Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דמי תיווך לדירת יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במציאות של היום לא ניתן לרכוש דירה ללא תיווך,

אומר זאת אחד שחיפש קרוב לשנתיים.

רואים מודעה תמימה ביד 2 שכתוב בה ללא תיווך !

לרוב אין מענה בכלל בטלפון אפילו שלפני רגע הוקפץ,

ואפילו אלו מודעות מתווכים ! שאתה נוכח לפעמים לראות שיש בנכס כמה מתווכים !

מציאות הזויה ובזויה

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
איך נוצר המצב שבו יש יד 2 ועוד לוחות אינטרנט והמידע נגיש בהרבה מאשר היית אורב לעיתון המקומי פעם בשבוע , ובכל זאת השוק נכבש על ידי המתווכים?

ישה, זה בדיוק מה שאני אומר, איך זה יכול להיות?

אבל יש לי גם תשובה מניסיון של מכירה.

המתווכים מתקשרים למוכרים , מבקשים לבוא

ולראות את הנכס, כי יש להם קונים שמחפשים בדיוק דירה כזאת, ואז מתחילים לנג'ס , לספר סיפורים ( לכל דבר פונים לבעל מקצוע בתחום, אחד השווה את עצמו לרופא, ושאין מצב שאדם פרטי יכול למכור טוב יותר מאשר מקצוען, שיש להם מאגר של מאות קונים, אחד הראה לי שהדירה שלי מפורסמת ללא ידיעתי ע"י מתווך שרק בא לראות , ורק בלעדיות יכולה לעזור ) - הכל בנועם ונימוס. לכן לא כל כך פשוט לסיים את המפגש איתם. הרי לא תדחוף החוצה אדם מנומס?! הלחץ והשכנוע עושים את שלו, במיוחד כאשר המוכר כבר כמה שבועות ראשונים מקבל טלפונים רק ממתווכים, שיש לחץ למכור.

בעולם האידאלי מי שרוצה מוכר/קונה לבד, מי שלא רוצה להתעסק עם חיפושים/גר רחוק/ אין זמן , פונה לתיווך. בפועל זה שונה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שוב, לקונה כלל לא משנה אם פונה אליו מתווך או אדם פרטי.

לא מעניין אותו דרך מי הדירה נמכרת, כל זמן שהוא אינו נדרש לשלם כלום.

עצה טובה - אם רוצים להמנע מדמי תיווך, חפשו דירות במקומונים.

שם למתווכים אין דריסת רגל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ישה, זה בדיוק מה שאני אומר, איך זה יכול להיות?

אבל יש לי גם תשובה מניסיון של מכירה.

המתווכים מתקשרים למוכרים , מבקשים לבוא

ולראות את הנכס, כי יש להם קונים שמחפשים בדיוק דירה כזאת, ואז מתחילים לנג'ס , לספר סיפורים ( לכל דבר פונים לבעל מקצוע בתחום, אחד השווה את עצמו לרופא, ושאין מצב שאדם פרטי יכול למכור טוב יותר מאשר מקצוען, שיש להם מאגר של מאות קונים, אחד הראה לי שהדירה שלי מפורסמת ללא ידיעתי ע"י מתווך שרק בא לראות , ורק בלעדיות יכולה לעזור ) - הכל בנועם ונימוס. לכן לא כל כך פשוט לסיים את המפגש איתם. הרי לא תדחוף החוצה אדם מנומס?! הלחץ והשכנוע עושים את שלו, במיוחד כאשר המוכר כבר כמה שבועות ראשונים מקבל טלפונים רק ממתווכים, שיש לחץ למכור.

בעולם האידאלי מי שרוצה מוכר/קונה לבד, מי שלא רוצה להתעסק עם חיפושים/גר רחוק/ אין זמן , פונה לתיווך. בפועל זה שונה.

הבעיה של המוכרים שאינם יודעים את החוק שאוסר על מתווך לפרסם דירה שאין לו עליה הסכם עם המוכר.

טלפון אחד לאותו מתווך והדירה מוסרת חיש קל מהלוח.

יש חצופים שאף מפרסמים תמונות של הדירה והחצופים יותר אף מפרסמים אותה במחיר נמוך מאשר המוכר עצמו.

אם המוכר יודע את המחיר האמיתי של הנכס שלו הוא לא ישהה הרבה זמן עד למכירה, רק רוב המוכרים חושבים שיש להם ארמון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה - הערך האמיתי של הדירה הוא דבר דינמי, תלוי בדירות נוספות המוצעות למכירה בסביבה והגמישות שלגלים בעליהן.

מכל מקום - כאשר הצעתי את דירתי למכירה הערכתי את ערכה בסכום מסוים, לאחר זמן קצר הבנתי שהסכום מוגזם, חתכתי מהמחיר המבוקש כ-200 אש"ח,המופרז מלכתחילה) שדרשו, הדירות הופיעו ביד 2 בין 2-3 שנים ובסופו של דבר נמכרו ב-10-15% פחות מהמחיר המבוקש (מתוך סקרנות נטו עקבתי במדלן ואתר רשות המיסים). רק הארנונה ומיסי ועד הבית ששילמו בתקופה זו היתה צריכה להיות בסדר גודל של 40-50 אש"ח, שלא לדבר על שאר עלויות החזקת דירה ריקה ואי שימוש בהון הנעול בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל

מודעות של דירות דומות ( אין דבר כזה אני יודע ) 1000K ויימכרו בסוף ב 900K

תתחיל ב930K תסגור ב 900K ותמשיך הלאה.

time is money אומרים באידיש מדוברת

הסיכוי שיבוא פראייאר וישלם 1000K הוא אפסי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בטוח שהדירות עמדו ריקות?

