Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום,

אני סטודנט שמחפש לקנות רכב יד שנייה, בתקציב של כ40K~.

לאחר עיון רב בפורום, וברחבי האינטרנט, שמתי עין על הפורד פיאסטה 2012-13.

הבנתי שהדגמים האוטומטים פחות מומלצים פרט לדגם ה1.4 96כ'ס טרנד, אך האם יש פה מישהו שמחזיק דגם אוטומט שיכול לתת חוות דעת עדכנית? (רוב חוות הדעת פה בנות שנתיים לפחות).

האם בכלל ניתן למצוא את הפיאסטה 2013 trend 1.4 יד שנייה? חיפושי דיי העלו חרס עד כה...

אם למישהו יש המלצות לרכב אחר בסגנון (קטן, חסכוני, זריז) אשמח גם כן לשמוע.

תודה מראש לעונים:)

האם ניתן בכלל למצוא בארץ את

פורסם

הדגם הפחות מומלץ הוא הרובוטי שהגיע רק עם 1.6,דגמי ה1.4 בעלי גיר אוטומטי פשוט.

אם אתה מחפש חיסכון,יש לך את הספייס סטאר שתהיה הרבה יותר חיסכונית,איבזור טוב,לרעה במאמץ היא רועשת והמושבים לא נוחים כמו בפיאסטה למשל.

סוזוקי ספלאש גם אופציה,אמנם תהיה ישנה יותר אך גם רכב אמין ויחסית זריז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר (במיוחד) וסוזוקי ספלאש שתיהן רחוקות מרמת הפיאסטה בכל הנוגע לנוחות, יכולת דינמית, איכות ועוד.

הפיאסטה המחודשת הגיעה לישראל בפברואר 2013, עם מנוע 1.6 במקום 1.4 ותיבת מצמד כפול במקום אוט'. הדגם המחודש מציע ביצועים טובים משמעותית ותצרוכת דלק עדיפה, תיבה חלקה ומהירה יותר במהירות בינונית-גבוהה אבל מעט פחות מהוקצעת בזחילה ותמרוני חנייה. חבר שמחזיק כזו (1.6) כשנתיים ונוהג בה באגרסיביות מדווח בינתיים על 0 תקלות.

בכל מקרה, שים לב שבתקציב כדאי לך להכניס גם יישור קו בכל רכב שתקנה. כלומר, אם יש לך 40 אלף שקל, כדאי להשאיר בצד כמה אלפים בודדים למקרה שלאחר הרכישה יידרשו תיקונים כלשהם, כמו החלפת צמיגים או תקלה כלשהי שלא התגלתה בבדיקה. זה נכון לכל רכב חדש שתקנה שאינו באחריות, מכל מותג.

פורסם

זה נכון,אבל אם פותח השירשור מחפש חיסכון, ולא יכולת דינמית או איכות הספייס תהיה טובה בתחום הזה הרבה יותר מהפיאסטה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רוב מכוניות המיני, אם לא כולן, יהיו חסכוניות יותר בדלק מפורד פיאסטה (סופר-מיני). רוב מכוניות המיני גם עושות את זה בלי להציע את היכולת הדינמית הירודה (היגוי, בלמים, אחיזת כביש) של הספייס סטאר.

הפער בין תצרוכת דלק של מכונית מיני לסופר-מיני בתנאי אמת אינו אדיר, ולבטח לא מצדיק לבדו בחירה במכונית רעה יותר.

פורסם

העניין הספייס גם מרגישה זריזה יותר מאותו שילוב 1.4 עם תיבה 4 הילוכים,היא גם תהיה חדשה יותר,לדעתי לסטודנט זה בדיוק מה שצריך למי שלא מחפש יכולת דינמית.

שינסה,אם לא יש את המזדה 2 שתהיה זריזה יותר מהפיאטסה עם צריכת דלק דומה לפורד.

ההבדל לפחות ממה שאני בדקתי בבין עירוני די גדול,באזור ה4-5 קמ לליטר יותר לטובת הספייס לעומת שילוב 1.4עם תיבה בעלת 4 הילוכים.

הביטוי להתנהגות דינמית נמוכה מתבטא בספייס בכבשים מפותלים,שם מורגשת זווית גילגול גדולה,בעיר היא דווקא נוחה בגלל אותם מתלים רכים,ובבין עירוני היא גם בסדר.

פורסם (נערך)

ידידה שמחזיקה את ה1.6 האוטומטית כ3 שנים ועוד מישהו שאני מכיר שמחזיק את הידנית (אני חושב שיש רק ב1.2) אותו זמן, מאד מרוצים.

אני עשיתי נסיעת מבחן על הידנית 1.2 לא מזמן והרכב מרגיש מאד נח, מחובר לכביש והכי יפה בקטגוריה לדעתי, אבל ה1.2 ידני קצת מתקשה בעליות ועקיפות חזקות.

עריכה אחרונה על ידי eitanm
הקלדה
פורסם

תודה לכולם על התגובות!

אז התחלתי לעשות קצת מחקר גם על המיצובישי ספייס סטאר בעקבות התגובות שלכם, רק לא הצלחתי לגמרי להבין:

האם זווית הגלגול הגדולה משפיעה על בטיחות הנסיעה ברכב?

עד כמה באמת מורגש רעש המנוע במאמץ?

על איזה דגם/שנתון של הספייס סטאר הייתם ממליצים?

