Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1. צמיג סיני מול צמיג מותג. 2. נסיעה עם צמיגים שונים על אותו סרן (נערך)

-MaoR-
שימו לב! השרשור הזה בן 3033 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא אכנס ללמה ואיך, רק אגיד שהרכב פחות בשליטה שלי ואם זה היה תלוי בי הייתי עושה הכל "לפי הספר"..

אז ככה.. לפני שבועיים הגעתי לרכב וראיתי שיש לי גלגל אחורי מפונצ'ר (באסה רצח לאור העובדה שהיו לי 2 צמיגי גודייר מאחורה יחסית חדשים). החלפתי לרזרבי ונסעתי לפנצ'רייה קרובה.

אמרו (וגם דאגתי להסתכל בעצמי) שאי אפשר לתקן את הצמיג כי החור לא היה נקי (לא נגרם ממסמר או משהו בסגנון שיוצר חור כניסה ויציאה נקי) ובנוסף הוא גם היה בצד של הצמיג (ממש קרוב לכביש אבל עדיין בצד..).

בקיצור, קיבלנו הרצאה של הבחור בפנצ'רייה שאין טעם לקנות צמיג עם שם כי סתם משלמים על השם. הוא גם טען שהצמיג גודייר שלי היה גרוע ושהוא עשוי יותר מפלסטיק מאשר גומי (או להפך..? אני כבר לא זוכר ולא בטוח מה נחשב יותר טוב). ושבגלל שהצמיג שלי היה מיוצר בטאיוון אז אין הבדל באיכות בין זה לבין צמיג סיני ג'נרי במילא..

בסוף ההרצאה הוחלט לקחת צמיג סיני לפי המלצתו. (כן. צמיג אחד.)

2 שאלות:

כמה הדיבורים על צמיג סיני לעומת צמיג עם שם באמת חד משמעיים?

כמה גרוע זה לנסוע עם צמיגים שונים על סרן אחורי?

עריכה אחרונה על ידי -MaoR-
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור, לא היה לו במלאי צמיג זהה לזה שהתפנצ'ר, סיפר לך שטויות ודחף צמיג סיני שהיה לו במלאי במידה שלך. אתה לא הראשון ולא אחרון שזה קורה לו.

שאלה נוספת- מה יש לך בתור צמיג רזרבי? הוא בגודל מלא או קטן? ואם הוא בגודל מלא, מה מצבו ומה הדגם שלו?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שאני דיי בטוח שהיה לו במלאי. היו לו צמיגי גודייר, דאנלופ ושאר מותגים.. יכל לדחוף לי אותם באותה מידה.

הצמיג הרזרבי עם ג'אנט קטן יותר, כמו שמסופק עם הרכב. למה אתה שואל לגביו?

אשמח אם תוכל לענות גם על השאלות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון, פנצ'רמאכר לא ציית להוראות משרד התחבורה המחייבות צמיגים מאותו היצרן על אותו הסרן.

הרכב כנראה יעבור טסט גם ככה .

מה שהוא אמר על צמיגי גודייר אלה שטויות, והמצב שיצר לך על הסרן האחורי לא להיט.

אני לא יודע למה לא החליף לך לצמיג גודייר אם היו לו כאלה במלאי - אולי חמדנות ( יש לו רווח יותר גדול על צמיג סיני ).

מוסר השכל - לא להכנס לכל פנצ'ריה אלא אם אין ברירה. יש בתי עסק נורמליים - בשביל זה קיים הפורום.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שציינתי בתחילת האשכול, הרכב לא שלי והשליטה (מבחינת טיפולים\תיקונים או כל דבר שהוא מעבר לנסיעה) שיש לי עליו מועטה למרות שאני הנהג העיקרי. בעיקר בגלל עקשנות מיותרת ובורות\יהירות.

במצב הנוכחי, מה כדאי לי לעשות? לחזור לאותה פנצ'רייה לקנות צמיג סיני זהה נוסף? להשאר עם צמיגים לא זהים?

אני לא יודע כבר איזה מהמצבים יותר גרוע..

ובכל זאת, האם יש דברים בגו לגבי ארץ ייצור הצמיג (גם אם הוא מחברה ידועה)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי מאשר לך החלפת צמיגים? קצין רכב? תפנה אליו שיפתור את בעית צמיגים לא זהים. זה מצב פחות טוב בגלל הפרשי ביצועים בין הצמיגים.

אני מכיר רק מקרה אחד בו ארץ ייצור של צמיג ממותג חשובה - צמיגי דנלופ, יותר נכון הדגמים תוצרת אינדונזיה ( עוד מימי sp490 הגרוע ). צמיגי גודייר מיוצרים גם בתורכיה והגיעו כמקוריים על קורולה - צמיגים מעולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פחות קצין רכב.. יותר כמו אבא שלי.

