Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מרגיש עשיר כאן. :-)

בן 37 עם דירה בבעלותי,שנקנתה לפני 10 שנים.

2 רכבים אחד פרטי,אחד ליסינג.

ההורים לא עזרו בכלום,חוץ מבייבי סיטר בעת הצורך

יש לנו זמן לילדים,לצאת לראות סרט ולשבת עם חברים.

ללא מינוס ושנינו לא עובדים בהיי-טק .

גר ברמלה,עובד פעם בשבוע בתל אביב,אם אני יוצא בשעה שמונה ורבע לתל אביב,לוקח לי 45 דקות לדרום תל אביב,שעה וחמישה לצפון תל אביב.

אחותי עובדת בתל אביב באזור המסגר,לוקח לה חצי שעה,מהבית עד הכיסא במשרד,ב רכבת.

תעברו לרמלה ;-)

Sent from my G7-L01 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ran

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זאת הטעות של כולם,רמלה מאוד מתפתחת,מתמלאת צעירים והמחירים כאן רק עולים,יש בתי ספר טובים,חוגים לילדים,קניון נחמד,אלימות ופשיעה נמוכה.

ומחירי דיור בשכונות הישנות שפויות.

בשכונות החדשות,המחירים כמו בבאר יעקב .

Sent from my G7-L01 using Tapatalk

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
ישה, אני לא הייתי נותן להורים שלי או של אשתילמשכן את הדירה בה הם גרים גם אם הייתי חי באוהל. זה הביטחון שלהם ולא מוכן לסכן את זה בשביל כלום.

בדיוק!

אני בדעה הפוכה משלכם, ואין כאן נכון לא נכון.

כאשר הוריך החליט להביא אותך לאוויר העולם, הם לא שאלו את דעתך.

חובתם לעזור לך ( גם חוקית ) חובתך לעזור להוריך בערוב ימיהם ( גם חוקית ).

איפוא נמתח הקו?

כל אחד וסולם ערכיו.

אני לא אשן בשקט אם אדע שילדי ונכדי גרים בתת תנאים בסביבה גרועה, שתנציח את העוני.

לכן אעזור להם ככל יכולתי, כך למדתי מהורי, וכך אני עושה, ומניח שכך ינהגו גם ילדי ונכדי.

מאות אלפי משפחות בארץ נוהגים בדרך דומה ומסייעים לילדיהם לעמוד על הרגליים כולל סיוע מסיבי לרכישת דירה. לפעמים אף עוברים את הגבול במתן הסיוע הזה.

אבל לקיחת סיכונים, מינופם לסיכונים מחושבים, מבטיחים ב 99.999% מהמקרים שהם לא יקרו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אז הצעירים חייבים לעבוד בהיי-טק בשביל לרכוש דירה? מה קורה עם אדם שהוא לא בעל איטילגנציה גבוהה? .

אין קשר בין עיסוק בתחום ההייטק לאנטליגנציה גבוהה.

יהיה קשה מאוד להראות קורלציה כזו בכל תחום, לא רק הייטק.

בנושא השרשור, אני חושב שמהרגע שמישהו הבין את התנאים והסכים להם, עליו לעשות לכל הפחות את המינימום הנדרש אליו הסכים. אני באופן אישי דוגל בגישה "אם הסכמת תעשה את זה הכי טוב שאתה יכול", אבל לא תמיד זה קל וירידות מתח הן דבר טבעי במקצוע dead end שכזה. צריך להיות מנהל ממש טוב כדי להוציא הרבה מעובד שאינו במצב מנטלי תקין.

אני רואה חברים מתחום ההייטק ומקנא לעתים בשכר שלהם. חיי יכלו להיות הרבה יותר קלים כלכלית כיום אם הייתי הולך לשם. אבל אני שמח שבחרתי להתפשר על כסף בשביל לקבל דברים אחרים.

ישנם ימים שאני מתחבט עם עצמי ותוהה אם עשיתי החלטה נכונה או לא.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני רואה שאנחנו בסיפורים אישיים...

בן 34,התחתנתי בגיל 20. השתחררתי מהצבא באוגוסט 2004, כנשוי עם אישה בהריון. הורי גרים באמאמא של הפריפריה, העיר הגדולה היא בית שאן והיא מרוחקת 20 דקות נסיעה. ויש לי שמונה אחים.

