Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500X, גרסת ה 1.4 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מה לעשות, כל עוד לפיאט אין ג׳יפון ״עממי״/לא אופנתי וכו, למשל פונטו קרוס או איך שתקרא לזה, ה 500x הוא המתחרה הישיר ל 2008 וכו. גם באירופה משווים ביניהם אז מה שונה אצלנו? הרחבת היצע משפחת ה 500 לכל מיני גרסאות והתמקדות בזה, הם אקט שיווקי שיש לו תוצאות. דוגמה? מה בדיוק אופנתי ב 500L?

אולי אם סמל״ת יחליטו לייבא את הפנדה 4x4 במחיר סביר, זה ייראה קצת אחרת, למרות שהיא לא מתחרה עם הגדולות יותר...אבל עדיין, מציעה משהו ייחודי שחוץ מהג׳ימני אין פה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-X רכב מצוין לדעתי והוא הרכב היחיד שאינו מיני או סופרמיני שאשתי הייתה מוכנה לקנות. אלא מה, לא במחיר של 140K לפופ סטאר כפי שהיה כשחיפשנו רכב. ב-15K פחות לפני הנחות הייתה לי X מתחת לבית. בסוף יש פיקנטו...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם
לא כל כך מבין את בסיס ההשוואה, ה 2008 קטנה יותר וחלשה יותר, היא גם לא מכוונת לאותו פלח שוק, הספורטאז' גדולה יותר אבל גם חלשה יותר, צמאה יותר ומתנהגת פחות טוב מהפיאט. הפיאט היא במידה רבה אחותה הגדולה של ה 500, לא רק בשם אלא גם בתפיסה, כזו של כלי רכב אופנתי וייחודי, לא הספורטאז ולא ה 2008 מצויות שם. ובניגוד לאחות הקטנה שלא מציעה הרבה יותר מעיצוב, יש ל 500X גם יכולות לא מבוטלות.

בסגמנט הרחב מדי של הקרוסאוברים (איזה כינוי דפוק), אלה המכוניות שצמצמתי לעצמי והן פלוס מינוס על אותה משבצת.

אז הפיז'ו היא הפשוטה יותר והספורטאז' הגדולה יותר, אבל ציינתי אותן גם כדי להמחיש את המחיר המוגזם של הפיאט.

הפיז'ו דומה לה במידות וגם עם מנוע טורבו קטן ויחסית חסכוני, אבזור סטנדרטי (בין פופ לפופ סטאר בערך) אבל מתומחרת הגון ביותר.

הספורטאז' גדול משמעותית עם המון אבזור בטיחות, אחריות ארוכה יותר ושם שבוודאי חזק יותר מהפיאט כמעט בכל אספקט - והוא זול בעשירייה מהפופ-סטאר.

איזה צידוק יש לרכב שיש לו מעלות אבל ממש לא נוק אאוט, לעלות כמו שהוא עולה?

בשם האופנה? לא עבורי. וכנראה שגם עבור חלק גדול מהשוק שפשוט לא קנה אותו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם היה אפשר לגרד מסמל"ת את גרסת הפופ סטאר (קרי, הדגם האמצעי מבחינת איבזור), שמגיע כבר עם גלגלי מגנזיום, דיבורית BT ומסך מולטימדיה קצת יותר גדול (אם כי בלאו הכי לא אנדרואיד או משהו שווה ערך כלשהו, גם אם מינימלי..), אחרי כל התוספות, צבע, חיישני רברס ומשענת יד בכ-127K או פחות, זו נראית לי עסקה טובה כבר. אה, כן, והבורר התנהגות (סוג של DNA?) מגיע בפופ סטאר. גם נחמד.

כל מחיר מעבר לכך הוא מוגזם לדעתי.

הבעיה שגם אם הצלחתי לגרד הנחה כוללת של כ 10K, עדין מדובר במחיר לא נמוך.

אין לרכב תחרות, לדעתי, שכן ה 2008 פחות מעוצבת, חלשה יותר ופחות נוחה ומרווחת לדעתי. התא מטען שלה גדול יותר (עמוק), שזה בהחלט יתרון.

ה 2008 נמכרת ב 120K ללא התמקחות, אך חלשה ופחות מאובזרת.

בסוף אני אשאר עם האיביזה SC...

