, פיורינו או קובו חדשות עומדות בתצוגה. תבדוק האם תא המטען שלה מתאים לציוד שלך.

ברלינגו/פרטנר הישנות הן מכוניות מאוד נוחות. "אין היום דברים כאלה". כשנסעתי על כזאת, לא הבנתי למה כולם מתלוננים על איכות כבישים בארץ...

פוטנציאל תקלות יקרות בדיזל עם 200.000 ק"מ הרבה יותר גבוה מאשר בבנזין עם 100.000.

פורסם

זה אותו מנוע כמו של פיורינו וכמו של פיז'ו 206.

הוא קטן וחלש עבור רכב שבמצב עמוס שוקל 2 טון.

הוא זול, גם לקניה וגם לתיקון, אין לו טורבו ומערכת סולר יקרה אבל האוטו הזה לא זז, לא חסכוני ולא דומה לטורבו דיזל בחווית נסיעה.

אולי לאיזור מישורי ולעיר זה עוד איכשהו סביר, אם אתה לא מעמיס משקל גדול.

בעצם, הכל יחסי. הדגם הזה (1.4 בנזין) עובד כמונית בכמה מדינות עניות ונהגים מרוצים, לא רוצים להחליף אותו בשום דבר אחר. בדיוק בגלל שהוא זול לתחזוקה ואמין, פחות איכפת להם איך הוא מאיץ.

• תוכן חדש...