Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התפטרתי מהחברה שאני עובד בה ואני אמור לסיים עבודתי ב-20 לינואר.

מקבלים אצלנו בונוס שנתי סכום מסויים ב-1.3 עבור כול השנה הקודמת(במקרה הזה - מ1.1.16-1.1.17)

כשאני שואל אצלנו את ההנהלה ואת הוועד אם אני אקבל את הבונוס הזה, די מתחמקים ממני מלתת תשובה...

אז כאמור, אתם יודעים כבר לאן זה מתקדם...

השאלה אם יש לי בסיס כלשהו מבחינת החוק להכריח את החברה לשלם לי את הסכום הנ"ל? מדובר על סכום של בערך 5000 שקל לאחר מס.

פורסם

במקרה דומה שאני מכיר. אם העובד עוזב את החברה לפני התאריך שבו משולם הבונוס הבונוס לא שולם. מכיוון אין שום חובה של החברה לשלם את הבונוס זה נתון בידיה של החברה להחליט באם לשלם לך או לא. (לומרות שזה כביכול על השנה שכן עבדת)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אין שום חובה כללית לשלם בונוס (אלא אם כן יש איזו התחייבות ספציפית בחוזה שלך). אם יש איזה נוהג מקובל בחברה בעניין זה, זה גם יכול להיות לטובתך.

למען האמת, גם אין הגיון לשלם בונוס. בונוס הוא כלי של המעסיק לעודד ביצועים / מוטיבציה / השארות לאורך זמן, ואף אחד מאלו אינו רלוונטי יותר עבורך.

:turn-l:
פורסם
מכיוון אין שום חובה של החברה לשלם את הבונוס זה נתון בידיה של החברה להחליט באם לשלם לך או לא.

זה לא מדוייק, גם לנוהל מקובל יש משמעות גבוהה. אם יש נוהל קבוע לאורך שנים לא ניתן סתם כך להחריג אותו.

אם לא ישלמו, יש להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה.

לדעתי האישית והלא קובעת, אם הבונוס הוא על השנה הקודמת, לא ניתן למנוע אותו רק כי החברה מבואסת שהעובד עוזב זמן קצר אחר כך.

פורסם

נו כן הנוהל של החברה אומר"אם העובד עוזב לפני תאריך החלוקה הבונוס לא יחולק" .

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
שאלה לפות״ש: אם הצטרפתי לחברה בדצמבר 2016, האם אקבל את הבונוס במרץ 2017?

לא הלכת רחוק מספיק,יכולת גם להצטרך לחברה ב-31.12.16.

אני מניח שלעובד שעבד כמה שנים טובות בחברה צריכה להיות התנהלות שונה מאשר עובד שהתחיל לעבוד אתמול.

בכול מקרה זה לא מגובה אצלנו בנוהל אלא רק בתור נוהג, אז ככה שכניראה YUVK צודק.

פורסם

בכול מקרה זה לא מגובה אצלנו בנוהל אלא רק בתור נוהג, אז ככה שכניראה YUVK צודק.

להפך! נוהג הוא הרבה יותר חזק. לחברה מותר לשנות את נהליה הפנימיים בכל עת והם אינם מחייבים אותה. לעומת זאת, אם הנוהג כלפי עובדים קודמים שעזבו היה מתן הבונוס, יש פה עילה לטעמי.

שים לב שאני אינני משפטן.

:turn-l:
פורסם

הבונוס מחושב לפי נוסחא שלוקחת את הביצועים ואת העובד או משהו שהבוסים מחליטים וזורקים לעובדים כראות עיניהם?

אם המקרה הראשון אז אולי יש לך קייס אבל אם השני אז לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...