עברתי לגור ליד ההורים, ולמדתי עבודה סוציאלית. אשתי פרנסה אותנו מעבודות שונות בשכר מינימום וגם אני בעבודות מזדמנות. לאחר הלימודים התחלתי לעבוד, עם רכב צמוד אבל בשכר לא גבוה, שבשיאו הגיע ל10k ברוטו או 7-8 נטו

. אשתי המשיכה להכניס כ3-4.

לפני 4.5 שנים קנינו בית ליד ההורים, בחוזה עלה 650k, בפועל בשל עיכובים מדדים ותוספות 750. מימון: קיבלנו מתנה מסבתא בחתונה 100k, עוד 120k הלוואה ללא ריבית מההורים, ועוד כ450k משכנתא ל30 שנה.

לאורך כל השנים חסכנו לילדים (כיום 4) כ250 ש"ח לחודש לכל אחד, תמיד תמיד היינו במינוס. לא כלכלי, אני יודע, אבל לנו זה עבד. היום יש חיסכון לילדים של כ100 אלשח.

היום אני מתעתד להתחיל לעבוד במקום, המרוחק מהבית כ65 ק"מ, שעה נסיעה, בשכר של כ14000 כולל הנסיעות.

אשתי סוף סוף התחילה השנה ללמוד.

מה לומדים מזה? לא יודע. אבל באמת אין לי מושג איך הילדים שלי יקנו בית.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

לומדים מזה שטכנית זה אפשרי להסתדר כשאתה גר בפריפריה של הפריפריה (מעבר לצחוקים, אמא שלי ואחותי גרות שם באזור), אבל אתה לא באמת יכול לצבור מספיק בשביל להבטיח את העתיד של הילדים שלך.

זה אומר שנקודת הפתיחה שלהם תהיה יותר נמוכה משל הייטקיסט מחיפה (זו לא ביקורת, בכל מקרה החיים שם באזור הם יותר טובים לטעמי מאשר בתל אביב).

פורסם

זה ברור ומובן ואין על כך חולק שבלי הון ראשוני אי-אפשר לקנות בית. גם אם אתה מרוויח שכר גבוה מאוד. כמו שכתבתי לפני כמה עמודים - אדם שמרוויח 20-30K לא רוצה לחיות כמו עני. הוא רוצה ליהנות מהכסף. מה גם שהוא הגיע לתפקיד כל שהוא, והוא לא איזה עובד זוטר, ואני לא רואה איך מישהו במצב כזה חי על שימורים ואורז (בהקצנה) כדי לחסוך.

פורסם

צביקי

אם התחלת בחשיפה, ספר לנו איזה בית / דירה רכשת?

ראו איזה פלא

תוך מספר ימים רכבת ישראל מתחילה להפעיל את רכבת העמק.

מבית שאן לתחנת חוף הכרמל ( 2 דקות מאחד ממעוזי ההייטק מת"מ ) שעה ו 3 דקות!!

עוצרת גם בתחנות ביניים שיאפשרו לעבוד במגדל העמק , או באיזור התעשיה ההייטקי של יוקנעם.

לפי דברי כותבים לוקח להם מפנינת הדרום אשדוד למרכז תל אביב שעה וחצי!!

אעיר בהמשך גם על התובנות הכלכליות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני בדעה הפוכה משלכם, ואין כאן נכון לא נכון.

כאשר הוריך החליט להביא אותך לאוויר העולם, הם לא שאלו את דעתך.

חובתם לעזור לך ( גם חוקית ) חובתך לעזור להוריך בערוב ימיהם ( גם חוקית ).

איפוא נמתח הקו?

כל אחד וסולם ערכיו.

אני לא אשן בשקט אם אדע שילדי ונכדי גרים בתת תנאים בסביבה גרועה, שתנציח את העוני.

לכן אעזור להם ככל יכולתי, כך למדתי מהורי, וכך אני עושה, ומניח שכך ינהגו גם ילדי ונכדי.

מאות אלפי משפחות בארץ נוהגים בדרך דומה ומסייעים לילדיהם לעמוד על הרגליים כולל סיוע מסיבי לרכישת דירה. לפעמים אף עוברים את הגבול במתן הסיוע הזה.

אבל לקיחת סיכונים, מינופם לסיכונים מחושבים, מבטיחים ב 99.999% מהמקרים שהם לא יקרו.

אנחנו ממש לא חלוקים בנושא העזרה אלא בנושא הסיכון. אם ההורים יכוים לשלם משכנתא של נניח 2000 ש"ח בחודש אז שישימו 2000 ש"ח בחודש בצד ויוסיפו את זה להון העצמי שהילדים צוברים בזכות עצמם.

