Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמר בפירוש ובלי להתבלבל בכתבה "ואני מאמין כי בעתיד נוכל לצמוח לכיוונים נוספים באמצעות הטכנולוגיה שלנו” , ז"א - במילים אחרות - נרחיב את זה לעוד עבירות - ברור גם שהם הולכים בשלב כזה או אחר לקבל אחוזים\עמלות מהדוחות. זה בדיוק כמו שסוחרי סמים עושים - ממכרים את הלקוחות בחינם ואח"כ דורשים כסף (במקרה הזה הם ימכרו את העיריות להכנסות הגבוהות). לעשות את זה בהתנדבות הם לא עשו.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בכלל חוקי שגוף פרטי ירוויח כספים מקנסות ודברים כאלה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אתה לא צריך להתעמת עם הנאשם. יש לך תמונה של הרכב שלך עובר על החוק.

זהו.

יש לי שכן שממש שונא אותי, במקרה הוא תותח פוטושופ. אני חושד שזה הוא, אבל מאחר והדיווח אנונימי אין לי מה לעשות עם זה.

מבין את הבעיה?

רבותי, ישנה רשות בישראל שנקראת משטרה. תפקידה הוא לאכוף את החוק. זה לא תפקיד של אזרחים וזה לא אמור להיות תפקיד של אזרחים בשום מדינה מתוקנת. אם ישנה בעיה במשטרה יש לתקן את המשטרה; לא להעביר את סמכויותיה לאזרחים.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ההבדל בין המקרים הוא ההבדל בין דיווח לאכיפה. אם אתה מתקשר ומגיע פקח שזו העבודה שלו ובסמכותו לתת דו"ח, אז סבבה. לא יתכן מצב שאזרח יהיה חלק מרשויות האכיפה.

איך האזרח הוא רשות האכיפה? אני סך הכל מצלם עבירה ומדווח עליה למשטרה. מבחינתי זה שווא ערך ללהרים טלפון למשטרה ולהיגד "רכב מספר XXX חונה בחנית נכים ברחוב Y". רק במקום להרים טלפון ולחכות שהמשטרה תגיעה, ואם תגיעה אז לפני שבעל הרכב יסע, אני מצלם סרטון ושולח אותו למשטרה.

אני הרי לא רושם דו"ח. רק מדווח.

מה האינטרס הכלכלי של אותה חברה "שייצרה" את האפליקציה הזו בסופו של יום?

מה זה משנה? מה זה הקטע הישראלי הזה להיכנס לכיס של כל אדם ואדם?

יכול להיות שהיזם דואג לאנשים בעלי מגבלויות ולדעתו זה אחת העבירות החמורות ביותר?

וגם סביר להניח שיש להם מודל מונטזציה.

אבל קו המחשב של "הם רוצים להרויח מזה כסף = זה רע \ לא מוסרי" הוא מגעיל.

וד"א ישה, אני עדיין מחכה לתגובתך לגבי מה שכתבת ב #54 ואני הגבתי ב #55. פשוט יוצא מצב לא נעים שבו אתה קורא לי שקרן ומפיץ שטויות, בלי לתת שום ביסוס.

יש לי שכן שממש שונא אותי, במקרה הוא תותח פוטושופ. אני חושד שזה הוא, אבל מאחר והדיווח אנונימי אין לי מה לעשות עם זה.

מבין את הבעיה?

רבותי, ישנה רשות בישראל שנקראת משטרה. תפקידה הוא לאכוף את החוק. זה לא תפקיד של אזרחים וזה לא אמור להיות תפקיד של אזרחים בשום מדינה מתוקנת. אם ישנה בעיה במשטרה יש לתקן את המשטרה; לא להעביר את סמכויותיה לאזרחים.

ולי יש שכן שאוהב אותי והוא גם תותח פוטושופ, אבל לא זכור לי שהוא עזר לי לזייף תלוש משכורת, שחתום דיגיטלית אגב, על מנת לעבוד על מס ההכנסה.

שוב אני חוזר ואומר, אדם שלא מחבב אותך, ימצא דרך פשוטה יותר ל"קנוס" אותך ב1000 ש"ח בלי ללכת אחריך כל היום ולקוות שתחנה בחנית נכים.

תפסיקו לחשוב שכל אזרח יכול לזייף סרטון וידאו, כאשר רוב האנשים לא מסוגלים לכתוב צ'ק בנקאי כמו שצריך בלי עזרת גוגל.

