Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי שנת 2015 החליפו מצמדים ומיסב עקב מכות ורעידות לסירוגין,

עדיין מרגיש לפעמים בזינוק מהמקום בהילוך 1 ל2 כמו העברה לא חלקה לפעמים מלווה בתקיע קלה

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מספר המכוניות שהוחלפו בהן מצמדים תואמות את המספרים שהיועץ שירות אמר לי, שהגיר מחזיק בערך 80K:

כנראה 45 נהגים נהגו באגרסיביות, 27 נהגו קצת פחות אגרסיבי והיתר 228 נהגו בצורה רגילה.

אני חושב שאם אותם 45 היו מקבלים רכב עם גיר רגיל, המצמד גם לא היה מצליח להחזיק הרבה זמן...

לא בהכרח, הציטוט משרשור ש meir_gi פתח וכתב שהרכב ננהג בצורה רגועה ועדיין הוא החליף מצמדים ב-20KKM

אני גם חושב שהגיר הוא הרובוטי הכי טוב שיש אבל מבאס לדעת שגם כשהרכב חדש הוא לא חף מבעיות

פורסם (נערך)

*** עדכון: ***

הייתי במוסך המרכזי של צ'מפיון בראשון, הבוחן (בוריס) ואני נסענו 2 סיבובים מעל 20 דקות סה"כ ופשוט לא הצלחנו לשחזר את הרעידות (שאכן קורות רק לעיתים ובתנאים מסויימים של עומס, חום וכו') ואת שאר הרעשים מהגיר הוא אבחן שנורמליים ותקינים ולא מצא משהו חריג.

בדיקת מחשב בסוף לא בוצעה.

סה"כ אני קצת מאוכזב מתוצאות הבדיקה אך באמת אם הייתי במקום הבוחן נראה שהכל תקין וגם אני לא הצלחתי לשחזר את הרעידות עליהן דיברתי, הן קורות לעיתים ובתדירות נמוכה יחסית, אחייה עם זה בינתיים עד למצב שהמצמדים ישחקו ממש ואז אבקש בדיקה חוזרת והחלפתם (יש עוד שנתיים+ אחריות לגיר).

סה"כ הרכב נוסע מצוין ולפחות יש רישום שהתלוננתי על רעשים מהגיר אצלם במערכת, במידה והדברים יחמירו, אגש אליהם שוב.

עריכה אחרונה על ידי makinen456

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

נאמר שאין צורך כי הכל תקין, לדברם.

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

כן וכן.

כנראה גם תצטרך פרונט לאחר מכן.

אצלי ברכב הייתי חייב פרונט, הרכב משך לצד,חשוב לציין שהכל היה מושלם לפני כן,

והם [מורשה] לא הסכימו לכלול את זה כחלק מעבודת "החלפת מצמדים", וקנסו אותי ב320 שקל.

Seat Ibiza FR

פורסם
כן וכן.

כנראה גם תצטרך פרונט לאחר מכן.

אצלי ברכב הייתי חייב פרונט, הרכב משך לצד,חשוב לציין שהכל היה מושלם לפני כן,

והם [מורשה] לא הסכימו לכלול את זה כחלק מעבודת "החלפת מצמדים", וקנסו אותי ב320 שקל.

כמה קילומטרים עברת לפני ההחלפה של המצמדים?

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

** עדכון נוסף **

אחרי שלא בוצעה בדיקת מחשב בפעם האחרונה שביקרתי במוסך המרכזי בצ׳מפיון, הזדמן לי להכנס למוסך העוגן בנתניה לצורך החלפת סוללה במפתחות הרכב.

במקרה כשהגעתי היה בוחן פנוי וביקשתי שיצטרף אליי לנסיעת מבחן על מנת להרגיש את הרעידות (שעדיין קורות רק לעיתים) בגיר - בנסיעה לצערי שוב לא הרגשנו רעידות והיא עברה חלק, אבל הבוחן המליץ לקבוע תור לבדיקת מחשב.

