Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דמי תיווך לדירת יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוכר יודע שבגלל העסקה נכון לרגע זה מושהית.

ומה שמצחיק פה שהמוכר בוחר להתעלם ולא לחזור אליי.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה רוצה , מבחינת המוכר פוצצת את העסקה לפני הסגירה , למה שיחזור אליך.

אולי יש לו עוד קונים בקנה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

למה שלא יחזור... יש קונה יש חוזה צריך לתת פוש אחרון. קונים לא גדלים על העצים

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למוכר כתבתי במילים אלו:

"שלאחר שיחה עם המתווכת שלהם היא לא מסכימה לכבד את ההסכם בעל פה שהיה בינינו

ושאנחנו לא מוכנים להתקדם עד שהמתווכת לא עומדת במילה שלה."

מאז לא קיבלתי לא טלפון ולא הודעה בחזרה לא מהמוכר ולא מהמתווכת.

כנראה שזהו אינטרס של המוכר/מתווכת לא להמשיך עם העסקה.

כמו שסולל הדרך רשם, הכל מוכן.

הוחלט על לוח תשלומים שבאנו לקראתם בגלל אילוצים שהיו להם, הוחלט על מחיר שני חושב שהוא דיי הוגן בשבילהם.

יש חוזה מוכן שצריך רק לחתום מחר אחה"צ.

אכלוס מבחינתם הוא עוד 4 חודשים (הם עוברים לדירה מקבלן וצריכים את הכסף של הדירה הנ"ל)

כנראה שיש להם מישהו אחר בקנה ואם כן שיבושם להם.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם (נערך)

הרי כאשר באתם בפעם הראשונה לראות את הדירה, המתווך החתים אותכם על 2%+ מע"מ. ( טופס סטנדרטי ) . כל מה שקורה אחר כך - תשלום מופחת, הסכם בעל פה, תלוי ברצון טוב של המתווך. חלק מסכימים לוותר על כמה אלפים, חלק לא. אף אחד לא הכריח אותך לחתום אצל המתווך. ולעניין המוכר - להפעיל עליו לחץ כדי שהתיווך יוריד לך את התשלום לא הוגן. גם אני, אילו הייתי מוכר והיית עושה לי טריק כזה, לא הייתי חוזר אליך, כי המוכר לא קשור לעיסקה שלך עם המתווך . מבחינתו בלבלת לו את המוח, שרפת זמן, גם הוא היה צריך לפנות לעורך דין ,לבוא לפגישות, להתעסק עם הניירת, אולי לסנן קונים אחרים כי חשב שהכל סגור. תחשוב על זה - אילו אתה היית מוכר...

ואם תעבור על השרשור, תראה שאני האחרון בעד התיווך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
אם כל המוכרים נותנים למתווך 1% למה שהוא יביא אליך מישהו אם אתה מציע לו אפס.

אתה מבחינתו תהיה בסוף אם בכלל.

אף אחד לא עובד בחינם , אני לא, אני מניח שגם אתה לא.

מנסיוני האישי: סייעתי להורי למכור את דירתם. המודעה ביד 2 פורסמה והיה רשום במפורש "לא למתוווכים".

האם מישהו חושב שלא התקשרו מתווכים?... הייתי נתון למתקפת טלפונים ממתווכים! ברגע שמתווך הזדהה ככזה הצהרתי מייד: "אני לא משלם דמי תיווך". האם מישהו חושב שהמתווכים לא הביאו לקוחות לראות את הדירה... הביאו גם הביאו.

לבסוף קונה הדירה היה אדם שהגיע לדירה עם תיווך. הורי לא שילמו שקל למתווך והקונה הפראייר, שיכל להגיע לדירה בעצמו דרך יד 2 , בחר "להתעצל" ושילם על כך שווי שכר עבודה (ממוצע) של 3 חודשים.

אגב, השיטה של המתווכים להוריד דמי תיווך בכדי ללחוץ על לסגור עסקה מעידה יותר מכל כי הם עוסקים בלופטגשאפטן (=בעברית: עסקי אוויר) ולרוב אין ערך אמיתי ל"עבודה" שלהם. האם אתם מכירים הרבה בעלי מקצוע שמוותרים מרצונם על חלק משכרם לאחר שנחתם איתם הסכם?

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם
הרי כאשר באתם בפעם הראשונה לראות את הדירה, המתווך החתים אותכם על 2%+ מע"מ. ( טופס סטנדרטי ) . כל מה שקורה אחר כך - תשלום מופחת, הסכם בעל פה, תלוי ברצון טוב של המתווך. חלק מסכימים לוותר על כמה אלפים, חלק לא. אף אחד לא הכריח אותך לחתום אצל המתווך. ולעניין המוכר - להפעיל עליו לחץ כדי שהתיווך יוריד לך את התשלום לא הוגן. גם אני, אילו הייתי מוכר והיית עושה לי טריק כזה, לא הייתי חוזר אליך, כי המוכר לא קשור לעיסקה שלך עם המתווך . מבחינתו בלבלת לו את המוח, שרפת זמן, גם הוא היה צריך לפנות לעורך דין ,לבוא לפגישות, להתעסק עם הניירת, אולי לסנן קונים אחרים כי חשב שהכל סגור. תחשוב על זה - אילו אתה היית מוכר...

ואם תעבור על השרשור, תראה שאני האחרון בעד התיווך.

אבל המתווך סיכם איתי בעת ההחלטה על רכישת הדירה על סכום מסויים. (אם הייתי יודע שלא היה מסכים לא הייתי מתקדם)

זה לא שביקשתי ממנו הנחה עכשיו. מה שמפריע לי שהוא חזר בו כי הוא חושב שבגלל שאני חותם חוזה היום אז אני אשלם כל מחיר שירצה.

