Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אפתח ואומר שאני אולי מגיב כאן לראשונה, אבל אני קורא את המידע בפורומים השונים כבר תקופה. לאחר שעברתי וקראתי תגובות רבות בפורום הזה ואני חייב לומר שהמידע שמופיע כאן יעיל ושימושי למדי ואני שמח להצטרף לקהילה הזו.

ועכשיו לעניין - אני מתחיל לעבוד ממש בקרוב ובגלל שמקום העבודה שלי לא נגיש לתחבורה ציבורית, אני צריך לקנות רכב. מבחינת הנסועה - מדובר בנסיעות בינעירוניות מר"ג לרמלה הלוך ושוב - סדר גודל של 70 ק"מ ליום בערך. בתחשיב שנתי זה כמעט 17000 ק"מ ואם אני לוקח בחשבון נסיעות נוספות וכו' זה ינוע סביב 19000 ק"מ בשנה פלוס מינוס - ממוצע למדי.

אני מחפש לקנות רכב עם גיר אוטומטי. ברכב שאקנה חשובים לי בעיקר שלושה דברים :

א) צריכת דלק נמוכה יחסית - אני מתאר לעצמי שאבלה פרק זמן מכובד בעמידה בפקקים ואני מעדיף שהרכב שאקנה לא ישתה את הדלק (ואת הכסף שלי) יותר מדי.

ב) אמינות ואחזקה זולה - אני שואף שבנסיבות נורמטיביות הרכב לא יצטרך להגיע למוסך יותר מפעם או פעמיים בשנה ובנוסף שעלות החלפים, אם וכאשר נדרשת, לא תרושש אותי.

ג) נוחות נסיעה - אני שואף למצוא רכב שארגיש נוח לנסוע בו - מבחינת אחיזת הכביש, מבחינת הישיבה, מבחינת המרווח בתא הנוסעים וגם בעל תא מטען בגודל סביר. כמו-כן אקוסטיקה טובה גם מומלצת - מינימום רעשים מתא הנוסעים והמנוע בזמן נסיעה (מתאר לעצמי שאצטרך להתפשר על העניין).

השנתון שאני מחפש הוא 2010+ עם נסועה קיימת של פחות מ-110K.

התקציב שלי נע בערך בטווח 30K-40K בשאיפה לשלם פחות כדי להשאיר אקסטרה לעלויות נלוות.

עוד דבר שאני רוצה לקחת בחשבון הוא שבאזור שבו אני גר יש בעיות חניה ולכן עם רכב קטן יהיה יותר פשוט להתנייד, אי לכך מבחינת ההצעות שבחנתי עד עכשיו - קיבלתי שתי הצעות שנראו לי סבירות :

1) מיצובישי ספייס-סטאר 2013 (כמעט 2014) מאובזרת עם קילומטר של 69K שהיד הראשונה שלו הייתה ליסינג מימוני. סכום קרוב מאד ל40K.

2) ניסאן מיקרה 2012 מאובזרת עם קילומטר של 102K שהיד הראשונה שלו הייתה השכרה והיד השנייה פרטית אצל זוג מבוגרים. סכום קרוב ל36K אבל אפשר להתגמש על זה עוד טיפה.

אלו סתם שתי דוגמאות שראיתי ונראו לי סבירות אבל אני בהחלט פתוח לשמוע המלצות נוספות, לא בהכרח של רכבים מהקטגוריה הזו.

עריכה אחרונה על ידי AlonBZNR
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פות"ש ציין שהוא רוצה אוטומטי. שתיהן לא טובות מבחינת רעש.

יונדאי I10 החדשה טובה יותר מבחינה זו אבל יתכן שתצטרך לעלות קצת בתקציב.

הרכב הוא לך בלבד או לאנשים נוספים ?

פורסם

מעדיף לקנות רכב עם גיר אוטומטי.

יצא לי לנסוע על ניסאן מיקרה (מליסינג בעבר) נסיעות ארוכות יחסית והיא הייתה נוחה למדי. מה הבעיות איתה לדעתך?

פורסם

I10 לא חלשה בהשוואה למתחרות בתוואי הזה שהוא מישורי ופקוק.

מציע לך לחפש את הדגם מ2014

הבן שלי נוסע עם I10 חדשה בליסינג ת"א-נתניה יום יום ואין תלונות.

