Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

aisin זהו היצרן של התיבה הרובוטית. פלטות הקלאץ' המקוריות הן של aisin גם והן המומלצות ביותר, לא רואה שום סיבה לשלם יותר על חלף שלהם באריזה של טויוטה, זה יורד מאותו פס הייצור.יש כמה קלאצ'ים בקטרים ובגדלים שונים, ודא טוב טוב לפני שאתה מכניס את הקלאץ' לרכב שזהו החלק עם המק"ט הנכון, אחרת תצטרך לחזור על ההחלפה.

פורסם

הייתה לי את ההתלבטות הזו.. בעיקרון אתה צריך דגם 316

יש הטוענים שהוא לא מאותם חומרים אבל הצורה זהה.

בכל אופן אצלי החליפו באחריות...

למקורי.

מה שהייתי עושה זה חריטה של הגלגל תנופה, הרבה מהבעיות קשורות לזה שהגלגל שחוק קצת ואיל התאמה טובה.

ממליצים במקרה זה להחליף גם מנוע הפעלה

פורסם (נערך)

מתאים כמו גדול, ישנם כמה דגמים של קלאץ', פשוט יש קוטר שונה וצריך לדעת (רצוי לפי אתר טכני toyodiy, toyota epc וכו') מה המק"ט המדויק שמתאים לסוג התיבה (מספר הדגם, לדוגמה EC66A שהיה אצלי ביאריס).

כשהייתי צריך להחליף קלאץ' במסגרת אחריות, וידאתי את ההתאמה של החלק שמצאתי בקטלוג של aisin מול אחד מהאתרים האלה ובנוסף מול הצעת המחיר לדוגמה של המוסך המורשה שטיפל בי שבה היו רשומים המקט"ים של פלטות הקלאץ'.

המקט"ים יכולים להשתנות משנה לשנה אבל בדרך כלל האתרים האלו מעודכנים. למשל, השינוי היחידי הוא במק"ט שהשתנה מ140 ל130, כי יש לטויוטה מקט"ים שונים לאותם חלפים בדיוק מכיוון שהם מיועדים לשווקים שונים.

אגב, באתר של יוניון מוטורס יש מחירון חלפים עדכני עם כל המקט"ים. הוא יכול להשוות ביניהם לבין האתר של toyodiy או לקטלוג של aisin.

באחת מהתמונות המצורפות שנוגעות ליאריס שהייתה לי רואים שהמק"ט של aisin זהה לחלוטין למק"ט של טויוטה ישראל. זהו אותו קלאץ', רק ללא עטיפה של טויוטה ותוספת של 30 אחוז במחיר בגלל החותמת של טויוטה.

הקלאץ' יצא מאותו פס ייצור, אין סיבה לשלם עליו את התוספת הזו רק כי היבואן החמדן בישראל רוצה.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

קניתי מחנות חלפים את הaisin לא שמתי לב לדגם שרשום

רק למדבקה בעברית שרשום שמתאים לקורולה 2008

עוד מעט הרכב יצא מהמוסך אני יבקש את הקרטון של המוצר

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

זה שתבקש את הקרטון לא יעזור. אתה צריך לוודא מול מקטים ורצוי של היבואן. יכולים לרשום מה שרוצים במדבקה, זה לא אומר שזה מתאים.

פורסם

מזל נאחס

אתמול הרכב יצא מהמוסך עם קלאץ חדש ועכשיו תקוע באמצע הכביש הטורים עלו והלוח שעונים מראה שאני על ניוטרל למרות שאני על E

פורסם

יתכן מאוד שזה קשור בכלל למפעיל ולא לקלאץ..

בדרך כלל כשמחליפים קלאץ מחליפים את מנוע ההפעלה זה מנוע שעובד בלי הפסקה.. ולכן מתעייף...

כיבית והדלקת? מה היו התוצאות?

האם עשו לך חריטה של הגלגל תנופה?

פורסם

כיביתי והדלקתי אחרי כמה דקות וזה נתן לי לנסוע עוד 100 מטר על E ואז חזר לN הוזמן גרר

מחר נחזור למוסך זה לא הגיוני שאחרי יומיים שיצא מהמוסך כבר נתקע

• תוכן חדש...