Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב חדש בן כחצי שנה ושמתי לב ששכבת הלכה שלו דיי תפוזית ולא חלקה לגמרי, ואני מעוניין ששכבת הלכה תהיה חלקה ונוצצת.

קראתי שעל מנת להוריד את השכבה התפוזית הזו יש לבצע שיוף עדין ולאחר מכן פוליש, אבל זה נשמע לי מוגזם מידי.

אז איך בכל זאת ניתן להעלים את השכבה התפוזית הזו והאם זה מומלץ בכלל לרכב חדש? ראיתי לא מעט דיטיילרים בארץ שמקבלים לידם רכב חדש ומתחילים בביצוע פוליש מלא.

אני תמיד שוטף את הרכב ידנית בעצמי ואין לו סימני סווירלס.

תודה מראש!

פורסם

איך אתה שוטף את הרכב? באיזו שיטה ועם איזה חומרים? מה אתה מורח להגנה?

בנוגע לגישה המתירנית כלפי שיוף ופוליש, אנשים פה מתייחסים לפוליש ושיוף בתור הכרח, ולא בתור מוצא אחרון, ובטח ובטח שלא מתוך הבנה של מה שהם עושים.

בגדול, רכב מטופל יכול לעבור תקופת חיים שלמה ללא צורך בפוליש ושיוף, במיוחד רכב חדש שמור.

פורסם

^

המשפט האחרון שלך נכון בהנחה שקיבלת את הרכב במצב טוב וללא סווירלס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

AstoDriver,

קצת הציק לי לקרוא את התגובה שלך "אנשים פה", אנשים פה תאמין או לא מבינים דבר או שתיים בלתחזק רכב.

בנוגע למה שרשמת שרכב יכול להחזיק תקופת חיים שלמה בלי פוליש, באותה מידה אני יכול להגיד לך שרכב יכול לעבור תקופת חיים שלמה בלי שאיבה אחת של הריפוד.

ברור שזה אפשרי אבל זה דיי סותר את כל מהות הפורום.

רכב יכול להישמר כל חייו במצב תצוגה רק בתנאי אחד, שאיך שהוא יצא מהמפעל הוא יעבור פוליש להורדת תפוזיות ואחרי זה ישאר באולם תצוגה כל חייו.

תעשה את הדיטיילינג הכי טוב בעולם הפוליש הכי פדנטי בעולם, תעשה נסיעה של שעה על הרכב וכבר יופיעו כמה סוורילים.

הגישה ה"מתירנית" הזאת של פוליש באה אחרי ידע ונסיון, רוב האנשים כאן ממש לא אוהבים לזרוק כסף לחינם ויותר מזה לפגוע ברכבם.

דור,

כתבנו כאן מאות פעמים כבר, אין דבר כזה רכב חדש בלי סוורלס, אין!!, אני עובד בזה, מאות מכוניות חדשות מהספינה מגיעות אלי כל יום, אין דבר כזה בלי סוורלס נקודה, וכן גם מכוניות של מליון וחצי ויותר. מה שכן יש זה יותר ופחות, אבל אפס פשוט אין מצב.

לפותח השירשור,

אתה רוצה להוריד מרקם תפוזי בלי פוליש ושלייף, כלומר בלי לפגוע בלכה... אממ אם תמצא את הדרך נשמח אם תשתף, אולי, וגם אני ממש לא מאמין, הציפוי לכה הזה בפורום, אבל גם אני לא מאמין.

פורסם

כל כך הרבה אי דיוקים אני אקרא לזה בתגובה אחת, מדהים.

אומנם התגובה שלי גרמה לך לרטון, אך זה לא אומר שאין בזה אמת, הפזיזות לעשות פוליש לבין לומר שאנשים פה לא מבינים זה עצום, אבל כנראה שזה מוסיף לך נקודות לתגובה כשאתה מכניס לי מילים לפה,

חשבתי שמהות הפורום זה לדעת לשמור על הרכב שלך באופן נכון וסדיר, לא? אם ככה אתה עושה, לא תגיע למצב של פוליש (ובואו נפריד שרטו לי את הרכב וכדומה), כנראה שאתה לא מבין שללכה יש עובי ושלבסוף תשאיר את הרכב גמור ועם יותר נזקים, כי לשיטתך אחרי שעה של נסיעה צריך שוב פוליש.

נכון לומר שקשה למצוא רכב שיוצא מהמפעל ללא מרקם תפוזי, אבל סווירלים? מי שגורם סווירלים בכמעט מאה אחוז מהמקרים, זה האנשים היקרים שמכינים לרוכש את הרכב ומנקים אותו.

