Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דמי תיווך לדירת יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
FARM

מה לדעתך הרגולטור צריך לעשות? אחרי שהוא כתב חוק , ותקנות.

פשוט מאוד. החוק יקבע שאסור לגבות דמי תיווך מקונים/ שוכרים.

בהנחה ובעל הדירה החליט להיות אדיוט/ עצלן ולשלם למתווך סכום שווה ערך לשכר עבודה של 4 חודשים - בעיה שלו.

הקונה לא ישלם דמי תיווך ולא יהיה מוגבל מבחינת מבחר/מגוון הדירות המוצעות בשוק החופשי.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אולי הפוך

המוכר לא ישלם רק הקונה האידיוט / העצלן ישלם.

תראה לי מישהו שעובד עבור מישהו בחינם?

למה שהמתווך יזיז את האשך השמאלי להראות מאה דירות למישהו כאשר אין לו דירה אחת בבלעדיות, והמוכר אומר לו ממני לא תראה אגורה שחוקה.

אבל יש לי הצעה הרבה יותר פשוטה

כל קונה ששם המשפחה שלו מתחיל באותה אות של שם המשפחה של המוכר ירכוש את הדירה בחצי מחיר.

הלך על כהן ולוי

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתווכים הם לפעמים גורם מאוד יעיל לצמצום פערים וסגירת עיסקה.

אם המתווך לחץ את המוכרים ב 100 אלף ש"ח ושכר טירחתו היה 35 אלף... אז?

נכון שהסכומים שהם גובים הזויים, אבל יש עסקאות שבלי פוש של בעל מקצוע לא היו קורות.

הכרתי יותר ממתווך אחד הוגן בחיי. לא צריך להפוך את כולם לרמאים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
מתווכים הם לפעמים גורם מאוד יעיל לצמצום פערים וסגירת עיסקה.

אם המתווך לחץ את המוכרים ב 100 אלף ש"ח ושכר טירחתו היה 35 אלף... אז?

נכון שהסכומים שהם גובים הזויים, אבל יש עסקאות שבלי פוש של בעל מקצוע לא היו קורות.

זו ספקולציה... בהנחה והעסקה נסגרה באמצעות המתווך, לא ניתן לדעת כיצד הייתה נסגרת אילו היו שמים את הקונה והמוכר בחדר סגור והם היו מנהלים את המו"מ בעצמם.

פורסם

@ישה

אני קורא הרבה מהתגובות שלך בפורום ואני מאוד מעריך את הידע הרחב שלך בתחומים רבים.

במקרה זה משום מה הטיעונים שאתה מציג לא הגיוניים.

פורסם

אני אומר לך שהקונה והמוכר לא הגיעו לעמק השווה ורק לאחר לחץ של המתווך אחרי שקונים הרימו ידיים המוכרים התגמשו. זאת עובדה

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

FARM

אחרי מחמאות כאלה מה נותר לי להגיד

דמיין מצב בו המתווך יודע שהמוכר מוכן לרדת עד 2000K הוא יודע שהקונה מוכן לשלם עבור דירה ראויה עד 2000K

כרגע המוכר עומד על 2100K הקונה נתן הצעה על 1900K .

ככה נסגר המו"מ ביניהם בחדר הסגור, וכעת כל אחד בביתו מחכה שהשני יעשה את הצעד הראשון.

כאן נכנס המתווך המקצוען לפעולה כדי להביא אותם בכבוד ובלי אגו אל ה 2000K.

כפוש אחרון הוא מוכן גם לקצץ מעמלת התיווך ובלבד שתיסגר עיסקה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

או, המתווך התחייב למכור את הדירה ב 2100k, קצת מעל מחיר השוק, כדי לקבל בלעדיות/ סוכם עם המוכר שכל מה שמעל 2000k הולך למתווך. ובמקום שזה ייסגר בין מוכר לקונה על 2000k, ללא דמי תיווך, לא קורה כלום.

מבוסס על סיפור אמיתי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשיש מוכר לא חכם ... זו התוצאה..

וכשיש מתווך לא חכם... זו התוצאה...

עד כמה שאני זוכר רק אם יש עיסקה המתווך נהנה, אז בנוסחה הזו המתווך יורה לעצמו בקודקוד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

לגבי המוכר אולי זה נכון, כנראה חמדן זה יותר מדויק.

אבל במקרה של מתווך, הוא השיג את מטרתו - בלעדיות, והשתלטות על נכס שלא יהיה בשוק מפרטי. בראיית המיקרו המתווך לא הרוויח מעסקה הספציפית, אבל אם תסתכל על התמונה הכללית - אין דירות מפרטי באיזורים שלמים. וכאשר יש למתווך בלעדיות, לא תמיד הוא משקיע את המירב כדי למכור מהר. אולי יש בידיו דירה דומה שבהיעדר התחרות נמכרת יותר מהר.

מי שלא נותן למתווך אפשרות, מוצה את דירתו בלוח במחיר נמוך יותר במטרה "לשרוף" אותה. והמוכר, כאשר לא מצליח למכור לבד, בסוף פונה לתיווך .זאת שיטה פסולה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המתווך נותן שירותיו גם לקונה, אז שישלם.

עם הקביעה הזאת יש לי קצת בעיה.

