Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב 70-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניינת לקנות רכב סופר מיני או משפחתי קטן, הרכב מיועד לנהיגה בין עירונית בעיקר בכביש מהיר ללא פקקים כ 50 ק"מ ביום ולכן חשוב שיהיה חסכוני בדלק כמו כן מדובר בנהג בודד או שני אנשים.

כיוון שאין הון עצמי גדול אצטרך מימון פניתי לחברת ליסינג הציעו לי:

*סקודה אוקטביה שנת 2013 עם60 אלף ק"מ

*הונדה JAZZ שנת 2012 70 אלף ק"מ

* הונדה סיוויק שנת 2012 89 אלף ק"מ

*פורד פוקוס ספורטיבי שנת 2013 60 אלף ק"מ

*יונדאי I20 עם 80 אלף ק"מ

מכולם הכי חשבתי בכיוון הפורד פוקוס אבל מהפורום הבנתי כי זה רכב עם הרבה בעיות האם מישהו יכול להמליץ על מה עדיף וממה להתרחק

מודה לכל העוזרים

פורסם

מהפוקוס להתרחק, לא חסר מידע בפורום למה.

גאז או i20 יספיקו כאשר הגאז חסכונית יותר.

כמו כן לבדוק את הרכב כמו שצריך ולא לסמוך על הבדיקות שמראים לך.

פורסם

בתקציב הזה את יכולה לקנות דאצ'יה סטפווי חדשה עם הרחבה ל5 שנים אחריות, היא גם כנראה חסכונית יותר מהרכבים האחרים ברשימה...

פורסם

לא חושב שיש לך למה לבדוק רכבים משומשים או כאלו מליסינג, יש לך קצת מעל התקציב (83K~) את פיג'ו 208 וסיאט איביזה, רכבי סופר מיני זריזים, חסכוניים ושיהוו קנייה טובה בהשוואה למשפחתית ליסינג.

פורסם

מצטרף להמלצה מעליי.

הייתי הולך על הפיג'ו במקרה שלך (אומר את זה בתור בעל איביזה) בגלל הגיר האוטומטי מול ה DSG שלא קל לכולם להסתדר איתו.

אבל תעשי נסיעת מבחן על שתיהן ותווכחי בעצמך.

פורסם

הדאציה אופציה טובה,נוחה,מרווחת מאחור ובמפתיע מושב אחורי גם נוח,המנוע לא חזק כמו בפיגו או סיאט,אבל לא מרגיש עצל רק לקחת בחשבון גיר רובוטי.

הסיאט רכב טוב מאוד,זריז,שקט ומאובזר מאשר בפיגו אולי בגלל זה גם הרבה יותר נמכר.

לפיגו מושבים נוחים מאוד אם כי פחות אוחזים מאשר באיביזה,היא גם מרווחת מאשר האיביזה.

אני דווקא מאוד אהבתי את הגיר של הסיאט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגלל שלא צריך מרווח אחורי גדול במיוחד, ובגלל שלאיביזה אבזור עשיר יותר ויתרון ביצועים וצריכת דלק על ה-208 המקבילה (ואם רוב הנסיעות שלך בין עירוניות ללא פקקים אז ה-DSG7 החדש גיר מעולה לתנאים הללו), הייתי בוחר בה ולא ב-208. או, שהייתי קונה 208 מאובזרת מיד שנייה או מליסינג 0 ק״מ במחיר של 208 לא מאובזרת/איביזה.

פורסם

לפי מה שאתם רושמים וגם מה שקראתי לא מעט אז ההתלבטות היא בין סיאט איביזה שמחיר חדשה 86,100 ש"ח ואילו פג'ו 208 88,900 ש"ח(שניהם מעל התקציב שלי ולכן אולי עדיף ליסינג אפס קילומטר?).

ושאלה נוספת לגבי הגיר הרובוטי הן של הדאציה והן של האיביזה האם הוא לא עושה בעיות כי הבנתי מלא מעט אנשים שזה גיר שמעט קשה לנהוג עליו. כמו כן שאלה לגבי הפג'ו האם זה רכב שרואה הרבה מוסך כלומר האם הסטיגמה הישנה על מכוניות צרפתיות זה רק סטיגמה או יש דברים בגו?

ושוב תודה על הייעוץ

פורסם

אין בעיה לנהוג על האיביזה והדאצ'יה (הגירים נעימים ובגדול מתנהגים כמו גיר אוטומטי רגיל) אבל יש בעיה קשה של אמינות עם הגיר שנמצא באיביזה (זה שנים שהם מספרים שהם פתרו את הבעיות אבל במציאות זה לא לגמרי ככה) כשבמקביל הגיר של הדאצ'יה הוא סימן שאלה כי מצד אחד הוא גיר חדש לחלוטין אבל מהצד השני הוא פשוט יותר מזה של האיביזה. היתרונות הברורים של הדאצ'יה הם שהיא גדולה, גבוהה ומרווחת יותר, היא לא חורגת מהתקציב שלך (גם הרחבת האחריות ל5 שנים עדיין לא חורגת מהתקציב שלך) והיא כוללת בקרת שיוט שיכולה להיות מאוד חשובה עבורך בהתחשב בתיאור של נסיעה בכבישים מהירים ופנויים (לאיביזה יש גם אבל ל208 אין ברמת המחיר הנמוכה).

מהצד השני הפיז'ו והסיאט הן מכוניות נעימות יותר מהדאצ'יה, עם איכות גימור וחומרים עדיפים משמעותית. הן גם מכוניות מעודנות יותר לנהיגה. נקודה משמעותית נוספת היא שה208 צריכה להגיע עם 5 שנים אחריות אבל האיביזה עם שנתיים בלבד (והיא רכב שפוטנציה צריך את האחריות הזו). לעניין המוסך והצרפתיות, הטענה העקרונית היא שהן לא סובלות מבעיות האמינות של הצרפתיות מלפני עשור (כשבמקביל, דווקא מכוניות יפניות עושות היום הרבה יותר בעיות מפעם). ליסינג 0 ק"מ זו אפשרות אבל אני לא בטוח שאלה מכוניות שמקובל לקנות בצורה הזו כשצריך לוודא שהירידה במחיר שווה את הערך המופחת של היד הנוספת.

בקיצור, אין פה שום דבר חותך. כדאי שתעשי סיבוב בסוכנויות הרכב, תקחי נסיעות מבחן ותראי אם אחת מאלה מדברת אליך יותר או שאף אחת מהן לא באה בחשבון ואז אפשר לחשוב על יד שניה כמו הJAZZ או אחרות.

פורסם

המחיר בפועל של האיביזה הוא 83 ה208 לפי הפרסומות שלהם 85.

הגיר של האיביזה חלק ומהיר בגיר מעולה באופן פעולתו לדאציה גיר רובוטי אבל חד מצמדי,לא נהגתי עליו אבל מנסיוןצעל גירים רובוטים חד מצמדים הם לא חלקים כמו פלנטרי או כפול מצמדים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקציב הזה האיביזה תהיה הבחירה העדיפה. רכב זריז, איכותי ובמחיר אטרקטיבי. לא מבין את הטענות פה נגד הגיר. אומנם סבל מבעיית אמינות לפני מספר שנים אבל נראה שהבעיות האלו נפתרו ובאמת שמדובר בגיר מצוין.

פורסם

ממליץ בחום לקנות 208 בגימור אקטיב יד שניה שהרכבים ראשונים גם קיבלו אחריות ל5שנים רכב פשוט כיפי לנהיגה אם תא נוסעים מאוד נעים לדעתי אתה מקבל אחלה רכב

• תוכן חדש...