פורסם
5260841[/url]]בסגמנט הרחב מדי של הקרוסאוברים (איזה כינוי דפוק), אלה המכוניות שצמצמתי לעצמי והן פלוס מינוס על אותה משבצת.

אז הפיז'ו היא הפשוטה יותר והספורטאז' הגדולה יותר, אבל ציינתי אותן גם כדי להמחיש את המחיר המוגזם של הפיאט.

הפיז'ו דומה לה במידות וגם עם מנוע טורבו קטן ויחסית חסכוני, אבזור סטנדרטי (בין פופ לפופ סטאר בערך) אבל מתומחרת הגון ביותר.

הספורטאז' גדול משמעותית עם המון אבזור בטיחות, אחריות ארוכה יותר ושם שבוודאי חזק יותר מהפיאט כמעט בכל אספקט - והוא זול בעשירייה מהפופ-סטאר.

איזה צידוק יש לרכב שיש לו מעלות אבל ממש לא נוק אאוט, לעלות כמו שהוא עולה?

בשם האופנה? לא עבורי. וכנראה שגם עבור חלק גדול מהשוק שפשוט לא קנה אותו.

אודי q3 קרובה יותר במידותיה לפיאט הזו מאשר שתי המתמודדות שלך, כך גם בביצועים ונתוני המנוע בגירסת הבסיס, שעדיין יקרה כזכור מהפיאט ב 100K ש״ח בקירוב, ועדיין היא לא שם בין המתחרות. אז כנראה שתגובתך המתבקשת היא, השתגעת להשוות פיאט לאודי ?! ועדיין מבחינת נתונים יבשים ולמעט המחיר הן קרובות הרבה יותר מאשר האלטרנטיבות שהבאת כאן. אז גם אם אין חולק על זכותך לצמצם את האלטרנטיבות שאתה שוקל באיזה אופן שתרצה, הפיאט מספיק קרובה להן במחירה באופן שיצדיק לטעמי את הערך המוסף שיש לה.

פורסם

ערן שלום,

ה 500X היא באמת מיוחדת ויש לה 'משהו' נוסף שקשה להסביר. אולי קוראים לזה אופי.

מכיוון שיש לנו כאלה במלאי, במגוון צבעים, אתה מוזמן אלי למשרד, ותצא עם 500X חדשה במחיר אגרסיבי.

אמיר

• אחראי פורום
פורסם
אודי q3 קרובה יותר במידותיה לפיאט הזו מאשר שתי המתמודדות שלך, כך גם בביצועים ונתוני המנוע בגירסת הבסיס, שעדיין יקרה כזכור מהפיאט ב 100K ש״ח בקירוב, ועדיין היא לא שם בין המתחרות. אז כנראה שתגובתך המתבקשת היא, השתגעת להשוות פיאט לאודי ?! ועדיין מבחינת נתונים יבשים ולמעט המחיר הן קרובות הרבה יותר מאשר האלטרנטיבות שהבאת כאן. אז גם אם אין חולק על זכותך לצמצם את האלטרנטיבות שאתה שוקל באיזה אופן שתרצה, הפיאט מספיק קרובה להן במחירה באופן שיצדיק לטעמי את הערך המוסף שיש לה.

הפיז'ו והפיאט נבדקו ונמדדו ממש והן קרובות מאוד מאוד במידותיהן. זה שבפיאט יותר שמח - נכון. 30 אלף ש"ח יותר שמח? לא לי.

באנגליה קח את שתי הגרסאות האלה (הפיז'ו אפילו יותר מאובזרת שם) ומחירן הוא בהפרש של כמה מאות פאונד.

אותן אני לגמרי שם על אותה משבצת. הספורטאז', שוב, ניתן כדוגמא ע"מ להבליט את המחיר האבסורדי של הפיאט.

איך רכב ב"דרגת קרוסאובר" (שאולוהים יעזור לי) גבוהה יותר, עולה פחות. הוא לא נרכש כי הוא די עגלה ולא מתאים לאיזור בו אני גר (גם נבדק).

כמו ערן אני חושב שהיא שווה בין 120 ל-125 ובמחיר כזה כבר היתה חונה פה אחת במקום הבראבו.

פורסם

בינתיים ראיתי בדוח סטטיסטיקה בשרשור אחר, שה 500x קרוס 4x4 עם 170 כ״ס הגיעה לתקינה/בדיקה. רכב מעניין, אבל בטח יתומחר בהתאם...

