Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגירת מרפסת בבית חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיריות מסתייעות בצילומי אוויר, אם על ידי רחפנים ואם על ידי צילום ממסוק / מטוס לגילוי חריגות בניה.

אם הבניין חדש, תמתין קצת לסיום כל הביקורות של כל הגורמים. עוד תקופה - שנה / שנתיים תתחיל לחשוב על זה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תגידו, מה בנוגע לסגירת מרפסת בסגנון הזה:

http://www.alumeli.co.il/wp-content/uploads/2013/11/%C3%AB%C3%87%C3%A2%C3%B2%C3%B6-%C3%AE%C3%B2%C3%87%C3%96%C3%A5%C3%91-%C3%85%C3%A5%C3%87%C3%A2-7300-%C3%96%C3%B3%C3%85%C3%96%C3%AD-%C3%A9%C3%B4%C3%96%C3%AE%C3%AD.jpg

נניח ומדובר במרפסת 100 מטר, עם פרגולה שמכסה בערך 25 מטר ומישהו מעוניין לסגור את ההיקף של הפרגולה. כל האמור בשרשור הזה רלוונטי גם למוצרים מהסוג הזה? תניחו שהגג של הפרגולה תיקני לצורך העניין.

פורסם (נערך)

מישהו יכול להסביר לי מנקודת המבט של הרשויות את האכיפה הדרקונית בנושא? אני יכול להבין מלחמה במרפסות שמשנות את חזות הבניין או בנייה לא תקנית שמסוכנת מבחינה בטיחותית, אבל אם שני התנאים האלה לא מתקיימים דהיינו הסגירה היא בלתי נראית או לפחות לא נמצאת בחזית הרחוב + יש אישורים מאדירכל ומהנדס שהבנייה תקנית אז למה לא? זה לא הרווח של העירייה היכולת לגבות עוד ארנונה על אותו שטח?זו לא דרך טובה להקל קצת על מצוקת הדיור? באמת רוצה להבין את ההגיון מאחורי זה.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם
הבניין בנוי בצורה כזו שלאף שכן אין אפשרות לדעת מה קורה אצלי במרפסת פרט לשכן איתו אני חולק קיר ( וגם הוא צריך לעלות על סולם של 4 מטר ולהציץ כדי להבין).

מספיק שאחד השכנים מתלונן על הרעש של העובדים, או שפקח יראה מכולת פסולת בניה ברחוב, וזה ייעצר.

העיריות מסתייעות בצילומי אוויר, אם על ידי רחפנים ואם על ידי צילום ממסוק / מטוס לגילוי חריגות בניה.

בעיריות פחות חרוצים ואקטיביים ממה שאתה חושב. 99.99% מהתערבות הפיקוח לבניה לא חוקית מגיעה משכן שהרעש של הקונגו הפריע לו בצהריים / לכלכו לו את המעלית / סתם הרגיש "אזרחות טובה".

מישהו יכול להסביר לי מנקודת המבט של הרשויות את האכיפה הדרקונית בנושא? אני יכול להבין מלחמה במרפסות שמשנות את חזות הבניין או בנייה לא תקנית שמסוכנת מבחינה בטיחותית, אבל אם שני התנאים האלה לא מתקיימים דהיינו הסגירה היא בלתי נראית או לפחות לא נמצאת בחזית הרחוב + יש אישורים מאדירכל ומהנדס שהבנייה תקנית אז למה לא? זה לא הרווח של העירייה היכולת לגבות עוד ארנונה על אותו שטח?זו לא דרך טובה להקל קצת על מצוקת הדיור? באמת רוצה להבין את ההגיון מאחורי זה.
האכיפה לא דרקונית. אולי החוק כן.

לכל מגרש יש נתונים קבועים - אחוזי בניה / מספר יחידות דיור / קוי בנין וכו.

אם קבלן מרוויח X שקלים לכל מ"ר בפרוייקט, הוא ירצה בד"כ למקסם את אחוזי הבניה.

כנ"ל לגבי יחידות דיור.

אם לא תהיה אכיפה, כל אחד יוכל להגדיל את מספר יחידות הדיור, או את שטחי הבניה ולהתעשר.

אתה רוצה לסגור מרפסת, שכן שלך רוצה להוסיף עוד קומה, שכן אחר רוצה לפצל ל-3 יחידות דיור, והיזם בכלל ירצה להקים מגדל של 60 קומות עם 240 דירות, ולא רק 5 קומות עם 20 דירות.

לכן לא נותנים להפעיל שיקול דעת. זה החוק. האכיפה קלה בזכות שכנים "מדווחים".

והעיריה כן תגבה עוד ארנונה, גם על בניה בלתי חוקית שיש לה צו הריסה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האכיפה לא דרקונית. אולי החוק כן.

לכל מגרש יש נתונים קבועים - אחוזי בניה / מספר יחידות דיור / קוי בנין וכו.

אם קבלן מרוויח X שקלים לכל מ"ר בפרוייקט, הוא ירצה בד"כ למקסם את אחוזי הבניה.

כנ"ל לגבי יחידות דיור.

אם לא תהיה אכיפה, כל אחד יוכל להגדיל את מספר יחידות הדיור, או את שטחי הבניה ולהתעשר.

אתה רוצה לסגור מרפסת, שכן שלך רוצה להוסיף עוד קומה, שכן אחר רוצה לפצל ל-3 יחידות דיור, והיזם בכלל ירצה להקים מגדל של 60 קומות עם 240 דירות, ולא רק 5 קומות עם 20 דירות.

