Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500X, גרסת ה 1.4 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההפרש בפועל הוא כ-30. על הפיז'ו יש מבצעים וניתן לקבל הנחות גם אם אין. בהשקה היא הוצעה ב-113 אם אני זוכר נכון.

הפיאט נעוצה היטב על ה-140 פלוס פלוס.

פיז'ו 2008 Active נמכרת היום ב 115.900, דגם Active Go נמכר ב 110.900. הבדל בינהם: ג'אנטים, בורר Grip control שאין בדגם המוזל וחלונות כהים מהאחורה שגם אין בדגם המוזל. כל השאר זהה.

להבנתי יש עדיין במלאי מספר יחידות 1.2 טורבו לפני מתיחת פנים, בפחות מ 110.000 ש"ח.

הבעיה שגם ברמת האיבזור הגבוהה האיבזור לא משהו (מזגן מכאני למשל).

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל כך מבין את התרעומת כאן על המחיר של הפיאט, בחינה של מתחריו הרלבנטיים, כמו אופל מוקה, הונדה HRV, שברולט טראסק, ניסן ג'וק, סקודה ייטי, פז'ו 2008 ( זורם עם הטענה שהיא באותה כיתה, למרות שהיא לא ), מעלה שלמעט האופל המשתווה במספר הסוסים אבל מומנט נחות, כל השאר חלשות יותר וביצועיהן בהתאם וחלקן אף יקרות יותר מבלי להציע משהו יותר מלבד השם. רוצים דוגמאות מופרכות מחיר, תציצו ברנגייד שהיא האחות התאומה לפיאט הזו, שם באמת מדובר בהזייה. ה 500X מכונית מקסימה עם אופי ומראה שחוצים קטגוריות בלי בעיה, מגרעתה המרכזית היא שמדבר בפיאט, מה שעבור חלק נכבד מהקונים וגם המגיבים כאן הוא ענין של סדין אדום כנראה.

פורסם

בגלל זה הרנגייד נמכר כמו לחמניות,וה500X גם...בהלצה גמורה.

מחיר גבוה לא עוזר למכירות ועובדתית המתחרות שפחות טובות בענייך

נמכרות קצת יותר.

מנוע חביב והתנהגות שונה שמתאימה לך ועיצוב,לא עושה אותה מעל לקטגוריה.

לא לשכוח שרבים מאלה שנהגו בה טענו שהיא קשה ונוקשה.

אין פה שום תרעומת,ישנו רכב יקר עובדתית שלא נמכר כל כך בקלות.

פורסם

בדיוק בשל הטיעון שלך על נטיה וטעם אישיים, טיעון שיש בו שכל, הפוסט הקודם שלי נגע גם בפרמטרים אובייקטיבים, לענין המכירות גם פה אתה צודק, האוטו לא נמכר בכמויות משמעותיות למרות יתרונותיו אבל מדובר בפיאט כזכור וזה, אצל חלק מאוד נכבד מהקונים הפוטנציאליים, ודאי בתחום הזה של "אופנת הדשא של השכנים", מהווה מחסום לא פשוט. זה קורה לפיאט כמעט בכל תחום שבו יש מתחרים "כבדים" ואינו תוצאת תמחור מופקע בלבד. זה לא מיוחד רק לפיאט אגב, אפילו ה 2008 שהובאה קודם נמכרת בכמויות לא מרשימות ביחס לתכונותיה ובמיוחד למחירה המאוד אטרקטיבי, כי זו פז'ו, או C4 פיקאסו שמציעה תמהיל של יכולות ותכונות חסרות תחרות למחירה, אבל זו סיטרואן. פיאט נטועה עמוק בליגה הזו של ה"דחויות" ונדמה לי שגם ירידה במחיר שם לא תציף את הכבישים בתוצרתה.

פורסם

סתם להמשך דיון,יכול להיות שאנחנו קניינים קשים בתור ישראלים

אך לדעתי לא פראיירים...מצד אחד, יש תחרות חזקה מהקוראנים

שמציגים רכב בוגר ובשל וגם גדול ואופנתי ,משפחתי ומצד שני

בסיגמנט המעוצב והקטן שיש מחסור כרגע,מגיע רכב נכון ותימחורו

גבוה יחסית...מצד שלישי מגיע שברולט ואופל מוקה וגם במחיר טוב

והם גם לא נמכרים למרות המחיר הנמוך,הכיצד?

