Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם צריכת הדלק משתנה כאשר המזגן עובד על עוצמה נמוכה לעומת עוצמה בינונית או אפילו full power ?

מעניין אותי לדעת האם צריכת הדלק קטנה יותר כאשר המזגן עובד על עוצמה נמוכה או שאין קשר כלל לעוצמות.

פורסם

אכן צריכת הדלק מושפעת.

ככל שספיקת האויר החם דרך המאייד גבוהה יותר (מפוח במהירות גבוהה יותר) כך טמפרטורת המאייד עולה מהר יותר ונדרשת הפעלת מדחס תכופה יותר ולפרקי זמן ארוכים יותר על מנת לשמור את המאייד בטווח טמפרטורות הרצוי.

יום טוב גם לך

פורסם

בכל אופן, זה לא הבדל ענק, והוא קטן עוד יותר במזגנים עם ספיקה משתנה שהשימוש בהם ברכבים צובר תאוצה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהנחה שלא מדובר במדחס עם ספיקה משתנה .

אם מדובר בנסיעה קצרה שבמהלכה הטמפרטורה בתוך הרכב לא מגיעה לטמפרטורה הרצוייה אז אין הבדל כמעט .

המדחס בין כה יעבוד בתפוקה מלאה כדי להגיע לטמפרטורה המבוקשת , מהירות המפוח משפיעה בעיקר על המהירות שבה יקורר תא הנוסעים .

כלומר אין הבדל בצריכת הדלק כל עוד המדחס עובד.

כאשר הטמפרטורה ברכב קרובה מאוד לטמפקטורה המבוקשת , המדחס יפסיק את פעולת הדחיסה , כאשר הטמפרטורה תתחיל לעלות חזרה (המדחס לא עבד אז האוויר שיצא מפיתחי המיזוג חמים יותר ) המדחס שוב יכנס לפעולה עד להורדת הטמפרטורה לטמפרטורה המבוקשת .

פורסם

נכון שזה זניח ! לפי דעתי עדיף עוצמה גבוה מאשר נמוכה,גם מתקרר כל הרכב יותר מהר וגם סירקולציה טובה ומהירה יותר.

מי שמעדיף שיהיה כייף או קר ברכב בימים חמים ונסיעה קצרה עד חצי שעה מדחס לא מפסיק לעבוד אף פעם,בקיצור לא תחסוך כלום.

פורסם

יש אינוורטר למזגנים ברכב היום? זה חדש לי...איזה רכב לדוגמה?

בכל מקרה, אני שם לב שבפיאסטה המדחס לא מפסיק לעבוד, גם לדוגמה בחורף, שאני שם על חימום, בניגוד למיצובישי ששם כל הזמן הוא נכנס ויוצא.

ליאור.

פורסם

בכל אופן, קירור תא הנוסעים הוא המקום האחרון שבו הייתי מחפש לחסוך בדלק.

מזגן הוא צרכן אנרגיה גדול, אבל בישראל הוא כל כך חיוני לעירנות הנהג בעונה החמה (ובחלקים מהעונה ה"קרה"), שכל העצות לחסכון בדלק שקשורות בו - פשוט לא ישימות.

בכל זאת, לרוב אני לא מפעיל במכוניות את המזגן בעוצמת המפוח הגבוהה ביותר: עוצמה אחת או שניים מתחת לזה מספיקות בהחלט, ולא מייצרות כל כך הרבה רעש, שמפריע כשלעצמו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...