Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך להגזים כי גם סובארו DL בתחזוקת שבר ושמנים זולים של פעם היו צורכות שמן בנסועה לא גבוהה.

לשאלה למה רכבים מודרנים רגישים יותר, אז זה בגלל ריווח מרווחי טיפולים, מנועים שמוציאים יותר הספק ביחס לנפח וטכנולוגיות לא בשלות לגמרי של מערכות זיהום אויר ולא לשכוח צפיפות כבישים ועומס תנועה שלא היו רגילים לראות פעם.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהסובארו היתה על 300 אלף ק"מ היא אכלה שני ליטר שמן בין טיפול לטיפול. יש VW חדשות שאוכלות ככה איך שיצאו מהמפעל.

אני חושב שהיצרנים ממהרים להוציא טכנולוגיות שלא עברו מבחנים עד הסוף או שלא הבשילו כראוי או אפילו מוציאים דברים לא איכותיים יותר בקלות מפעם? הייתכן?

נראה לי שפעם המרדף אחרי הטכנולוגיה ופחות שינויים בין הדגמים גרמו לבשלות ובדיקות יותר מקיפות. אם שמים רגע את האלקטרוניקה בצד, גם המכלולים המכניים היום ולא שנשים את המנועים רגע בצד, הרבה פחות אמינים. שוב ניקח את הסובארו. להחליף קלאץ' רק ב 280 אלף ק"מ זה משהו שאני לא חושב שיקרה בפאביה שלי היום ואני נוסע באותה צורה כמו פעם (אפילו אותם כבישים) ואותם פקקים. (גיר ידני).

ספק אם בכלל הםאביה תגיע עם אותם מכלולים לק"מ הזה גם אם אטפל בשמנים הכי טובים ובמרווחים קצרים מהממולץ (מה שאני גם ככה עושה).

אולי מתכננים רכבים להתקלקל יותר בצורה מודעת כדי שיהיה מחזור הכנסות ומכירות על חלקים ותיקונים.

הזול עולה ביוקר

פורסם
מחלש את הבחור שמעליי. רק יורול PLX.

למרות שבמקרה של פותח האשכול (פונטו איבו) - היצרן דורש שמן 5W40 בתקן SM/C3 לכן PLX לא מתאים וצריך יורול TURBO DI:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-eurol-turbo-di-5w40

רוב הסיכויים שהפרסטון לא עומד בזה. וגם אם כתוב על האריזה שלו שכן, איך אפשר להיות בטוחים? אחרי שהם רושמים על 10W40 שהוא עומד ב-SN... נו באמת.

פות"ש להבא תבדוק שמן בתדירויות גבוהות יותר, גם ככה יש לך רק 2.6 ליטר במנוע. בבקשה תתייחס אליה יפה, זאת הפונטו האגדית של אוריו.

אסף, הפונטו מקבלת יותר אהבה מחברה שלי כרגע :roll:

השמן יוחלף בהזדמנות הראשונה כשאגיע הביתה.

פורסם

מאור אני אוהב אותך אבל במקרה הזה אני חולק עליך.

מה זה ''הסתדרתי איתו''?

אם הוא שמן איכותי לא אמורה להיות איתו שום בוצה, נתפסו או לא נתפסו שסתומים זה לא מדד לאיכות.

פותח שרשור, אם אסף ציין שהשמן שאתה צריך הוא C3 אני אישית הייתי מחליף בזמן הקרוב לשמן שעומד בתקן,

וקונה 5 ליטר שישאר לי עודף בבגאז' לצורכי מילוי.

כמה שמנים שעומדים בתקן:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C-castrol-magnatec-5w-40-c3

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C-castrol-edge-5w40

ובפנדה שלי, ומחר אני הולך לעשות טיפול לרכב כמו שלך ואני שם להן את השמן הבא:

MOTUL X-CLEAN 5-40.

גם אותו ניתן לקנות אצל אייפקס מוטורס.

רועי

פורסם

אפשרי, אבל אני אישית לא מצאתי, לפחות לא את המוטול.

וגם אם קונים 5 ליטר בטיפול אחרי זה מספיק לקנות ליטר אחד של אותו שמן.

פותח שרשור אם אתה צריך יש לי פילטר שמן של בוש שאין לי בעיה למכור לך, אם אתה מעוניין שלח

לי הודעה בפרטי.

רועי

פורסם

האם יש שרשור שעוסק בבחינת איכות שמנים תחליפיים?

לצערי לא מצאתי בחיפוש שעשיתי.

(רלוונטי אלי- ליאריס 2000, אלמרה 2006).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש שרשור ארוך שדנים בו על איכות שמנים וההבדל בין סינתטי מלא לחצי ומינרלי, הרבה מידע על שמנים יש בו. אני מאמין שלא מסובך למצוא אותו.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מחלש את הבחור שמעליי. רק יורול PLX.

הויכוח הקבוע.

מניסיון כואב עם פרסטון - אל.

פורסם

די עם הלחץ!!

לא תהיה שום בעיה עם שמני הפרסטון!

השמן מיוצר בחברה גדולה ומסודרת עם אישורי API מסודרים

לשמנים יש את חבילת התוספים העכשווים ביותר

מיותר ע"י חברת אמילי בארה"ב

http://www.amalie.com

פורסם

גלי איפה מצאת שמן פרסטון באתר הזה?

אני לא מצאתי

בכל אופן, רק מחמת הספק לא הייתי שם את השמן הזה באופן קבוע, בעוד כמה שקלים ניתן למצוא שמן מבוסס יותר

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

מעניין. החל מ-2008 ולמשך כמה שנים, החזקתי אקסנט 2001. המוסך הקבוע שלי השתמש בפרסטון. בשלב מסויים התחלפו הבעלים ואני לא סגור באיזה החדש השתמש, בכל אופן, הרכב סיים את חייו ב230k, בתאונה. עד אז המנוע אפילו לא אותת על סימני עייפות כלשהם.

• תוכן חדש...