Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגבר מנורות לא מפיק הספקים ממש גבוהים.

הוא מבזבז הרבה כוח. הוא עובד על מתחים מאוד גבוהים.

אבל אומרים שהוא מגביר את הצליל באופן מושלם והוא איכותי מאוד. אין לי ניסיון עם מגברי מנורות

רק עם ספקי מנורות. שלוקח להם זמן להידלק. והכול שם בנוי בצורה פרמיטיבית. כי זה ישן.

מגבר "רגיל". בדרך כלל זה מגבר שעובד על מגברי שרת או אפשר להגיד IC. או על טרנזיסטורים.

שהוא יכול להפיק הספקים גדולים יותר בתלות של אספקת חשמל.

ומגברי מנורות בעיקרון הם הרבה יותר יקרים וקשים להשגה....נוסטלגיה גם היום בונים.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

אני לא מכיר מגבריי מנורות לרכב, אבל מגברים לגיטרה כן... ושם ההבדל בין מגבר מנורות למגבר טרנזיסטורים הוא שמיים וארץ (גם במחיר)... במגבר מנורות הצליל הרבה יותר חיי ו"חם"

צריך לשמוע בשביל להבין

Mazda Lantis F

פורסם

יש היום מגברי שפופרות עם הספקים די גבוהים (יחסית כמובן). לא נדיר למצוא אותם, בכל חנות של סטריאו ביתי יש (לא מדבר על טרקלין חשמל וכאלה). אם מדובר על מגברים לרכב אז יותר נדיר ואלו שיש, רובם הם שילוב של שפופרות וטרנזיסטורים. שפופרות רגישות גם לרעידות ולכן השימוש שלהן ברכב יותר בעייתי.

הם לא מגבירים באופן מושלם, להפך, יש להם אחוזי עיוות גבוהים יחסית אבל, העיוותים הם הרמוניות זוגיות שנעימות לאוזן ולכן אנשים רבים מעדיפים ואוהבים את הצליל שמאפיין אותם. זה ממש בכלליות.

הנה הסבר טוב של מהנדס חשמל:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=124&msgid=35919069

יצרנים לרכב שעולים לי בראש הם :

TRU Technology

Butler

US Amps

פורסם

אז ככה....אומרים (גם אני מנסיון!) שמגברי מנורות הם מגבירים את הצליל בצורה המושלמת ללא רעשי לוואי או כול דבר אחר

אכן הם צורכים חשמל בצורה ניכרת ואינם חזקים (המגבר שאני שמעתי הוא 35 RMS X2 ומספיק להרים את הרמקולים בצורה שאי אפשר לשבת באוטו מרוב העוצמה).

אם יש עוד שאלות יותר ספצפיות אני ישמח לענות.

פורסם

על מה תשמח לענות?

לא נתת שום מידע מועיל לצערי. יש נתונים טכניים, הם לרוב נחותים יותר ממגבר טרנזיסטור ממוצע. אין בעיה לטעון שהם נשמעים לך טוב יותר כל עוד אתה יודע למה ואיך (אפשר גם לא לדעת אבל אז לא לנסות ולהסביר לאחרים).

פורסם

advant, מה שמשתמע ממך .. ש35 וואט של מגבר שפופרות, חזק יותר מ35 וואט של מגבר טרנסיסטורים ..

תתקן את עצמך,

זה כימעט כמו להגיד קילו של ברזל כבד יותר מקילו של נוצות.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

זה לא כמעט

זה בדיוק לבוא ולהגיד את זה

אייל אני טועה או שפעם היה איזה מאמר שמסביר למה האוזן האנושית לא יכולה לשמוע הבדל בין המגברים

אני טועה ? או שבאמת היה מאמר כזה ?

פורסם

מיק מיק התגעגעתי אליך.....

שוב כמו תמיד אתה מוזמן לשמוע אצל חבר שלי שיש לו מגבר מנורות שהוא 35 ואט וניראה אותך מדבר.

אתה מוזמן אפילו היום לשמוע!

דבר ראשון בקשר לואטים המוצהרים יש מספר שיטות שונות למדוד RMS ויש חברות רציניות שמצהירות על פחות ממה שהמגבר מסוגל להוציא.

בכול מקרה מכיוון שהידע שלי לא מושלם בנושא הזה ומהסיבה שאין לי איך להסביר למה אני חושב או יותר נכון בטוח שמגבר מנורות יותר חזק ואיכותי ממגבר אחר כול אחד מוזמן לבקש ממני את המספר טלפון שלי בפרטי ולבוא ולשמוע באוטו של חבר שלי ולהבין בעצמו מה ההבדל....

פורסם

MIKMIK ... האשליה הזו מאוד מוחשית ש35RMS של מנורות יותר חזקים , ואם אתה מכיר את התחום מהסטיראו הביתי ... אתה תראה שגם שם בצורה גורפת המגברי מנורות למרות הספק פחות מגיעים לתוצאות יפות יותר ממגברי טרנזיסטורים באותה רמה.

ואכן כמו שנכתב , האחוזי עיוות שלהם יותר גבוהים באיזורים מסוימים , אבל הסאונד החם זה דבר מדהים.

ADVANT אתה יכול לתת עוד פרטים על המגבר? דגם ? חברה?

מאיפה הוא נקנה ? מה הסביבות מחיר ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הספק = כוח.

אם המגבר הוא אכן 35 וואט, זה כל מה שהוא שווה בתדר המדוד. ולא וואט מעבר לכך.

זה לא רלוונטי אם יהיה לו DF של 10000000וזה לא רלוונטי אם יהיה לו העינות תדרים שטוחה ברמה כזאתי שהמסך שלך לא יכול לשחזר אותה.

אם אתה באמת מאמין שמגבר של 35 וואט, יותר חזק ממגבר 35 וואט אחר.

אז כניראה יש פה השלכות פסיכולוגיות שאתה לא מבין בהם.

או שאכן אתה מאמין שקילו של ברזל, יותר כבד מקילו של נוצות... (ואז הבעיה אחרת)

לבוא ולטעון שמגברי שפופרות יותר חזקים ממגברי טרנסיסטורים, בגלל שיש להן הצהרות נמוכות ממה שתקבל, זה .............

LIVIUR, הסאונד החם הזה הוא אשליה, הוא הופך את ההגברה שלנו ללא נאמנה למקור.

את הסאונד החם הזה, אפשר לשחזר עם נגד, 4 בשקל..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

רוב האנשים שיש להם מגברי מנורות משדכים אותם לרמקולים נצילים בשל הספקם הנמוך, זה כלל אצבע ולכן אולי יש שחושבים שהם חזקים יותר למרות הוואט הנמוך. כמובן שיש גם מגברי מנורות עם הספקים גבוהים אבל אלו נורא יקרים ונדירים יותר.

מנורות זה עניין של טעם, יש אנשים שאוהבים אותם ויש שלא.

מתן, אם נשווה מהקופסא אז תשמע יש סיכוי גבוה שתשמע הבדל ברור בין הגברה טרנזיסטורית לבין הגברת מנורות.

• תוכן חדש...