בנוגע לפיאסטה -

למיטב הבנתי מה תשובות שלכם, דגם ה1.4 לא משווק בארץ, אמת?

האם דגם ה1.6 עם הגיר הרובוטי נחשב לאמין? (קשה לי להאמין שאוכל להרשות לעצמי עלות תיקון של גיר בשנים הקרובות).

ואם כבר פיאסטה, הדגם הידני עדיף/אמין יותר?

אספק קצת רקע להבהיר את שאלותיי -

הנסיעות שלי הן בעיקר קו קריות - כרמיאל. קריות - טבריה.

למי שמכיר את הדרך ולמי שלא, מדובר על חצי עירוני חצי בין עירוני בגדול, כאשר בנסיעות הרחוקות יותר יש גם עליות חדות יותר ופיתולים שיש להתחשב בהם.

בגלל המרחקים חשוב לי בעיקר החיסכון, אך אך חיסכון משמעו להתפשר בבטיחות אעדיף את הבטיחות.

פורסם (נערך)
האם זווית הגלגול הגדולה משפיעה על בטיחות הנסיעה ברכב?

עד כמה באמת מורגש רעש המנוע במאמץ?

הספייס סטאר מציעה אחיזת כביש, כושר בלימה, היגוי (דיוק ביחס לכמה שאתה מסובב) ירודים מאוד - נתונים שמצטברים למה שנכנס להגדרה של בטיחות אקטיבית. היא אינה מומלצת כלל ועיקר, ומהווה לדעתי תמורה מאוד לא טובה למחיר, ומכונית נחותה משמעותית מכמעט כל מה ששווק במקביל לה בישראל.

לגבי רמת הרעש - מנוע הספייס סטאר רועש מאוד בכל מהירות, בעיר ומחוץ לעיר.

ואם כבר פיאסטה, הדגם הידני עדיף/אמין יותר?

ה-1.4 ירד מייצור. החליף אותו בישראל ה-1.6. תיבת ההילוכים שלו זכתה למוניטין שלילי בגלל הפוקוס הגדולה יותר, בפיאסטה נרשמו הרבה פחות תקלות ואישית לא הייתי פוסל את הדגם בגלל סיבה זו.

לגבי ידני מול אוטומטי - בהחלט. חסכוני יותר בדלק וזול יותר לרכישה ואחזקה. מעט חלש יותר מהאוטומטי, אבל לא בפער נוראי והביצועים יותר ממספקים ליומיום, גם לתנאים שאתה מתאר.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

הפיאסטה 1.4 כבר מזמן לא משווקת, שווקה בעבר עם גיר אוטומטי פלנטרי והרכב היה עצל בטירוף. ה 1.6 כרגע משווקת עם גיר רובוטי דו מצמדי שנחשב ללא אמין (ע״ע פוקוס לפני מתיחת הפנים). הידנית משווקת עם מנוע 1.25. לא מדובר ברכב זריז במיוחד אבל כנראה שיספיק לצרכים שלך. המחיר שלה (במחירון בכל אופן) כחדשה מוגזם לדעתי וכבר לא מתאים לימינו. פיג׳ו 208 ידנית נמכרת עכשיו ב 0 קילומטר מלובינסקי ב 61 אלף ש״ח (!). לא רואה שום סיבה להעדיף את הפיאסטה, וגם אם רכישה מליסינג לא באה בחשבון, עדיין רכב חדש בחברה יעלה כנראה פחות מהפיאסטה, בטח שבימי מכירות. יש עוד אופציות - איביזה, פאביה...רכבים מוגדשים וזריזים, ובטח כיפיים יותר לנהיגה ביחס לפיאסטה הידנית. הבנתי שאיילון. מוטורס משווקים את הפיאסטה עם מנוע 1.0 המוגדש (וגם הלא מוגדש). שווה לבדוק את הנושא מולם.

פורסם

אני יכול לומר על האטראג' שנראה לי שדי דומה לספייס סטאר, שזה הרכב הגרוע ביותר בו נהגתי (ונהגתי בעשרות רכבים שונים).

הנהיגה הרגישה לי מאוד לא בטוחה והרכב הרגיש לא יציב.

הבלמים היו חלשים והמנוע לא כ"כ סוחב.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

תודה רבה על הביאור, עכשיו הכל מובן מבחינת הדגמים.

רועי הנחרצות שלך נגד הספייס סטאר משכנעת מאוד להוריד אותו בכלל מרשימת האופציות, אך האם יש רכב אחר שהיית ממליץ בקטגוריה?

Dr6633 כתב פה שמנוע ה1.6 נחשב ללא אמין, דבר שקראתי בעוד מספר מקומות, אבל מה בדיוק נחשב בו ללא אמין? זה לא הצלחתי להבין בשום מקום..

האם זו רק שמועה שמתגלגלת מפה לאוזן?

האם מישהו חווה ניסיון שלילי עם המנוע הזה?

פורסם

המנוע עצמו ותיק ואמין מאוד. התלונות הן לתיבת ההילוכים הרובוטית, שבפוקוס (עם מנוע אחר) הפגינה בעיות בשנות השיווק הראשונות. המצב השתפר מאז, ובכל מקרה בפיאסטה היו הרבה פחות תלונות על העניין.

לגבי אפשרויות נוספות - פיז'ו 208 יכולה להתאים לדרישות שלך, גם מאזדה 2 וסוזוקי סוויפט (אבל שתיהן יקרות יחסית אז תצטרך להתפשר בשנתון).

• תוכן חדש...