Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע היום בלילה לאילת ועקב שהיה לי בערך פחות מרבע במדיד שמן הלכתי וקניתי שמן בתחנת דלק קרובה לבית .

היה שם שמנים של LM ו''prestone''.

אני מכיר שפרסטון חברה מעולה לנוזלי קירור אז לקחתי את הפרסטון 5w40 ומילאתי מה שהיה חסר במיכל שמן.

היה לי קצת מוזר וחיפשתי בגוגל את השמן ואין תוצאות.

חיפשתי בעברית ונתקלתי בשרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?116355-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-PRESTON

האם אפשר לסוע לאילת או שאני צריך למצוא רכב אחר עכשיו ולהחליף שמן ופילטר כשאחזור? או שאני לא צריך לדאוג?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אסכם לך את כל החיפוש שלך - לא ברור מה זה הדבר הזה אבל שמן מנוע זה לא - לזמן הקרוב מאוד ומקרה חירום זה עוד סביר אבל להשאיר את השמן הזה לא הייתי משאיר ואפילו מקדים את הטיפול- הLM כבר הרבה הרבה יותר טוב ממנו.

פורסם

אין תוצאות בגוגל מלבד בעברית כי זה שמן מחברת "מדבקה" כלשהי, לוקחים שם מונפץ ומדביקים בתווית, אין שום קשר בין הנוזל קירור של פרסטון (שגם עליהם אני לא ממליץ) לבין השמן מנוע הנ"ל.

Opel Adam S 2017

פורסם

בתור השלמה זמנית של קצת שמן חסר, זה בסדר, לא יתפוצץ לך המנוע

רק דאג להקדים את הטיפול הקרוב ושים שמן איכותי + תדאג שיהיה לך איזה חצי גלון להשלמות מדי פעם

שלומי

פורסם

די עם ההפחדות!

קנית שמן כי היית צריך שמן, לא אכלת אותה ולא שום דבר. פעלת נכון.

אתה יכול ליסוע איתו, לחזור ולא יקרה שום דבר מכמות של פחות מליטר שהתערבבה עם שמנים אחרים בסקאלה של בין שני טיפולים.

המהדרין, ואני מחשיב עצמי לכזה, לא היו מבצעים באופן תדיר טיפולים עם השמן הזה. הוספה אחת לכמה זמן? אין שום בעיה. ולמה שתהיה?

לגבי נוזלי קירור - דנו בזה המון, זו בהחלט חברה מומחית לנוזלי קירור אבל נוזלי קירור הם דבר כל כך מורכב, שלא מחליפים בכל טיפול, ויכולים ליצור תגובה כימית עם המנוע, ולכן שם בהחלט לא הייתי מערבב שום דבר, לא משנה עם זו חברה טובה או לא.

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי ומוסיף שבמשך עשור הייתי משתמש רק בשמני פרסטון גם ברכבים בעלי רגישות להיווצרות בוצה והיתפסות מרימים. אז מרימים לא ניתפסו מעולם לפחות במנועים שאני נגעתי שנסעו על פרסטון אבל בוצה כן נוצרה ובטיפול עצמאי נוקתה לחלוטין....בקיצור דיי הסתדרתי עם השמן הזה ואם החנות שאיתה אני עובד כבר שנים הייתה ממשיכה להביא פרסטון הייתי ממשיך איתו אבל הם החליפו אותו ב wolf ו kixxxx שגם איתם אין לי שום בעיה. ועכשיו אני מוכן לצאת למילחמה מול לוחמי הקסטרול,יורול,PLX, וולווליין בעוד 10...9...8...7...

:)

פורסם (נערך)

מחלש את הבחור שמעליי. רק יורול PLX.

למרות שבמקרה של פותח האשכול (פונטו איבו) - היצרן דורש שמן 5W40 בתקן SM/C3 לכן PLX לא מתאים וצריך יורול TURBO DI:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-eurol-turbo-di-5w40

רוב הסיכויים שהפרסטון לא עומד בזה. וגם אם כתוב על האריזה שלו שכן, איך אפשר להיות בטוחים? אחרי שהם רושמים על 10W40 שהוא עומד ב-SN... נו באמת.

פות"ש להבא תבדוק שמן בתדירויות גבוהות יותר, גם ככה יש לך רק 2.6 ליטר במנוע. בבקשה תתייחס אליה יפה, זאת הפונטו האגדית של אוריו.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

כמו שאמרו.. למצב חירום אין שום בעיה.

אם לתחזק את הרכב ברמה גבוהה זהו רצונך., כוון גבוה יותר בבחירת שמן מנוע.

פורסם

חברים, משתף מקרה אישי שלי. היום אני משתמש רק בשמנים טובים (קסטרול ושאר מאושרי תקני VW ) .

בעבר: סובארו DL 92 יד ראשונה עברה במשפחה. אבא עם מנטליות סובייטית רכב מתוחזק כהלכה - 350 אלף ק"מ, שמן אמריקן איגל (אז היה פופולארי) - טיפולים כמו שעון כל 10 אלף. לא בוצה, לא מתחממת, לא נוזלת, לא נעליים. לשים שמן כזה, היום, באופן תדיר בוואגית שלי? בשום פנים ואופן, גם אם הייתי מחליף כל 5 אלף ק"מ. לשים באופן חד פעמי כהשלמה, במצב תיאורטי שאין לי שמן במנוע וזה השמן היחידי שיש לי לפני נסיעה ארוכה? (למרות שבחיים לא הייתי מגיע למצב כזה תמיד יש ספייר של השמן שאיתו עשיתי טיפול, אבל נגיד היפותטית... ), לא רואה עם זה בעיה, מקסימום מקצר אינטרוול החלפת שמן + פילטר הקרוב ב 20-50 אחוז, תלוי בתזמון הטיפול האחרון.

הזול עולה ביוקר

פורסם

מעניין מה ההסבר הטכני מאחורי העמידות של הDL לשמנים ודלקים באיכות מזעזעת

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מעניין מה ההסבר הטכני מאחורי העמידות של הDL לשמנים ודלקים באיכות מזעזעת

בגדול, העתיקו את הטכנולוגיה המתקדמת והמשוכללת של VAG, רק הפוך :lol:

שלומי

פורסם

אבל בנימה רצינית יותר... נראה לי שעם טכנולוגיה המתקדמת איבדנו את האמינות והעמידות של המכונות של פעם. מה קרה להנדסת אמינות עם השנים? מדוע כל הרכבים החדשים מתקלקלים לעיתים כה תכופות וכל כך רגישים לכל חריגה ממשטר טיפולים קפדני?

הזול עולה ביוקר

פורסם

לא צריך להפריז בהערכת האמינות של מכוניות ישנות. הן היו פחות מורכבות ולא גדושות ברכיבים אלקטרוניים וחלק גדול מן ההתראות והתקלות פשוט לא היו מדווחות לנהג. הרגישות לאיכות השמנים נובעת מהקטנת האפיצויות בין הרכיבים כדי להגיע לנצילות טובה יותר של המנוע תוך הפחתת משקל , והקפדה על מניעת זיהום אוויר שלא הייתה גורם משמעותי בעולם הרכב עד שנות ה-80.

• תוכן חדש...