ולגביי בעלי הדירה, לי זה נראה תמוהה שהמתווך הוא זה שקובע פה את הגזר דין. אם הבעלים מוכן להפסיד עסקה בגלל המתווך שלו אז שייבושם לו.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אני לא מבין את ההגדרה " המתווך שלו ". הוא בדיוק שלו כמו שלך כי שניכם חתומים אצלו.

וכן, במקרה שלך המתווך הוא שפל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשאני אומר המתווך שלו אני מתכוון שהוא זה שבחר להתחיל תהליך של מכירת דירה עם מתווך ולא לפרסם באופן פרטי.

אני בתור קונה מתוך הכרח וחוסר דירות שמפורסמות באופן פרטי נאלץ לפנות למתווכים.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אני אנסח זאת כך

מעצבן נכון , לא יודע מה ההפרש בכסף בש"ח

ברור שבאחוז מערך הדירה זה מעט מאוד ועם הכלה מצאה חן בעיניך על זה לא מפוצצים עיסקה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כבר שמעתי על מתווכים שבאו לקראת הקונה והורידו לו מ2% ל1.5% ובבוא היום בא הלקוח ונתן להם 10K ש"ח בטענה שזה מה שיש לו. והם הסכימו.

גם אני כשקנינו ב2013 הוצאתי מזומן ואמרתי: אני אתן לך X במזומן במקום מה שחתמנו והוא הסכים. (סה"כ דובר על 800 ש"ח הפרש לטובתי, אבל העקרון ברור).

אני לא בעד המתווכים, אבל ההתנהגות שלך גם מסריחה.

איך אתה היית מרגיש אם היית מבצע עבודה, תמורת סכום שסוכם מראש, ואז במעמד התשלום עושים לך תספורת של כמה מאות שקלים, מתוך ידיעה שזה סכום קטן מכדי שתרוץ לתבוע אותו בבי"מש?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא מסכים.

יש פה 3 צדדים שמעוניינים לסגור את העסקה.

כשאני רכשתי דירה גם נאלצתי לחתום למתווך כי בעל הדירה לא פרסם באף לוח. בתור חלק מהמשא ומתן לפני שסגרנו אצל העורך דין הודעתי לשני הצדדים שאני רוצה הנחה. שהסכום שיש לי ביד הוא X ש"ח וששני הצדדים צריכים להתגמש כדי שניתן יהיה לסגור. בסופו של דבר כולנו נפגשנו באמצע הדרך.

אסף

פורסם
כשאני אומר המתווך שלו אני מתכוון שהוא זה שבחר להתחיל תהליך של מכירת דירה עם מתווך ולא לפרסם באופן פרטי.

אני בתור קונה מתוך הכרח וחוסר דירות שמפורסמות באופן פרטי נאלץ לפנות למתווכים.

היום מאוד נהוג לעשות שיתופי פעולה בין מתווכים.

כך יש לי מתווך שלי, שאם אני רוצה לראות דירה מסוימת של מתווך אחר - אני אומר לו והוא מארגן את זה.

זה חוסך לי עמלה (כי הוא עושה לי הנחה) וגם הוא מייצג רק אותי, והמתווך של המוכרים מייצג רק אותם. זה מגשר על עקרון "ככל שהעסקה גדולה יותר כך העמלה שלי משני הצדדים גדולה יותר" של המתווך והופך אותה לעקרון "כל עסקה טובה לי".

איך אתה היית מרגיש אם היית מבצע עבודה, תמורת סכום שסוכם מראש, ואז במעמד התשלום עושים לך תספורת של כמה מאות שקלים, מתוך ידיעה שזה סכום קטן מכדי שתרוץ לתבוע אותו בבי"מש?

מסריחה זה קצת רחוק.

אני הצעתי משהו, אפשר היה להגיד שהוא לא מסכים ולקבל צ'ק דחוי על כל הסכום. למזומן ביד יש מחיר, גם מבחינתי. בטח בתהליך של קניית דירה בה מוציאים חצאי מיליונים במכה אחת.

משכנתא זה קל

פורסם

אני הייתי פייר פה. בכוונה לאחר שראיתי את הדירה והיא מצאה חן בעיניי הודעתי לו שיש לי סכום מוקצב שאני יכול לשלם. סיכמנו על מחיר ואז התקדמתי עם העסקה מול המוכר. לפני שאני חותם על החוזה ביקשתי אישור בכתב על מה שסוכם בינינו במועד ההחלטה. לא עשיתי לו שום תספורת. זה משהו שסוכם עליו מראש ומזה הוא מתנער. לא ביקשתי הנחה נוספת מזו שנקבעה בעת ההסכם.

אני לא מסכים.

יש פה 3 צדדים שמעוניינים לסגור את העסקה.

כשאני רכשתי דירה גם נאלצתי לחתום למתווך כי בעל הדירה לא פרסם באף לוח. בתור חלק מהמשא ומתן לפני שסגרנו אצל העורך דין הודעתי לשני הצדדים שאני רוצה הנחה. שהסכום שיש לי ביד הוא X ש"ח וששני הצדדים צריכים להתגמש כדי שניתן יהיה לסגור. בסופו של דבר כולנו נפגשנו באמצע הדרך.

אסף

זה גם מה שהיה אצלנו, סיכמנו על מחיר שהתאים לשנינו בעת ההסכמה. (שהוא פחות ממה שנחתם בטופס הגנרי של 2%)

הבעיה היא שהוא לא עומד בבמה שסוכם בינינו מבעוד מועד.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

פות"ש בוא נדבר במספרים

עלות הדירה?

תשלום למתווך לפי מה שסוכם לעומת המחיר בהסכם הגנרי?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...