Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר באופן מאד נדיר יצאתי מאוחר את הבית, וראיתי באחת מתוכניות הבוקר תאור של מקרה סיעודי שלא מקבל את הפיצוי מחברת הביטוח בה הוא מבוטח. השיטה של חברת הביטוח, כמה מפתיע, שיטת ההתשה/סחבת הידועה ולאחריה הטחת האשמות בנזקק כגון רמאות בזמן מסירת נתונים, הסתרת חומר רפואי ועוד גוזמאות. היה נוכח הבן של המבוטחת, היה עו"ד שמתמחה במיקרים כגון אלו ועוד.

לדברי העו"ד, הוא מטפל במאות מיקרים.

בשורה התחתונה - הבנתי מהתוכנית שיש בעיה כלל ארצית שבהם בעלי ביטוח סיעודי לא יראו את הפיצוי בזמן האמת.

אז, אם אני לא עשיר, בעל עודף פנאי ובעל ידע פנומנלי בעריכת דין בתחום הספציפי הזה (ואני לא), אז בעצם אין לי כלים להתמודד ואז חבל על כל שקל שאני משקיע בביטוח סיעודי.

אשמח לשמוע דעתכם ונקודותיכם...

פורסם

אני מבטח את משפחתי בביטוח סיעודי ושומר כסף בחסכון זמין "לעת חירום" שישמש אותי עד קבלת התשלום, ולמימון העו"ד שאשכור בעת הצורך ע"מ לקבל את המגיע לי.

אני מסכים שהמצב בלתי נסבל (ולא יחודי דוקא לסוג זה של ביטוחים) ונובע מכך שאין פסיקת עונשין במקרה שחברת הביטוח נמנעת מתשלום באופן שרירותי ולא מוצדק. שיטת "מצליח" מאוד משתלמת לחברות הביטוח, ועל כן נהיית נפוצה כ"כ.

עדיין, אני מעדיף לקבל את כספי הביטוח אחרי מאבק, מאשר להתמודד עם מצבים כאלה ללא ביטוח.

:turn-l:
פורסם

סבתא וסבא שלי שילמו שנים רבות ביטוח סיעודי דרך מכבי,

לפני כמה שנים אבחנו לסבתא דימנציה(אלצהיימר).

לאחר בירור קצר מול הפוליסה גילינו שניתן להפעיל את הפוליסה במקרה הנתון.

לאחר הוצאת כמה אישורים מהרופא והגעתו של "בוחן" מטעם החברה המבטחת קיבלנו מימוש של הפוליסה.

סה"כ לקח כחודשיים מתחילת התהליך עד לרגע שראינו כסף.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

מצטרף לשאלה - אני משלם על ביטוח כזה כ 125 שקלים לחודש (!) וכבחור צעיר בן 23 שמשתכר במשכורת ממוצעת + - זו הוצאה דיי גבוהה עבורי.

האם לבטל? או הכרחי?

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם

אני עושה ביטוח סיעודי דרך קופת החולים ולא פרטי. יש לו תנאים יותר טובים בגלל שהוא קבוצתי ויש לך את הגב של קופת החולים בעת הצורך מול מבטח המשנה (במקרה של מכבי זו חברת "כלל") בנוסף התנאים מפורטים בצורה מסודרת באתר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

בת דודה שלי עובדת שנים רבות בתחום הביטוח, בback office של חברות ביטוח מהגדולות בשוק.

עוברות דרכה לפעמים עשרות תביעות ביטוח ביום.

דבר אחד למדתי ממנה, ביטוח סיעודי זה תרנגולת שמטילה ביצי זהב עבור חברות הביטוח.

אין דבר כזה מקרה ביטוח סיעודי שלא עובר גיהנום בבתי משפט, גם אם המקרה מובן מאליו לכל אדם מן הישוב.

במרבית המקרים האדם נפטר הרבה לפני שהמשפט מסתיים.

בחלק לא מבוטל מהמקרים המשפחה מתיאשת מהמשפט ועוזבת את התביעה, בין אם מחוסר אמצעים ובין אם מיאוש.

לבסוף (אם כל זה לא מספיק) פורסמו לפני כמה שנים נתונים,אני לא זוכר אם פרסמתי אותם פה או בפג"ז ז"ל, על פי הם ענף הביטוח הסיעודי הוא הריווחי ביותר בעולם הביטוח בישראל, שכל אחד יקח מזה את התובנה שלו.

בקיצור, אני מעדיף לחסוך את הכסף בצד..

עריכה: דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו למי שכן משלם על השטות הזו,

הפרמייה עולה אקספוננציאלית עם הגיל,

אנשים לפתע מוצאים עצמם משלמים אלפי שקלים לביטוח ולא מבינים למה. לא כולם "יכולים" לבטל את התשלום כי לא כל הפוליסות "צוברות", חלקן נמחקות ברגע שמפסיקים לשלם.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אני מקווה שאני מדייק - אני לא איש מקצוע בתחום:

לגבי קופ"ח ופרטי: המוצרים אינם חליפיים אלא משלימים. הביטוח דרך קופ"ח מוגבל ל-3 שנים, והביטוח הפרטי מתחיל אחרי 3 שנים ונגמר בסוף החיים או בסוף תקופת הסיעודיות (בואו נהייה אופטימיים).

