Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגירת מרפסת בבית חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בפרוייקט שאני מתעניין בו יש יציאה מחדר הורים למרפסת צדדית ( לא רואים אותה מהרחוב) של 34 מטר. הקומה היא קומה חמישית ואחרונה.

בנוסף יש כניסה לאותה מרפסת מהלובי של הקומה צמודה לדלת הכניסה הראשית של הבית . הרעיון המידי שלי הוא לסגור בערך 24 מטר מאותה מרפסת בבניה קלה ( צריך לסגור רק גג וקיר חזית כי המרפסת מתוחמת כבר ב3 כיוונים בקירות גבוהים) וליצור יחידת דיור שמתחברת עם חדר השינה ויש לה כניסה נפרדת.

השאלה שלי היא אילו אישורים אני צריך מהעירייה, מה הסיכוי שיאשרו לי את התכנית הזו ובמידה ואני אחליט לעשות את זה באופן מחתרתי מה ההשלכות?

פורסם

לא נראה לי שהעירייה יאשרו לך. השטח מוגדר כמרפסת

ההשלכות אם תעשה את זה בצורה מחתרתית היא שיוציאו לך צו הריסה.

פורסם

מחיפוש באינוטרנט יש אינספור חברות שמציעות סגירת מרפסות ואני רואה שהתופעה רחבה, מה יש לבנאדם לעשות עם 34 מטר מרפסת מחדר הורים? אין איזו רפורמה של המשלה לאחרונה בהקלה בשיחרור היתרים כדי להקל על מצוקת הדיור?

פורסם

גש לעיריה, תבדוק אם כל אחוזי הבניה בבנין נוצלו.

אם כן - אין מה לעשות.

אם לא - פנה לאדריכל שתכנן את הבנין, ובקש ממנו תכנית שינויים לבנין, עם הוספת השטחים, לאחר שתחתים את השכנים. (מדובר גם בשינוי חזית, לא משנה שהיא עורפית, וגם בשינוי שטחים).

הליך זה יארך במקרה שאין התנגדויות שכנים - כשנה.

אין פתרון חוקי אחר.

מחיפוש באינוטרנט יש אינספור חברות שמציעות סגירת מרפסות ואני רואה שהתופעה רחבה

הם מוכרים זיגוג / אלומניום לסגירת מרפסת. לא מטפלים ברישוי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש רפורמה שנקראת חוק הפרגולות, שמאפשרת קירוי חלקי של המרפסת, אבל לא סגירה מוחלטת שלה למיטב ידיעתי.

בבית חדש זכויות הבניה העודפות מוצמדות לאיזה חלק שהקבלן משאיר לעצמו בד"כ, ולכן לדעתי הלא מומחית כלל הסיכוי שלך קלוש.

פורסם

אוקיי נניח ואני לוקח את הסיכון ואסגור באופן עצמאי בלי אישורים. במידה ויתפסו זה בודאות יהיה צו הריסה או שהעירייה תעדיף לתת קנס ולהתחיל ולגבות ארנונה על הנכס ובזה זה יגמר?

פורסם (נערך)

יש מגבלות על סגירת המרפסות, ובכל מקרה הן מצריכות אישור. הרפורמה אמורה לקצר את התהליך, לא לבטלו.

מה שאתה רוצה לעשות הוא פיצול הדירה, ועוד עם יציאה נפרדת - מן הסתם הסיכוי לקבל אישור קלוש.

תגובת העיריה תלויה במדיניותה. יכול לספר לך שלפני די הרבה שנים שכן שלי הקים בגינתו מחסן שהפריע לי מאד, כיון שהגג שלו היה צמד למרפסת שלי. שיחת טלפון קצרה ל-106 ובתוך 48 שעות המחסן נהרס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אוקיי נניח ואני לוקח את הסיכון ואסגור באופן עצמאי בלי אישורים. במידה ויתפסו זה בודאות יהיה צו הריסה או שהעירייה תעדיף לתת קנס ולהתחיל ולגבות ארנונה על הנכס ובזה זה יגמר?