לכן לא נותנים להפעיל שיקול דעת. זה החוק. האכיפה קלה בזכות שכנים "מדווחים".

והעיריה כן תגבה עוד ארנונה, גם על בניה בלתי חוקית שיש לה צו הריסה.

אם אתה לא מוסיף כניסות חיצוניות לבית , לא פוגע באסטטיקה החיצונית של המבנה ומקפיד על כללי הבטיחות אז למה לא? סך הכל השטח נרכש כחוק ומה שקורה עליו לא אמור לעניין את הרשויות. כמובן שאת הקבלן צריך ורצוי להגביל כדי לשמור על רמת בנייה ומחירים שפויים ( קצת מצחיק במצב של היום אבל יכול היה להיות יותר גרוע) . עדיין לא מבין מה אכפת לעירייה מה אנחנו עושים במרפסות שלנו.

פורסם

עדיין אתה שוי להפריע לשכנים - בגלל חריגה מקוי הבניין. ולא לשלם מס על שטח חייב במס ובפשטות - לעבור על החוק. זה בדיוק כמו "ה אכפת לשוטר שאני נוסע מעל המהירות המותרת? הרי אני לא מפריע לאף אחד?"

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסיפור אישי, אני ממליץ לך לא לעשות צעד לא חוקי.

אמא שלי עשתה חריגת בניה לא חוקית, הרבה יותר קטנה ממה שאתה מתאר.

קרוב משפחה ייעץ לה שהכל יהיה בסדר וכולם עושים את זה...

וזה באמת היה בסדר גמור, עד אשר הגיעו הפקחים לאחר שנתיים (תמיד יהיו "נשמות טובות" שידאגו לדווח).

אגב, אצלה ברחוב היו הרבה אנשים שעשו את אותו דבר (אבל לפני 30 שנה!).

הוציאו לה צו הריסה, לקחה את המקרה למשפט, ניגנה על כל מה שתיארתי לעיל ועוד על היותה ניצולת שואה.

gess what?

לא התרשמו, והרסה את הכל והחזירה את המצב לקדמותו.

עוגמת נפש גדולה מאוד (וגם כלכלית לא מעט כסף), עיקר האשמה הייתה שלה כמובן.

מקווה שיהיה לך חומר למחשבה

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
זו לא דרך טובה להקל קצת על מצוקת הדיור? באמת רוצה להבין את ההגיון מאחורי זה.

הטעות העיקרית שלך היא שאתה שקוע בפראדיגמה שמדינת ישראל וממשלת ישראל רוצות להקל על מצוקת הדיור.

הדבר שהכי מפחיד את רוב חברי הכנסת היא הקלה במצוקת הדיור, שכן הקלה משמעותה ירידת מחירים שמשמעותה ירידת שווי של הנדל"ן שבבעלות אותם חברי הכנסת.

עכשיו לך לכנסת ישראל, חפש לי ח"כ אחד שמסכים לפגוע בשווי הנכסים שלו.

פורסם
אם אתה לא מוסיף כניסות חיצוניות לבית , לא פוגע באסטטיקה החיצונית של המבנה ומקפיד על כללי הבטיחות אז למה לא? סך הכל השטח נרכש כחוק ומה שקורה עליו לא אמור לעניין את הרשויות.

אתה מצטט את התשובה שלי, ועדיין שואל למה לא?

קרא את התשובה שלי שציטטת בעצמך. עניתי שם.

ואתה כן פוגע באסטטיקה של המבנה. שינוי חזית זו עבירה, גם אם היא חזית עורפית ולא חזית לרחוב.

ו״השטח לא נרכש כחוק״. ההפך. שטח מרפסת אין דינו כשטח עיקרי. השטח מסופח בדיוק שלא כחוק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
יש כאן עוד עניין שאני לא מבין - אמרת שיש למרפסת כניסה נוספת מהלובי של הקומה. אתה בטוח שהשטח שלך בכלל ולא משותף?

הכי בטוח שיש, אני גם משלם עבור המרפסת הזו לא מעט כסף.

אתה מצטט את התשובה שלי, ועדיין שואל למה לא?

קרא את התשובה שלי שציטטת בעצמך. עניתי שם.

ואתה כן פוגע באסטטיקה של המבנה. שינוי חזית זו עבירה, גם אם היא חזית עורפית ולא חזית לרחוב.

ו״השטח לא נרכש כחוק״. ההפך. שטח מרפסת אין דינו כשטח עיקרי. השטח מסופח בדיוק שלא כחוק.

אוקיי הבנתי.

עדכון מהיום- לאחר בדיקת הגרמושקה והתייעצות עם אדריכל המבנה - יש עוד אחוזי בנייה שנותרו בבנין והוא אמר שבהחלט אפשר להריץ את העניין ב2 אפשרויות:

א. לקבל אישור כבר עכשיו בשלב השלד מהגורמים המוסמכים בעירייה להשינוי ההיתר ושהקבלן יבצע את הסגירה.

ב. לחכות אחרי טופס 4 ולעשות את אותו תהליך רק שאצטרך גם אישור שכנים.

razmal - מה לדעתך האופציה הכי כדאית עכשיו שידוע בודאות שיש אחוזי בנייה עודפים?

• תוכן חדש...