פורסם (נערך)

אה, אבל פה קבור הכלב - אם לא ניתן לזמן אותו בכלל להעיד בבית המשפט, איך תדע שלא מדובר באמת בתותח פוטושופ?

מהרגע שאזרח מקבל לידיו אפליקציה שמטרתה אכיפת דו״חות, הרי שהוא הפך להיות חלק ממערך האכיפה. זה כמו פנקס דו״חות של פקח, רק בלי הצורך ללבוש מדים, לעבור הכשרה או להיות חייב דין וחשבון למישהו.

אגב: כשמישהו מחפש דרכים לעשות הון *אישי* כלשהו, בין אם זה פרסום או כסף אז צריך לחשוד בו ובמניעיו. במיוחד כשהוא מנסה לדחוף את האפליקציה שלו עבור עבירה שיש לה קונצנזוס בחברה. הם לא עושים זאת מטוב ליבם, אלא מצאו נושא מאוד מכוער לנצל בכדי להרוויח כסף, אבל מאחר ויש לזה כיסוי תמים, אז הכל בסדר. היום זה חניית נכים, מחר זה נהגים שמנסים להחזיר אחד לשני בגלל עקיפה בכביש ומחר מה? יצלמו אותך כשאתה מוציא עגלת סופר מהטווח המותר עד שהיא ננעלת ואתה תמצא את עצמך בבית משפט מנסה להתגונן בפני האשמת גניבה. אתה תגיד שבסה״כ הרכב שלך עמד מטר אחד מעבר, אבל מי יאמין לך? איך תבסס את קו ההגנה שלך, כשאתה לא יכול לחקור את המדווח, כי זהותו לא ידועה? זהו, צילמו אותך ועכשיו אתה גנב.

And let me throw you a curve ball:

נכה חנה על מדרכה בצורה שאינה מפריעה לסביבה, אבל מפריעה למאן-דהו בעין. הוא מצלם ושולח, כעת הנכה צריך להתגונן, בגלל שאותו מלשן - חדור בתחושת צדקנות טהורה - לא טרח לבדוק אם יש לו תו. הנכה צריך לפנות במכתבים לתביעה ולקוות שזו תבטל את הדו״ח (וזה לא קורה תמיד). מה אז?

עריכה: ומי באמת יהיה אחראי על השטאזי שאנחנו מקימים בתוכנו? למי אותם אוכפי-צדק יתנו דין וחשבון, אם בכלל יהיו חייבים לתת?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
צודק אז מעכשיו תתחיל להלשין על כל אחד שעובר על החוק.

א.המוסכניק שתיקן לך את הרכב בזול ולא הביא לך קבלה.

ב.הולך רגל שלא עבר בירוק.

ג.הילד שלך כשהוא לא חוגר חגורה ברכב.

ד.על חברי כנופיית הטיפולים שמתקנת רכב בחינם.

השאלה היכן נעצור?

בגלל אוזלת היד רוצים מדינה של מלשינים

ואם השר איכפתי כל כך שיקח את כל מצלמות המהירות (מצלמות סחיטת כספים) ויכניס אותם לערים בתור מצלמות רמזור

או מצלמות נת"צ לתפוס אשמים אמיתיים ולא לקחת עוד כספים בכל דרך אפשרית בלא לתת תמורה לנהגים

קובי

:-)

פורסם
חוצים גם חוצים.

אלה מצלמות שעוברות גיהינום עד שמוכשרות לבצע את עבודתם , הם נבדקות כל תקופה לוודא את תקינותם , האאא

והם מופעלות על ידי גורמי אכיפה מוסמכים.

וגם אחרי כל אלה

אני בתור נאשם יכול לבקש להעיד את אותו אחד שהסיק מהתמונה שנעשתה עבירה, לראות מתי המצלמה עברה ביקורת , וכו' וכו'.

חברים מדובר בעבירה פלילית!! לא כמו רצח, אבל אמות המידה די זהות.

ושאלתי כאן או בשרשור המקביל בעקבות האימרה , לך לחפש את הכסף

מה האינטרס הכלכלי של אותה חברה "שייצרה" את האפליקציה הזו בסופו של יום?

לא ברור לי השימוש בפונט גודל 36, אבל ניחא.

אני מתכוון למצלמות חניה אוטומטיות. דבר כזה קיים ברעננה ברחובות בהם החניה / עצירה אסורה

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אז מה אתה מציע? להשאיר את המצב כמו שהוא?