נקבע תור ליומיים אחרי, הגעתי בבוקר למרות שרק בשעה 12 הרכב נכנס לבדיקה, ביצעו עדכון תוכנה לגיר ויצאו לנסיעה עם מחשב מחובר - הפעם הקביעה של הבוחן הייתה חד משמעית, ישנם רעידות בין הילוכים שני לשלישי ויש להחליף מצמדים (מסגרת אחריות של 5 שנים לגיר).

הרכב הושאר במוסך לצורך ההחלפה (יום חמישי) והיה מוכן ביום שלמחרת (יום שישי).

אספתי את הרכב, והנסיעה אכן השתפרה מאוד, העברת ההילוכים הרבה יותר חלקה ומעודנת, אין רעידות והכל בסדר.

יש לי עוד כשנתיים של אחריות לגיר, אקווה שלא יזדקק שוב להחלפת מצמדים, אבל אם כן לפחות לשנתיים הבאות אני יכול להיות רגוע.

פורסם

הסיבה שבגינה צריך לעשות כיוון פרונט היא בגלל שבארץ לא עובדים לפי ההוראות יצרן.

יש ברגי קיבוע שמרכיבים לאחר פירוק כל בורג ב SUBFRAME ואז כשמחזירים הכל למקום זה חוזר למקום בדיוק ולרוב לא צריכים כיוון.

ברגי הקיבוע נקראים כלי T10096.

שוב בארץ הזו חאפרים חאפרים דיי כבר נמאס.

בבקשה תראו ותיווכחו בעצמכם.

http://www.golfmkv.com/forums/attachment.php?attachmentid=29463&d=1217121021

פורסם

בהמשך לאותה סטטיסטיקה שכתבתי פעם, הצטרפו עוד 87 דגמי סקודה למצמדים כאשר הופיע רעש חריקת גומי חריג.

עוד לא דיברנו על מחשבי גיר שקורסים....

למי שחושב שהבעיה היחידה ברכבים הללו היא בתיבות הילוכים טועה ובגדול .

סקודה ייטי שלי נגרר ביום שבת שעבר לאחר שמחשב גיר קרס ולא נתן לשלב שום הילוך .

כמו כן מאוררי מנוע , חיישני ואקום, סדקים במיכל עיבוי ברכב חדש, התקלפות של ניקלים בתא הנוסעים, חלונות חשמל (בעיקר בראפיד) .

פורסם
** עדכון נוסף **

אחרי שלא בוצעה בדיקת מחשב בפעם האחרונה שביקרתי במוסך המרכזי בצ׳מפיון, הזדמן לי להכנס למוסך העוגן בנתניה לצורך החלפת סוללה במפתחות הרכב.

במקרה כשהגעתי היה בוחן פנוי וביקשתי שיצטרף אליי לנסיעת מבחן על מנת להרגיש את הרעידות (שעדיין קורות רק לעיתים) בגיר - בנסיעה לצערי שוב לא הרגשנו רעידות והיא עברה חלק, אבל הבוחן המליץ לקבוע תור לבדיקת מחשב.

נקבע תור ליומיים אחרי, הגעתי בבוקר למרות שרק בשעה 12 הרכב נכנס לבדיקה, ביצעו עדכון תוכנה לגיר ויצאו לנסיעה עם מחשב מחובר - הפעם הקביעה של הבוחן הייתה חד משמעית, ישנם רעידות בין הילוכים שני לשלישי ויש להחליף מצמדים (מסגרת אחריות של 5 שנים לגיר).

הרכב הושאר במוסך לצורך ההחלפה (יום חמישי) והיה מוכן ביום שלמחרת (יום שישי).

אספתי את הרכב, והנסיעה אכן השתפרה מאוד, העברת ההילוכים הרבה יותר חלקה ומעודנת, אין רעידות והכל בסדר.

יש לי עוד כשנתיים של אחריות לגיר, אקווה שלא יזדקק שוב להחלפת מצמדים, אבל אם כן לפחות לשנתיים הבאות אני יכול להיות רגוע.

איזה סוג רעידות זה? צמרמורת קלה בהעברת הילוך בהעברה עם עומס מהמקום או משהו מעבר לזה רעידה שהרכב הולך להיכבה

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...