Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב הזה יש רק מחשב אחד ECU Engine control unit.

למען האמת שם "מחשב הזרקה" אכן לא מדוויק מכיוון שהיחידה הזו שולטת על עוד פונקציות מלבד הזרקה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אז רגע,סתם מתוך התעניינות - נגיד ויש לי חוסר דלק ברכב מסיבה כזו או אחרת. ואני רוצה לאחר הצתה / להזריק יותר דלק בסיבובי מנוע גדולים יותר. מה האופציות?

יש אפשרות לאחר את המפלג להצתה?

סתם הנחה, נגיד לקחת את הרכב לדיינו או משהו כזה ולכתוב לו צ'יפ.

רק מוודא - לרכב שלי יש מחשב אחד בלבד נכון?

נ.ב

למה לשים קרבורטור ברכב עם הזרקה? זה לא ללכת אחורה עם הטכנולוגיה?

ומה זה פירבורג כפול (התכוונת למאייד כפול)?

עריכה אחרונה על ידי yarinL
פורסם

לא צריך להרכיב קרבורטור, רק ציינתי שבמנוע הזה זה אפשרי בגלל שההצתה אינה קשורה ישירות להזרקה.

פירבורג היה מאייד שהופיע במנוע הזה כשהותקן באודי 80S האוטומטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ממיר קטליטי וחיישן למדה לא זקוקים כלל למחשב, והיו לא מעט מכוניות שצויידו בממיר קטליטי שלא היה להן כלל מחשב - סקודה פייבוריט, איסוזו איפון ועוד.

המחשב בגולף MK3 שייך רק להזרקת הדלק מאחר ויש מפלג במכונית, ואין לו קשר ישיר להזרקת הדלק החד נקודתית.

אפשר לפרק את סעפת היניקה ולהרכיב בה סעפת עם מאייד פירבורג כפול.

ההצתה אינה ממוחשבת, וקידומה או איחורה נעשים ע"י סיבוב המפלג, כמו פעם.

חיישן למבדה זקוק למחשב, אחרת מי יקרא את נתוני החיישן וישנה את הרכב התערובת בהתאם?

ממיר קטליטי בלבד אכן לא זקוק.

זה שיש מפלג, לא אומר שאין פיקוד ממוחשב על קידום הצתה. בגולף הזאת מחשב ניהול שולט גם על הצתה.

פורסם

יש לך חיישן למבדה, זה היה מנדטורי בכל רכב בנזין שעבר תקינה בארץ החל ממודל 1995. ברוב הדגמים כבר ב 1994.

פורסם
חיישן למבדה זקוק למחשב, אחרת מי יקרא את נתוני החיישן וישנה את הרכב התערובת בהתאם?

ממיר קטליטי בלבד אכן לא זקוק.

זה שיש מפלג, לא אומר שאין פיקוד ממוחשב על קידום הצתה. בגולף הזאת מחשב ניהול שולט גם על הצתה.

זה ברור, וברוב המכוניות בעלות ממיר תלת שלבי יש גם חיישן למבדה.

בגולף MK3 קידום ואיחור ההצתה נעשים ע"י הזזת המפלג ימינה ושמאלה, כמו פעם.

לא חייב להיות קשר בין ההצתה להזרקה, בדיוק כמו במנועים המוזרקים של PSA מתחילת שנות ה 90'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמה שאלות, איפה אצלי יושב החיישן למדה? (לא ראיתי אותו פשוט, אולי בתוך מערכת ההזרקה או ממש לפנייה?)

2. מהו ממיר תלת שלבי?

3. אז כן אפשר לאחר הצתה וזה יתבצע רק על ידי הזזת המפלג?

4. מה האינדיקציה שנותן חיישן על הממיר הקטליטי?

5. יש לי מחשב אחד או שניים ברכב?

פורסם (נערך)
ממיר קטליטי וחיישן למדה לא זקוקים כלל למחשב, והיו לא מעט מכוניות שצויידו בממיר קטליטי שלא היה להן כלל מחשב - סקודה פייבוריט, איסוזו איפון ועוד.

המחשב בגולף MK3 שייך רק להזרקת הדלק מאחר ויש מפלג במכונית, ואין לו קשר ישיר להזרקת הדלק החד נקודתית.

אפשר לפרק את סעפת היניקה ולהרכיב בה סעפת עם מאייד פירבורג כפול.

ההצתה אינה ממוחשבת, וקידומה או איחורה נעשים ע"י סיבוב המפלג, כמו פעם.

ברכב של פותח האשכול מחשב ניהול מנוע שולט על כול הפונקציות שציינתי בהודעה הקודמת למעט הממיר הקטליטי. התכוונתי שחוג הבקרה או ניטור של פליטת המזהמים קשורה לממיר הקטליטי בגלל שמותקן חיישן חמצן קידמי על סעפת הפליטה.

למען הסר ספק אני מדבר על מערכת ניהול הצתה/הזרקה מסוג Mono Motronic.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
מחשב ניהול מנוע ברכבך אחראי גם למערכת ההצתה והזרקת הדלק ובקרת כול הרכיבים הקשורים לניהול מנוע והפחתת פליטת מזהמים לסביבה קרי חיישן למדה, ממיר קטליטי וכול השאר.

לזה התכוונת?

וכן, חד נקודתית מרק כמו שציינת (mono motronic).

שאלה אחרת, כמה לחץ (באר) המשאבת דלק שלי יכולה להפיק?

פורסם

בגולף MK3 קידום ואיחור ההצתה נעשים ע"י הזזת המפלג ימינה ושמאלה, כמו פעם.

לא חייב להיות קשר בין ההצתה להזרקה, בדיוק כמו במנועים המוזרקים של PSA מתחילת שנות ה 90'.

במנוע ADZ סיבוב מפלג נותן רק כיוון הצתה בסיסי.

שליטה בקידום הצתה בזמן פעולת המנוע בתלות בסל"ד ובעומס (מה שהיה מתבצע פעם על ידי וואקום מפלג ומשקולות) מתבצעת על ידי ECU.

פורסם

אני אנצל את השרשור לשאלה קטנה..

יש לי גולף mk3 מודל 94 עם מנוע abs, הוא זהה מבחינה חיצונית, נפח זהה, אותו כח סוס, מה ההבדל ביניהם מישהו יודע?

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם (נערך)

אכן המנועים זהים מבחינה מכנית. לדעתי ההבדל בגרסת מערכת ניהול מנוע (ECU) שהותאמה במדינות מסויימות לתקנות מחמירות יותר בנושא זיהום אוויר.

או במילים אחרות מנוע ברכבים שבהם הותקן מנוע ADZ רמת פליטת המזהמים קטנה יותר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק צודק. ADZ זה גירסה מעט משופרת של ABS עם תוכנת ניהול שונה.

בגלל שבשנת 1996 נכנס תקן יורו 2, מניח ש ABS תומך ביורו 1, ADZ תומך ביורו 2.

שניהם מבוססים על מבנה עוד יותר ישן משנות ה 80 או אפילו 70.

• תוכן חדש...