לבן השני שלי יש מיקרה ידנית והרכב רועש יחסית.

אך אם בדקת בעבר ולא מפריע לך , זו בחירה הגיונית.

פורסם
I10 לא חלשה בהשוואה למתחרות בתוואי הזה שהוא מישורי ופקוק.

מציע לך לחפש את הדגם מ2014

הבן שלי נוסע עם I10 חדשה בליסינג ת"א-נתניה יום יום ואין תלונות.

לבן השני שלי יש מיקרה ידנית והרכב רועש יחסית.

אך אם בדקת בעבר ולא מפריע לך , זו בחירה הגיונית.

יונדאי I10 משנת 2014 לדעתי לא תעמוד בתקציב. חשבתי לבחון גם רכבים גדולים יותר אבל אני חושש שזה יעלה לי מאד בצריכת הדלק או בנושא האמינות. על מה עוד תוכל להמליץ?

פורסם

היומדאי אכן יקרה בערך ב 10 אלף.

לדעתי הספייס עדיפה מהמיקרה היא מעט זריזה וחיסכונית יותר,כמו כן היו פה כמה תלונות לגבי הגיר הרציף שלה.

שני הרכבים לא מספקים מושבים מפנקים אבל לי אישית בספייס יותר נוח.

המיצובישי אכן בין החיסכוניות שיש והגיר הרציף נעים אבל מצד שני הרכב רועש יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת שקיבלתי עוד הצעות, אבל בגלל שאני לא מבין מספיק אני לא יודע לזהות את הקאץ' בכל אחת מהן.

עד כמה גרוע זה לקנות רכב שהיה בהשכרה בהשוואה לרכב שהיה בליסינג?

1) קיו ריו 2011, 1.4, 122K, יד ראשונה מליסינג. אני מתאר לעצמי שזה היה רכב של משהב"ט ולכן החשד שלי שהוא עבר יותר מדי, למרות שהוא טופל בחברת הליסינג.

2) אופל קורסה 2011, 1.4, 98K, יד שניה מליסינג.

3) הונדה אינסייט היברידית משנת 2011, 103K, יד ראשונה מליסינג חלופי. אני יודע שחלק גדול מהטיפולים היא עשתה במוסך של היבואן, אבל הפער בין המחיר מחירון שלה 55.5K לבין המחיר שהציעו לי עליה בחברה 41K נראה לי חשוד. איפה הקאץ'? אני אולי מרוויח צריכת דלק נמוכה יותר ברכב היברדי, אבל מה אני מפסיד?

4) מיצובישי אטראז' 2014, 1.25, 66K, יד ראשונה מהשכרה.

פורסם

למה לחפש רכבים עם ק"מ כ"כ גבוה? חיפוש קצר ביד 2 העלה את האופציה הבאה (אני בעלים של אחת כזו עם 200000 ק"מ, להגיד לך שאני מת על האוטו הזה אני לא אבל הוא בסדר ועושה את העבודה וגם במקרה שלי נוסע משהו כמו 80 ק"מ ליום)

1234.png

פורסם
למה לחפש רכבים עם ק"מ כ"כ גבוה? חיפוש קצר ביד 2 העלה את האופציה הבאה (אני בעלים של אחת כזו עם 200000 ק"מ, להגיד לך שאני מת על האוטו הזה אני לא אבל הוא בסדר ועושה את העבודה וגם במקרה שלי נוסע משהו כמו 80 ק"מ ליום)

[ATTACH=CONFIG]478135[/ATTACH]

זה חורג מעבר לתקציב שלי...זה בדיוק העניין.

פורסם

כתבת 40 אלף. אני לא מאמין שבשביל 3 אלף שקל בעל הרכב הספציפי הזה (או רכב אחד עם נתונים דומים) יבטל עסקה, אפילו לא בשביל 5 אלף.

שוק הרכב מוצף ואתה צריך להתמקח. אגב שווה טיפה להשקיע בקנייה של רכב טוב מאשר לחסוך בקנייה ולשלם ריבית דריבית במוסך.

בהצלחה.

פורסם

אוקיי, אבדוק את העניין. המלצה על רכב טוב זה בדיוק מה שאני מחפש. הדברים שמצאתי לא נכנסים בהכרח להגדרה של טובים, אז אשמח להכוונה מתאימה אם אפשר :)

• תוכן חדש...