Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורום הזה מלא בחילוקי דעות ובעבר השתתפתי כמעט בכולם, אני למדתי את שלי ולא יגיב על הדעה/ תגובה שלי לעניין אפשר לראות בהודעות הקודמות

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל בין מגברי טרנזיסטורים לשפופרות שמיע בהחלט.

והטענה שמגברי שפופרות חזקים ממגברי טרנזיסטורים, מנותקת מהמציאות.

אי אפשר כלל להשוות ביניהם. בטח לא על סמך הצהרות כאלו ואחרות.

אישית, אני לא כ"כ אוהב את מגברי המנורות, כי הם לא מספיק באסיים לטעמי.

אך מיד וגבוהים הם משמיעים מעולה.

ואיל, הדבר הנכון הוא לשלב למגבר כזה רמקול נציל..

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
אפשר לדעת איזה יצרנים מייצרים היום לשוק של היום מגברי מנורות?
היום ישנם יצרנים רבים למגברי שפופרות.יש אפילו cd playersעם שפורפרות.איכות מדהימהץצליל איכותי ואמיתי.יש גם עוצמה.יצרן בשם:קונרד-גונסון מיצר מגבר של 140וואט לערוץ rms שזה חזק מאוד.יש חסרונות למכשיר כזה והראשון הוא שיש לשפופרת אורך חיים קצר - ויקר.בערך עד שנתיים .שווה לנסות!
פורסם

140 וואט לערוץ זה כנראה מגבר הייבריד (משולב שפורפרת וטרנזיסטורים)

מגברי שפורפרת אמיתיים נדירים וממש יקרים.ורוב המגברים הרגילים הפרה אמפ שלהם הוא שפורפרת וההגברה נעשת עלידי טרנזיסטורים.

מגבר שפורפרת בין המובילים בשוק הוא מבית MILBERT שהוא 30*2 ומחירו אם אני לא טועה הוא בסביבות ה2500 דולר.

היותר זולים הם של BK BUTLER אבל אצלהם המגבר הוא טרנזיסטורים וPRE AMP הוא שפורפרת

החברה היחידה נראה לי שהצליחה לנצל טוב את השפורפרות היא US AMPS אם הTU600 שאצלהם השפורפרת מעבירה את הזרם לרמקול.

פורסם

חאלס להתקע עם ציוד ישן נושן, תעברו למגברי דיגיטלים שהם הדבר הבא בHIGH-END,

העלויות שלהם כיום יחסית לא יקרות, והתמורה מדהימה.

קשה להאמין שיש משהו שיכול להיות יותר טוב מהטכנולוגיה הזאת, והשינוי שיחידי שנראה אם הזמן הוא שהמחיר ירד והגודל יקטן עוד יותר מהגודל המזערי שלהם כיום.

עוד מידע:

http://www.puredigitalaudio.org/digitalamplifiers/index.shtml

http://www.classd.org/

פורסם
חאלס להתקע עם ציוד ישן נושן, תעברו למגברי דיגיטלים שהם הדבר הבא בHIGH-END,

העלויות שלהם כיום יחסית לא יקרות, והתמורה מדהימה.

קשה להאמין שיש משהו שיכול להיות יותר טוב מהטכנולוגיה הזאת, והשינוי שיחידי שנראה אם הזמן הוא שהמחיר ירד והגודל יקטן עוד יותר מהגודל המזערי שלהם כיום.

עוד מידע:

http://www.puredigitalaudio.org/digitalamplifiers/index.shtml

http://www.classd.org/

אל תנסה לעשות את ההכללות האלו בתחום האודיו, כי זה פשוט לא תופס. תראה מה קרה בשוק הביתי, הhigh end הולך ומקבל בחזרה את הגברת המנורות, ואף מקצין - מגברי SET (Single Ended Triode) עם 15, 10, 5, 2.5 וואט לערוץ (במערכת ביתית, כן?), עם המון דיסטורשן נמדד.

ועדיין זה פשוט נשמע טוב - למרות שאתה משלם על זה בבאס, או תדרים גבוהים מאוד (מעל 16KHZ). המון אנשים מוכנים לעשות את הפשרה הזו.