אם נכנסתי למשרד של מתווך ואמרתי לו אני מחפשת א-ב-ג והוא מבצע את החיפוש עבורי ומסנן נכסים לא רלוונטיים אז בהחלט ראוי לשלם עבור השרות.

אבל אם אני בתור קונה\שוכרת יושבת על אתרי יד2\קבוצות בפייסבוק ומגיעה למודעה של מתווך ומגיעה לראות את הדירה ללא שום הבדל אם היה מפורסם ע"י בעל הנכס עצמו, על מה בעצם אני משלמת דמי תיווך? הוא משרת רק את בעל הנכס וחוסך לו את הטירחה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מחזק את vladclar.

לפני כ-4 שנים העמדתי את דירתי למכירה והתחלתי לחפש מחליפה.

פרסמתי ביד 2 עם כמה תמונות שנראו לי מחמיאות - במשך מספר שבועות התקשר מתענין פרטי אחד. אבל עשרות מתווכים. היתה לי סאגה שלמה שלא אפרט, בסופו של דבר מתווכת ללא בלעדיות (לא מדוייק, קודם לכן היתה בלעדיות למתווך אחר מאותו משרד, רק שהוא היה נפל מוחלט) מצאה לנו את הקונים. גם בצד השני - למעשה לא ניתן היה למצוא דירה ללא מתוך - כל המודעות ביד 2 היו של מתווכים.

אילו, כמו לפני 20 שנה, מחפשי הדירות היו טורחים להתקשר לטלפונים שבמודעות הם היו מוצאים את מבוקשם וחוסכים כמה עשרות אלפי ש"ח. אבל לפחות באזורים שבהם מכרתי וחחפשתי דירות זה פשוט לא פעל. מחפשי הדירות השאירו את השוק למתווכים. לי הסיפור הזה עלה הרבה עשרות אלפי ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום לכולם

אני ואשתי בתהליכי קניית דירה יד שניה.

לצערי הרב באיזור בו אנחנו מחפשים בו הכל מטופל עם מתווכים.

ישנה דירה שראינו עם מתווך וחתמנו מולו על מסמך סטנדרטי על דמיי תיווך של 2 אחוז פלוס מע"מ.

אחרי שנפגשנו וסיכמנו על מחיר מול הקונים סיכמנו בע"פ גם על מחיר מסויים (שכולל בתוכו את המע"מ) מול המתווכת.

לפני שאנחנו חותמים על חוזה האם ישנה דרך שאני יכול בצורה חוקית לרשום/להחתים את המתווכת שאכן נשלם את הסכום המסוכם שלא יווצר לי מצב שהיא תבקש בעת חתימת החוזה את דמיי התיווך המלאים כפי חתום בינינו כרגע.

זאת אומרת, שלא יווצר מצב שבו היא תתבע אותי אחרי זה את ההפרש לתשלום המסוכם או לחלופין תבקש ממני את הדמיי תיווך המלאים אחרי החתימה.

אציין שהסכום שנקבע כולל בתוכו את המע"מ וכן תהיה קבלה על השירות שלה.

בברכה ותודה.

שמעון

החתימה אותך מישהי מאפיקי נדלן שהשם שלה מתחיל באות ו׳ ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מחזק את vladclar.

לפני כ-4 שנים העמדתי את דירתי למכירה והתחלתי לחפש מחליפה.

פרסמתי ביד 2 עם כמה תמונות שנראו לי מחמיאות - במשך מספר שבועות התקשר מתענין פרטי אחד. אבל עשרות מתווכים. היתה לי סאגה שלמה שלא אפרט, בסופו של דבר מתווכת ללא בלעדיות (לא מדוייק, קודם לכן היתה בלעדיות למתווך אחר מאותו משרד, רק שהוא היה נפל מוחלט) מצאה לנו את הקונים. גם בצד השני - למעשה לא ניתן היה למצוא דירה ללא מתוך - כל המודעות ביד 2 היו של מתווכים.

אילו, כמו לפני 20 שנה, מחפשי הדירות היו טורחים להתקשר לטלפונים שבמודעות הם היו מוצאים את מבוקשם וחוסכים כמה עשרות אלפי ש"ח. אבל לפחות באזורים שבהם מכרתי וחחפשתי דירות זה פשוט לא פעל. מחפשי הדירות השאירו את השוק למתווכים. לי הסיפור הזה עלה הרבה עשרות אלפי ש"ח.

איך נוצר המצב שבו יש יד 2 ועוד לוחות אינטרנט והמידע נגיש בהרבה מאשר היית אורב לעיתון המקומי פעם בשבוע , ובכל זאת השוק נכבש על ידי המתווכים?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

איפה המתווכים פחות רלוונטיים ?

היכן שיש עיתונות מקומית חזקה יחסית, כמו בחולון, בת ים וראשל"צ.

רוב המודעות במקומונים - השקמה וגל גפן - הן של מוכרים פרטיים, ועליהם פשוט אי אפשר להשתלט.

על פי רוב למוכר אין בעיה עם מתווכים, מאחר והוא לא משלם אגורה למתווך, כל זה בתנאי שהמתווך אינו "שורף" לו את הדירה.

ולא תמיד הקונה מפסיד; למתווך יש אינטרס ברור שהעיסקה תצא לפועל, ולכן פעמים רבות לוחץ על המוכר להתגמש, וכך מוציא למעשה את שכר טירחתו, אם לא למעלה מזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...