בכל מקרה שוב.. מה הפתרון? להשיג עוד צמיג סיני זהה? זה באמת פתרון יותר טוב מלהשאיר צמיג אחד של גודייר וצמיג אחד סיני?

ואני לא חושב שיש בעיית אמינות עם דברים שמיוצרים בטורקיה.. באופן כללי אבל אם יש בעיה עם צמיגים שיוצרו בסין\תאילנד\טיוואן וכו' גם אם הם מחברה ידועה? מעבר לדוגמא שלך לצמיגי דנלופ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא.

כל הצמיגים של פאלקן למשל מיוצרים בתאילנד - חברה יפנית בנתה שם פס ייצור והצמיגים איכותיים. גם פירלי p6 יצרו בסין - צמיגים נורמליים ( הדגם עצמו לא מהמשובחים ). מקסיס מייצרים בטיוואן והם יחסית בסדר .

המקרה של דנלופ אינדונזית שונה ממותגים אחרים - כאן חברה מקומית קיבלה רשות להשתמש במותג דנלופ.

מה לעשות? אני הייתי חוזר לפנצ'ריה ומזדכה על צמיג סיני לטובת צמיג גודייר תוך כדי איזכור הוראת משרד התחבורה על צמיגים מאותו היצרן על אותו הסרן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סיכוי אפסי שהוא יזכה אותי על צמיג בן יותר משבועיים (למרות שכמות הנסיעות מועטה מאוד)

העניין הוא שגם הצמיג גודייר שיש לי בן איזה שנה וחצי לפחות בתאריך ייצור שלו.. אז גם זה בעייתי אם אני רוצה לקנות צמיג גודייר חדש..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במצב הנוכחי, מה כדאי לי לעשות? לחזור לאותה פנצ'רייה לקנות צמיג סיני זהה נוסף? להשאר עם צמיגים לא זהים?

תלוי במצב של יתר הצמיגים: מה גילם, כמה הם נסעו ומה מצבם. ייתכן שתצטרך להחליף את שני האחוריים, וייתכן שכבר יהיה עדיף באותה הזדמנות להקדים את מוע ההחלפה של הקדמיים, אם הוא בלאו הכי קרוב.

על הצמיג שכבר קיבלת תוכל לקבל לפחות החזר חלקי - צמיגאים מוכרים צמיגים משומשים גם בגיל הרבה יותר מתקדם.

ובכל זאת, האם יש דברים בגו לגבי ארץ ייצור הצמיג (גם אם הוא מחברה ידועה)?

לא. הבעיה עם צמיגים "סיניים" היא לאו דווקא שהם סיניים פר סה, אלא שהחברות המייצרות אותם הן לרוב חברות עלומות שם.

להבדיל, חברה מוכרת שפשוט יש לה מפעל בסין או טייוואן או בכל מדינה מזרח אסיאתית אחרת - נקיה מחשש.

כמה הדיבורים על צמיג סיני לעומת צמיג עם שם באמת חד משמעיים?

כן. יש מספר רב של מבחנים, כולל כאלו שהתבצעו בתנאי "מעבדה" (במובן של ניטור הגורמים הסביבתיים) אשר מצביעים על ביצועים ירודים של צמיגים מחברות אזוטריות בכל הנוגע לקשיחות כוח הפניה, יכול פינוי מים ועוד פרמטרים שלהם השפעה קריטית על ביצועיו (הבטיחותיים) של הצמיג.

זה לא במקרה - אלו כמה מן הפרמטרים הכי מורכבים לכיול בצמיג מבחינת שימוש בסימולציות ממוחשבות וביצועי מבחנים על מסלולי ניסוי ייעודים ועם נהג ניסוי ומכשור מאוד מורכב.

כמה גרוע זה לנסוע עם צמיגים שונים על סרן אחורי?

תלוי בהבדל. אם מדובר על צמיגים זהים שיש ביניהם הפרש גיל או נסועה זעום - זה לא סיפור. אם מדובר על צמיגים שונים או שיש ביניהם הפרש גדול בשחיקה - אז זה מצב בעייתי, קל וחומר בסרן האחורי.

בכניסה לפניה, הסרן הקדמי מנסה לסחרר את הרכב ולהעיף אותו מהכביש. אחרי כרבע שניה הסרן האחורי מתחיל לייצר כוח פניה ומונע מזה לקרות, ורק מכוח זה הרכב מצליח לעבור את הפניה בשלום.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חד משמעי - לא הייתי מתקרב לצמיג סיני.

