Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מענין שלא עלתה כאן השאלה מי נושא בעלות הסיפור הלא זול הזה אצל הפותח, אם זה מהכיס של היבואן/יצרן, נדמה לי שרון יורד מהפרק בהיותו מוסך שאינו מורשה יבואן ובכל מקרה אם אכן כך הוא, בהחלט ראוי היבואן לשבח, שהרי קלאץ' גם במערכת רובוטית הוא רכיב מתכלה ויבואנים אחרים לא יהיו נחמדים ויפתחו את הארנק אם כיסחת קלאץ' בגיר ידני או רובוטי, גם בתקופת האחריות.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי למצמדים האלה, בגיר dsg7, יש כמה סדרות? יצרנים שונים? טובות יותר או פחות?

אני לפני שקניתי את האוטו שלי התיעצתי עם די הרבה אנשים שנוהגים המון ואני בטוח שהם לא מתייחסים לרכב שלהם בכפפות משי (נהגי מונית, סוכני מכירות, היטקיסטים..).

וכולם אמרו לי שהגיר לא עושה להם שום בעיות...

פורסם (נערך)

הרכב בן שנתיים וחצי, ולגיר יש 5 שנים אחריות, כך שאני מכיסי לא אמור לשלם שקל.

החשש שלי הוא מזה שיש צורך לפרק חלקים נרחבים ברכב לצורך החלפת המצמדים, ואני מחפש מוסך יבואן (צ'מפיון) אמין ומקצועי באזור המרכז שלא יעשה שטויות, ושהרכב יחזור לקדמותו אחרי התיקון בלי שאצטרך להטרטר הלוך חזור לאותו המוסך.

למוסך רון אני הולך בשביל לבצע טיפולים שוטפים, אין מוסך שאני סומך עליו יותר מאשר רון, זה בטוח :)

עריכה אחרונה על ידי makinen456

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

הגיר פיתוח של VW עם חברת LUK.

הקלאצ'ים לרוב הם של חברת LUK.

היום זאת כבר רוויזיה שלישית של קלאץ', התוכנה גם השתנתה לא פעם.

גם בגיר ידני של VW הקלאץ' לא מחזיק יותר מדי, פחות או יותר כמו בDSG7 יבש ברוויזיות האחרונות, ז"א 60-70 אלף ק"מ.

פורסם
אל תתקרב למוסך העוגן בנתניה. גם ישחטו אותך במחיר וגם יעשו עבודה חובבנית. אכלתי מספיק פאדיחות מהם.

פרט או תמחק.

הרכב בן שנתיים וחצי, ולגיר יש 5 שנים אחריות,

אז זה גיר מהסדרה הבעייתית, אחרת היתה אחריות רגילה.

החזיק אצלך הרבה...

החשש שלי הוא מזה שיש צורך לפרק חלקים נרחבים ברכב לצורך החלפת המצמדים, ואני מחפש מוסך יבואן (צ'מפיון) אמין ומקצועי באזור המרכז שלא יעשה שטויות, ושהרכב יחזור לקדמותו אחרי התיקון בלי שאצטרך להטרטר הלוך חזור לאותו המוסך.

אל תדאג. הם עושים את זה בעיניים עצומות כבר...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני ממליץ לפותח השירשור לבצע את הפעולה בצמפיון מרכזי ראשון. אצלי עבדו נקי ויפה והכל חזר לקדמותו. אני מאוד פדנט ובדקתי את העבודה שלהם בשבע עיניים. היו ענייניים וסבלניים וענו על כל השאלות שלי גם שחפרתי.

פורסם
הגיר פיתוח של VW עם חברת LUK.

הקלאצ'ים לרוב הם של חברת LUK.

היום זאת כבר רוויזיה שלישית של קלאץ', התוכנה גם השתנתה לא פעם.

גם בגיר ידני של VW הקלאץ' לא מחזיק יותר מדי, פחות או יותר כמו בDSG7 יבש ברוויזיות האחרונות, ז"א 60-70 אלף ק"מ.

אז אולי בגלל שלא כול המצמדים מיוצרים על ידי luk זה הסיבה לבלאי מהיר של המצמדים בחלק מהמכוניות?

פורסם

אז זה גיר מהסדרה הבעייתית, אחרת היתה אחריות רגילה.

החזיק אצלך הרבה...

עובדה שגם המשתמש כאן meir_gi עם גולף מודל 2015 היה צריך להחליף מצמדים, ואצלו לכאורה זה כבר לא אמורה להיות "סדרה בעייתית" של הגיר.

אגב, meir_gi אתה יודע כמה זמן אחריות יש לך על הגיר?

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

להערכתי זה רק 3 שנים, אולם שהוצאתי את הרכב מההחלפה הבוחן אמר משהוא על אחריות מוארכת אבל לא התייחסתי ואינני זוכר בדיוק לאיזה רכיב הוא התייחס.

פורסם

היום קפצתי לצ'מפיון לברר משהו וגם דיברתי עם יועץ שירות בקשר לגיר.

הוא אמר לי שה DSG7 מהניסיון שלו מחזיק בממוצע בערך 80K, הוא גם ציין שיש מקרים קיצונים שאנשים קורעים את הרכב ואז המצמדים נגמרים אחרי 15K אבל יש גם הרבה מקרים שאנשים מגיעים גם ל300K אבל נוהגים רגוע ורוב הנסיעות מחוץ לעיר.

הוא הסביר לי שהגיר עמיד בערך כמו גיר ידני רגיל שגם ישחק מהר יותר אחרי נהיגה אגרסיבית.

פורסם

Teyal,

הוא התכוון למצמדים.

כפי שרשמתי בשרשור אחר בפורום, הגולף שלי משנת 2010 עם DSG7 שעבר כ-75000 ק"מ (בנסיעה רגועה) והמצמדים התחילו לזייף. הזיוף מורגש בתחילת נסיעה מדי פעם, במעבר מהילוך ראשון לשני יש רעידות מעצבנות.

אם זה יחמיר לא יהיה מנוס מלהחליף את המצמדים.

פורסם

אם זה אורך החיים הממוצע של מכלול המצמד, אז עדיף גיר אוטומטי פלמטרי או רציף שבדרך כלל מחזיק מעל 200,000 ק"מ ללא צורך לגעת בו.

פורסם (נערך)

בגיר אוטומט "רגיל" יש איבוד כוח די גדול בין מנוע לגלגלים, יכול להגיע להבדל גם של 20% בינו לבין גיר עם קלאץ'.

ז"א במקרה הזה אתה שורף עוד 20% דלק על כלום.

בחישוב גס, ברכב שנוסע ק"מ ממוצע, אתה שורף לפחות 1000 שקל יותר בשנה על זה שאתה לא נוסע עם קלאץ'. לכן עלות הקלאץ' מתקזזת.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

• תוכן חדש...