Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

cabin gain

MATAN206XT
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להבין משהו עם אורך הרכב שלי הוא 2.5 מטר ( דוגמא )

אז היענות עומדת על 60HZ ?

עכשיו במידה ואני לא טועה

מה יתן לי את ה SPL המושלם ?

אני קצת מבובל מכול העניין הזה מצאתי את זה:

160hz = מטר

100hz = מטר ו-70 ס"מ.

80hz = שתי מטר

אין פה התיחסות לרוחב הרכב ?

אני רק מבקש אני קצת מבובל אז מי שלא מבין בזה שבבקשה לא יבלבל אותי יותר

תודה רבה ויום טוב

מתן

פורסם

כי גל קול הוא גל אורך ולא גל רוחב כמו גל אלק' מגנטי למשל..

תלמד קצת על גלי קול כי ההסבר די ארוך בכדי שאני יכתוב אותו על גבי הפורום.

פורסם

OK בוריס תודה רבה

בכול מקרה לשאר השאלות אתה יכול לעזור ?

אני רוצה להבין משהו עם אורך הרכב שלי הוא 2.5 מטר ( דוגמא )

אז היענות עומדת על 60HZ ?

מה יתן לי את ה SPL המושלם ?
פורסם

ואיך הוא יודע מה הרוחב ומה האורך?

מה שמשפיע על הCABIN GAIN זה הנפח.

המידות שהבאת זה אורך הגלים. אתה מערבב בין כמה דברים שונים. בשביל למצוא את תדר התהודה של הרכב שלך אתה צריך לערוך מדידות עם RTA.

פורסם

אין קשר לא לאורך ולא לרוחב, יש קשר למידה הארוכה ביותר ברכב.

בדרך כלל זה האורך של האוטו.. אין מכוניות כל כך רחבות היום.

מה הקשר? הקשר הוא שהתדר בו מתרחש הקאבין גיין הוא בדיוק מתחת לאיפה שהמידה הארוכה ביותר ברכב שווה לחצי מאורך גל התדר.

גל קול של תדרים מתחת ל-80hz הוא לא גל רוחב ולא גל אורך, אין לו שום כיווניות, זה נקרא omnidirectional - לכל כיוון.

מתן, יש אפשרות למדוד עם מד SPL ולהריץ את כל התדרים.

אפשר לקנות מד SPL פשוט עד 120דציבל שיכול לעזור.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

הכל טוב ויפה אלון חוץ מזה שאתה סתרת את עצמך. אמרת שאין קשר לאורך אבל יש קשר למידה הארוכה ברכב.

והקאבין גיין הוא ברבע מאורך גל התדר ולא בחצי.

פורסם

אנשים פה דיברו על רוחב, על אורך, על נפח.. ולא התייחסו לדבר החשוב ביותר שהוא המידה הארוכה ביותר של המקום הסגור.

על פי RC, מבין לא קטן בכל מה שקשור לפיסיקה ברכב, קאבין גיין מתרחש בחצי מאורך הגל.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

המידה הארוכה ביותר ברכב בהחלט הכי חשובה, בעצם זה אורך הרכב.

בקשר לאיפה מתרחש הגיין זה מילה שלי מול מילה של RC. מעניין למי יאמינו :wink: אבל אני נשאר בדעה שלי שנראת יותר הגיונית בשבילי.

אני בכלל לא מאמין בנוסחאות וחישובים לSPL. זה רק ניסוי וטעייה וזה יכול לקחת הרבה זמן. הרבה מאד זמן.. וכסף.

פורסם

אני לא אבוא ואשלול משהו שRC אומר, במיוחד בתחום שאני לא מתמצא בו בצורה כל כך טובה.

אבל גם אני היתי ממליץ למתן למדוד את הרכב עם RTA, ולא לנסות לעשות חישובים שבסופו של יום יאכזבו אותו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

צודק, SPL זה באמת רק ניסוי וטעייה, כי רכב זה לא חדר אקוסטי מושלם, יש בו חומרים שבולעים סאונד, חומרים שגורמים ל-reflections, שום דבר בו לא קבוע, ובגלל זה אף נוסחא ואף תוכנה לא תוכל להגיד לך מה יקרה ברגע שתדחוף תיבה מסוימת לבאגז' של מכונית.

בקשר לחצי גל... זאת דעתך, בפיסיקה יש עובדות.. והפיסיקה אומרת שזה קורה בחצי גל.

כל אתר אינטרנט שתיכנס אליו ותנסה לחפש מידע על אקוסטיקה בחדר, אקוסטיקה במקום סגור, תקרא מה ש-RC אמר.

• תוכן חדש...