זה טוב ויפה לצעוק שצריך חינוך, אבל חינוך לא בונים מהיום למחר.

ריידן, בלי חינוך (או עם החינוך שיש כרגע) רוב האנשים לא ממש אפילו מבינים מה מסוכן בכבישים ומה לא.

שוב, אין לי חשק לחזור על עצמי ולכתוב מה שכתבתי לפרנקוס שרשור ליד, אבל בעולם היפותטי בו אפשר להלשין אוטומטית על כל עבירה, אני סמוך ובטוח שבישראל כ100% מההלשנות יהיו על מהירות ועליה בלבד.

בהתחשב בכמות המשוגעים שם בחוץ, כמו אבי נאור וחבריו, אני מעדיף לקוות שהמשטרה תתוקצב, מאשר לתת לאזרחים, שחושבים ש100 בכביש של 90 זה רצח, אבל התעלמות מ"עצור" זה לגיטימי, לקחת חלק באכיפה. כל אכיפה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הציטוט מדה מרקר

כולם פקחים: אפליקציה חדשה שמאפשרת דיווח אנונימי בווידאו על עבירות חנייה במקום המיועד לנכים נחשפה הבוקר (ה') בוועידת הנגישות של ישראל. המיזם קייפסטר (Capester), שכבר החל לפעול בפיילוט בעיר כפר סבא,

עתיד לשמש גם עבור עוולות אזרחיות נוספות,

בהן חסימת מדרכות, חסימת מעברי חציה ונתיבי תחבורה וחניה כפולה.

הציטוטYNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4788634,00.html

בשנת 2007 נפצע אוהד מייזליש בתאונת צניחה חופשית ומאז חייו השתנו. הוא עבר שבעה ניתוחים בקרסול. בשל מצבו הבריאותי הוא קיבל תג נכה לרכב. אך לצערו גילה שלעתים תכופות נהגים הנוהגים ברכב ללא תג נכה מחנים את רכבם בחניות נכים. ממצב זה נולד הסטארט-אפ Capester והאפליקציה שמאפשרת לדווח על עוולות אזרחיות, בהן חניה לא חוקית בחניות נכים ובעתיד גם על חסימת מדרכות, חסימת מעברי חציה ונתיבי תחבורה, חניה כפולה ועוד.

ומכאן http://www.telecomnews.co.il/%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%90%D7%A4-Capester-%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%97-%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%9D-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95-%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%9B%D7%99%D7%9D.html

מיזם Capester ייחשף הבוקר (7.4.16) ב"ועידת נגישות ישראל ה-4" ויציג אפליקציה המאפשרת לראשונה דיווח אנונימי בווידאו אותנטי על עבירות חניית נכים. הסטארטאפ Capester מאפשר דיווח על עוולות אזרחיות, בהן חניה לא חוקית בחניות נכים ובעתיד גם על חסימת מדרכות, חסימת מעברי חציה ונתיבי תחבורה, חניה כפולה ועוד.

מי שמבין כיצד דברים עובדים היום , ברור לו שהמידע שפורסם באמצעי התקשורת בא מהחברה או מיחצ"נה שזה היינו הך

והנה בכולם מופיע אותו מינוח תמים

עוולה אזרחית

האלו אתה מדווח על מישהו שיעמוד לדין פלילי.

עכשיו אני חרד עוד יותר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

כמו שאומרים: שאלוהים ישמור אותנו מאידיוט עם מוטיבציה.

שימו לב שהאפליקציה מעודדת הלשנות באמצעות צבירת נקודות וטיפוס ב״סולם הדרגות״.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
צודק אז מעכשיו תתחיל להלשין על כל אחד שעובר על החוק.

א.המוסכניק שתיקן לך את הרכב בזול ולא הביא לך קבלה.

ב.הולך רגל שלא עבר בירוק.

ג.הילד שלך כשהוא לא חוגר חגורה ברכב.

ד.על חברי כנופיית הטיפולים שמתקנת רכב בחינם.

השאלה היכן נעצור?

mark_Avn

אבל לא ענית על השאלה שלי: אם תראה בלילה אדם חשוד שמתעסק ברכב ברחוב של הבניין שלך, תגיד לו "שלום" ותלך לישון? או שתקרא למשטרה?

1. אם שילמת לו ולא לקחת קבלה, אזי אתה צריך לדווח גם על עצמך, כי אתה נקודת המוצא של הכסף השחור.