פורסם

כי רוב הג׳יפונים המבוססים על סופרמיני לא נושאים את הסמל האהוב על הלקוח הישראלי - טויוטה/מזדה/קיה/יונדאי.

נכון, יש את הניסאן ג׳וק שהאמת די הקדים את זמנו, אבל הרבה לא מתחברים למראה שלו (אני ביניהם). יונדאי i20 קרוס מגיע לארץ עם מנוע עצל ותיבת הילוכים מיושנת, ולמעשה קהל היעד של הרכב הזה הוא גילאי 60 פלוס כנראה. מה נשאר? פיג׳ו 2008 - כמה ישראלים באמת רצים לקנות מכונית צרפתית? פיאט 500x - יקרה, גם סובלת מתדמית מותג...

בקיצור, הסגמנט הזה בהתהוות ועוד כמה שנים זה יהיה כמו עם הקיה ספורטז׳ - אנשים יעדיפו ג׳יפון על סופרמיני באותו מחיר. זה יתחיל לדעתי עם הטיוטה chr למרות שהיא לא תהיה זולה להערכתי, לכשתגיע לארץ.

פורסם

אני הייתי מחריג את ה-I20 קרוס, הנהג הישראלי לא טיפש, לא באמת מסובך לו להבין שזאת בסך הכל I20 מאופרת. מעבר לזה שזה בולט לעין עיתונות הרכב היום זמינה יותר ובכל אפליקציית חדשות יש מדור רכב שלכל הפחות מדווח על הגעת דגמים חדשים לארץ וברוב המקרים מפרסם גם מבחנים לדגמים הבולטים כמו אותה I20.

ניסאן ג'וק הגיע עם נתונים שמאוד קסמו לנהג הישראלי, הוא גבוה, בולט, יש לו מנוע 1.6 והוא אפילו יפני. מצד שני, הא קצת מזכיר לי את הוולוסטר של יונדאי, באיזשהו שלב הקהל הגיע למיצוי עם הרכב הזה והמכירות התחילו לרדת בהדרגה והיום אין פער מכירות גדול בינו בין מתחריו.

אני בטוח שטויוטה CHR וגם מאזדה CX3, אבל אני מעריך שגם כאן אחרי שמכורי המותג יקנו ראשונים ואחרים עוד קבוצה שתחבב את הדגמים האלה רמת המכירות תרד בהדרגה לכיוון הקאפצ'ור, מוקה ודומיהם. הם לא באמת יהוו תחרות לספורטוסון בגלל התמורה למחיר והמימדים הקומפקטיים.

אני אולי אפילו אגזים קצת ואגיד שגם לספורטאז' והטוסון זה יקרה, אני מניח שמתישהו במהלך 2017. כרגע הכלים האלה עדיין מוכרים להרבה first time buyers בקטגוריה הזאת, כאלה שעוד לא היה להם ג'יפון, שהגיעו מכל מיני קטגוריות אחרות, לפעמים אפילו מכרו רכב חדש יחסית בין שנה-שנתיים כדי להצטרף לטרנד הזה.

אז יש כמות מסויימת של אנשים כאלה שצובאים על אולמות התצוגה, יש את אלה שמשדרגים מה-IX35 והספורטאז' הישנים שלהם כדי להיות עדכניים ומתישהו גם הם יתמעטו ואז כמות המכירות תתחיל לרדת לרמה הגיונית יותר, אני מעריך שסביב 10K מסירות בשנה, כמות מכובדת מאוד עדיין, אבל לא מטורפת כמו שאנחנו רואים עכשיו.

הג'יפונים הקטנים נתפסים כקטנים, מבחינת הרוכשים הם לא מהווים תחליף למשפחתית הקומפקטית שלהם וזולגים אליהם בעיקר לקוחות מסורתיים של קטגורית הסופר מיני והמיני ואולי כאלה שמעדיפים דגמים אופנתיים יותר כמו הוולוסטר שהזכרתי קודם, אלפא מיטו, DS3 וחיפושית.

אז לא רק שהכלים האלה לא מהווים תחליף לגולף, הם גם יקרים ממנה במקרה של ה-500 ומוקה לפני הפחתת המחיר ובמקרה של הפיאט מגיעים בדגם בסיסי שלא מספק את דרישות האבזור של חלק מהרוכשים.

חפרתי קצת וכבר כתבתי חלק מהדברים האלה בסיכום המכירות של ספטמבר אם אני זוכר נכון אבל זה הניתוח (בשקל 8)) שלי.

• תוכן חדש...