Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת קפטיבה 2008 במאליבו 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי שברולט קפיטבה שנת 2008 מנוע 3200 סמק במחירון 55000 שח

הרכב מפנק נוח חזק אבל שתיין לא קטן

הציעו לי החלפה ראש בראש עם מאליבו 2009 מנוע 3500 ותוספת מצד הבחור

שאלה ראשונה - האם העסקה שווה ?

שאלה שניה - האם יחסך לי דלק משמעותית מכיוון שכיום מנסיעה משולבת הרכב עושה מיכל של 60 ליטר 350 ק"מ

האם מאליבו ששוקלת 350 קג פחות תעשה עוד 100 קמ למיכל והם בכלל זה שווה

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך מאליבו עם מנוע 3500 זה לא הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון.

גם לשקול מערכת גז למאליבו 3.5 אופציה.

אם חיסכון בדלק זה האישיו, אולי תשקול לעבור לרכב מנהלים או משפחתית עם מנוע קטן וחסכוני יותר.

פורסם

א. אני עושה 10K בשנה

ב. אין לי כסף להוסיף ולהשקיע 9 שקל על מערכת דלק

ג. איזה רכב מנהלים אחר אתם ממליצים בגודל של המאליבו אבל חסכוני וחזק

פורסם

פאסאט או סופרב 1.8TSI

אבל קח בחשבון שגם אם הרכב שלך עושה 1:6 וזה יעשה 1:12 החסכון החודשי יסתכם ב-400 ש"ח שחלקם יקוזזו בשל עלויות ביטוח וטיפולים גבוהות יותר.

המלצתי - רד מהענייו ותשאר עם הרכב שיש לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
א. אני עושה 10K בשנה

ב. אין לי כסף להוסיף ולהשקיע 9 שקל על מערכת דלק

ג. איזה רכב מנהלים אחר אתם ממליצים בגודל של המאליבו אבל חסכוני וחזק

הכל יחסי,אולי סופרב

פורסם

הדגם של המאליבו התחלף ב-2008 כך 2009 זה מהצורה החדשה יותר.

לדעתי כרכב היא הרבה יותר טובה מהקפטיבה, אבל כמובן שזה מאוד תלוי מה מצב הרכב הספציפי, כמה נסע ואיך טופל.

בנסיעה בין עירונית רגועה צריכת הדלק של המאליבו לא קטסטרופאלית אבל בתוך העיר כמובן המצב שונה.

פורסם

מנסיון של 10 שנים עם 3 מאליבו:

ה 3500 רכב נעים וחזק. אם שמור - ממליץ.

אבל:

תצרוכת דלק בעיר גבוהה. מחוץ לעיר, עקב סל"ד נמוך - לא נורא...

ה 2400 חוסך מעט מאד עקב הינע סופי (תמסורת) קצר, וגם הרבה פחות נעים ופחות חלק מה 3500. לא ממליץ.

אם הנסועה 10k בשנה - המאליבו תחסוך מול הקפטיבה, אכן עקב יתרון במשקל, אך לא ממש משמעותי.

לזכרוני - המנוע בקפטיבה הינו בדיוק המנוע במאליבו 3500. לא 3200...

פורסם

מנוע הבנזין בקפטיבה הוא בנפח 3000 והספקו 258 כ"ס.

הדגם הרוללנטי במליבו היה איתנו 2008 עד 2013 כאשר ב-2010 הוא קיבל מנוע קטן יותר בנפח 2.4 חסכוני מקודמו אבל לא בהרבה.

כפי שציינתי קודם - אם המטרה בהחלפה היא חיסכון בכסף-חוששני שהמטרה לא תושג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מלבד שינוי ברכב לא רואה הבדלים ברכישה (דגם LTZ?), מה שכן אם אתה הולך על המאליבו תדאג ותבדוק את מצב הגיר והחלפת ההילוכים, הגיר בדגמים הנ"ל שמגיעים לארץ הם 6T40 שמיוצר בקוריאה ונחשב לא הכי אמין, ולא 6T70 שמיוצרת בארה"ב.

ממה שידוע לי מדובר בריקול, אז תבדוק אם זה בוצע / הוחלף.

אבא שלי רכש 2009 LTZ לפני שנה וקצת והתחילו הבעיות הנ"ל עד שהוחלפו המצמדים בחברה וכל זה בפחות מ 100 אלף ק"מ.

מלבד זאת הרכב מפנק בדגם הנ"ל וחזק מאוד (252 כ"ס) צריכת הדלק היא בעיר 1-7 ממוצע ומחוץ לעיר בערך 1-10/12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...