2. הולך רגל לא חייב לעבור בירוק. זה לא בסדר אם הוא עובר באדום לדוגמא, אבל שום דבר לא מונע ממנו לעמוד ליד הרמזור גם אם הוא ירוק.

3. אז תדווח גם עלי, כי אני מסתובב בבית בלי תחתונים וזה בטח פוגע ברגשות של הרבה אנשים.

4. שיתקנו, יש חוק שאוסר?

הסברים

1. אין חובה לבקש /לקבל חשבונית והכסף שלי עדיין לבן, מה עושה המקבל בעיה שלו, ולכן אני לא צריך לדווח על עצמי

2. הכותב התכוון למעבר באדום, עדיין חוקי להישען על עמוד הרמזור שמראה ירוק ולא לעבור. התחכמת.

3. דיבר על ילד לא קשור בחגורת בטיחות , לדעתי עבירה חשובה יותר מאשר העבירה החמורה של חניה בחניית נכים , שהיא חמורה ויש למצוא פתרונות כדי שהחניה תשמש רק נכה.

כן עם ההסתובבות ערום בבית גורמת לך לסיפוק מיני ויש ילדים בסביבה זו עבירה

4. כן , רק לבעל מקצוע מוסמך מותר לתקן.

איך האזרח הוא רשות האכיפה? אני סך הכל מצלם עבירה ומדווח עליה למשטרה. מבחינתי זה שווא ערך ללהרים טלפון למשטרה ולהיגד "רכב מספר XXX חונה בחנית נכים ברחוב Y". רק במקום להרים טלפון ולחכות שהמשטרה תגיעה, ואם תגיעה אז לפני שבעל הרכב יסע, אני מצלם סרטון ושולח אותו למשטרה.

אני הרי לא רושם דו"ח. רק מדווח.

במקרה הראשון דיווחת בא שוטר ראה את העבירה ורשם דו"ח. במקרה השני לא הגיע שוטר לשטח, לכן השוני.

מה זה משנה? מה זה הקטע הישראלי הזה להיכנס לכיס של כל אדם ואדם?

יכול להיות שהיזם דואג לאנשים בעלי מגבלויות ולדעתו זה אחת העבירות החמורות ביותר?

וגם סביר להניח שיש להם מודל מונטזציה.

אבל קו המחשב של "הם רוצים להרויח מזה כסף = זה רע \ לא מוסרי" הוא מגעיל.

וד"א ישה, אני עדיין מחכה לתגובתך לגבי מה שכתבת ב #54 ואני הגבתי ב #55. פשוט יוצא מצב לא נעים שבו אתה קורא לי שקרן ומפיץ שטויות, בלי לתת שום ביסוס.

.

לא נכנס לכיסו של אף אחד , רק שקיפות זה שם המשחק.

אל תשחק לי אותה אני עושה את זה כי בגלל נכותי אני מודע לבעיה, זה שנכותך הביאה אותך להתעסק בזה זה בסדר, אבל בניית מודל שבו אתה הולך להרוויח, מבלי שאתה חושף את זה

אה אה אה

אתה רואה שההתחלה היא כאן אבל מתוכנן לעבור גם לעבירות אחרות שכל אחד יגדיר כרצונו את חומרתן.

בשום שלב לא קראתי לך שקרן!! לא יודע מהכן הבאת זאת.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
יוסי

תקרא איזה מסלול גיהנום עבר הממל"ז כדי שיקבל חותמת של אמינות ( המכשיר עצמו ) בלינק שצירפתי

ועוד מסלול של גיהנום שעבור השוטר כדי שיההי כשיר להפעיל את המכשדיר והאם עשה את כל הבדיקות הנדרשות לפני משמרת ואחריה , והאם המכדשיר כוייל פעם בתקופה.

ואתה רוצה לדלג על כל זה ולקבוע שהמצלמה שלך שרכשת ב 30-200 דולר אצל סיני מלוכסן עיניים מספיקה.

ושלא בישלת את הסרט, וכו' ןכו'.

וכאמור הנאשם ייבנה על זה שהוא מכחיש , ולך לא יהיה חשק / רצון להופיע וכל הקייס נופל.

