Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, יש ל"חבר" מצלמת דרך A118C שמתחברת לשקע המצית ברכב באמצעות כבל ייעודי (שהגיע עם המצלמה).

בסוף ההתקנה של המצלמה ברכב אחר, במהלך חיבור של הכבל לשקע המצית, נוצר כנראה קצר (נדלקו נורות שונות בלוח המחוונים וכן שקע המצת נשרף ולא עבד לאחר מכן), שגרם לשיתוק של חצי הרכב (הרכב נגרר למוסך ועדיין בתיקון).

כיצד ניתן לבדוק תקינות של הכבל מבלי להרוס שקע/רכב נוסף? האם מדידה באמצעות רב מודד (חיבור שלו לנקודות 1 ו-2 בתמונה המצורפת) אפשרית כאשר הכבל מחובר למצלמה?

יש לציין כי במהלך ההתקנה בוצעו מספר חיבורים של הכבל לשקע (כדי לוודא זווית צילום וכדומה), ולא הייתה שום בעיה, כך שחוץ מהאופציה של מצית לא תקין יכול להיות שהחיבור האחרון בוצע בצורה לא טובה (בכוח או בזווית לא טובה), מה שגרם לנזק למצית, או שלחילופין נגרם נזק לכבל במהלך ההתקנה (הכבל נראה שלם חיצונית).

המצלמה עצמה פועלת בצורה תקינה כשמחברים למחשב.

תודה.

1.jpg

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אתה יכול למדוד התנגדות בין 1 ל2. אם אפס, משמע קצר.

אבל אל תלך סחור סחור. תבריג החוצה את טבעת הפלסטיק שליד הספרה 1, תוציא את הפין המתכתי+הפיוז, פתח את המארז.

תבדוק אם אחד מהטאבים שמסומנים 2 לא נוגע בקפיץ/בטבעת של הפיוז או משהו בסגנון.

אחד מהטאבים באמת משמש כמינוס למעגל והשני רק "נותן קונטרה" ולא מחובר לשום דבר.

ותסתכל על המעגל אם משהו נראה שם מפוייח או מנותק. זה מעגל גס למדי ואפשר להבין בקלות אם משהו בו לא בסדר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לכל היותר נשרף לך פיוז ברכב. זה עולה חצי שקל.. תקנה ערכת פיוזים בכל תחנת דלק, תחליף את מה שנשרף ותנסה שוב

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

פורסם
אתה יכול למדוד התנגדות בין 1 ל2. אם אפס, משמע קצר.

נניח ואתה מבצע את הבדיקה ומקבל תוצאה של 5 קילואוהם האם זה אומר שהמטען תקין או תקול ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התשובות.

הכבל נבדק (גם באמצעות האופציה לבדיקת קצר ברב מודד וגם באמצעות בדיקת התנגדות), ואין קצר (התנגדות של כמה מגה או עשרות מגה-אוהמים אם אני זוכר נכון).

לכל היותר נשרף לך פיוז ברכב. זה עולה חצי שקל.. תקנה ערכת פיוזים בכל תחנת דלק, תחליף את מה שנשרף ותנסה שוב

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

הלוואי וזה מה שהיה קורה, אבל בפועל עושה רושם שזה גרם לקצר בחצי רכב (מכונאי שהגיע ולא הצליח להניע את הרכב, מוסך שלקח לו הרבה זמן למצוא את התקלה וכדומה). אין לי מושג איך זה קרה (אולי שקע המצית עצמו לא היה תקין או קיצר וגרם לזה?), אבל ללא ספק יהיו רעידות בביצים כשננסה לחבר שוב את המצלמה לשקע ברכב.

פורסם

אם אתה חושש לחבר חזרה לרכב תוכל לבצע בדיקה חיצונית,

יש שקעי מצת ל 220V לדוג' http://www.yalla.co.il/store/www.abshop.co.il/products/626835/60831/%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%9D-%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99-220V-%D7%9C%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-12V

אם המטען אינו תקין מקסימום ייהרס המשקע מצית ( הלכו 50 ש"ח)

פורסם

חשבתי למען האמת לקנות פשוט כבל חדש (נראה לי אותו סדר גודל של מחיר), הבעיה שאני לא מוצא בשום מקום בארץ כבל מיני usb לשקע המצית ברכב באורך 5+ מטרים. אפילו ב-Gearbest לא מוכרים כבל כזה בנפרד.

פורסם
מה מצאו במוסך?

שאלה טובה. זה רכב חברה, אז בעיקר קצין הרכב היה איתם בקשר, וגם הוא לא כל כך הבין מה הייתה הבעיה (פעם אמרו שזה מחשב גיר, פעם זה מחשב אחר, פעם בכלל תקלה אחרת וכדומה).

תודה. זה ספציפית לא (קצר מדי - 3.5 מטרים), אבל הגעתי למוצרים דומים שיותר מתאימים לי.

• תוכן חדש...