Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חבר שלי עבר תאונה - ללא נפגעים - בשבוע שעבר ויש רק נזק לשני הרכבים.

בכביש דו-סטרי הוא נסע בנתיב שלו ופתאום הנהג השני נכנס בנתיב הלא נכון (הנתיב של החבר שלי - השמאלי בתמונה).. הוא ניסה למנוע את התנגשות הרכבים מקדימה (ולמנוע תאונה יותר קטלנית) ולכן הוא מיד עבר לנתיב של הנהג האחר.. כנראה שהצד השני התבלבל ורצה לחזור לנתיב שלו ואז הוא פגע ברכב בצד ימין (הפגיעה בדיוק על הגלגל הקדמי הימני).

הנה תמונה:

IMG_2775.JPG

IMG_2779.JPG

IMG_2773.JPG

למזלו של החבר שלי הנזק ברכב שלו אינו גדול במיוחד (הה כנראה שכן רנו אלופים בבטיחות) אבל הנהג השני אומר שהפגיעה ברכב שלו הגיעה לשאסי.

לשניהם לא היה ביטוח צד ג' - רק חובה. צריך גם לציין שברכב של הצד השני לא נסע בעל הרכב אלה נהג צעיר (שהביטוח לא מכסה אותו בכל מקרה).

עכשיו, בעל הרכב (שלא נסע באוטו בזמן התאונה) טוען שהחבר שלי הוא אשם בתאונה והוא רוצה פיצוי (הוא טוען שהרכב שלו טוטלוס ורוצה את מלוא מחיר האוטו).. כמובן שהחבר שלי הוא גם טוען שהוא לא אשם ורוצה פיצוי.

לפי התמונות מי אתם חושבים שהוא אשם בתאונה? (הרכב הלבן הוא של החבר שלי והמאזדה היא של הצד השני)

מה עושים במקרה כזה? מה קובע החוק? האם כדאי להגיש תלונה במשטרה\בית משפט לתביעות קטנות? מה האחוז שהחבר שלי ינציח בתביעה?

צריך להוסיף שהתאונה התרחשה באיזור השייך לשטחי יהודה ושומרון. הגיעו משטרת התנועה של הרשות הפלסטינות וצלמו את התאונה מכל הזוויות. לא הגיעו נציגים ממשטרת ישראל ולא הגיעו שמאים.

פורסם

אם אין נפגעים ויש את הפרטים של צד שני - אין טעם להגיש תלונה במשטרה. לא יעשו כלום.

צריך דוח שמאי + להגיש תביעה בבית משפט כנגד נהג + בעל רכב.

האם יש צילומים של סימנים על הכביש ? זה יכול לעזור להוכיח את הטענה של החבר (לאחר מחשבה - התמונות די תומכות בטענת החבר)

פורסם

תודה לכל המגיבים.

אם אין נפגעים ויש את הפרטים של צד שני - אין טעם להגיש תלונה במשטרה. לא יעשו כלום.

צריך דוח שמאי + להגיש תביעה בבית משפט כנגד נהג + בעל רכב.

האם יש צילומים של סימנים על הכביש ? זה יכול לעזור להוכיח את הטענה של החבר (לאחר מחשבה - התמונות די תומכות בטענת החבר)

לצערי אין צילומי סימנים על הכביש. לפי מה שהבנתי היתה דליפת שמן\מים על הכביש והיה בלתי אפשרי לראות סימנים.

לנו יש את פרטי הנהג ואת מספר הרכב. אין לנו פרטים על בעל הרכב חוץ משמו.

בכל מקרה, האם צריך לידייע את הביטוח החובה על התאונה? או שביטוח חובה לא רלוונטי כשאין נפגעים?

אם זה היה בשטחי A אתה אי אפשר לתבוע בישראל.

אכן התאונה התרחשה בשטח שנחשב לשטח A אבל מדובר בתאונה בין שני נהגים ישראלים ולא בין ישראלי ופלסטיני. מה עושים במקרה כזה?

אני בכל מקרה אשמח לשמוע עוד חוות דעת לגבי מי אשם בתאונה.

פורסם
לענ"ד לא נראה שהתאונה התרחשה בשטחי A וגם לא נראה לי שזה משפיע על התביעה, אם יש לחברה הוכחות כנגד הנהג השני יתכבד ויתבע אותו על נזקיו.

תודה על תגובתך. מה בדיוק צריך לעשות כדי "להוכיח" שהנהג השני הוא אשם בתאונה? האם התמונות האלה מספיקות כדי להוכיח את הטענה? צריך להבהיר שהנהג השני טוען שהחבר שלי אשם בתאונה והוא רוצה פיצוי.

• תוכן חדש...