Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמחור שעת בייביסיטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

PHP

יש חוקים ביקום

היצע וביקוש לפי זה נקבעים המחירים בד"כ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
רק לי תמוה איך התבסס הנוהג הזה שלביביסיטרים ומורים פרטיים צעירים (בני 15-17, סטודנטים) משלמים סכומים מופרכים של 50-100-120 שקל לשעה נטו כשאנחנו מרוויחים משמעותית פחות ?

היצע וביקוש, ידידי.

אם אתה חושב שהם מרוויחים סכומים מופרכים, נשאלת השאלה למה אתה לא עושה זאת בעצמך?

ולא, אתה טועה. יש מחסור חמור במורים פרטיים טובים בארץ. והילדים המפונקים של היום (שדורשים שיגיע עד הבית) רק עוזרים למצב להמשיך.

פורסם (נערך)

אני שמח שהדיון הפך למעניין לכולם.

מצחיק לי, שיש הרבה תגובות בנוסח "שלם לה כמה שהיא רוצה" או "למה להתקמצן על כמה שקלים".. רובכם יצאתם מנקודת הנחה שאני מחפש לחסוך, או לשלם כמה שפחות. כשבעצם חיפשתי פשוט את הניסיון שלכם כדי לדעת כמה להציע לה. ברור לי שאם אשאל אותה היא תסרב לקבל תשלום.

בכל אופן, עזרתם לי ואני מניח שסביב ה40 ש"ח יהיה סכום מתאים.

תודה לכולם, אל תתנו לי להפריע לכם :-)

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

אתה לא חייב סטודנטית - למה שאתה מתאר אפשר למצוא ילדה אחראית בת 14-15 שתהיה שמחה לקבל 30 שקלים לשעה בשביל דמי כיס. הבת שלי עושה בייביסיטר דומה ( שעתיים פעם בשבוע שכולל הוצאת שני ילדים מהגנים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש מורים צעירים וסטודנטים שמלמדים הרבה יותר טוב ממורים מנוסים מסוימים. היה לי כזה.

ישנם גם כאלו שמלמדים הרבה שנים ועדיין לא מורים טובים במיוחד.

נכון שהתחום הזה פרוץ, כי כל מי שיודע לפתור טוב חושב שהוא גם יכול ללמד טוב וזה רחוק שנות אור מהמציאות. אבל כאן נכנסת אחריות הלקוח לדעת לסנן את מה שטוב לו. ובכל זאת, למרות השורה שלעיל, הביקוש לא נורמלי וההיצע נמוך, בייחוד במתמטיקה ואנגלית.

אני בכלל התחלתי ללמד כשרציתי להוות תחליף למורים פרטיים שלוקחים 100 שקלים ומעלה בשביל 50 דקות שיעור. אז התחלתי ללמד ילדים ב-50 שקלים לשעה בתנאי שיגיעו עד אליי. לאט לאט התחילו להגיע גם קבוצות של ילדים שרצו ללמוד ביחד. היו שם ילדים שאותם מורים ותיקים ומקצועיים פשוט ויתרו עליהם כי מערכת החינוך לא יכולה להתמודד עם מה שקורה בתוכה. הביקוש היה בלתי נתפס.

כסטודנט, אין שום סיכוי שאצליח לחיות מ-50 שקלים בשעה עם כמות השעות שאני יכול לתת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מחזק את כולם בעניין שאלתו של php.

אני סטודנט במשרה מלאה ובשביל 'דמי כיס' אני מלמד ילדים מתמטיקה כבר 5-6 שנים. הביקוש הוא מטורף, ואם אתה טוב אתה מגיע לרוויה של לקוחות מהר מאוד. אני לוקח 100 ש"ח לשעה כי לא נעים לי לבקש יותר אך בקלות הייתי מקבל.

php, המחירים שאתה מתאר של 80-120 ש"ח שלוקחים סטודנטים וצעירים הם פשוט נגזרת של המחירים שלוקחים מורים מקצועיים ומבוגרים, סכומים כמו 150-200 ש"ח לשעה וההורים משלמים בשמחה (ראה פסקה אחרונה). אתה כן מקבל "הנחה" ממחיר השוק בגין זה שאין לו תעודת הוראה וכו'.

לגבי זלזול בצעירים לעומת מבוגרים - ליקטתי מתלמידים שטוענים שאיתי הם מבינים את החומר יותר טוב (אחרי שלמדו אצל מורים יקרים) שתי סיבות עיקריות:

1. מורים ותיקים ועובדי מערכת החינוך נוטים ללמד את "השיטה לפתור" ולא לתת אינטואיציה מתמטית לנושא. במיוחד ב-3 ו-4 יח'.

2. כימיה עם התלמיד. לכל מורה שיטת לימוד משלו ואופי משלו, לפעמים התלמיד מתחבר אליה ולפעמים לא. קל להם יותר להתחבר למישהו צעיר. העובדה שאתה רכז מתמטיקה בתיכון ולוקח 100 ש"ח יותר לא תעזור. הם רואים באיש מבוגר "עוד מורה".

סתם הערת אגב: הרבה יותר משתלם ללמד תלמידי תיכון מאשר סטודנטים. באופן מפתיע התעריף לשיעורים פרטיים לסטודנטים הוא נמוך יותר מזה של תיכוניסטים, למרות שהחומר שם הרבה יותר קשה. בשיעור עם תיכוניסט אני לא אצטרך להתאמץ בכלל, בעוד שבשיעור באנליזה לסטודנט אני עדיין אצטרך לפעמים לשבור את הראש. הסיבה היא שאצל תלמידים ההורים משלמים. מסטודנט אתה לא תקח יותר מ-80-100 לשעה כי הוא משלם על זה מכספו. מחירי השוק האלה הם ראיה יפה לכך שהמחירים התנפחו בגלל הדינמיקה של השוק.

לשאלה המקורית: 40-45 ש"ח לשעה.

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
  • תוכן חדש...