אבל אתה תמיד יכול לסתור כל דעה אחרת בכך שתאמר, ״אני עובד בזה״ הלא כן? אין בלעדיות על ידע, והוא לא מוגבל לתחום עיסוק.

אנחנו יכולים לחלוק ידע, ומאידך יכולים לנהל דיון בצורה כזו, מה יותר עדיף מבחינתך?

מבחינתי זה לחלוק ידע מאשר דיון שכזה, אם ראית משהו בתגובה שלי שהציק לך יכולת לשאול לכוונתי או לנסות להבין מה הגישה שלי.

אין דרך להוריד מבלי לפגוע בלכה, השאלה תמיד היא כמה, ואיך אני מפצה על מה שהורדתי.

אתה יודע למה אני מתייחס כמתירני? לעצות של בעלי ידע וניסיון פה לאלו שהם לא, רוצה לשבת ולהסביר מה יכול לבצע אדם חסר ידע וניסיון בשיוף עם שלייף סבון לרכב חדש?

פורסם

דור,

כתבנו כאן מאות פעמים כבר, אין דבר כזה רכב חדש בלי סוורלס, אין!!, אני עובד בזה, מאות מכוניות חדשות מהספינה מגיעות אלי כל יום, אין דבר כזה בלי סוורלס נקודה, וכן גם מכוניות של מליון וחצי ויותר. מה שכן יש זה יותר ופחות, אבל אפס פשוט אין מצב.

את זה אתה לא צריך לספר לי, על רכב חדש שהוצאתי מהסוכנות עבד דיטיילר כ-10-11 שעות רק על פוליש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני מת על זה, כל כך הרבה אי דיוקים אבל בסופו של דבר מכל התגובה שלך לא מצאתי אי דיוק אחד שכתבתי.

שמע, חלק מהמהות של הפורום הזה זה דיטיילינג,50 אחוז מהחומרים שאנחנו משתמשים בהם כאן הם נטו למטרה הזאת.

כשאני אומר את זה אני מתכוון למטרה של ה"שואו"/פיניש, ושום קשר להחזקה סדירה.

כשאתה אומר שאני מכניס מילים בפיך ,אתה יכול לצטט?,פשוט לא ראיתי איפה הכנסתי מילים.

אם אתה לא מסכים עם האנלוגיה שלי לשאיבה של האוטו אשמח לדעת במה זה שונה.

לעומת זאת אתה זה שמכניס מילים לפה שלי, איפה רשמתי שרכב יוצא עם סוורלים מהמפעל?!, לעומת זאת רשמתי שהרכב מגיע מהספינה עם סוורלים,מהמסע בים /העמסה/שינוע וכו,אתה רוצה תמונות להאמין,אני אצלם לך רכבים שעדיין "עטופים" בניילון הלבן מההובלה,כלומר לפני ש"

האנשים היקרים שמכינים לרוכש את הרכב" נגעו בו .אני יכול להבין שרוב האנשים לא רואים את הרכב במצב של לרדת מהספינה ביכלל וזה בסדר אבל מאיפה הנחרצות הזאת,"מי שגורם סווירלים בכמעט מאה אחוז מהמקרים".

באמת שאני לא מכיר אותך , יכול להיות שאתה מהתחום ויכול ללמד אותי,וזאת המטרה העיקרית של הפורום.

אבל בנתיים אם תרצה עשרות דוגמאות חיות אני יכול לצלם לך ,יודע מה אפילו עוד היום.

בנוגע לדיון, פותח השירשור שאל במפורש איך מטפלים בלכה תפוזית, אף אחד כאן לא שם לו מכונת פוליש ביד ואמר לו יאללה.

הוא שאל איך אפשר ,התשובה היא פוליש ושלייף נקודה, ברור שאם אין לו ניסיון שלא יעשה ניסויים על הרכב החדש שלו. זה הגיוני לא?!,אם הוא היה שואל בפורום טכני המנוע שלי מגמגם והיו אומרים לו חייבים להחליף נראה לך שהוא היה הולך להחליף בעצמו?

ובנוגע לתגובה , שים לב מה רשמת ואיך אני אמור לפרש את ה אחרת חוץ מזילזול בכל האנשים כאן:

"בנוגע לגישה המתירנית כלפי שיוף ופוליש, אנשים פה מתייחסים לפוליש ושיוף בתור הכרח, ולא בתור מוצא אחרון, ובטח ובטח שלא מתוך הבנה של מה שהם עושים."

אני מתנצל אם לא הבנתי למה התכוונת.

