Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה תלוי בצרכן שלך...שים 5 אמפר ותבדוק,אם הפיוז יישרף לך אז תשים 7.5 או 10,אני חושב ש 5 יעבוד מצויין,אבל תבדוק, שים 5 ותדליק ותראה מה קורה.

בהצלחה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא יכול לעשות איזה בעיה אם נשרף או שרק הפיוז ילך
זה הרעיון בפיוז, אם הזרם במעגל עובר את הזרם הנקוב שלו (נניח 5 אמפר בדוגמא שלנו) - הפיוז יישרף וינתק את המעגל.

פיוזים זה דבר זול, לעומת זאת חוטים שרופים במקומות מוזרים באוטו, או שריפה באוטו, זה דבר יקר.

ולגבי הערך הרצוי לפיוז - קצת מעל הזרם הצפוי של הצרכן שלך.

נניח - הצרכן הוא נורת ניאון של 36W. הזרם שהיא תצרוך, יהיה 3 אמפר (36 ואט לחלק ל12 וולט (זה מתח העבודה של מערכת החשמל ברכב) שווה 3 אמפר)

במקרה כזה אפשר לשים פיוז של 5 אמפר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם כבר באותו נושא (סליחה על ההתפרצות):

מצאתי שני לדים כחולים בבית שלי...ולא חרוט\כתוב עליהם שום מתח....

וכל אחד מהם מוציא חוט מינוס וחוט פלוס...

עכשיו אני רוצה להכניס את הלדים האלה למזגן, לפתחי המזגן יותר נכון...ושיפעלו כאשר אני מדליק את האור של הסקאלה (הרכב הוא יונדאי אילנטרה שנת 2005, שיש לו תאורה כחולה במספרים של הסקאלה)..

מישהו מהדרום (או מהסביבה) שיכול אולי להסביר לי איך לבדוק את המתח של הלד ולעזור לי עם כל ההרכבה? (אגב עשיתי ניסוי ושיחקתי עם הבטרייה של הפלאפון שלי (נוקיה 8620) והלד פעל וקראתי על הבטרייה שהיא מוציאה מתח של 3.6V.....זה הגיוני בשביל לד?...

תודה רבה שי

זה יכול להיות הגיוני - אבל אם המתח הנקוב הוא נמוך יותר, ואתה תפעיל אותם על המתח הנ"ל (הגבוה) - אורך החיים שלהם יתקצר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם כבר באותו נושא (סליחה על ההתפרצות):

מצאתי שני לדים כחולים בבית שלי...ולא חרוט\כתוב עליהם שום מתח....

וכל אחד מהם מוציא חוט מינוס וחוט פלוס...

עכשיו אני רוצה להכניס את הלדים האלה למזגן, לפתחי המזגן יותר נכון...ושיפעלו כאשר אני מדליק את האור של הסקאלה (הרכב הוא יונדאי אילנטרה שנת 2005, שיש לו תאורה כחולה במספרים של הסקאלה)..

מישהו מהדרום (או מהסביבה) שיכול אולי להסביר לי איך לבדוק את המתח של הלד ולעזור לי עם כל ההרכבה? (אגב עשיתי ניסוי ושיחקתי עם הבטרייה של הפלאפון שלי (נוקיה 8620) והלד פעל וקראתי על הבטרייה שהיא מוציאה מתח של 3.6V.....זה הגיוני בשביל לד?...

תודה רבה שי

הגיוני. אבל כמו שציין will לפני, חיי הלד יתקצרו משמעותית מאחר ולדים (בדר"כ) מיועדים לעבוד ב 2V-1.5V כאשר כבר ב 1.2V הלד יאיר (נק' פריצה). אני שמתי נגד של 1Kohm על מתח של 12V כך שהלדים לא ישרפו.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אז הנה שמתי את הניאונים הכל עבד פיקס - עם פיוז 5A :) יש שני ניאונים (בכל צד אחד) פשוט לא יכולתי להכנס לתוך הבגאג' כדי לצלם :):) אז יצא מה שיצא בתמונה !

מקווה שהעבודה בסדר ! אל תשכחו שמה שרואים בתמונה לא רואים כשפותחים את הבגאג'- כי זה מלמטה !!!

אז הנה זה !

P1010002.JPG

P1010003.JPG

P1010004.JPG

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

אח שלי אתה יכול להגיד לי בדיוק איך עשיתה כאילו שלבים

וכמה עלו לך החומרים (פיוזים נאונים)

מחפש אזעקת ביפר עם כמה שיותר תוספות

וגם סאב של רוקפורד

פורסם

ניאונים עולים בסביבות ה 60 70 כל אחד - אבל אני לקחתי מחבר שעשה תאונה (שלא נדע)...

יש לי שתי אולטרות אם אתה מעוניין (בחנות האולטרות עולות 140 כל אחת - אתה יכול לבדוק בהום סנטר או אוטודיפו) ! אין לי מקום לשים אותן - הן טיפה יותר ארוכות מהניאונים ... פיוז עלה 5 שקלים וזהו ! הדבקתי את החוטים עם סיליקון חם לאט ובסבבה - וחיברתי לתאורה של הבגאג' !

יצא חמוד לאלללהללהלללהההה

אם תרצה אצלם לך את האולטרות עכשיו !

פורסם

אכן עבודה יפה מאוד! גם אני עשיתי משהו דומה אבל עם הניאונים שהיו במבצע ב-20 שקל ושיניתי להם את הצבע מבחוץ - לפי פרויקט שמישהו עשה כאן...

...Carpe Diem

פורסם

לא ממש ניתן לצלם את זה - כי באור לא רואים את התאורה של המנורה, ובחושך זה נותן תמונה בלתי מזוהה.. אנסה שוב עוד כמה ימים להעלות את כל הפרויקט מלא (תקופת המבחנים... :()

...Carpe Diem

פורסם

סבבה אני שמתי אותם שככה אם אתה מרים את הבגאג' לא רואים את האורות רואים ר את האור שלהם.

מה שנשאר לעשות זה בנייה יפה למערכת ואז

LIGAAAA :>

פורסם

איך עשית שהם ידלקו כשאתה פותח את הבגאז'?

אני שמתי מתג קפיצי כזה אבל הוא לא הכי אמין שבעולם - כלומר אני דואג שאם הוא קצת יפתח אז זה פשוט ישאר דולק בלי שאני יראה... ?

...Carpe Diem

פורסם
איך עשית שהם ידלקו כשאתה פותח את הבגאז'?

אני שמתי מתג קפיצי כזה אבל הוא לא הכי אמין שבעולם - כלומר אני דואג שאם הוא קצת יפתח אז זה פשוט ישאר דולק בלי שאני יראה... ?

חיברתי את זה לתאורה של הבגאג' המקורית

ובכל מקרה אם הוא נשאר פתוח ולא נסגר - זה מראה לי בלוח שעונים שהבגאג' פתוח !

בכל אופן אין לי מה לדאוג שזה ישאר פתוח ולא אשים לב !

תחבר את זה גם למנורה שנדלקת אוטומטית עם פתיחת הבגאג'

פורסם

אה... אצלי לא היתה קיימת מנורה כזו (אחת מהסיבות שעשיתי את זה...) אז התקנתי מתג שנסגר ע"י הלחץ של המגש כאשר הבגאז' סגור, ולפעמים הלחץ הזה לא מספיק בשביל לסגור אותו... אני צריך לקמבן אותו שיסגר על ידי משהו חזק יותר...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...