פורסם

170 כ"ס מתאים לי במחיר של הפופ סטאר.

מדובר באותו מנוע, עם תוכנה שונה (כמו מה שהולך בסיאט סקודה פולקסווגן)?

במה buy & drive שונים מרכישה מהסוכנות? האתר מתאר דברים בצורה מעורפלת ולא הכי ברורה.

Sent from my D5803 using Tapatalk

פורסם

בוודאי. וגם הרכב כשלעצמו דיי כבד.

עדיין זריז יותר מספורטאז

אני מניח, אם כן, שגם פה יד היצע של תכנות ניהול מנוע חלופיות?

Sent from my D5803 using Tapatalk

פורסם
הפיז'ו והפיאט נבדקו ונמדדו ממש והן קרובות מאוד מאוד במידותיהן. זה שבפיאט יותר שמח - נכון. 30 אלף ש"ח יותר שמח? לא לי.

באנגליה קח את שתי הגרסאות האלה (הפיז'ו אפילו יותר מאובזרת שם) ומחירן הוא בהפרש של כמה מאות פאונד.

אותן אני לגמרי שם על אותה משבצת. הספורטאז', שוב, ניתן כדוגמא ע"מ להבליט את המחיר האבסורדי של הפיאט.

איך רכב ב"דרגת קרוסאובר" (שאולוהים יעזור לי) גבוהה יותר, עולה פחות. הוא לא נרכש כי הוא די עגלה ולא מתאים לאיזור בו אני גר (גם נבדק).

כמו ערן אני חושב שהיא שווה בין 120 ל-125 ובמחיר כזה כבר היתה חונה פה אחת במקום הבראבו.

הבאתי את האודי כדוגמה לכך שמחיר לא תמיד עומד ביחס ישר למידות, הספורטאז' מייצגת בדיוק את הסיפור הזה. ולא חלילה שאני מזלזל בה, היא מצוידת למכביר כידוע, אבל מדובר בעגלה צמאה ביחס, במקרה הזה הפיאט הזו למרות שהיא קטנה יותר, פשוט לא פונה לאותו קהל כמו הספורטאז'. במקרה של ה 2008, שהיא מכונית נהדרת, מדובר שוב בקהל שונה ובכל מקרה במכונית קטנה ( למעט בתא המטען שהוא צנוע בשתיהן באותה מידה ) וחלשה יותר מהפיאט. גם לא מצליח לראות את הפרש המחיר אליו כיוונת, הוא להבנתי נמוך יותר. ושוב אין בכך כדי למעט מזכותך להחליט מה עבורך הוא אלטרנטיבה למשהו אחר.

• אחראי פורום
פורסם

ההפרש בפועל הוא כ-30. על הפיז'ו יש מבצעים וניתן לקבל הנחות גם אם אין. בהשקה היא הוצעה ב-113 אם אני זוכר נכון.

הפיאט נעוצה היטב על ה-140 פלוס פלוס.

פורסם

אני תוהה לגבי השרידות של הפיאט לאורך זמן, ויתכן שהשאלה שלי תציג את עצמי באור ענתיקה

אין ספק שפיאט התקדמו מאז ימי הפונטו העליזים, אך האם הפח והצבע שלהם עמיד יותר מבעבר?

זכורה לי פונטו של קרובת משפחה שמכל פיפס הכי קטן הצבע היה נהרס, מפתיחת דלת הכי עדינה הפח היה מתקמט.

האם פיאט התקדמו מאז? או שהעמידות שלה בשמש הישראלית עומדת בספק?

אם רק הייתי מסוגל לשכנע את אשתי על יטי ידנית. אבל הרכב קובייתי מדי לטענתה..

פורסם

הבעיה של הפיאט, היא באמת תמחור גבוה מידי, הרנו, האופל, שברולט והפ'זו, נמכרות במחירים זולים יותר, לכן אין טעם לקנות את הפיאט, בכלל כל הקטגוריה של suv המתבססים על מכוניות סופרמיני בישראל סובלים מאוד מהורדת המחירים של הקיה יונדאי ורנו שנמכרים במחירים דומים ומבוססים על מכוניות קומפקטיות, גדולות יותר, ומציעות אביזרי בטיחות מתקדמים,

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

• תוכן חדש...