הקשר בין מדידות דיסטורשן או כל נתון טכני אחר לבין "כמה אנחנו אוהבים את הסאונד" הינו רופף לחלוטין.

בקיצור, אתה לא יכול להגיד ש"זה הדבר הבא בעולם ההיי-אנד", כי פשוט לא ברור איך זה ישמע.

זה בוודאי יתפוס במערכות מיני, גאדג'טים ושאר מקומות בהם איכות הקול היא שניה לדברים כמו יעילות, גודל, ומחיר, או לחילופין במערכות בהן הספק מדבר - הגברה מקצועית (PA) או מערכות קולנוע ביתי, אבל אני בספק אם נראה את אלו בשוק הסטריאו היי-אנד הביתי.

בטוח שנראה טונות מאלו במכוניות, אגב, זה פשוט מתבקש שם.

ההגברה הדיגיטלית היא לא דבר חדש כלכך - כבר לפני כמה שנים שארפ (כמדומני) מכרו מגבר דיגיטלי (class D) היי-אנד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

העובדה שאתה אוהב את הסאונד, לא אומרת שהוא נאמן למקור.

וחבל שדווקא האודיופילים אינם תומכים בנתון הכי חשוב שקיים בסאונד שאנו שומעים..

כולכם שכחתם שהסאונד הזה יצא מאולפן סאונד בתצורה מסויימת, והוא תוכנן להיות משוחזר באותה התצורה.

חשבתי שדווקא האודיופילים, יעדיפו לשמור על המקור... ולא לתת לאיזה מגבר שפופרות להכתיב לכם אותו מחדש..

יש לזכור שמגברי שפופרות זה לא משהו מיוחד, וכל מגבר טרנסיסטורים יכול להישמע כמותם בדיוק, אך ההבדל הוא .. שהמגבר שפופרות לא יכול להיות נאמן למקור כמו מגבר טרנסיסטורים, וחבל.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

יש לזכור שמגברי שפופרות זה לא משהו מיוחד, וכל מגבר טרנסיסטורים יכול להישמע כמותם בדיוק, אך ההבדל הוא .. שהמגבר שפופרות לא יכול להיות נאמן למקור כמו מגבר טרנסיסטורים, וחבל.

זה פשוט לא נכון. לשפורפרות יש כמה יתרונות שאין לטרנזיסטורים, כמו התנהגות הרבה יותר טובה תחת clipping, וכפי שנאמר, עיוותים בהרמוניות זוגיות.

פסיכו-אקוסטיקה זה נעלם די גדול, במגברים קשה למצוא התאמה בין נתונים טכניים יבשים ובין צליל טוב.

טוב, זה כבר דיון עתיק שנמצא בערך בכל פורום אודיו שמכבד את עצמו... ;)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אין ממש דבר כזה נאמן למקור כי גם אם יהיה לך את המוניטורים של האולפן עדיין זה לא יהיה נאמן מכיוון שגם החדר שבו אתה מציב את הרמקול משפיע, אז גם אם הרמקול נאמן, הסביבה לא.

אלא אם כן אתה שומע את הדיסק באותו אולפן הקלטות דרך אותם מוניטורים שבעזרתם הפיקו אותו, לא תהיה נאמן למקור.

גם אני כל הזמן הייתי בעד הסיסמא "נאמן למקור" אבל הבנתי שבאמת אין ממש דבר כזה ולכן אני בעד מה שנשמע לי טוב יותר בין אם זה נאמן למקור או לא. אם מגברי מנורות מסייעים לכך אז מה טוב. לא תוכל לשלול אותם אלא אם שמעת כמה מגברים כאלו בסטאפים שונים.

אני אישית לא אוהב את השימוש שלהם בסטריאו כי למרות שיש מוסיקה מסויימת שאני יכול לאהוב אותם בה כמו למשל ג'אז, אני לא אוהב אותם במטאליקה למשל ששם צריך קצת יותר וואטים וגם לא בהכרח הצליל שהם מפיקים רצוי מבחינתי. כמו כן הם לרוב מגבילים אותך לשימוש ברמקולים נצילים.

נ.ב. CLASS D זה מגבר בינארי, לא דיגיטלי.

• תוכן חדש...