הפרמיה בביטוח פרטי קבועה (צמודה למדד אאל"ט) אבל כמובן עולה בהתאם לגיל ההצטרפות.

הביטוחים הקבוצתיים / קולקטיביים (מקום עבודה, קופ"ח) מתחדשים מזמן לזמן, ולא מובטח שיחודשו בעתיד ובאילו תנאים (עזיבת מקום העבודה וכו'). הביטוח הפרטי יופסק רק לפי החלטת המבוטח.

פורסם

למיטב זכרוני החילו לא מזמן פוליסה אחידה בכל הביטוחים הסיעודיים, אז אין בכלל משמעות לביטוח פרטי / של הקופה, וכל ההבדל בסופו של דבר הוא במחיר?

פורסם

ישנה רפורמה בנושא, מי שהיה לו קולקטיבי מהעבודה בוטל או מבוטל בימים אלו.

מה שאני יודע, שהקולקטיבי היה בעייתי, מיכוון שאם אדם היה עוזב את מקום העבודה אז להמשיך אותו פרטי היה קופץ המחיר בטרוף, לכן הרבה הפרישו במשך כמה שנים ואחכ שעברו מקום עבודה הכל ירד לטמיון כי לא היה כדאי להמשיך.

בפרטי ידוע כמה הפרמיה בכל שלב בחיים. וזה לא צובר בכל מקרה.

מה שכן, יש דרך קופת חולים אכן במחיר נמוך, אבל חשוב לדעת שהוא מכסה רק חמש או שש שנים, לא זוכר במדוייק.

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, הפרמיה נמוכה יותר, אני עשיתי כבר לילדים במחיר של כמה שקלים בחודש דרך הקופה. וזה לא נכון להגיד שצריך רק בגיל מבוגר, ח"ח אי אפשר לדעת מתי צריכים את זה (תאונה וכו,)

חשוב לציין שאני לא איש מקצוע, הכל מידע אישי בנושא.

ליאור.

פורסם

זה נכון שחברות הביטוח לא אוהבות לשלם וזה לא רק בביטוח סיעודי אלא גם בעוד הרבה פוליסות נוספות.

אבל אני למדתי כלל בחיים, עדיף שתהיה לך פוליסה ושיהיה לך עם מי לריב (חברת הביטוח) מאשר שלא יהיה לך כלום ואולי חס וחלילה תצטרך לשלם מאות אלפי שקלים מהכיס שלך ואין לך ממי לדרוש את זה.

פורסם

הפוליסה אחידה בין הביטוחים של הקופות, בלי קשר לביטוחים הפרטיים. אז בתיאוריה אתה יכול לעבור בין קופות ובין ביטוחים בלי בעיה (*** אבל כרגע התקנה שמאפשרת את זה בתוקף החל מ2017 ***)

בפוליסה האחידה, התנאים מובטחים לשנה בדיוק.

פורסם

למי שכתב גב של קופ"ח לצערי אל תבנה על זה.אני הפעלתי את הביטוח הזה והקופה לא התערבה בכלל.אין ספק שכדאי מאד לעשות את הביטוח הזה..כמוך בדיוק חשבתי לפני מחלת הבן וטוב שלא ביטלתי...ובכן כדי לתבוע יתכן שתעזר במכתב של עו"ד או כמו במקרה שלי ידיד שהוא סוכן ביטוח שסייע לי בהתנדבות.הביטוח הוא ל 5 שנים מקסימום והכסף לא עזר לנו אלא פשוט הציל אותנו.בקיצור...כדאי והלואי ולא נזדקק.

פורסם

אצלנו במשפחה הביטוחים חוגגים. אישתי עובדת באחת מחברות הביטוח. לא סתם ענף הביטוח הסיעודי הוא הענף הרווחי ביותר.

אנחנו מכוסים בכמה ביטוחים דרך מקום העבודה של אשתי ושלי (גם לילד הקטן). מעדיף לשלם מאות שקלים בחודש ולדעת שאני ומשפחתי מכוסים, ושלא נצטרך את זה. מקסימום שיהיה עם מי לריב ולדעת שהכסף קיים ונקבל אותו מאשר להיתקע במצב לא נעים (שלא נדע) ללא כסף בכלל.

פורסם
ישנה רפורמה בנושא, מי שהיה לו קולקטיבי מהעבודה בוטל או מבוטל בימים אלו.

הרפורמה מתרחשת (או בעצם לא מתרחשת) כבר כמה שנים, כשבכל שנה מאריכים בשנה נוספת את הביטוחים הקולקטיביים.

פורסם

מנסיון במשפחתי, ביטוח שהיה דרך מכבי.

שילמו כמו שעון שוויצרי, אחרי בדיקה שטחית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...