Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה לא "סוחבת" (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני סטודנט שמתנייד בעזרת פורד פיאסטה ידנית שנת 2013 שרכשתי לפני שלושה חודשים. לרכב מנוע 1250 בעל 82 כ"ס ומומנט/סל"ד 4200/11.6.

אתמול בלילה ביצעתי את הנסיעה השבועית למעונות האוניברסיטה. ברכב נסעו איתי עוד שלושה סטודנטים ובאותו הועמס מטען רב (לרבות תיקים למשך השבוע, מיקרוגל ופוך).

במהלך הנסיעה בקטע כביש הררי מעט בעלייה, תוך כדי נהיגה בהילוך חמישי וניסיון להגביר קצב ע"י לחיצה על דוושת הגז, האוטו פשוט נתקע על 2500 סל"ד/90 קמ"ש. במילים אחרות, דוושת הגז כבר לא הגיבה לי ללחיצה ופשוט הושבתה מפעילות עד לסיום קטע הכביש המשופע.

שאלתי היא, האם התופעה מוכרת/סבירה? האומנם שאין למנוע הרבה כח לא ציפתי שדבר כזה יקרה..אשמח להסברים.

עריכה אחרונה על ידי AvihuHe

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

זה הגיוני עם אתה נוסע ברכב עמוס ובעל מנוע חלש בעליוצ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה תלוי ברכב,למשל ברכבי דיזל עם מומנט גדול הוא היה מצליח להאיץ,או לחילופין מנוע. Tsi

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, זה לא מדוייק.

נעזוב רגע מכוניות מאוד חזקות עם מנועים גדולים שיכולות לעלות כל עליה בכל הילוך.

במנוע טורבו בנזין או טורבו דיזל קטן אין כמעט בכלל מומנט מתחת ל 1700-1800 סל"ד, הטורבו פחות אפקטיבי בסל"ד זה.

יחד עם זאת, מנועים כאלה מקבלים גיר עם יחסי העברה ארוכים מאוד כדי לנצל את המומנט שיש להם כשהטורבו כן אפקטיבי.

נניח באותן תמאים שתיאר פותח השירשור - 90 קמ"ש בהילוך 5 רכב טורבו עם מנוע קטן לא יעבוד ב 2500 סל"ד אלא במשהו כמו 1700, ושם גם הוא לא כל כך יסחוב. אולי יצליח לצבור תאוצה אבל מאוד לאט.

אין מה לעשות, צריך להוריד הילוך כדי להביא את המנוע לתחום עבודה היעיל שלו וזה נכון לכל מנוע באשר הוא, רק במנועי טורבו התחום הזה ממקום נמוך יותר.

פורסם
רואים שאתה חדש על ידני איך בחמישי אתה נותן פול ורוצה שהרכב יזוז?

הבחנה נכונה. אני לא רואה סיבה להסתיר את זה ומוטב שאשאל כאן כדי שאוכל לשפר את היכולות שלי. יש דברים שמורה נהיגה לא מלמד אותך לצערי..

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

• תוכן חדש...