זה לא בהכרח או. זה יכול להיות גם וגם וגם :)

פורסם

חבל שאין לי אפשרות לתאר את מיקום המרפסת, היא כ"כ צדדית וגבוהה שהיא פשוטו כמשמעו בלתי נראית לעוברים והשבים מהרחוב. הסכנה היחידה זה השכן בדירה המקבילה שהמרפסות שלנו חולקות קיר משותף. כנראה שנצטרך להיות נחמדים :)

פורסם

יכול להיות שבלתי נראית לאנשים לרחוב, אך אם היא נראית לעיני השכנים, כל שכן שבאת לו לא טוב בעין יוכל להגיש תלונה. לדעתי, גם אם תצליח להתחמק עם זה במשך מספר שנים, זה יכול לחשוף אותך לקנסות וארנונה רטרואקטיביים. ממליץ לך לבדוק היטב עם עורך דין מה המשמעויות עלולות להיות אם אתה מחליט לעבור על החוק ונתפס.

פורסם

מספיק שמישהו מאחד הבנינים השכנים ילשין, או שהעיריה תחליט לעשות סקר בניה בלתי חוקית.

תביא בחשבון שאם אתה בונה יחידה נפרדת גם השכנים מהקומות שמתחתיך נפגעים - יותר שימוש במעליות, יותר אשפה לפנות, יותר עומס על שאר תשתיות הבניין. גם השכן מקומה 2 יכול להבין מה קרה ולהדווח, ומכאן הדרך לצו הריסה +\- קנס קצרה. ותוסיף גם פיצוי לדייר שתצטרך לפנות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבניין בנוי בצורה כזו שלאף שכן אין אפשרות לדעת מה קורה אצלי במרפסת פרט לשכן איתו אני חולק קיר ( וגם הוא צריך לעלות על סולם של 4 מטר ולהציץ כדי להבין). הבניין הוא גם הכי גבוה באיזור ככה שגם משאר הבניינים לא ניתן לראות. לגבי התחזוקה של הבניין , מי שהולך לגור ביחידה הזו היה אמור לגור בחדר ההורים והיא לא הולכת להיות מושכרת לדיירים אחרים ככה שהטיעון הזה לא רלוונטי. ככל שיקח יותר זמן עד שיעלו עלי כך הסיכוי לצו הריסה קטן ותהיה גישה לבית מתוך חדר ההורים ככה שזו לא יחידת דיור נפרדת. יותר כמו יחידת הורים משודרגת.

פורסם

שאלת מה איך מאשרים את זה חוקית, מה הסיכוי שיאשרו לך, ומה ההשלכות אם תעשה את זה בצורה בלתי חוקית. ענו לך פלוס מינוס.

אם אתה רוצה לעשות את זה בצורה בלתי חוקית, בהצלחה. קח בחשבון שעלול להיות קנס על עבירת השימוש בבנייה בלתי חוקית שיושפע ממשך השימוש.

פורסם

אני בדה ז'ה וו...

היום הייתי במשרדי העיריה במקום מגורי, במטרה לנסות לעזור לחבר שעשה בדיוק, אחד לאחד, את מה שאתה מתאר, עם אותם התנאים.

קומה 7 ואחרונה, מרפסת 100 מ"ר [!], עשה יציאה חדשה למרפסת ובנה בשטח של 25 מ"ר.

אין שום אחוזי בניה כי זו שכונה חדשה לחלוטין.

המצב שלו גרוע, העניין הגיע לבית משפט, והוא מחפש בחורים ובסדקים תירוצים שיעזרו לו לעמוד בפני בית המשפט.

רק הבניה עלתה לו 100,000 ש"ח. אני מקווה בשבילו שלא ילך לפח.

מדובר במיקום שלא יכול להפריע לאיש, וגם אם תתאמץ לא תצליח למצוא הפרעה משום סוג שהיא.

אנשי העיריה אטומים כמו ולא מוכנים לשמוע מילה

בקיצור, אל תעשה שטויות ואל תתפתה לעבור על החוק. התאזר בסבלנות, בקש אישורים כמו שצריך

כנראה שגם תאלץ להמתין לשינוי תב"ע כי מדובר בבניה חדשה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תביא בחשבון שעל עבירות בניה אין התישנות - יוכלו להוציא לך צו הריסה גם בעוד 10 או 20 שנה, + קנס.

• תוכן חדש...