והחשוב מכל

המערכת כבר היום לא מתפקדת אז אתה רוצה להוסיף עליה.

http://elyon1.court.gov.il/files/01/820/046/O09/01046820.O09.htm

כל מי שרוצה לדעת על טכנולוגיה ומשפט שיקרא את פסק הדין לאט לאט ואז יחזור לכאן עם התובנות שלו על האפליקציה שרוצה לדלג על כל זה ולקבל חותמת הכשר!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יבגניפ,

לא אישית נגדך, אבל נמאס לי בכל הודעה לחזור על זה שגם לדעתי חינוך הוא מספר אחד.

אבל אין פה חינוך ולא יהיה פה חינוך. בתי הספר לא מסוגלים לספק חינוך כמו שצריך, והם במילא לא הרשות שאמורה לחנך ילדים. חינוך מגיעה מהבית. יש סיבה שאני לא עוקף תור מכוניות כי פיספסתי את הפניה שלי. רמז - חינוך מהבית.

האירוניה היא שכל אחד צועק בכל חור שצריך לחנך, אבל כשהם יוצאים לטבע אז "למה מה קרה שאני אנקה! יש מנקים שהם יקנו". אני לא אומר את זה אישית נגדך או נגד מישהוא אחר פה בפורום, אני לא מכיר אותכם, אבל אנשים שאני כן מכיר, בחלקם - הם כאלה.

ישה,

אנחנו סוטים מהנושא אבל

1. אם אין חובה לבקש \ לקבל חשבונית, אז למה בכלל יש טעם לדווח על זה.

2. התחכמתי, נכון. כי השאלה נשאלה בצורה לא נכונה.

3. לדעתי האישית, חניה של אדם לא נכה בחנית נכים היא עבירה הרבה הרבה יותר חמורה מהורה שלא חגר את הילד שלו. שלא יחגור, זה נטו באחראיות שלו. אני משתדל לחיות על פי עקרון "החופש שלי נגמר במקום בו מתחיל החופש של אנשים אחרים" ולכן אני לא ארשה לעצמי לחנות בחנית נכה כי אני פוגע בחופש של אדם אחר, אבל אני לא מבין את ההיגיון באכיפה של חגורת בטיחות, כי אם אני נוסע לא חגור - זה נטו בעיה שלי.

4. אשמח לתקנה. עד כמה שידוע לי, יש חובה לעבור טסט שנתי. מעולם לא ידעתי שאסור לי להחליף פילטרים \ פלאגים בחצר האחורית שלי.

אני חושב שהגענו לנקודה שבא אנחנו טוחנים מים.

הרוב מסכימים פה שחינוך הוא דבר חשוב, אבל אי אפשר לחנך מחדש דור וחצי. חוץ מזה אני לא מאמין בזה שיקרה פה שינוי, לצערי ולדעתי האישית, אנחנו הולכים לתיהום של חוסר חינוך ותרבות.

אני לא רואה שום דבר פסול בכלי שמאפשר לדווח ולאמת אוטנטיות של הדיווח ככה שיהיה קביל בבית מפשט. אולי אכן במקום להוציא ישר קנס, אותו רכב יקבל אזהרה או יכנס למאגר כלשהוא על מנת שיהיה אפשר להבין האם זה תפוס נהיגה או תקרית חד פעמית (לא שאני בעד תקריות חד פעמיות).

דמגוגיה בסגנון "היום זה הלשנה על חניה בחניית נכים ומחר כל יחד ידווח על השני בגלל שהוא נסעה 2קמש יותר מהמותר" היא.. מצחיקה..

לי אין יותר מה להוסיף.

פורסם

ריידן, חינוך (או חיברות) הוא תהליך ש"הבית" ובית הספר גם יחד אמונים עליו. למעשה, אפשר להכליל זאת ולומר החברה כולה. החינוך בבתי הספר בישראל רופף מפני שהוא רופף בחברה כולה, באופן רוחבי. בית הספר הוא רק זירה חלקית הנוגעת בדבר, סימפטום אם תרצה.

:idea:
פורסם

קודם כל, בואו נבדיל בין חינוך (ערכי) מהבית ומבית הספר, לבין הכשרה (טכנית) לפעולת הנהיגה.

בשביל לנהוג כמו שצריך לא צריך להיות מי-יודע-מה מחונך. צריך הכשרה טכנית כדי להבין מה אסור ומה מותר, מה עובד ומה לא - בנהיגה.

ולגבי דיווח אזרחי של עבירות - אני יכול לחשוב על לא מעט טיעונים נגד הרעיון, אבל רק בשם היזמה אני חושב שנכון להסתכן ולנסות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...