Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אלהן חברים.. זקוק נואשות לחוות דעת המקצועית שלכם :)

רכשתי את הרכב לפני כמה שבועות,ומאז זה ה"עשה זאת בעצמך" שלי.אני סופר נהנה מזה כל סופ"ש שאני חוזר הביתה,אני קורא פה מלא ,עזרתם לי בהמון דברים כמו ניקוי רדיאטור,החלפת פלאגים,פילטרים למינהם,ומערכת שכוללת החלפת רדיו דיסק ופירוק דלתות שזה ה"קשה שבלחם"בכל הסיפור

נתקעתי בבעיה..בעיה די נפוצה שלא מצאתי בשום שרשור תשובה אמיתית הנוגעת אלי..

הרכב שלי מעשן! מעשן עשן מסריח (עשן לבן-לא סגור אם כחלחל) זה קורה כאשר אני מניע את הרכב יוצא בועת עשן קטנה ונוצר ריח מאוד לא טוב.. העשן ממשיך לצאת אבל לא בקצב של תותח עשן אלה בקצב די לא נראה לעין.. העשן יוצא גם כאשר לוחץ על הדוושה.

ערכתי כמה בדיקות-

1)בצעתי בדיקה חמה-הרכב הגיע לטמפרטורה המתאימה ואחרי נסיעה אגרסיבית עדין מעשן/מסריח.

2)אין לי "טחינה" לא במכסה ולא מתחת למכסה (פרקתי את כל המכסה פלסטיק כדי לבדוק)

3)אין לי מים בשמן-ולא שמן במים

4)מנוע לא מתחמם מעל הנורמה

5)המים שפולט האגזוז כנראה לא טל כי זה קורה כאשר גם הוא חם/זה לא שמן בדקתי את הנוזל שיצא זה מים.

6)החלפתי שמן 10W40 של CASTROL ועשיתי ניקוי רדיאטור עם תוסף ניקוי יצא באמת מים זוועה,הכנסתי לו מים ירוקים של פרנסטון והוצאתי אוויר-אין בועות בהנעה או במתן "גז" או ירידה של מים.

7) לא בצעתי נסיעה ארוכה ומאומצת לרכב בכדי שאבדוק אם חסר לו שמן אחרי אבל כן נסעתי משך 10 דקות ואחרי זה בעמידה המשכתי 2.5 טור בערך למשך חמש דקות.

השאלה שלי מה יכולה להיות הבעיה? אטם ראש מנוע,גומיות שסתומים,כמות דלק גדולה מידי,דלק מהול במים,רינגים דפוקים,ממיר קטליתי דפוק, המון מים באגזוז עם תערובת של שמן שרוף?

יש לציין שאחרי ששמתי את התוסף לדלק "גולד לייבל" העשן הלבן פחת משמעותית,אבל עדין יש ריח מאוד לא טוב ומאוד חזק

------------------------------------------------------------------------------------------

הבעיה השניה היא טיפה פחות מסובכת.. הרכב מאוד קופצני מהרגיל וכאשר עולה על במפר בכביש הרכב פשוט נופל שמאלה מקדימה.

הבנתי שזה תסמינים של בולם מפוצץ או דפוק .השאלה האמיתית האם זה באמת בולם דפוק או משהו אחר.

כמובן שאם זה בולם אחליף לבד והבנתי שאת שניהם צריך גם אם אחד דפוק? ואם זה באמת שווה התעסקות שלי לעומת מוסכניק המטרה היא לצאת לאזרחות אחרי שלוש שנים של צה"ל קשה ולהשתמש ברכב במינימום בזבוז של כסף . תודה ענקית מראש גם על השרשורים הקודמים שעזרו לי וגם על זה :)

עריכה אחרונה על ידי אופל לוי
פורסם

בקשר לשאלה הראשונה בדיקת 4 גזים במוסך יוכלו לתת תשובה אם המנוע תקין או דרוש תיקון.לשאלתך השנייה יתכן מאוד שזה בולם זעזועים פגום אבל אל תתעסק בניחושים.גש למוסך מקצועי לבדיקה ואימות התקלה לפני שאתה זורק כסף סתם.תן למומחים להחליט מאיפה נובע הרעש ואל תלך למוסך ותבקש להחליף בולמים.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

הדרך הקלה היא ללכת למוסך ,ולהוציא מלא כסף רק על בדיקות והבנתי שהרבה מהמוסכים יגידו שהבעיה היא א וזה רק דרך שלהם לשלול תקלה מסויימת ופה מגיע שרשרת של הוצאות שאין לי כרגע בגלל זה כל הקטע של עשה זאת בעצמך

פורסם

רק שאלה, האם המנוע אוכל שמן?

לגבי הקפיצות, אני סובל מהן פה ושם גם בטויוטה שלי והיא עם בולמים די חדשים עם מעט ק"מ כך ש... לא חייב שזה רק הבולמים.

גש למוסך אמין ומקצועי כזה שאולי מומלץ פה שייתן לך חוות דעת.

בסופו של דבר הרכבים האלו לא פאר היצירה וצריך לחיות עם מה שיש מבחינת נוחות ואיכות נסיעה.

פורסם

עוד לא בצעתי נסיעה רצינית כדי לדעת אם הוא באמת אוכל שמן ובכמות מוגזמת.

לגבי הקפיצות זה לא מפריע לי ,הבנתי שזה לא בטיחותי בכלל לנהוג ככה וכל במפר שאני עולה אני מגרד את הטמבון בצד השמאלי קדמי

פורסם

כשהמנוע הזה אוכל שמן מרגישים את זה.

בדר"כ משהו כמו חצי ליטר כל 1000 ק"מ עם גומיות שסתומים בלויות ההחלפה היא לא בעייתית אבל מצריכה כלים שאין לכל אחד בבית.

אם תביא את החלפים איתך תחסוך בסביבות ה 300 ש"ח כשמחליפים גומיות צריך גם להחליף את האטם מכסה שסתומים(אפילו אם החלפת אתמול).

תנסה להזמין מkorpas זה יחסוך בעלויות בהרבה.

אם המנוע לא עושה תיקתוקים אז זה הכל אם כן אז גם מרימי שסתומים(במידה ותצטרך יש מרימי שסתומים שמתאימים לדגם הנ"ל שלא עברו שימוש למסירה).

לא בריא לנסוע עם בולמים לא תקינים אנחנו כבר בחורף ובולמי זעזועים תפקידם לרסן את הרכב.

• תוכן חדש...