חמי ז"ל היה פנסיונרמלא חי חיי רווחה אף פעם. הוא היה דוחף לנו ולאחיות של אשתי לא מעט כסף בחגים, אירועים וסתם ככה. בהתחלה הייתי מסרב לקחת אבל בהמשך כשראיתי שאם אני לא לוקח אז השאר לוקחים יותר התחלתי לקחת אבל את הכל הפקדתי בחשבון נפרד. כשהוא חלה והיינו צריכים כסף כדי לתת לו חיים טובים כמובן שאלה שלקחו כל השנים בכו שאין להם וזה הרבה כסף ואז השתמשנו במה ששמתי בצד.

אנשים מבוגרים לא יודעים מה יהיה מחר. הדירות של ההורים שלנו הם הביטוח הסיעודי שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
אני לא כזה טוב בחשבון... אבל יש משהו שאתה לא מספר לנו.

כרגע אני עובד בעבודה שבה אני מקבל 50 שקל לשעה, שזה לא מעט.

אני מצטער, אני לא רואה את עצמי חוסך ב שנתיים או שלוש 300-400 אלף שקל.

לא סיפרתי שאני נשוי ויש עוד משכורת במקביל. גם אשתי נקטה גישה דומה, הייתה סטודנטית, חיה עם שותפים ועבדה (כמזכירה במשרד מהנדסים בשכר 4X-5X ואח"כ במקצוע).

כשעושים את זה בזוג, זה מקצר את התקופה.

ההכנסות שלנו גדלו וההוצאות נשארו דומות לתקופת הסטודנטיות שלנו.

חלילה לאיבוד תקווה. אחרת מה הטעם בציונות.

יותר מעניין אותי במה אתה עבדת במהלך התואר כשקבלת עד 50 ש"ח לשעה. גם אני רוצה להרוויח במקום 26 ש"ח לשעה.

עבדתי במקצוע. למדתי הנדסת מכונות.

עבודות החל משרטוטים, כתיבת הוראות הרכבה למוצרים, כתיבת מסמכים טכניים לולידציה, מידול חיווטים ועוד.

כשחיפשתי סטאז' היו מקומות שהציעו לי 26-30 ש"ח/שעה (במקצוע), אז העדפתי לעשות את הסטאז' תמורת מלגה עבור בי"ח נהריה ולהישאר עם העבודה שלי.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
אני רואה שאנחנו בסיפורים אישיים...

בן 34,התחתנתי בגיל 20. השתחררתי מהצבא באוגוסט 2004, כנשוי עם אישה בהריון. הורי גרים באמאמא של הפריפריה, העיר הגדולה היא בית שאן והיא מרוחקת 20 דקות נסיעה. ויש לי שמונה אחים.

עברתי לגור ליד ההורים, ולמדתי עבודה סוציאלית. אשתי פרנסה אותנו מעבודות שונות בשכר מינימום וגם אני בעבודות מזדמנות. לאחר הלימודים התחלתי לעבוד, עם רכב צמוד אבל בשכר לא גבוה, שבשיאו הגיע ל10k ברוטו או 7-8 נטו

. אשתי המשיכה להכניס כ3-4.

לפני 4.5 שנים קנינו בית ליד ההורים, בחוזה עלה 650k, בפועל בשל עיכובים מדדים ותוספות 750. מימון: קיבלנו מתנה מסבתא בחתונה 100k, עוד 120k הלוואה ללא ריבית מההורים, ועוד כ450k משכנתא ל30 שנה.

לאורך כל השנים חסכנו לילדים (כיום 4) כ250 ש"ח לחודש לכל אחד, תמיד תמיד היינו במינוס. לא כלכלי, אני יודע, אבל לנו זה עבד. היום יש חיסכון לילדים של כ100 אלשח.

היום אני מתעתד להתחיל לעבוד במקום, המרוחק מהבית כ65 ק"מ, שעה נסיעה, בשכר של כ14000 כולל הנסיעות.

אשתי סוף סוף התחילה השנה ללמוד.

מה לומדים מזה? לא יודע. אבל באמת אין לי מושג איך הילדים שלי יקנו בית.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

750 אלף שקל לבית במקום שלוקח ממנו 20 דקות נסיעה להגיע לבית שאן.

אני ארשום את זה שוב כדי להיות בטוח :)

750 אלף שקל לבית במקום שלוקח ממנו 20 דקות נסיעה להגיע לבית שאן.

מדהים.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...