Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.

גם אני כל הזמן הייתי בעד הסיסמא "נאמן למקור" אבל הבנתי שבאמת אין ממש דבר כזה ולכן אני בעד מה שנשמע לי טוב יותר בין אם זה נאמן למקור או לא.

גישה נכונה לדעתי.

אני רק רוצה להבין אם הם לא ממש נאמנים למקור

אז לא משתמשים בהם בתחרות SQ נכון ?

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

of course my challenge includes tube amps---thats what got it started to begin with----while most tube amps have more distortion than transistor amps it is still usually below the audible level of a couple percent---the biggest audible difference is like Big T said---the higher output impedance created by the transformer windings causes a slight frequency dependant amplitude difference---while this is usually less than a db or so except in the worst designs (the "super" amps without negative feedback really have this problem big time)the effect is subtle but audible-----and since it naturally happens at the resonant places of the speaker it is sometimes very pronounced----it is easily duplicated with a small value resistor in series with the speaker-----RC-

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

איל אני בכלל לא מסכים.

אתה בא ואומר, מהזה משנה אם המגבר שלי ללא העינות שטוחה, מהזה משנה אם האקולייזר שלי לא בעינות שטוחה.

כי בסופו של יום אני לא נמצא במוניטורים של האולפן ....

בכלל לא אהבתי את התפיסה הזאתי, מבחינתי התפיסה הזאתי לא שונה מהחבר'ה שלוקחים אקולייזר של 30 ערוצים, ודוחפים חצי למעלה, וחצי למטה ...

כי בסופו של יום, אף אחד לא שומע את מה שהאולפן מנסה לשחזר, כי אין לו את המוניטורים ....

אלה ...... את מה שטוב לו ..

בכל אופן, הנקודה שניסיתי להעביר, שהמגבר מנורות מסרס אותך, זאת אומרת.

אם אהבת אותו במוסיקה מסויימת - אחלה, במוסיקה אחרת לא אהבת אותו. ולא תוכל לעשות דבר בנידון..

לעומתו, מגבר טרנסיסטורים כן יוכל לגרום לך לשמוע במוסיקה הזאתי בדיוק זהה, ללא עיוותים גבוליים עם יכולות השמיעה שלך.

ולהיפך, כשלא תרצה, תוכל לבטל .....

ולבחור המלומד שההיתרון של מגבר מנורות, שהקליפינג שלו נותן תמורה טובה יותר, זה מאוד מאוד מצחיק.

כי ברבע מהסכומים שאתה קונה את המגברים הללו, אתה קונה אחלה הספקים שאתה יכול להשאיר "HEADROOM"

וירטואלי, בגודל כל ההספק של המגבר שפופרות שלך ... אז אין לי מושג מה הטענה באה להגיד.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שי, הצורה שאתה אוהב לשמוע בה הרי בכלל לא קשורה בשום דרך למקור בין אם זה CD או איך שהמוסיקה נשמעת במציאות. אם אתה רוצה לשים כל כך הרבה אלמנטים ווואטים לא רק שלא תהיה קרוב למקור, תהיה רחוק ממנו אלפי שנות אור לכן אני לא מבין כל כך על מה אתה מתווכח.

אם מה שאתה שומע במערכת "שטוחה" לא נשמע לך טוב אז מה אז? עדיין תעדיף אותה על מערכת לא שטוחה שנשמעת לך טוב יותר?

בסופו של יום אכן כל אחד שומע מה שטוב לו. יש גם ויכוח אצל אנשים מה זה מקור, חלק אומרים שמקור זה אומר לשחזר בצורה נאמנה את מה שמודפס על הCD ואחרים אומרים שזה אומר שהצלילים והכלים ישמעו חיים ואמיתיים. לעיתים זה בא ביחד ולעיתים לא. הרמוניות זוגיות הן הרמוניות שכלי נגינה מייצרים. יכול להיות שאם נוסיף למשל להקלטה מסויימת שבה הכינור לא נשמע אמיתי וחי, הרמוניות זוגיות, הוא ישמע אמיתי יותר. במקרה כזה אנחנו כבר לא נאמנים לCD אבל אפשר להגיד שאנחנו יותר נאמנים לאיך שהכלי נשמע במציאות.

כל אחד והשקפת עולמו, אין פסול באף אחת מהדרכים, ויש הבדל גדול מאוד בין לשנות קצת על מנת שישמע טוב יותר ואולי אף אמיתי יותר, לבין הרמת כל ערוצי האקולייזר, אין קשר בין השניים.

אם היה כל כך קל לשחזר את המקור אז לא היו לנו אלפי סוגי רמקולים שונים שכל אחד מהם נשמע שונה מהשני, מה מהם נאמן למקור? לעולם לא תוכל לדעת!

אם המגבר מנורות נשמע למישהו טוב יותר ממגבר טרנזיסטורים בג'אז הוא יכול להגיד גם שמגבר הטרנזיסטורים מסרס אותו שכן הוא "מגביל" אותו רק לשמיעת רוק.

אני מעריך שלא שמעת מגבר מנורות (לפחות כך זכור לי) אולי עדיף שקודם תשמע ורק אז תתווכח? מי יודע, אולי תאהב אותו.