אפשר להציע דירה למכירה בזמן שגרים בה או משכירים אותה.

לקח לי 9 חודשים למכור דירה שגרתי בה. אילו הבניין לא היה חתום על תמ"א 38 סעיף - 2 ( הריסה ובניה ), הייתי מוכר תוך חודש - אנשים באו, רצו לקנות וברחו כאשר שמעו על תמ"א. במקרה שלי קונים רבים היו חמדנים - רצו להרוויח כמה שיותר על שדרוג ולא היו מוכנים לשלם את מחיר השוק אלא מחיר שחיטה.

מיותר לציין שאחרי שנה וחצי עדיין אין היתרים להריסה של אותו הבניין ולא נראים באופק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אצלנו כל מתווך שרצה להגיע הובהר לו מראש, כבר בשיחת הטלפון, שלא יקבל בלעדיות בשום מצב. לעומת זאת, אם מתווך רוצה להביא קונים ולקבל ממני 1% אז בכיף בתנאי שהמחיר יהיה לשביעות רצוני.

וככה היו חמישה-שה מתווכים שהיו מביאים לקוחות וגם כאלו שביד 2 ראו מודעה ובאו להתעניין.

בסוף הגיע מתווך אחד עם קונים שרכשו אחרי קצת מיקוח וקיבל את המגיע לו.

WIN WIN.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מדבר על דירשעמדה ריקה 3 שנים, אחררת היתה מאוכלסת, אבל אני מניח שהיה דדליין בגלל רכישת דירה אחרת (מדובר בהנחה שלי, אני לא מכיר את חשבון הבנק של המוכרים). הדירות היו זהות למעט הפרש של קומה ביניהן. נדרשו 2000-2050K, בסופו של דבר נמכרו אחר 2-3 שנים (ואולי יותר) סביב 1700K.. אילו המוכרים היו מתגמשים מלכתחילה הם היו מקבלים אותו סכום, אולי טיפה יותר (שוב, תלוי מי המתעניינים), ולפחות לגבי הדירה הריקה היו מחסכים רבבות שקלים על החזקת דירה ריקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לעומת זאת, אם מתווך רוצה להביא קונים ולקבל ממני 1% אז בכיף בתנאי שהמחיר יהיה לשביעות רצוני.WIN WIN.

למה לשחק לידיהם? אתה חושב שאם לא הייתי מבטיח 1% לא היו מביאים לך קונים?

פורסם

אני לא יודע מה היה מביא או לא מביא. מבחינתי אני נותן לו תמריץ.

הרי מה אכפת לי? או שאני מבקש מיליון ובא קונה מיד 2 שנותן לי מיליון, או שאני מבקש מיליון, הוא מוכר אותה במיליון + 1%, ואז לוקח לעצמו את האחוז.

אני קיבלתי קונה במחיר שרציתי, הוא קיבל שכר, WIN WIN כאמור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ניקו, יותר נכון זה LOSE LOSE, היחיד שהרוויח כאן זה המתווך. (הוא גם ידאג לקחת 1.5-2% מהקונה)

אולי היה עדיף שאתה תמכור ב 1.01M - כלומר 10K ש"ח יותר משתיכננת והקונה ישלם 15-20K פחות משהיה משלם בעסקת עם "אוכל חינם" באמצע....

פורסם

עדיף היה אם הייתי מוכר ב-5 מיליון, אבל זה משהו שלא הצלחתי לבד. גם מיליון לא הצלחתי לבד. מה היה קורה אם הייתי ממשיך לנסות לבד? לא יודע. אבל עובדה שאחרי חצי שנה [עם ובלי מתווכים] היא נמכרה בעזרת מתווך. ללא התיווך בכלל לא היינו נפגשים אני והקונה. מה שאתה מתאר עדיף בתיאוריה, כמובן. לא סביר שהיה מתרחש במציאות במקרה שלי.

בקיצור, חולק עליך חבר.

פורסם

אני נתתי בלעדיות למתווך ל90 יום ''בלבד''.משלא הצליח זה להביא קונים ביטלתי את הבלעדיות ופרסמתי ללא תיווך.כעבור חמישה חודשים הגיע קונה ,שילם את המחיר המבוקש מבלי להתמקח כלל וקנה את הדירה.לעומת זאת ,בבית שאני רכשתי נאלצתי לשלם דמי תיווך עקב העובדה שהדירה הופיעה בבלעדיות אצל מתווך אחד בלבד ואילו בעל הנכס מתגורר בארצות הברית.

בעיני מתווכים הם דבר מיותר ,פרטים למקרים מיוחדים כגון זה.בעיניי אין להם זכות קיום כמקצוע כיום ,אלא אם כן יתנו שירותים נוספים פרט לתיווך.

נשלח מערב הסעודית

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
החתימה אותך מישהי מאפיקי נדלן שהשם שלה מתחיל באות ו׳ ?

לא, זו מישהי שמתחילה באות צ' עם משרד שגם מתחיל באות צ'.

הגעתי למסקנה שפשוט אחתום מולה על מסמך חדש שבמסמך יימחק התעריף הקבוע ויירשם התעריף המסוכם.

ואני אישית משסכים שללא תיווך אפשר למכור דירה. נכון שנוצר מבול של שיחות אבל לדעתי אין טעם לשלם אקסטרה.

מה שכן, אם דירה באמת לא מצליחה להימכר אולי כן שווה לקחת מתווך. אבל אישית הייתי מנסה קודם לבד.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תוכן חדש...