הרכיבו לי בפיג'ו לפני שבועיים עם הבטחות שזה "אחלה" צמיג, אחרי 3 ימים הגעתי והחלפתי לסט של בארום, צמיג מצויין מבית קונטיננטל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי במצב של יתר הצמיגים: מה גילם, כמה הם נסעו ומה מצבם. ייתכן שתצטרך להחליף את שני האחוריים, וייתכן שכבר יהיה עדיף באותה הזדמנות להקדים את מוע ההחלפה של הקדמיים, אם הוא בלאו הכי קרוב.

על הצמיג שכבר קיבלת תוכל לקבל לפחות החזר חלקי - צמיגאים מוכרים צמיגים משומשים גם בגיל הרבה יותר מתקדם.

לא. הבעיה עם צמיגים "סיניים" היא לאו דווקא שהם סיניים פר סה, אלא שהחברות המייצרות אותם הן לרוב חברות עלומות שם.

להבדיל, חברה מוכרת שפשוט יש לה מפעל בסין או טייוואן או בכל מדינה מזרח אסיאתית אחרת - נקיה מחשש.

כן. יש מספר רב של מבחנים, כולל כאלו שהתבצעו בתנאי "מעבדה" (במובן של ניטור הגורמים הסביבתיים) אשר מצביעים על ביצועים ירודים של צמיגים מחברות אזוטריות בכל הנוגע לקשיחות כוח הפניה, יכול פינוי מים ועוד פרמטרים שלהם השפעה קריטית על ביצועיו (הבטיחותיים) של הצמיג.

זה לא במקרה - אלו כמה מן הפרמטרים הכי מורכבים לכיול בצמיג מבחינת שימוש בסימולציות ממוחשבות וביצועי מבחנים על מסלולי ניסוי ייעודים ועם נהג ניסוי ומכשור מאוד מורכב.

תלוי בהבדל. אם מדובר על צמיגים זהים שיש ביניהם הפרש גיל או נסועה זעום - זה לא סיפור. אם מדובר על צמיגים שונים או שיש ביניהם הפרש גדול בשחיקה - אז זה מצב בעייתי, קל וחומר בסרן האחורי.

בכניסה לפניה, הסרן הקדמי מנסה לסחרר את הרכב ולהעיף אותו מהכביש. אחרי כרבע שניה הסרן האחורי מתחיל לייצר כוח פניה ומונע מזה לקרות, ורק מכוח זה הרכב מצליח לעבור את הפניה בשלום.

הצמיגים הקדמיים ישנים. העניין שהם נראים במצב טוב יחסית.. עומק החריצים מצויין, הם טיפ טיפה מראים סימנים של יובש, אבל סה"כ הם נראים טוב. אגב, סיניים לחלוטין. צמיגים בני יותר מ3.

אגב, יש הגדרה בחוק לגבי חוקיות נסיעה עם צמיגים לא זהים על סרן? קנס? נקודות? או פשוט הגדרה יבשה?

בקיצור.. מה הפתרון שתמליץ עליו? החלפה של 4 צמיגים? איזה צמיג ודרך איפה? 185\70\14R

חד משמעי - לא הייתי מתקרב לצמיג סיני.

הרכיבו לי בפיג'ו לפני שבועיים עם הבטחות שזה "אחלה" צמיג, אחרי 3 ימים הגעתי והחלפתי לסט של בארום, צמיג מצויין מבית קונטיננטל.

בעקבות מה החלפת אותם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קבל את ה"קנס" למידה הזה עם הצמיג הסיני והחלף לצמיגים זהים או את כל ה 4 כפי שאתה מתכנן כבר.

בסהכ מדובר על כמה מאות שקלים שמהם למדת הרבה, עכשיו, תוכל לבצע החלטה נכונה ולבצע את ההחלפה של כולם או זוג כפי שרצית.

תמשיך לנהוג כפי שנוהגים ולא תדע מאיפה זה יכול להגיע או כיצד להשפיע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצמיגים הקדמיים ישנים. העניין שהם נראים במצב טוב יחסית.. עומק החריצים מצויין, הם טיפ טיפה מראים סימנים של יובש, אבל סה"כ הם נראים טוב. אגב, סיניים לחלוטין. צמיגים בני יותר מ3.

אגב, יש הגדרה בחוק לגבי חוקיות נסיעה עם צמיגים לא זהים על סרן? קנס? נקודות? או פשוט הגדרה יבשה?

בקיצור.. מה הפתרון שתמליץ עליו? החלפה של 4 צמיגים? איזה צמיג ודרך איפה? 185\70\14R

בעקבות מה החלפת אותם?

הרכב החליק לי ברמות לא הגיוניות. ממש רקד על הכביש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3033 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...