פורסם

למה להתאמץ בלחפש לשמוע מגבר מנורות, כשאפשר לקנות נגד שעולה 10 שקל, לחבר אותו למגבר הטרנזיזסטורים הרגיל שלנו ולהנות "מאיכות" מגברי TUBE? :-)

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

לא עשיתי את זה, אבל המשפטים הבאים מ-RC כבר אומרים לי הכל:...

of course my challenge includes tube amps---thats what got it started to begin with

as for the tube amps i agree that they can sound different UNTIL I ADD A 50cent RESISTOR TO THE OUTPUT-----the even/odd order distortion thing is meaningless------now you tell me if that makes them worth the silly premium--------

tchad-------why use the resistor????doing so just wastes power------in the amp test i usually use it cause it is really quick and simple------the better the tube amp you are copying the lower the value needed-------really good tube amps like Mcintosh usually are in the half ohm or less range while the really exotic junk can need an ohm or more--------why not just make an equivalent adjustment on your eq-----the response change is EXTREMELY MINOR and rarely amounts to more than a few tenths of a dB....................RC

i am told with such glowing detail about how great the "exotic" stuff sounds that it should be like night and day----things like improved imaging and stage depth, detail and warmth etc etc-----all someone should have to do is listen to the same piece of "revealing" music over and over and the answers should be easy------i know for certain that i can tell an apple from an orange 100% of the time ten times in a row.......RC

the goal of every amp designer is to lower the output impedance of an amp-------adding a resistor sends us back at least 30 years in amp design-------sure you can add resistors to the output of an amp but its like putting wooden wheels on a new corvette------the PURPOSE OF ADDING A RESISTOR TO A AMP IN MY TEST was to "degrade" a modern amp design to mimic the weakness all tube amps exhibit-----and that weakness is transformer winding resistance outside the feedback loop-------such a resistance causes an undesirable frequency response error when the amp is hooked to a speaker with an irregular impedance vs frequency (virtually all speakers)-----there is no sensible reason to do it------if you want response variations do it with an equalizer-----adding resistance in your speaker lines only serves to destroy damping factor and waste power-------its totally silly............RC

פורסם

גם לי הם אמרו הכל וגם אני כתבתי בעבר את מה שכתבת (לפני שנתיים+) והבאתי את אותם הצטוטים. בפועל RC משתמש גם בAP1 ולא רק בנגד. בפועל הוספתי נגדים ולצערי לא הצלחתי לגרום למגבר שלי (בבית) להשמע כמו מגבר שפופרות. יש כיום DSP שמנסים לדמות והם לא כוללים בתוכם רק נגד.

לא מספיק לקרוא דברי אחרים, צריך לנסות אותם בעצמך.

פורסם

זה שאתה לא הצלחת, לא אומר ש-RC לא היה מצליח...

אולי יש משהו שאתה לא יודע בקשר למגברים האלה? אולי הוספת נגד לא מתאים? לך תדע למה לא הצלחת...

RC משתמש ב-AP במקרים מסוימים ובודדים... לפי דבריו, ב-95% ממבחני המגברים שהוא ערך, כל מה שהיה צריך לעשות זה השוואת גיינים עם רב מודד, כיבוי קרוסים ונגמר הסיפור.

לאודיופילים הרציניים דרוש כיוון של 0.00.... שכמובן ניתן להשגה אך ורק ע"י AP...

מה שמצחיק הוא שאנשים מביאים מגברים באלפי שקלים למבחן, שמגיעים כבר במצב FLAT:) ובאמת שלא צריך לעשות הרבה חוץ מלהשוות את הגיין במצב שכזה...

הרי האוזניים שלנו רגישות לשינויים של היענות תדרים ועוצמה... זה כל העניין פה. לא יותר מזה (לא צליל חם, לא צליל רך, מלטף ושאר החרטות).

פורסם

איל זאת לא השאלה אם אהבתי או לא אהבתי.

אני לא אודיופיל ואני לא קהל היעד.

הנקודה שהעלתי, שכשאתה תשתמש במגבר שפופרות, גם תשלם יקר על אחוזי עיוות גבוהים, והספקים נמוכים.

וגם תקבל אפליקציה קבועה ..

לא תוכל להגיד שמגבר טרנסיסטורים מסרס אותך, מהעובדה שהוא נותן לך את האופציה של פלאט, ולפי דבריו של RC, הוא גם יכול לתת לך את האופציה של המגבר שפופרות היוקרתי.

ולכן אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהמגבר שפופרות היוקרתי אכן מגביל אותך, והמגבר טרנסיסטורים הזול - אינו מגביל אותך.

(ותסלח לי, זה באמת לא רלוונטי אם הצלחת בביתך או אלון הצליח בביתו .. לא יודע מה איתך אם RC נותן את דעתו בנושא .. עבורי זה מספיק .. אם זה תחום שבאמת היה לי עיניין בו אולי באמת גם היתי מנסה לרדת לעומק הדברים... כפי שציינתי, אין לי וספק אם יהיה לי)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...