עריכה אחרונה על ידי eran89
פורסם

בוא נמשיך ונתייחס ספציפית לעניין ולא לחילופי מילים, ומתוך זה אני אתעלם מהחלק הראשון, מתוך רצון למנוע דיון לא תורם, ולא מתוך זלזול.

אני לא מכונאי ואני לא יודע מה ההשלכות של לומר תחליף פלאג או משהו דומה, אבל כן יודע בנוגע לדיטיילינג ש״תעשה שיוף״ יכול להסתיים בטיפול של כמה אלפי שקלים אצל בעל מקצוע לתיקון הנזק שנגרם.

בהמשך לדיון, הרי ברור שזו השאלה, וזו התשובה, אבל לא כל תשובה היא נכונה עבור כל אחד, מה שאני אמליץ לאיש מקצוע יהיה שונה בתכלית ממה שאני אמליץ לחסר ניסיון, אז מאיפה אני יודע? שואלים ומבררים עם פות״ש עד לאן הוא מוכן להרחיק לכת עם זה, מה ההשלכות, ועל מה כל העניין.

מניסיון אישי אני יכול לומר שמרבית האנשים שקיבלו הסבר מלא ומפורט על מרקם תפוזי, כמה שזה נפוץ, דרכי טיפול, סיכונים וכדומה, לרוב אבל ממש לרוב, הם פשוט ויתרו על להתעסק עם זה או לחילופין לשלם על זה.

אם יש בעיה בפרשנות ניתן לשאול, אם ההתנסחות שלי לא הייתה מובנת אז אני מתנצל, אבל כשאני אומר ״שלא מתוך הבנה של מה שהם עושים״ מתייחס אך ורק לפיסקה הקודמת שלי, ההשלכות של המלצות כאלו ללא הסבר וללא בירור.

על כל תגובה שהיא סט המלצות שאני כותב למישהו, אני תמיד חושב מי עוד עלול לקרוא את זה ואיך הוא יבין את ההמלצות האלו.

אז איך אמור אדם שמחפש נושא כזה בפורום להתייחס לכאלו המלצות כשלא התלווה לזה שום בירור, המלצות או הבהרות? פשוט תשייף.

לא חושב?

פורסם

לגבי שטיפת הרכב יש לי לא מעט ניסיון, אני שוטף עם גרניק, מקציף, דליים ושאר ירקות.

בדרך כלל להגנה אני משתמש בשמפו שכולל ווקס בכל שטיפה (יש לי שמפו של Scholl מיעקב אלטר, לא רע האמת) ומידי פעם אני מורח ווקס.

השאלה שלי מגיעה בעקבות החלפה וצביעה של דלת תא המטען והטמבון האחורי ברכבי בגלל תאונה קטנה (אידיוט עם משאית נתקע בי מאחור בפקק), ואחרי הצביעה שמתי לב שיש הבדל ממש קל במרקם הלכה ושהצבע יותר "מנצנץ" בשמש והייתי מעוניין שכל הרכב יהיה עם אותו אפקט (מבלי לצבוע את כל הרכב מחדש כמובן).

אם אפשרי להשיג את האפקט הזה על שאר חלקי הפח עם פוליש, יש לי מכונת פוליש וכל מה שצריך עם לא מעט שעות ניסיון, אבל בכל מה שנוגע לשיוף אני לא מתקרב (נשמע לי קצת קיצוני בשביל רכב חדש).

תודה מראש!

פורסם (נערך)

והכי מצחיק ששליף עם כלים נכונים ועבודה מקצועית זו פעולה אגרסיבית פחות מפוליש קומפאונד.

אפשר לטפל בזה ממש אין בעיה.

אל תלך לכל חמור שמחזיק נייר מים ביד,לא עושים שלייף סבון ביד בשום אופן.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

וזו בדיוק הנקודה, שידני אומר שהוא יקבל מרקם לא אחיד ובחלקים מסויימים הוא ישייף יותר מהנדרש.

אני הייתי מבצע אך ורק עם מכונה, DA, מבצע חלק קטן של ניסיון עם עם רמת נייר הכי נמוך שיש, ומחליף לאגרסיביים יותר לפי רמת הפיניש הנדרש.

משלים עם פוליש מים בכדי לטפל גם בעניין הסווירלים שפות״ש אמר ומסיים סיפור.

פורסם
בעל מקצוע מנוסה יגיע לתוצאות מדהימות בביצוע שלייף ידני,לא תמיד כדאי לבצע שלייף עם מכונה.

ושוב, אתה מדבר על בעל מקצוע, משהו שפות״ש לא.

תתאימו את ההמלצות שלכם.

• תוכן חדש...